İçerik değiştir



Ülkücü Öğrencilere ''Sistemli'' Provakasyon


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 104 yanıt verildi

#61 LaHesis

LaHesis

    Baş Yazar

  • Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 17:02


ideolojilerimizi mi yarıştırıyoruz yoksa bildiğimiz bikaç romansal bilgiyi mi sunuyoruz burada. böyle durumlarda en çok neyi merak ediyorum biliyormusunuz, bir fikri sahiplenirken olayın felsefi temelini biliyormuyuz acaba yoksa romanlardan,şiirlerden öğrendiğimiz kahramanlık hikayelerini mi paylaşıyoruz.



#62 yusufla

yusufla

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.577 Mesaj
  • Konum:GüLLeR-DiYaRı....

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 17:06

evet lahesi ve daaaank çok güzel açıklamışlar... benim demek istediğimde buydu.... kan dökülerek... ve bir koyun sürüsü gibi birilerinin arkasına düşülerek yapılan şeylere karşıyım...
suç sonuçta suç tur bir mazereti olamaz... :*zong
"Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz." (İnsan Suresi, 30)

bir özlem var içimde uzaklara dogru
engin denizlere sana,ve aşkımıza
sisli bir maziden uzakta
yalnızca sana yakın
gönlümün dalgalarında sevgim kalsın
bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın...

#63 guide

guide

    Follow me! If you can...

  • Üyeler
  • 3.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 17:11

Meteler sanırım siz Emniyet Teşkilatı'nın bir birimi olan Özel Harekat ile Silahlı Kuvvetler bünyesinde görev yapan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı karıştırıyorsunuz.Emniyet'te görev yapan Özel Harekatçıların genel olarak MHP kökenli memurlardan oluştuğu aşikar.Zaten bunlarla ilgili her haberde,her televizyon görüntüsünde tüm memurların çok bilinen bir MHP sembolü olan bıyıkları hep dikkat çekmişti.O zaman Emniyet teşkilatı bile bu görüntüden rahatsızlık duyup açıklama yapmıştı hafızam beni yanıltmıyorsa.Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapan subay ve astsubaylar ise bu göreve bir parti mensubu veyahut parti sempatizanı olmalarından ziyade yapılacak zor ve tehlikeli göreve her yönden uygunlukları ile seçilirler.Silahlı kuvvetlerde görev yapan hiçbir personel ki;bunu sadece Özel Kuvvetler için söylemiyorum herhangi bir siyasi partinin destekçisi olamaz,söz ve davranışları ile bu tip eylemlere giremez.Girerse de orada uzun süre barındırmazlar adamı.Ha içlerinde seçimlerde MHP'ye veyahut başka partilere oy verenler vardır ancak bu o görevde olmalarının ön koşulu değildir.Uzun lafın kısası tüm Özel Harekatçılar veya tüm Özel Kuvvetler mensupları MHP'lidir şeklindeki önermeniz en azından TSK için geçerli değildir.
İşin bir de öğrenciler boyutu varki onlara da artık birşey söylemeye gerek yok;sağcı veya solcu birbirine döner bıçağı ile saldıran adamdan ne kendisine ne de bu memlekete bir hayır gelir ki,koyverin gitsinler diyelim nereye gideceklerse...

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel harekat birimi personeli ile TSK ne bağlı Özel kuvvet komutanlığı personeli arasında ciddi bir fark yoktur , en belirgin fark oluşumun asker ve polis kökenli olmasıdır . İki oluşumunda çok elit takımı vardır , bunu o diğerini döver durumuna indirgemeyelim lütfen . Gerek Emniyet mensubu , gerekse Türk Silahlı kuvvetleri mensubu vatandaşların siyasi partiler ile alakalarının olması asla söz konusu değildir , sonuç itibariyle devlet memuru statüsündedirler bildiğiniz üzere.

İki güvenlik birimininde faaliyet amacı sebebi ile milliyetçi görüşe sahip olmaları gayet doğal bir şey , medya boyutunu dikkate alarak birimler hakkında olumlu olumsuz görüş belirtmesek daha doğru olur .
<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#64 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj
  • Konum:somewhere in the blue planet &quot;EARTH&quot;

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 19:07

Ben ne yazmışım,Özel Kuvvetler,Özel Harekatçıları döver mi demişim?Yoksa hepsi birden MHP üyesidirler mi demişim anlamadım ki sen şimdi niye yazdın bu yazıyı??Birde hangi birim hakkında olumsuz görüş bildirmişim burada onu da söylersen çok sevindireceksin beni??

Bu mesaj Mel G. tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.12.2006 - 21:57

I find your lack of faith disturbing!

#65 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 19:53

HKNYMN bence Jr senin dediklerine cevap vermek yerine dediklerini hatırlatarak tartışma boyunu değiştirmek istedi valla ben öyle yorumladım çünkü dediklerinin aksini söylemiyor :(
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#66 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 19:58

İU daki saldırılardan bahsetmişsin ülkücü gençlere yönelik demişsin ama hiç bahsi geçmemiş solcuların tek tek kıstırılıp üzerlerine satırla yürünüldüğünden.Sol sağ kavgasından çok daha mühim olan birşey varsa(şimdilik!) o da vatanın karış karış satılıyor olduğudur.Bu ülkeyi kurtaracak olan da PKK ile savaşcak olanda bu ülkenin gençleridir.ÜLKÜCÜ gençleri değil bütün gençleridir.PKK ya lanet okuyorum bende,bende yurdumu vatanımı milletimi seviyorum ÜLKÜCÜ olmayan ve asla olmayacak biri olarak ama ben sadece PKK ya laf atıp geri çekilmiyorum.PKK kadar mühim meseleleri var bu memleketin.Yabancı sermaye ülke ekonomisine hakim durumda.Ülkenin sadece ekonomik değil kültürel yapısı da yağmalanmakta.Çoğu gencin mesajlarına bakın ok bye vs...bu ne ya ne dilimize ne kültürümüze sahip çıkmıyoruz ondan sonra şucuyum bucuyum diye ortada dolanıyoruz.Yıllardır aynı tantana yıllardır yanlış yerden kurtarmaya çalışıyoruz vatanı bilmem dikkatinizi çektimi???
Ha sözlerimin PKKyı önemsemiyor şeklinde algınmamasını umarım...ama eğer kahramanlık yapacaksak bunu sadece PKKya dayandırmayalım!!YA da bu ülkeye sahip çıkanların sadece ülkücü gençlik olduğunu falanda savunmayalım
Evet baltanan bir kesim var.Ama bu kesımın adı ülkücü kesim değil.Düşünen herkes...

"İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde sağcı ve solcu öğrencilerin taşlı sopalı kavgasında, 11 öğrenci, 2 polis, 2 de basın mensubu yaralandı"


haberi üzerine..

Saygıyla sövdüğüm aptal insanlar
kim getiriyor sizi karşı karşıya
zaten, hooşşt! deyince kaçar onlar
ne gerek var taşa sopaya
topla, tüfekle kovamadıklarımız
varken etrafımız da. S.G


Yazmış deliiii :(

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#67 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 20:07

Wale'nin gönderdiği haberin üzerine :

Gençlik halen akıllanmamış ne sağcısı ne Solcusu halen birbirlerini kesiyorve bunu vatanı kurtarmak adına yapıyorlar ne ala memleket yazık yazık. Sola sorsan sağ başlattı sağa sorsan sol başlattı olacak nasıl olsa:D
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#68 LaHesis

LaHesis

    Baş Yazar

  • Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 21:47

ve bunların üzerine



vatan sevgisi ben milliyetçiyim deyip, gençliği zehirleyen uyuşturucu ticaretinin başında oturmak değildir

vatan sevgisi, vatanseverim deyip pkk lı işadamlarıyla ortak işler yapmakta değildir

vatan sevgisi, vatanından kaçıp avrupada kilolarca eroinle yakalanmak değildir

vatan sevgisi yüce divanda yolsuzlukla yargılanmakta değildir.

kısadan hisse;vatan sevgisi sağda yada solda değildir...


#69 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 22:45

bir iki noktada fikir belirtmek istedim izninizle arkadaşlar,

üniversite gençliği siyetetin dışında olamaz ülkenin geleceği olacak kişilerin bu ülke adına düşünceleri yoksa bu ülkeye hizmet düşüncesi de olamaz. sanırım burda bunu tartışmıyoruz. tartıştığımız husus belli bir olgunluğa ulaşmış beyinlerin fikri mücadeleyi bırakıp, yaş ve konumlarına ters düşen şiddeti bi matahmış gibi uygulamalarıdır. bunun sebebi de 12 eylül öncesinde olduğu gibi "kurtarılmış bölgeler" oluşturmaktır. yani bir fikir değil bir güç mücadelesidir. yani olaylar fikri mücadele bazını aşıp şiddet safhasına ulaşmıştır. amaç karşı fikri bi şekilde yok etmektir. bu da ideolojilerin özünde olan bi şeydir zaten. örneğin komünizmin felsefesi içerisinde kapitalist veya etnik bazda bi düşünce olamıyacağı gibi.

ülkücü anlayış aksiyoner bir fikir gibi kendini lanse etse de, 12 eylül öncesinin karmaşasında fikri bazda kendini yetiştiremeden komünizm anlayışının yükselişi karşısında reaksiyoner bir konumda mücadele etmek zorunda kalmış ve bu günkü satırlı ülkücü, ülkücü mafya gibi yakıştırmalara maruz kalmıştır. sn. devlet bahçeli ( ki kendisi akademik ünvan sahibi iken hocamdı) ülkücü imajı bu türlü yakıştırmalardan uzak tutabilmek için bu gün bi çok tahriklere rağmen çatışma ortamından ülkücü gençliği uzak tutmuş ve mücadelenin fikri bazda verilmesi hususunda çabalar sarfetmiştir. ve bunda da başarıları görülmektedir. (yoksa bayrak parçalayanlar bu şekilde kurtulamazdı)

hepimiz tabiiki vatanımızı ve milletimizi seven insanlarız. ama pkk lı hainlerin devrim şehitleri adı altında okullarda posterlerinin asılmasının karşısında da sanırım ülkücü gençlikten başka örgütlü bir oluşum yok. bireysel düşüncelerimizle örgütlü bir hainliği nasıl bertaraf edebiliriz ki? bu tür olşumlar üniversitelerimizde veya kamusal alanlarda kökleşirse bu durum sadece kolluk kuvvetleriyle nereye kadar bertaraf edilebilir? örneği 1980 lerden bu tarafa doğudaki pkk gerçeği. topla tankla füzelerle ne kadar başarılı olunabildi? hala yaramız kanamakta. ülkücü haraketi eleştirirkende lütfen biraz insaflı olalım. zaten hareket kendi içinde eski imaj ülkücüleri izole etme yolunda somut adımlarla ilerlerken yerden yere de vurmayalım. bu harakete ihtiyacımız olduğunu görelim

saygılarımla,
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#70 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 23:14

ve bunların üzerine;

''İnandığı Davayı yaşamayan yaşadığı hayata inanır.''

sözünün gerektirdiği gibi yaşayıp,tarihi bir misyon sahibi olduğumuzun idrakine vararak ''varlar'' ve ''yoklar'' arasında sesimizi yükseltip Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için gereken her türlü eziyeti cefayı çekeceğiz...

Bu konu hakkında yazı yazan Arkadaşlarım bir kaç istisna dışında güzel yazılar yazmışlar sağolsunlar...Çoğuna da hak verdim ve düşündüm...

Biz Ülkücü Gençler olarak;yaşanan bunca olaya rağmen sağduyuyu elden bırakmayıp,olması gerektiği gibi Ülkemiz insanının muzdarip olduğu konuları ilim mantalitesi ile çözmeye çalışacağız...

Öğrenci okuyacak! bu çarpık sistem de,Doktor olacak,Öğretmen olacak,Hakim olacak...Ve kendi düzenini hakim kılmaya çalışacak...

Çalışan en güzel şekilde en verimli şekilde çalışacak...Topluma hizmet edecek...

Her ne kadar Ülkücü Hareket'in içerisinde bulunup Ülkücü'lüğün Ü sünü bilmeyen,Ülkücülüğü slogan ve sokak çatışmalarından ibaret sayan,Ülkücü fikri bir futbol takımı gibi savunanlar olsa da,kendimizce bir Don Kişot olup yel değirmenlerine saldırmaya devam edeceğiz...

Taki son nefesimizi verene kadar...

ALLAH DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YARDIMCISI OLSUN...

#71 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 23:37

''İnandığı Davayı yaşamayan yaşadığı hayata inanır.''


İnandığını yaşamayan zaten inanmış sayılırmı, sayılmaz sa zaten yaşadığı hayata inanmaz mı ?

Nasıl da uyutuyorlar sizi ve bunları manalı cümlelermiş gibi nasılda yutturuyorlar size.. Anlamıyorum.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#72 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.12.2006 - 00:06

Değerli Wale;

Sizin de bildiğiniz üzere Resulü Ekrem Efendimiz Peygamber olmadan önceki kırk yılı içinde de tam manası ile İslam Şeriati üzerine yaşamıştır...(Haşa kendimizi Peygamber Efendimiz ile bir tutmuyoruz zaten tutamayız da...)

O Mübarek,Arapların kapkaranlık cahiliye devrinde yaşarken Cenab-ı Allah tarafından getirilecek Nizamın ölçülerini Sosyal hayattında tatbik etmiştir ve de cahiliye devrinin akışına kendini kaptırmamıştır...

Velhasıl kelam,İnandığını yaşamış,yaşadığı düzeni red edip,cemiyet ile sürekli bir çatışma halinde bulunmuştur...

Bu örneğe binaen;

''İnandığı davayı yaşamayan,yaşadığı hayata inanır.'' sözünün doğruluğu tescil edilmiştir diye düşünüyorum...

Saygılarımı Sunarım...

#73 yusufla

yusufla

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.577 Mesaj
  • Konum:GüLLeR-DiYaRı....

Gönderim zamanı 20.12.2006 - 00:18

Meteler

ülkücülükten bahsdiyosun..

kalkıyosun ulusal bi şarkı yarışmasında bizim yarışmacının inglizce şarkı söylemsini kabulleniyosun..

nasıl bir ülkücülüktür bu.. yeni modelmi böyle..
"Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz." (İnsan Suresi, 30)

bir özlem var içimde uzaklara dogru
engin denizlere sana,ve aşkımıza
sisli bir maziden uzakta
yalnızca sana yakın
gönlümün dalgalarında sevgim kalsın
bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın...

#74 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.12.2006 - 00:31

Neden Olamaz mı? *uhuhu

Türkiye 1. olacaksa İngilizce söylemenin ne sakıncası var?

Tabi haklısın biz Sosyal hayatta dilimizi olması gerektiği gibi kullanıyoruz.Konuşurken kelimelerimizi özenle seçiyoruz,cümleler arasına İngilizce kelimeler serpiştirmiyoruz,yazılarımızda imla kurallarına dikkat ediyoruz...

Bütün bunları yaptığımız için,Eurovision yarışmasına İngilizce bir şarkıyla katılamayız...

Değil mi?

Saygılarımı Sunarım...

#75 yusufla

yusufla

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.577 Mesaj
  • Konum:GüLLeR-DiYaRı....

Gönderim zamanı 20.12.2006 - 00:40

önemli olan bir şeyeleri değiştirmeye çalışmaktır..

o zaman ben ülkücüyüm benim davam bu dememelisin...

çünkü onunda bir takın idalleri ve davası var..

bence sen o davayı bir daha gözden geçir yeniden bak....
"Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz." (İnsan Suresi, 30)

bir özlem var içimde uzaklara dogru
engin denizlere sana,ve aşkımıza
sisli bir maziden uzakta
yalnızca sana yakın
gönlümün dalgalarında sevgim kalsın
bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın...

#76 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.12.2006 - 00:52

Ülkücü gelişmeye açıktır...

Ve de gelişim ve değişim kavramları aynı manada kullanılmamalıdır...

Ayrıca ben ne olduğumu,davamın ne olduğunu biliyorum...

Teminatıda yaşadıklarımdır...

İşte senin gibi zihniyetler Ülkücüleri bir kalıba sokarak isteyerek yada istemeyerek bir kutuplaşmaya sebebiyet veriyorlar...

Saygılarımı Sunarım...

#77 _KajmeraN_

_KajmeraN_

    ...::: UFAKLIK :::...

  • Üyeler
  • 5.365 Mesaj
  • Konum:Atatürk'ün İzinde
  • İlgi Alanları:Şiir, edebiyat, müzik(rap),bilgisayar (yazılım, donanım)

Gönderim zamanı 20.12.2006 - 01:03

Yine yalnış yere gidiyor tartışma kanımca...

Bence en başta konun başlığı hatalıydı. Bence şöyle olmalıydı:

"Türk gençlerine provakasyona gelmeyin uyarısı"

İçerik olarakta ülkü ocakları başkanının yazısı yerine kendi kişisel görüşlerinizle bunu anlatmalıydınız.

İkinci olarak burada herkes kendi düşüncesini anlatmaya çalışıyor şu an yargılamak eleştirmek için çaba sarfediliyor... Zaten yıllardır bu yüzden bu sorunları yaşıyoruz...

Hepimizin ortak noktası var BU ÜLKEYİ SEVİYORUZ. Bunu ön plana çıkarmalıyız. Herkes karşısındakinin düşüncelerine değer vermeyi öğrenmeli, birbirimizin iyi yanlarını görme vaktimiz çoktan geldi de geçiyor bile...

saygılar...


...:::--------------------------------------------------------:::...
BİTTİ!

CAN_i
...:::--------------------------------------------------------:::...


#78 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 20.12.2006 - 01:26

:) diye bişi var dimi arkadaşlar hani konuyu fazla dallandırıp budaklandırmasak diyorum
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#79 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.12.2006 - 01:28

Hadi yatalım artık...Yarın devam ederiz... :)

#80 yusufla

yusufla

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.577 Mesaj
  • Konum:GüLLeR-DiYaRı....

Gönderim zamanı 20.12.2006 - 09:09

hangi benim gibi zihniyetler...

daha ülkücülüğün ülküsünden anlamaynaların çıkıpta.. burda iki laf demesiyle ben bişeyler ögrenmem...

ki seninde bi ülkü olduğuna inanmıyorum saten...

değişim miş ülkücü değişirde dilini yine değiştirmez..

ülkücülüğün ne olduğunu bilmediğin belli...
"Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz." (İnsan Suresi, 30)

bir özlem var içimde uzaklara dogru
engin denizlere sana,ve aşkımıza
sisli bir maziden uzakta
yalnızca sana yakın
gönlümün dalgalarında sevgim kalsın
bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli