İçerik değiştir



- - - - -

Ygs'de Gizli Şifre İddiası


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 107 yanıt verildi

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.04.2011 - 18:06


Artvin'de bir avukat ve bir dershane yöneticisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda en az 100 sorunun belli bir formüle göre cevaplandığında rahatlıkla çözülebildiğini belirlediklerini ileri sürdü. Belirlenen bir formülle özellikle matematik testinde soruların tamamına yakınını doğru çözmenin mümkün olduğu vurgulandı.

rtvin'de avukatlık yapan Ayla Varan, sorularda şifreleme sistemi olduğu konusunda aldığı duyumun ardından tüm soruları tek tek incelediğini belirterek, şu iddiada bulundu: "Cevapları rakamsal olan sorularda bu şifreleme sisteminin hatasıza yakın uygulandığını gördüm. Sisteme göre cevap şıklarındaki rakamlar küçükten büyüğe göre sıralanıyor. Eğer çakışan varsa doğru cevap çakışan rakamın bulunduğu şık oluyor.

Hiçbir rakam çakışmazsa doğru yanıt 'E' şıkkı olarak çıkıyor. Birden fazla çakışan varsa da cevap en küçük rakamın bulunduğu şık oluyor. Matematik testindeki 40 sorudan bu sistem uygulayarak 37 sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor. Ayrıca yanıtları rakamsal olarak verilen Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularında da aynı formülü uygulayarak en az 50 soruyu daha rahatlıkla çözebilirsiniz."

Ayla Varan, ayrıca bazı Türkçe sorularında da alfabetik şifreleme olduğunu tespit ettiklerini öne sürerek, "Öğretmen arkadaşlarımız sorular üzerinde çalışmaya devam ediyor" diye konuştu.

Artvin Sınav Dershanesi kurucularından Fahri Akyüz ise, bir velinin başvurusu üzerine sorularda yaptıkları incelemede şifreleme formülünü tespit ettiklerini öne sürdü.

Akyüz, "Öğrencilerimizi bir yıl boyunca bu tür sınavlara hazırlıyoruz. Daha önce yaşanan onca olaydan sonra tedbirlerin alındığını görüyorduk. Ancak böylesi bir şifreleme ve formüle etme durumunun olacağını düşünmüyorduk. Öğrencilerin emekleri hiçe sayılmıştır. Tabi ki ÖSYM yetkililerinin konuya yanıt vermeleri ve açıklama getirmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Şifreleme nasıl çözülüyor?

Matematik testinde ağırlıklı olarak uygulanabilecek şifreleme yöntemini çözmek çok basit.

40 soruluk matematik testi bu yöntem sayesinde yaklaşık 10 dakikada çözülebiliyor.

Şıklardaki rakamsal değerler o şıkkın altına küçükten büyüğe doğru yazılıyor.

Eğer bir şıkta rakamlar çakışıyorsa doğru cevap o şık oluyor.

Eğer hiçbir şıkta çakışma olmazsa genellikle E şıkkı doğru cevap olarak çıkıyor.

Eğer birden fazla şıkta çakışma oluyorsa doğru yanıt rakamsal olarak küçük değerin bulunduğu şık oluyor.

Örnek sorular

Matematik Testi 4'üncü soru:

2011-2010+2009-2008+...+3-2+1 işleminin sonucu kaçtır?

A) 1004 B)1008 C) 1000 D) 1006 E) 1002

Formüle göre rakamları küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden sıralıyoruz.

Yeni sıralama: A) 1000 B) 1002 C) 1004 D) 1006 E) 1008 şeklinde oluyor.

D şıkkında 1006 rakamı çakıştığı için doğru yanıt D şıkkı olarak işaretleniyor. Cevap anahtarında da 4'üncü sorunun yanıtı D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 13'üncü soru:

Üç basamaklı bir doğal sayının sağına 3 yazılarak dört basamaklı A sayısı, aynı sayının soluna 2 yazılarak dört basamaklı B sayısı elde edilmiştir. A+B=9967 olduğuna göre üç basamaklı sayının rakamlarının toplamı kaçtır?

A) 12 B) 9 C) 15 D) 13 E) 11

A) 9 B) 11 C) 12 D) 13 E) 15

Rakamları bu şekilde küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden yerleştiriyoruz.

Bu soruda da D şıkkında 13 rakamı çakışıyor. Doğru yanıt cevap anahtarında da D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 22'inci Soru:

Bir işi 5 kadın işçi 20 günde, 5 erkek işçi ise 30 günde bitiriyor. Buna göre, 2 kadın ve 2 erkek işçi aynı işi birlikte kaç günde bitirir?

A) 50 B) 30 C) 45 D) 40 E) 20

A) 20 B) 30 C) 40 D) 45 E) 50 şeklinde sıralanınca doğru yanıt B şıkkında çakışan 30'dur.

Cevap anahtarında da doğru yanıt B şıkkı olarak veriliyor.

http://www.cnnturk.c...96.0/index.html

#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 01.04.2011 - 18:35

f tipi ;P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#3 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.04.2011 - 23:15

abi bu işin şakası yok. valla ben bakmadım ama sözlüklerde herifler bakıyor. neredeyse bütün sorular böyle diyorlar. 40ta 37 yapanlar var.
bu skandalın normalde çok kelle alması lazım. hükümet bile düşmesi lazım. bu na anuğagoyum ya. allahsız kitapsız herifler. doğruysa allah belalarını versin.

#4 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.04.2011 - 23:45

Şaka gibi.Bir de bu sene sınav kağıtçıları her adaya özel basılmış.

#5 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 02.04.2011 - 11:20

Bazı okullarda öğrencilerin haremlik, selamlık olarak ayrılması tesedüf denildi. Aslına bakarsanız müthiş ince düşünülmüş organizasyon gibi duruyor.Yani bu organizasyon da yine bir yazılım ile gerçekleştirilemzmi.
Matematik sorularının neden çok zor olduğu şimdi belli oldu.
Adamlar şifreye uygun hale getirmek için gece gündüz uğraşmışlar bell ki.
Benim oğlum da bu yıl sınava girdi.
İki yıldır çok emek verdi.
Maddi olarak da biz çok emek verdik.Emeğimizi çalanlara Yazıklar olsun.

--------------------------------

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 20’den fazla sorunun iki ayrı şifreye göre çok rahat çözülebildiği iddia edildi Birinci şifre: Cevap şıklarında yer alan sayılar küçükten büyüğe doğru sıralanıyor. Çakışan sayılar varsa doğru cevap o şık oluyor İkinci şifre: Bu şifrede küçükten büyüğe doğru sıralama zaten yapılmış oluyor ve doğru cevap daima “A” şıkkı çıkıyor
Pazar günü 1 milyon 700 bine yakın adayın katılımıyla gerçekleşen üniversiteye giriş birinci basamak sınavı YGS’de inanılması güç gizli şifreler ortaya çıktı. Bu çok basit gizli şifreyi bilen adaylar, hiçbir akademik donanıma sahip olmasalar da, en iyi üniversitelerin, en iyi fakültelerine girebilecek puan alabilecekler.
Şifre çok basit ve uygulandığı takdirde size kesinlikle doğru cevaba götürüyor. Özelikle çok kritik test olan Matematik ve Fen Bilimlerinde etkili oluyor ve Matematik’te neredeyse soruların tamamına yakınını kapsıyor.
Ve bu konuda tüm testleri kapsayan 3 farklı şifre söz konusu. İşte iddialar, örnekler ve yorumlar:

İşte 1. ve önemli şifre!
Milyonlarca gencin kazanmak için yıllarını feda ettiği, ailelerin de çocuklarının geleceği için varlarını yoklarını harcadığı YGS’de örneğin Matematik testlerinde, ÖSYM tarafından verilen seçenekleri küçükten büyüğe doğru sıralamanız yetiyor da artıyor.
Örneğin basına verilen ve ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanan Matematik testinde 1. sorunun seçenekleri A)8, b) 10, C) 6, D) 4, E) 2 şeklinde.
Şimdi gizli şifre ile doğru cevabı bulmak için bu seçenekleri, 2, 4, 6, 8, 10 şeklinde küçükten büyüğe doğru sıralıyoruz ve sırası ile hemen üstteki seçeneklerin altına yazıyoruz. Daha sonra da bu beş seçenek içerisinde eşleşen rakama bakıyoruz. Birinci soruda eşleşen bu rakam 6. Yani doğru cevap C seçeneği. Aynı yöntemi diğer seçeneklere de uyguladığınızda, karşınıza akıllara durgunluk veren korkunç bir tablo çıkıyor. Bir soruda bile on binlerce kişinin yer değiştirdiği YGS’de 40 sorudan tam 17’sinde bu şifre ile doğru cevabı bulmak mümkün.
Bu yöntemle, Türkçe ve Sosyal testleri içerisindeki seçenekleri rakamsal sorularda da doğru bulmak mümkün.
Örneğin Türkçe 31. sorunun seçenekleri şöyle:
A) IV, B) V, C) III, D) II, E) I
Şimdi bu seçenekleri I, II, III, IV, V diye sıraladığınızda eşleşen III oluyor yani doğru cevap C seçeneği.

2. şifre 6 SORUDA?İŞLİYOR
Bir de ikinci şifre var ki o da kesin sonuç veriyor. Bu yöntemle çözülen tam 6 soru var. Böylesi durumlarda küçükten büyüğe doğru sıralama, zaten kendiliğinden yapıldığı için doğru seçenek hep A oluyor.
Örneğin 34. soruda olduğu gibi:
A)105, B)110, C)115, D)120, E)125

Tesadüf mü, özel yazılım mı?
Artvin’de Avukat Ayla Varan’ın dikkatini çeken ve dershane öğretmenleri ile Kamu-Sen yöneticilerinin titiz çalışmasıyla ortaya çıkan “şifreleme skandalı“, bir tesadüf mü yoksa bir yazılım kurnazlığı mı?
Yapılan ilk değerlendirmeler, özel bir bilgisayar yazılımı olmadığı sürece böylesi bir tesadüfün mümkün olmayacağı yönünde. Peki ÖSYM’nin bu yönde bir yazılımı olabilir mi?
Resmen olmasa bile bu işin teslim edildiği görevliler yapmış olabilirler. Zaten iptal edilen KPSS soruları da yine bazı görevliler tarafından dışarı sızdırılmıştı.
Yine aynı şekilde bazı okullarda öğrencilerin haremlik, selamlık olarak ayrılması da yine bir yazılım ile gerçekleşmişti.
Bağımsız uzman bir heyet oluşturularak bu iddialar tek tek incelenmeli ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır.
Şeffaflık yerine gizlilik tercih edilirse, bu sadece ÖSYM’nin başını ağartmakla kalmaz, çok daha derin ilişkileri gündeme getirebilir...

Soruların yeri değişiyor mu?
Bugüne kadarki sınavlarda, sorular aynı olmasına rağmen, soruların sıralaması değişiyordu. Örneğin A kitapçığında 5. sırada olan bir Matematik sorusu B kitapçığında 14’üncü sırada yer alıyordu. Ama şıkların yeri değişmiyordu. Bu yılki uygulamada nasıl bir yöntem uygulandığı ise bilinmiyor. Ama genel kanı, şıkların yerlerinin değişmediği yönünde...

Şimdi ne olur?
ÖSYM’nin bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı çok önemli. Eğer daha önceki skandallarda olduğu gibi olayı örtbas etme yoluna giderse, çok daha büyük sıkıntılara yol açabilir. Ama şu ana kadarki tespitler bile, kesinlikle sınavın iptalini gerektiriyor. Hem de hiç zaman kaybetmeden.
Ortada bir şifreleme olduğu kesinlikle belli. Ve böylesi bir şifreleme olduğuna göre, bu şifrelerin dışarı sızdığı da kesinlikle mümkün olabilir. Bu durumda da eşit koşullarda yarışma ilkesi bozulmuş olur ki, bu da sınavın iptalini gerektirir...
Özetin özeti: KPSS gibi bu da örtbas edilirse, kamu vicdanı derin yara alır.



ŞİFREYİ UYGULADIK, SORULARI BİR ÇIRPIDA ÇÖZDÜK
YGS’deki şifreyi anlama rehberi
YGS matematik testindeki cevap şıklarını kırmızı kalemle küçükten büyüğe doğru sıraladık. Eşleşen rakamı yuvarlak içine aldık. Yuvarlak içine aldığımız şıkkı cevap anahtarından kontrol ettik ve doğru cevabı bulduk. Tam 17 soruda bu şifre vardı! Ayrıca matematik testindeki cevap şıkları orijinalinde küçükten büyüğe sıralıysa... Bu kez de doğru yanıt (A) şıkkıydı. Bu şifre de 40 sorunun 6’sında çalışıyor. Yani bu şifreleri bilenlere 40 sorunun en az 23’ü garanti.
www.osym.gov.tr adresinden şifre sistemini kontrol edebilirsiniz.

http://gundem.milliy...172/default.htm

#6 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.04.2011 - 12:32

Adaya Özgü Soru Kitapçığı ve Kamuoyuna Dağıtılan Soru Kitapçığı

Basında ‘YGS’de Gizli Şifre’ başlığı ile yer alan kitapçık, ÖSYM’nin sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere hazırlanmış, ana soru kitapçığından türetilmiş, tek bir soru kitapçığıdır. Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesi söz konusu olmadığından, doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir.

ÖSYM, Şubat 2011’den itibaren gerçekleştirdiği tüm sınavlarda ‘adaya özgü soru kitapçığı’ hazırlayarak pek çok haksızlığın önüne geçmiştir. Adaya Özgü Soru Kitapçığı uygulamasında tüm adaylar için hazırlanmış olan toplam soru, ana konu alanları ile sınırlı kalmak üzere, her bir aday için rastgele seçilmiş farklı sıraya konulmaktadır. Buna ilave olarak her sorunun doğru cevabı da her bir adayın soru kitapçığında yine rastgele biçimde bir şıka atanmaktadır. Madde analizine imkân tanımak üzere yanlış seçeneklerin de yerleri değiştirilmektedir. Bu sayede her bir adayın soru kitapçığı ‘tek bir tane’ olarak basılmaktadır. Bugüne kadar yapılan üç sınavda da bu gerçekleştirilmiştir.

27 Mart 2011 günü yapılan (2011-YGS) Yükseköğretime Geçiş Sınavında da ‘adaya özgü soru kitapçığı’ basılmış ve aday sayısı kadar soru kitapçığı dağıtılmıştır. Sınav sonrasında, soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları güvenli biçimde toplanmış ve Merkezimizde cevap kâğıtların görüntülenmesi ve okunması işlemleri sürdürülmektedir.

Önümüzdeki günlerde her bir adaya, kendisine verilen soru kitapçığı ve kendi cevap kâğıdının görüntüsüne internet üzerinden erişim imkânı verileceğinden, tüm adaylarda bu ya da buna benzer bir soru kitapçığının kullanılmadığı görülecektir.

Daha önceki duyurularda da belirtildiği gibi, kamuoyunu derinden etkileyecek bu ve benzeri konularda basınımızın daha hassas davranması beklenir. Bu gibi durumlarda kamuoyu ÖSYM’nin internet sitesinden duyurduğu bilgilere itibar etmelidir.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

http://osym.gov.tr/b...an-soru-k-.html

#7 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 02.04.2011 - 17:09

abi bu sistemi kontrol edenler bu kadar uğraşmak yerine programdan girip o adayların puanlarını yükseltsin bu daha kolay değilmi safmı bunlar :)


hem bu kadar torpilli kişiler lise mezunu bile kalsa zaten hayatları kurtulmazmı kısa yoldan :P


eskiden böyle komplo teorilerini abd nin israil in mason locasının üstüne atar rahatlardık ne güzel :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#8 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 02.04.2011 - 19:11

yeminle güzel yöntem lan tebrik ederim valla :blink:

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#9 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.04.2011 - 20:36

Pac nedir bu savunma psikolojisi? nereden geliyo bu güven?
bu iddiaya inanmak için kaç tane sebep var. en basitinden kpss skandalının daha dumanı üzerinde.
sen nasıl bunun komplo teorisi olduğuna bu kadar eminsin?

#10 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 02.04.2011 - 22:17

çok geniş bi kitleyle sınav öncesi bu tktiği paylaşmak büyük risk, savunma değil empati :)


birkaç kişi kazansın diye büyük bir gruba tüyo verilemez aga dost var düşman var :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#11 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.04.2011 - 22:27

her şey mantıkla yürümüyor işte.
kpss gibi bir sınavda 300 kişiye tam puan aldıran bir zihniyetten bahsediyoruz. :)

#12 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 02.04.2011 - 22:35

abi direkt sorulara vermekti sanırım o , bak ona itiraz yok o kolay ama bu daha çetrefilli(ne demekse :P ) bi durum ya.
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#13 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 03.04.2011 - 13:49

pac şu adreslere gir ve dene Allah aşkına ve tesadüf olduğuna inanırsan bende inanacağım... Tövbe edecem hatta bu zihniyete dediğim en ufak laftan dolayı bile...

http://www.osym.gov....ygssorulari.pdf
http://www.osym.gov....vapanahtari.pdf

sadece sayıların sırala ve bak kaç tane tutuyor... 20'ye yakın hiç uğraşmadan sadece sıraya sokarak buldum... a lı be li soruları da es geçtim...

Soruları doğrudan vermek daha risklidir ki, çıktı... eğer şifrelerseniz ve gözden de kaçarsa daha rahat değil midir? Ha bu tesadüftür deyip geçelim, ki yıllarca değiştirilmesi gereken kurumlar böylece anasütü gibi AK bu ülkenin kendi sermeyesi olsun, halkı istediğin gibi yönlendir, sınav stresi yaşayan çocukların kemerlerini dahi çıkarttır. Hatta haber yaptır 1 salonda başörtülü bacılarımızı almadı dinsizler diye öbür taraftan sınav öncesinde verdiğin soruları kapat gitsin...

Güvenlik çok önemlidir. Millet zaten kemeriyle, bozuk parasıyla çekmişti kopyayı... Yaşasın alınan güvenlik önlemlerimiz, yaşasın halkın %60'ı aptal diyen değil %90'ını mal yerine koyan demokrasi neferlerimiz...

Var olun!




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#14 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 03.04.2011 - 15:55

sözelci şakirtler isyanda o zaman :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#15 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.04.2011 - 18:52

Ösym başkanı açıklama yaptıydı bu konuda.

#16 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 03.04.2011 - 18:56

Bize inanın, gönlünüz rahat olsun, güvenlik çok önemliydi, sade bu kitapta var böyle bişey, isteyen gitsin kitabına baksın, tarihin en başarılı sınavıydı (sanırım kopya organizasyonu yönünden bu ifade)...

Sınavın vatandaş, halk ve devlet açısından felsefi temellerini, güven duygusunun felsefi temellerini anlattı... İnandım ve şüphe duyduğum için kendimden utandım...

STV anahaberi için artık şüpheye yer bırakmayan açıklama yapıldı diye yazmaya başladı bile! Varoooooll!

içiniz rahat olsun dedi... Bir dönem başbakanın anayasa varken kendini garantör yapması gibi oda takmayın iddiaları bana güvenin dedi...

zaman kazanıyorlar...

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.04.2011 - 19:00




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#17 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.04.2011 - 22:36

Ösym yi kutluyorum kpss skandalından sonra bu yöntem çok akıllıca olmuş ama soru kitapcığını vermeseler yakalnamıyacaklardı belki de

#18 Rose&Rain

Rose&Rain

    Kayıp

  • Dokunulmazlar
  • 5.735 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Sandal
  • İlgi Alanları:çok geniş

Gönderim zamanı 03.04.2011 - 23:57

Sinir bozucu <_<
Gönderilen Resim

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems

#19 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 04.04.2011 - 20:00

Hırsız ne yapar? ÇALAR. Yetiştirdiği hırsızlara ÇALDIRIR. Mayada, hamurda ve en nihayetinde yediği ekmekte ÇALMA vardır. Hırsız hükümet, emek çalıyor, gelecek çalıyor. İşini yapıyor yani, şaşırmamalı.

 580023663830.jpg


#20 talbot

talbot

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 405 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:konya

Gönderim zamanı 04.04.2011 - 21:18

aptal aptal dedikodu çıkarıyorlar. ösym başkanı bu dedilokudalı yalanladı sonunda laf kalabalığı sustu!.
Tolga İnan





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli