İçerik değiştir



Ülkücü Öğrencilere ''Sistemli'' Provakasyon


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 104 yanıt verildi

#41 monolog

monolog

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 29 Mesaj
  • İlgi Alanları:fotoğraffffff

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 14:17

doğum tarihini yanlışlıkla öyle yazmışım 5 değil 20 yaşındayım.Aynı üniversitenin sıralarından geçiyorum bende..Ve evet benden büyük olmanız dolayısyla benden çok daha fazla şeye tanık olduğunuz doğrudur.Dikkat ettiyseniz ben solcuların hepsi cicidir gibi bir tabir kullanmadım.Hatta yine bir mesajımda dedimki zamannda devrimciyim diye efelenen bazı kimseler bugün kapitazmin zirvesinde de dedim...
Ama Denizlerle ilgili yaptığınız yoruma da br anlam veremedim.Onların idam edildiği dönemde solcu oldukları için evleri basılıp ülkücüler tarafındankatledilen kaç genç var biliyormusun?bilmeniz lazım..Elbette bu olaylar sırasında sadece solcuların değil ülkücülerinde kanı döküldü.Evet polislerde şehit oldu.Evet halkçı mücadelenin yanında bir kısım pravakatör hep yer aldı.Ancak size şunu soracağım sosyalizm nedir biliyormusunuz?Bana sosyalizm şunu öngördüğü için solcular PKKyı savunuyor diyebilir misiniz?Her düşünce sistemini savunanlar içinde mutlaka bir grup o düşünce sistemini kendi fikirleri doğrultusunda yönlendirenler olmuştur.O gençler asılırken kimileri afedersiniz karı kız derdinde bilmem nerde keyif çatıyordu..Denizi Yusufu geçin biliyoruz ki sırf idam edilmekiçin gençlerin yaşı büyültü.Kaç genç gözaltında kayboldu!!Bu ülke gençlerini birbirine düşürülürken her gün biraz daha eksiltiliyor.Bugün hala hergün şurda faşist saldırı olmuş diye haber alıyoruz okul içinde.Belki benim eksikliğim ama hiç daha duymadım ki solcular biryerde tutmuş şu ülkücü genci kıstırmış.Ve tekrar üstüne basa basa söylüyorum ki gün şu zamanda siz şunları yaptınız biz bunlarıu yaptık olayını tartışma günü değil!!Eğer bu kadar seviyorsanız vatanı bu kadar düşünüyorsanız insanınızı şu Türkmüş şu buymuş meselesini bir süreliğine en azından(!)rafa kaldırıp şu durumdanbu devleti nasıl sıyırırız bunu tartışalım.Arkadaşlar gidişatımız çok kötü lütfen artık seyirci kalmayalım.Benim ailem hiç bir siyasi olaya girmemi istemiyor.Çok kan döküldü çok insan fişlendi çok insan kayboldu çok insanın hayatımahvoldu seninde başın yanar endişesiyle uzak durmamı bekliyor benden haklısın bu konudu hiçbir aile istemezki evladına kötü birşey olsun.Ama olacaksa başımıza birşey gelecekse bu ülkenin durumu bu kadar kötüye giderken birşeyler yapmadan durmadığımız için olsun.İdam kötüdür arkadaşım Denizi de assan bilemem neci adamı assanda kötüdür.Düşüncesi için birini öldürmek kötüdür.Heleki düşüncesi birine kurşun sıkmaktan geçmemiş adamı asıyorsan istediğin kadar çağdaş ol karanlıktasın demektir.Susturuldular onlar idam edilirken onlara ceza verilmedi susturuldular.Ama birşeyi hiç hesaba katmadılar.İdam ettikleri gün adlarını ölümsüzleştirdiler.Her ne kadar karalanmaya çalışıldıysa da genceciktiler hayatlarınıın bağırlarındaydılar.Ogün sağcısının anasıda üzüldü onlar için solcusunun annesi değil sadece!!!


ve son olarak Yusuf Aslanın idam edileceğinin kesinleştiği zaman ailesine yazdığı mektubu yazıyorum buraya umarım bu davalarının ne olduğunu vatanlarını insanlarını ne kadar sevdiklerini anlatmaya yetecektir...

''2 mayıs 1972
mamak askeri cezaevi

Bütün akrabalara,
Bu mektubu okuduğunuz zaman artık aranızda olmayacağım.Mektubumu senatonun idamlarımızı onayladığınıöğrendiğim anda yazıyorum.Şundan emin olmalısınız ki;bu güne kadar davama olan inancım sarsılmamıştır.Sehpaya gidene kadar da en ufak bir sarsılma olmayacaktır.

ben halkımın kurtuluşu,Türkiyenin tam bağımsızlığı için savaştım.Sizler beni tanıyorsunuz.Bir yıldan beri bir avuç sömürücüler,vatan satıcıları,işbirlikçiler,ellerindeki bütün iimkanlarla,bizi dışardan yardım gören,beyinleri yıkanmış,vatan haini,dışardan emir alan,bölücü,anarşist diye tanıtmayave halkımızdan bizi kopartmaya çalıştılar.bu bir avuç azınlığa göre vatanseverlik;vatan satmak yabancılarla işbirliği yapmak,NATOyu Amerikayı savunmak,6. Filoyu ağırlamak,milyonlarcaköylünün geçimi olan haşhaş ekimini elinden alma,işçinin grev hakkını engellemek,Amerikaya ve emperyalizme hizmet etmektir.
Biz bunlara karşı çıktık.Bunun için biz vatan haini onlar vatansever oldular.

Bizi bu mücadelemizden dolayı,güya adil mahkemelerinde yargılayanlar ve yine adil kurumların eliyle asıcak olanlar bilmelidirler ki;bizx halkımızın kurtuluşu ve Türkiyenin bağımsızlık mücadelesi uğruna şerefimizle bir defa öleceğiz.Bizi asanlar ve astıranlar ise hergün bin defa öleceklerdir.

Son sözüm:Yaşasın işçiler,köylüler!Yaşasın Devrimciler!Yaşasın tam demokratik Türkiyenin kurulmasından yana olanlar!

KAhrolsun emperyalizm!Kahrolsun Sunay,Erim,Toğmöaç,faşist koalisyonu.

T.Yusuf Aslan.''

Bana bu mesajın neresinde bilmem nerenin mandasından bahsediliğini göster başka da birşey demeyeceğim.Bu gençler sömürüye karşıydılar halkçıydılar...Tam bağımsızlıktan yanaydılar...Ve en az diğerleri kadar yaşamayı hakediyorlardı....

#42 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 14:40

Öncelikle 1992'de 5 yaşında olman lazımdı demek isteidm yanlış anlaşılmayı öneleyelim. Daha sonra İdam cezasına değinelim. 30 küsür bin kişinin ölümüne neden olmuş bu vatanın bölünmesini sağlamak amacıyla kurduğu terör örgütü lideri Apo'nun idam edilmemesini istemek ne kadar çağdaşlıktır onu merak ediyorum. Belki Yusuf'un mektubunda yazmıyor ama Yusuf'u örgütleyenlerin kimler olduğu bilecek bilgiye sahibim ki bunda Rus KGB ajanlarınn parmağı yoktur demek körü körüne inanmak olmuyor mu. Ülkücülerin yaptıklarını tasvip ettiğimi mi sanıyorsun. Onların veya bunların Solcunun veya Sağcının şiddetini de lanetlemişimdir her zaman. Solcu öğrecilerin kimsenin üstüne düşüncesi yüzünden çullanmadığını söyledin ya hani. Yanılıyorsun üniversitede politikadan uzak durup sadece dersini alıp mümkünse arkadaşlarıyla kantinde biraz sohbet edip zaman geçirmek isteyen öğrencilere 1994 yılında 6 Kasım'da YÖK'ü protesto etmedi ve ders girdi diye ben dahil 4 arkadaşım Solcu kesim tarafından dersimiz basılarak tartaklandık. Üzgünüm ama lütfen bana çıkıpta her solcu böyle değil deme. Yada her Ülkücü'de böyle değil demesin kimse. Kimin ne olduğunu biliyoruz çok şükür.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#43 monolog

monolog

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 29 Mesaj
  • İlgi Alanları:fotoğraffffff

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 14:47

bu sene 6 Kasım eylemlerinde bende vardım.Ve kimsenin üstüne çullanmak neden katılmıyorsunuz diye ne benim ne de arkadaşlarımın aklından geçmedi.Ve ne ben ne de arkadaşlarım Apoyu savunmadık hiçbir zaman.Bir kere Apo kürt milliyetçiliği yapan kalleşin teki.Apoda bir kukla bir piyon.Onu besleyenlerin yalakalağını yapıyordu ozamanın idam zamanlarının vatanseverleri!Bugünde hala yapmaktadırlar bazıları.
Unutmaki sosyalizm koyu milliyetçiliğe hoş bakmaz.Kürt milliyetçiliğide buna dahil;)

Hatta şu yalakalıkmeselesine değinmişken ne güzelde demiş Atam ;

''Bütün bu durumlardan daha acı ve daha korkunç olmak üzere, yurdun içinde yönetim başında bulunanlar, aymazlık ve sapkınlık ve üstelik hayinlik içinde bulunabilirler.

Dahası, yönetim başında bulunan böyleleri, kişisel çıkarlarını, yurduna girip yayılmış olan (dış) düşmanların siyasal amaçlarıyla birleştirebilirler.

Ulus, yoksulluk ve darlık içinde ezgin ve bitkin düşmüş olabilir. Ey Türk geleceğinin genç kuşakları! İşte bu ortam ve koşullarda bile ödevin, Türk bağımsızlığını ve cumhuriyetini kurtarmaktır.

Gereksindiğin güç, damarlarındaki soylu kanda vardır.

Mustafa Kemal Atatürk, 20 Ekim 1927 ''

#44 yusufla

yusufla

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.577 Mesaj
  • Konum:GüLLeR-DiYaRı....

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 14:55

yazılanları okudum biraz.. bir taraf ülkü ocağı bir taraf mualif...

şimdi birincisi..

ögrenci adamın işi siyaset değildir...

adı üsütünde ögrenci ögretmentir eğtim almaktır onun işi...
o sebebledir ki ögrencilerin siyaasi yerlede bulunmasına karşıyım..

ikincisi o kadar pkk ya karşı bi kurum duda Devlet Bahçelinin koalesyonu zamanında idam kaldırıldı neden idam edilmedi o zaman öcalan..

şimdi

birakalım siyasi gençlikleri de bu ülke geçliğinin eğitime ihityacı var bu nasıl olcak ona bakalım..

siyasi kimlik içine giren ögrenciler eğitimde uzaklaşmatadır.. genel olarak..

önemli olan bu gençleri çatıştırmadan karşı karşı ya getirmeden eğitim almalarını sağlamaktır...

ki dokharf arkadaşımızda söylemiş..

Bu Ülkenin bütün gençleri bu vatan için canlarını verir...

bu sadece ülkücülere verilmiş bi özellik değildir...

Bu mesaj yusufla tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.12.2006 - 14:56

"Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz." (İnsan Suresi, 30)

bir özlem var içimde uzaklara dogru
engin denizlere sana,ve aşkımıza
sisli bir maziden uzakta
yalnızca sana yakın
gönlümün dalgalarında sevgim kalsın
bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın...

#45 monolog

monolog

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 29 Mesaj
  • İlgi Alanları:fotoğraffffff

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:05

ögrenci adamın işi siyaset değildir...

adı üsütünde ögrenci ögretmentir eğtim almaktır onun işi...
o sebebledir ki ögrencilerin siyaasi yerlede bulunmasına karşıyım..

yazının burasına takıldım.Siyaseti yapacak olanlar tabiki yetişen nesillerdir.30 yaşına gelene kadar siyaset yapılmaz olayıdoğru değildir.Kaldıki gençler memleket meselelerinden uzaklaştıkça ne kadar içleri boşaldı bunuda gördük.Ha tabiki herkes siyaset yapmalı her genç birşeyci olmalı vs demiyorum!Siyaset yapmalı derken evet her genç ülkesi için birşeyler düşünmeli.Zor durumunda vatanın birşey düşünmemek bencillkitir.Eğitim demişssin hangi eğitmden bahsediyoruz.Yine siyasete alet edilen eğitimden????Doğru düzgün bir eğitim sistemimiz var da bizmi göremiyoruz.Bu eğitim sistemindeki eksikleri söyleyecek olanda yine okuyan gençlerdir.Yani ne yaparsak yapalım gençler daima siyasetin içinde olacaktır..

#46 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:12

Bu sene 2006 oluyor galiba benim bahsettiğim sene 1994 önce bunda hem fikir olsak diyorum. Sonra diyorum ya canım Atam herkes onun her dediğini kendi görüşünün haklılığını ispatlamak için kullanıyor. Keşke onu gerçekten iyi anlasanız.

"Ve ne ben ne de arkadaşlarım Apoyu savunmadık hiçbir zaman.Bir kere Apo kürt milliyetçiliği yapan kalleşin teki.Apoda bir kukla bir piyon.Onu besleyenlerin yalakalağını yapıyordu ozamanın idam zamanlarının vatanseverleri!Bugünde hala yapmaktadırlar bazıları." demişsin ya hani Şimdi Apo idam edilmelimi edilmemelimi? Sen ve arkadaşların ne kadar medenisiniz. İdam edilmeli derseniz az önce söylediklerinle yani ".İdam kötüdür arkadaşım Denizi de assan bilemem neci adamı assanda kötüdür." ile çelişmiyor musun?

Ayrıca hatırlattığın sözleri kalbimizle biliriz biz hemde yeni nesil daha iyi anlasın diye kelimeleri değiştirilmiş haliylen de değil. Belki eski kafalıyız ama herşeyin orjinalini korumak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Şuan ki yönetimin ve geçmiş yönetimlerin ne kadar satılmış ve ne kadar haince vatanı yok etmeye çalıştıklarını görüp buna karşı yasalar dahilinde ve şiddet içermeyen direnişi elbette yapıyoruz ama amaç hiç bir zaman sistemi yıkmak ve o sistemi istemeyene bunu zorla kabullendirmek olamaz. Özgürlükten bahsederken Sosyalizmin yitirteceği özgürlükleri düşün mesela çok çalışanın emeğini karşılığını alamaması gibi. Yada seyehat etme özgürlüğünün kısıtlanması gibi veya çok acıkmış bile olsan 2nci bir dilim ekmeğe hayır fazla yiyemezsin denmesi gibi yada gece gündüz çalıştın ama bir araban olamaz üzgünüm demesi gibi kısıtlanan özgürlüklere ne diyorsun. veya ülkeyi terketmek yaşadığı yeri seçme özgürlüğüne karşın duvarlardan atlarken sırtından vurulanlar. Lütfen savunduğunuz görüşün zanında engellediği özgürlükleri mutlaka düşünün
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#47 yusufla

yusufla

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.577 Mesaj
  • Konum:GüLLeR-DiYaRı....

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:13

bu şekilde yapılacak siyatein neresi doğru bide bunu açıklasana...

kavgalı gürültülü, kan dökerek birilerini kırarakmı yapılacak...

evet hakılısın siyatset eğitime karışmış önemli olan eğitimi bundan kurtarmak ki onuda yine öğrenciler yapacak.. başkası değil...
"Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz." (İnsan Suresi, 30)

bir özlem var içimde uzaklara dogru
engin denizlere sana,ve aşkımıza
sisli bir maziden uzakta
yalnızca sana yakın
gönlümün dalgalarında sevgim kalsın
bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın...

#48 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:18

yazılanları okudum biraz.. bir taraf ülkü ocağı bir taraf mualif...

Umarım ülkü ocağı kısmına dahil etmiyorsun beni. diyorum ya ben onlarada karşıyım. Diyorum ya illa ki ya solcu olacaksın yada ülkücü olacaksın ayırımına da karşıyım. Bu ülkede bilinçli ve Solcu yada Ülkücü olmayan ve bu iki gurubun kavgasından bıkmış Ülkenin çözümünün kendi siyasi düşünceleri dışında olamayacağına körü körüne inanmış yıkanmış beyinlerden sıkılmış büyük bir çoğunuk var. Ve bu büyük çoğunluk Demoktratik olarak çoğunluk olduğunu kabul edersek bu iki tarafta savundukları demokrasinin gereği olarak bu çoğunluğa saygı göstermeliler diyorum.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#49 monolog

monolog

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 29 Mesaj
  • İlgi Alanları:fotoğraffffff

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:21

Denizler kimseyi vurmadı arkadaşım.VE fikri kimseye kurşun sıkmaktan geçmemişi özellikle yazdım.Apoyu Denizlerle aynı kefeye koyuyorsun.Denizler düşünce suçlusuydular.Apo düşünce suçlusu değil katil!!
Sosyalimzmde iki dilim ekmek yedin diye seni engelliyorlarsa eğer demekki ülkenin diğer ucunda birileri açlıktan ölmek üzeredir ve o diğer ekmeğe muhtaçtır.Çok seviyoruz ya insanımızı ondan bir dilim az ekmek yiyoruz.Hem birşey diyeyim mi bu ülkede kominizm olmaz zaten senin bahsettiğin şey kominizm.
Bir süre adalet denge gelir eşitliği sağlanana dek herkes kendinden birşeyleri ödün verecekse verir.Araban olmayıverir bir süre belki hiç olmaz.Ama senin araba almaman bu gün okula gidemeyen köyünde yolu olmayan parası olmadığı için ölen insanları bu zor durumdan kurtarabilir.
Bireysel değil toplumsal düşünmek gerekir bazen!

#50 monolog

monolog

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 29 Mesaj
  • İlgi Alanları:fotoğraffffff

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:26

yazılanları okudum biraz.. bir taraf ülkü ocağı bir taraf mualif...

Umarım ülkü ocağı kısmına dahil etmiyorsun beni. diyorum ya ben onlarada karşıyım. Diyorum ya illa ki ya solcu olacaksın yada ülkücü olacaksın ayırımına da karşıyım. Bu ülkede bilinçli ve Solcu yada Ülkücü olmayan ve bu iki gurubun kavgasından bıkmış Ülkenin çözümünün kendi siyasi düşünceleri dışında olamayacağına körü körüne inanmış yıkanmış beyinlerden sıkılmış büyük bir çoğunuk var. Ve bu büyük çoğunluk Demoktratik olarak çoğunluk olduğunu kabul edersek bu iki tarafta savundukları demokrasinin gereği olarak bu çoğunluğa saygı göstermeliler diyorum.

Arkadaşım bende sana aynı şeyi söyledim farklı birşey söylemedim ki.Solculuk sağcılık yapılacak zaman değil dedim.Önce ülkenin gidişatının düzeltilmesi gerekir dedim.Zor durumdan sıyrılmak gerekir dedim...Bende başka birşey demedim zaten...Ama düşünce olarak da olayları değerlendirmek gerekiyorsa yanlış şeyler bilip düşünce sistemine bakın özellikler bireylere değil düşünce sistemine laf atmak doğru değil dedim...Benim siyasi kimliğim bu davada işin içine sadece emperyalizme karşı oluşumla kapitalizmi eleştirişimle girer,halkçı oluşumla girer,sömürüye karşı oluşumla girer ki yanılmıyrsam bunlar bu savunduklarım yanlış şeyler değil enteresan şşeyler değil kim sömürüyü ister ki?Ülkemi seviyorum diyen hangi vatandaş aa evet söömürsünler kaynaklarımı kültürümü der ki?Yada hangi vatansever olduğunu iddaa eden arkadaş çıkıp da Tam bağımsız Türkiye olmasın diyebilir ki???

#51 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:30

Öğrenci adamın işi eğitim almak, öğretmenin işi eğitim vermek değildir...

Öğrenci eğitimini alırken onun yanı sıra ben nasıl bu ülkeye daha faydalı olurum,bu ülkenin sorunları ne..? bunlara nasıl çözüm bulurum..? gibi sorulara cevap aramaktır...

Öğretmenin görevi öğrenciye sadece kitaptaki bilgileri vermek değildir.. Ona bu memleketin aksayan yönlerini göstermek ve bu aksayan yönlerin nasıl düzeleceğini düşünmesi için onu teşvik etmektir...

Bu ülkede siyaset yapmak insanlara sürekli öcü kötü bir şeymiş gibi gösterildi... sağcısınada solcusunada bu böyle lanse edildi... Neymiş öğrenci kesmi düşünmyecek bir fikir üretmeyecek sadece eğtim alacak başkaların fikirlerini savunacak kendisi bir şey üretmeyecek ve öğrendiklerini harfiyen ileten bir iletken halini alacak... Öğretmen öğrencinin gözünün açılmasını engelleyecek onu düşünmekten daha çok ezbere yönelticek önüne salt bilgilere koyacak olum ezberle bunları sınavındanda al 50 yi geç git bende maaşımı alayım... Hani nerde kaldı Atatürk'ün ilkeleri inkilapları, Atatürk bu ülke deki gençliğe sürekli düşünün, kötülüklere karşı can siperhane çalışın, boş olmayın her zaman vazifeye atılın diye bir öğütte bulunmadı mı..?

İnsan şunu yapabilmeli..

Mühendislik mi okuyorsun; okulunu okuyup iyi bir düzeyde bitirip gidip doğuya köprüsü olmadığından okula gidemeyen çocuklara köprü yapmak, okulu olmayan köylere okul yapmak için okuyacaksın

Tıp mı okuyorsun; doktor olmadığından yada hastahane.. bilmem kaç kilometre ötedeki hastaneye gidebilmek için 1 metre karın içinde giden kadının, yaşlının, hamilenin, erkeğin hayatını yolda kaybetmemesi için sen onun ayağına giderek tedavi etmek için okuyacaksın...

Öğretmenlik mi okuyosun; Bu kahrolası terörü biterebilmek için gidip doğuya çocuklara gerçekleri anlatmak, onları okula çekmek,onların kandırılıp dağlara çıkarılmaktan korumak için okuyacaksın... ( Bu ülkede Şırnağın bir köyüne tayini çıktığı için ağlayan öğretmenler var...)

İş adamımısın; Bu ülkenin sadece batısı yok gidip doğuya fabrika açıcaksın 10 kazanacağına gırtlağana kadar paraya gömüleceğine, 1 kazanacaksın ama oradaki insanların teröre katılmasını önlemek için çalışacaksın...

Bu ülkenin doğusu batısı güneyi kuzeyi benim diyerek çalışacaksın...

İşte o zaman bu ülkede ne pkk denen çapulcular kalır nede bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışan dış güçler, eğer bir insan bunları düşünerek okuyorsa bunları düşünerek eğitim veriyorsa, bunları düşünerek çalışıyorsa işte bu adamın hangi siyasi ideolojiye bağlı olduğu hiç ama hiç önemli değil...

Şimdi belki aklınıza şu gelicek sen ne iş yapıyorsun; ben bir eğitimci olucam ve Allah'ımdan tek dileğimdir ki doğuda bir okula giderimde 40 kişilik bir sınıftan 30 çocuğu dağa çıkmaktan kandırılmaktan kurtarırım bu benim için en büyük şereftir...
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#52 monolog

monolog

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 29 Mesaj
  • İlgi Alanları:fotoğraffffff

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:33

Poseidon arkadaş +10000000000

#53 yusufla

yusufla

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.577 Mesaj
  • Konum:GüLLeR-DiYaRı....

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:41

Öğrenci adamın işi eğitim almak, öğretmenin işi eğitim vermek değildir...

Öğrenci eğitimini alırken onun yanı sıra ben nasıl bu ülkeye daha faydalı olurum,bu ülkenin sorunları ne..? bunlara nasıl çözüm bulurum..? gibi sorulara cevap aramaktır...

Öğretmenin görevi öğrenciye sadece kitaptaki bilgileri vermek değildir.. Ona bu memleketin aksayan yönlerini göstermek ve bu aksayan yönlerin nasıl düzeleceğini düşünmesi için onu teşvik etmektir...

çok güzel anlatmışsın... arkadaşım.. ama bunu kan ökerek Türk gençliğini bir birine kırdırarakmı yapcaklar... ne demek istediği belki hepiniz anladınız...

ama hepiniz farklı yönlere çekmektesiniz...

görüyoruz işte yaptıkları siyaseti okullarda... kan gövdeyi götürmekte...

bunları ögretiyolar.. böyle mi yapılıyo siyaset...

yapmayın Allah aşkına siyaset yapılacak sa bıçakla satırlamı yapılacak...

görüyoruz yapılan siyaseti o zaman her kes yapsın...

sen benim düşüncemi benimsemedin diye millet bir birini öldürsün ne güzel..

böylelikte ayakta kalanlar aydınlık genç olur ve ülke çok güzel yerlere gelir demi..

haklısınız brovu... alkışlıyorum sizi...
"Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz." (İnsan Suresi, 30)

bir özlem var içimde uzaklara dogru
engin denizlere sana,ve aşkımıza
sisli bir maziden uzakta
yalnızca sana yakın
gönlümün dalgalarında sevgim kalsın
bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın...

#54 monolog

monolog

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 29 Mesaj
  • İlgi Alanları:fotoğraffffff

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:44

biryere çekmekten değil.Elbette kan dökülmesin kim ister ki dökülsün.Hergün bilmem nerde öğrenci bıçaklanmış diye duymak hoşumuzamıı gidiyor sanıyorsun??
Ama kavga etceklerine hiç siyaset yapmasınlar demek de bana pek mantıklı gelmedi nedense?!

Düzenleme: Alıntı işlevinin gereksiz kullanımı

Bu mesaj Mel G. tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.12.2006 - 17:28


#55 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:55

Denizler İnsan kaçırır,Denizler gerilla eğitimi alır,Denizler banka soyar,Denizler soygun sırasında güvenlik görevlisi vururlar bu suçlardan yakalanmak üzereyken güvenlik güçleri ile ateşli çatışmaya girerler bunlar düşünce için yapılır ve bunlar suç değildir. Hadi hepimiz bu yukarda saydığım şeyleri düşüncelerimiz için yapalım ve kahraman olalım. Mesela ben daha iyi olacağına inandığım bir dünya için gidip şu karşımdaki bakkalı soyiim kafasına silah dayiim parasını gasp edeyim .

monolog'aforumsalnot: yaff cevap vereceğin kişinin mesajını gereksiz alıntı yapma zaten altına yazıyon :blush:
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#56 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 15:57

Sana önce şunu söyleyeyim arkadaşım...

Siyaset illaki bir siyasi görüşün içine giripte senin görüşünün tersi bir görüş olan kişilere saldırmak onların kanını dökmek değildir... O insanlara birbirlerine saldırarak siyaset yaptıkalarını zannediyorlarsa onlar siyaset yapmıyor birilerin maşası olup sağa sola saldıran insanlar haline geliyor... Bu iki taraf içinde böyle... Kişi tek başına siyaset yapamaz mı...? Şu yukarıda yazdıklarımı illaki bir ideolojik gurubun içine katılarak karşındaki gurubun kanını dökerek mi yapacaksın...? İnsan kendi başına bu ülkenin meselelerine çözüm bulamaz mı..? Kendi başına bir gayret gösterip yukarıda yazdıklarımı yapamaz mı..?

Ben hiç bir kelimemde birilerine saldırarak, görüşlerini birilerine empoze ederek ülke kurtarılır yada siyaset yapılır demedim... Dedim ya bunun adı zaten siyaset olmaz... Sorsan herhangi birine ne için karşındaki adama vuruyorsun diye... Cevap veremez çünkü oda bilmiyordur neden ne için vurduğunu...

Kısacası benim demek istediğim İnsan kendini yetiştirmeli, o zaman görün bakalım ne siyaset yüzünden kavga eden çıkar nede boş boş düşünen gençlik... ve ülke nasıl bir gelişme gösterir...
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#57 monolog

monolog

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 29 Mesaj
  • İlgi Alanları:fotoğraffffff

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 16:37

Denizler İnsan kaçırır,Denizler gerilla eğitimi alır,Denizler banka soyar,Denizler soygun sırasında güvenlik görevlisi vururlar bu suçlardan yakalanmak üzereyken güvenlik güçleri ile ateşli çatışmaya girerler bunlar düşünce için yapılır ve bunlar suç değildir. Hadi hepimiz bu yukarda saydığım şeyleri düşüncelerimiz için yapalım ve kahraman olalım. Mesela ben daha iyi olacağına inandığım bir dünya için gidip şu karşımdaki bakkalı soyiim kafasına silah dayiim parasını gasp edeyim .

monolog'aforumsalnot: yaff cevap vereceğin kişinin mesajını gereksiz alıntı yapma zaten altına yazıyon :)

Arkadaşım banka soygunu ne için yapılmıştır biliyormusun sen?Sizin bakkalı soymanla onların banka olayı bir ise haklısın sende..diyecek söz bulamıyorum tbrkler! :P

#58 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 16:50

Ne için yapıldığının önemi var mı. Mücadelelerini desteklemek için sponse etmek için vs vs vs ne fark eder. Herkes mücadelesini desteklemek için suç mu işlemeli yada düşüncelerini sponse etmek Banka mı soymalı. Gülmek yerine geniş düşünsen anlardın demek istediğimi ya neyse kendi haklılığından taviz vermemek böyle olsa gerek. Ne için olursa olsun halen diyorum suç işlemeye karşıyım.Fanatizm işte bölye oluyor aslında aranızda şöyle konuşuyorsunuzdur." Ulen Denizler gibi olamadık bak adamlar fikirleri için banka soymuşlar ne büyük adamlar mış yaa bizde böyle oturalım abi boş boş"
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#59 guide

guide

    Follow me! If you can...

  • Üyeler
  • 3.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 16:51

ya arkadaşlar boş işler bunlar *zong Biz işimize gücümüze baksak , vatanımıza daha faydalı olmazmıyız ? bırakınız siyaseti vb. şeyleri siyasetçiler yapsın ...

geçmiş , geçmişte kaldı . ülkü ocakları , devrim bilmem neleri hepsi boş geliyor bana. sosyal statü elde edemeyen insan topluluklarından ibaret bence bu gruplar .

hiç birşeyden etkilenmeden eğitim görüp , hayatımızı kazanıp , vatanımıza milletimize elimizden gelen menfaati sağlayıp , son olarakta hayırlı bireyler yetiştirebiliyorsak ne mutlu bize ...
<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#60 KaKTüS

KaKTüS

    Fethiye'li...

  • Dokunulmazlar
  • 6.837 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:İstanbul
  • İlgi Alanları:okumak&yazmak

Gönderim zamanı 19.12.2006 - 16:52

araya daldım ama saygı duyulacak işler yapan herkes takdire değer...çoluğumuza çocuğumuza her şeyden önce vatanını milletini bayrağını toprağını sevmeyi öğretirsek çözüm biraz daha kolaylaşmaz mı...varlığının, sebebinin, dininin,dilinin, milletinin farkında olan bir nesil için...içimizin ürpermesi dileğiyle...aferin...


Bu mesaj kaktüs tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.12.2006 - 16:53

geldin.buldun...Gönderilen Resim...sevdim.güldüm...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli