İçerik değiştir



- - - - -

İddialar bir bir çürüyor...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 180 yanıt verildi

#101 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 10.03.2006 - 13:22

Doğru söylüyo.. :smash:
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#102 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 10.03.2006 - 13:26

evet hızlı yazmaya çalışırken oldu

#103 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 10.03.2006 - 13:31

Ayetlerin başında bulunduğunu iddia ettiğin "eğer" kelimesinin sunduğum çelişkileri geçersiz kıldığı konusundaki iddiandan vaz mı geçtin?

O halde itirazını hiç yapılmamış varsayıyorum.

1. si ben her ayetin başında eğer var demedim!!!
2.kelimeleri kendi istediğin gibi yorumluyorsun
3.tek kitap okuyan kişi değilsin
4.benim yerime cevap verme
5. :smash:

#104 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 10.03.2006 - 16:53

1. si ben her ayetin başında eğer var demedim!!!

Atfettiğin ve başında "eğer" bulunan ayeti ya da ayetleri alıntılamanı, ve sözkonusu ayetin ya da ayetlerin başındaki "eğer" kelimesinin, iddia ettiğim hangi çelişkiyi ya da çelişkileri ne yönde ya da yönlerde geçersiz kıldığını açıklamanı talep ediyorum.

Kısaca bir itirazda bulunuyorsan itirazını doğru dürüst yapmanı talep ediyorum.

Şu anki haliyle itirazın içerikten yoksundur.

#105 eskrim

eskrim

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 27 Mesaj

Gönderim zamanı 10.03.2006 - 18:20

spark senin fikirlerin din konusunda referans alınamaz üzgünüm, kendi şahsi fikirlerini bir doktrinmişcesine açıklamaktan vazgeç sadece kendi fikrin bunlar, dinde İslamiyette zorlama yoktur seni o nedenlezorlamayoruz, sen de bu kadar zorlama istersen....
psikolojide temel bir kural vardır, abartılı davranışların altında tam tersi bir eğilim olduğu şeklinde bunu biraz düşünür kendinle yüzleşirsen kendinle yaptığın savaşı sona erdirebilir ve bu savaşaı başkalarına "yansıtma" yapmamış olursun
ALLAH' ın rahmeti üzerine olsun... :P

#106 kÜnéfé

kÜnéfé

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.396 Mesaj
  • Konum:ANKARA KONYA ARASI
  • İlgi Alanları:inşaat müh.HARABE

Gönderim zamanı 10.03.2006 - 19:54

hiç bir yargıya gidemezsin yemez neden mi çünkü aşırı tahrikten sen hüküm giyersin güzelim git hukuku öğren gel ayrıca sana mahluk sözü iltifat nie sen demedin mi ben hayvandan geldim hayvanım die kaldıki insanda bi mahlukat ve senin kişiligin karakterin gururun yok
ayrıca yalancısın çünkü her şeyin saklı.ismin avartarın sonra ne bilim dogum tarihin bile korkak ve bi okadar da yalancısın.sen insan olamazsın bu kadar lafı eşşek işitse intihar eder .Kuran gözle okunur beyinle anlaşılmaya çalışılır lütfen bunu başka yerinle yapma neresi oldugunu sen iyi bilirsin .
herkes fanidir ama sözler bakidir.....

#107 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 10.03.2006 - 20:39

1. si ben her ayetin başında eğer var demedim!!!

Atfettiğin ve başında "eğer" bulunan ayeti ya da ayetleri alıntılamanı, ve sözkonusu ayetin ya da ayetlerin başındaki "eğer" kelimesinin, iddia ettiğim hangi çelişkiyi ya da çelişkileri ne yönde ya da yönlerde geçersiz kıldığını açıklamanı talep ediyorum.

Kısaca bir itirazda bulunuyorsan itirazını doğru dürüst yapmanı talep ediyorum.

Şu anki haliyle itirazın içerikten yoksundur.

4:11.....

4:12. Eğer çocukları yoksa, karılarınızın geriye bıraktıklarının yarısı sizindir. Eğer çocukları varsa, bıraktıklarının dörtte biri sizindir. (Bu paylaştırma, ölen karılarınızın) yaptıkları vasiyetlerin yerine getirilmesi, yahut borçlarının ödenmesinden sonradır. Eğer sizin çocuğunuz yoksa, bıraktığınızın dörtte biri onlarındır. Eğer çocuğunuz varsa bıraktığınızın sekizde biri onlarındır. (Yine bu paylaştırma) yaptığınız vasiyetin yerine getiri.............


hayır burdaki eğer le başlayan ayeti görünce ne olacak. dediğine göre hepsini okumuşsun hatta soru bile hazırlamışsın, ama ufak bir sorun var ,
kendine sorduğun sorunu cevaplarken keşke doğru sonuca ulaşmak gibi bir amaç edinseydin...

senin verdiğin örnekteki çıkan sonucun niye bileşik kesir çıktığı gayet iyi anlaşılıyordu.
matematik bilen herkes burada senin saldırıda bulunduğunu yada saldırıda bulunan birinden alıntı yaptığı anlaşılacaktır.

not: benim bugün şehir dışına çıkmam gerekiyor. ama sen yok ben kaşınıyorum
sorduğum sorudaki saldırıyı nasıl göstereceksin diyosan gerekli fedakarlığı senin için bile yapabilirim.

#108 duygusuz

duygusuz

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • Konum:niko
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 10.03.2006 - 22:54

*Namuslu kadınlara zina isnat edenler (evlilik dışı cinsel ilişkide bulunduğu yönünde iftira atanlar) affedilebilir mi (24:4-5), affedilemez mi (24:23)?


Ayetlere baktığımızda böyle bir iftira atan evet affedilebilir, ama bin pişman olup tevbe ettiklerinde affedilebilir...Yani Allah iftira atanı tevbe etmedikçe affetmeyeceğini ayetlerden anlayabiliyoruz..

Ayetler şunlar:
24:4-5
“Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. İşte bunlar fâsık kimselerdir.”
“Ancak tövbe edip bundan sonra ıslah olanlar müstesna. Çünkü Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

(Bu ayetler iftira atmanın çok büyük bir günah olduğunu bildirmekle, tevbe edip, tevbesinden sonra ıslah olanları müstesna tutmuş)

24:23
“İffetli ve (haklarında uydurulan kötülüklerden) habersiz mü’min kadınlara zina isnat edenler, gerçekten dünya ve ahirette lanetlenmişlerdir. İşlemiş oldukları günahtan dolayı dillerinin, ellerinin ve ayaklarının kendi aleyhlerine şahitlik edecekleri günde onlara çok büyük bir azap vardır.”

İşte geldik, sparkın çelişki diye bize sunduğu noktaya...

Sparka göre bu ayette Allah iftira atanları affetmeyeceğini söylüyor...
Ayete dikkatli ve derinlemesine gözlerle baktığımızda bu ayette affetmekten bahsedilmediğini görürüz...bu ayette, iftiracıların ne büyük bir günah işlediklerinden ve ahirette onları çok büyük azapların beklediğinden bahsedilmiş...affetmekten bahsedilmiş mi spark’ın iddi attiği gibi? Hayır...bu ayette denmiş mi “bu iftirayı atanlar asla affedilmeyecektir” hayır...affetmek ya da affetmemek hususunda hiçbir bilgi verilmemiş...sadece günahın azabının büyük olacağına dair işaret verilmiş...

Af bahsi ilk yazdığım ayetlerde geçmektedir.( “Ancak tövbe edip bundan sonra ıslah olanlar müstesna. Çünkü Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”)

Demek ki bu büyük günah da TEVBE edildiği taktirde affedilebiliyor...tevbe edilmediğinde ise 24:23. ayette işaret edilen azaba mahkum oluyor...yani bu 24:23. ayette bir nevi pişman olup tevbe etmeyenlerin bulacağı son anlatılmaktadır...

ama üstte dediğim gibi, 24:23. ayette Allah’ın affetmeyeceğine dair bir ifade kullanmamaktadır.Yani orada "af bahsi" katiyen geçmemektedir, aksini savunanlar ayete çok iyi baksınlar, içinde affa dair hiçbir kelime geçmemekle birlikte affa dair hiçbir mana da geçmemektedir..
Dolayısı ile çelişki sanılan şey de ortadan kalkmaktadır..

Güya da ayetleri incelemiş, mantığa ve bilime dayandırmış da önümüze öyle sunmuş....Peh!!!

Kur'an'ı yüzeysel okumayınız "saygıdeğer" (!) spark bey...
Fesatlıktan vazgeçiniz...

............................şşşşt sessiz ol!.................................


#109 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 14:04

kendi şahsi fikirlerini bir doktrinmişcesine açıklamaktan vazgeç


Şahsi fikir sunmuyorum. Mantığa dayalı kanıt sunuyorum. Mantık görece değildir, objektiftir ve bağlayıcıdır. Kuran'ın mantıksız bölümleri de dolayısı ile geçersizdir.

dinde İslamiyette zorlama yoktur


Kuran bu konuda bile çelişkidedir. Bazı ayetleri İslam'da zorlama olmadığını ima etse de 8:39 zıt yönde bir öğreti içermektedir. Gayrimüslümler'le savaşılarak hepsine İslam'ın kabul ettirilmesi emredilmektedir. Bu konuda bile Kuran tutarsız dolayısı ile geçersizdir.

psikolojide temel bir kural vardır, abartılı davranışların altında tam tersi bir eğilim olduğu şeklinde


Freud'un üç asır önce ortaya attığı ve modern psikoloji tarafından asılsız saçmalık olarak nitelendirilen teorilerinden sözediyorsun sanıyorum.

Bu bağlamda bilimle din arasındaki en temel farkı bir kez daha görüyoruz. Bilim, devamlı olarak kendini kontrol ve tenkit eder. Yanlışlarını arar, bulur, düzeltir, daha doğru ve daha isabetli açıklamalara doğru ilerler. Din bunun tam tersidir: Yanlışlarını inkar eder. Bu yüzden bilim çağdaşlığını her daim korurken din çağdışı kalmaya mahkumdur.

#110 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 14:12

senin verdiğin örnekteki çıkan sonucun niye bileşik kesir çıktığı gayet iyi anlaşılıyordu.
matematik bilen herkes burada senin saldırıda bulunduğunu

Alıntıladığın ayette "eğer" kelimesi bulunmaktadır, ama bu "eğer" kelimesinin bu ayet hakkında sunduğum çelişkiyi ne yönde etkilediğini açıklayamamışsın.

Sözkonusu ayetler baz alınarak miras dağıtımı yapıldığında bazı konfigürasyonlarda 1'den büyük kesirler elde edilmektedir, çünkü sözkonusu ayetler matematiksel olarak tutarsız ve geçersizdir.

"Saldırıda" bulunduğumu iddia ediyorsun. Bir iddianın yanlışlığını iddia etmek "saldırı" ise, ve her "saldırı" otomatikman geçersizse, sen de bana saldırdığından dolayı senin bana "saldırın" da geçersizdir, dolayısı ile geçersiz bir "saldırı" ile karşı karşıya olan iddiam hala geçerlidir.

Görülebildiği üzere "saldırı" terimi üzerine kurduğun itiraz mübalağadan ibarettir. Anlamlı bir itiraz değildir. Ben ayetin matematiksel tutarsızlığını belirli örnekler aracılığı ile kanıta dayandırdırarak gösteriyorum. Dolayısı ile sözkonusu ayetler geçersizdir.

#111 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 14:16

hiç bir yargıya gidemezsin yemez neden mi çünkü aşırı tahrikten sen hüküm giyersin

Kanıtlı doğrularımın kaba kuvvet tehdidi ile sindirilmesine asla izin vermem ve vermeyeceğim.

Gerekirse davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar temyiz ettiririm ve uluslararası bir skandal yaratırım.

Haklılığımı kanıtlamak adına, Avrupa Birliği'ne girmeye çalışan Türkiye'nin hala utanmadan ve haksız bir şekilde Gayrimüslümler'e uyguladığı ayrımcı davranışları gözler önüne sermem gerekiyorsa, bunu da yaparım.

O zaman kim kaç yıl hüküm giyiyormuş görürüz.

#112 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 14:20

sen demedin mi ben hayvandan geldim hayvanım die

İddia sadece bana ait değildir. Modern bilim tarafından kanıtlara dayandırılarak yapılan bir iddiadır.

Ayrıca sadece bana tabi bir iddia da değildir. Tüm insanlar hayvandan gelmiştir. Yani sen de hayvansın -- hayvan atalardan evrimleşerek bugüne gelmiş olan bir hayvansın.

Bu konudaki inkarın ya da sunduğum gerçekleri şahsıma yöneltilmiş hakaretler şeklinde çerçevelemeye çalışman bir şey değiştirmeyecektir.

#113 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 14:36

*Namuslu kadınlara zina isnat edenler (evlilik dışı cinsel ilişkide bulunduğu yönünde iftira atanlar) affedilebilir mi (24:4-5), affedilemez mi (24:23)?

24:23'teki "dünya ve ahirette lanetlenmişlerdir" tabiri kesindir. Herhangi bir istisnası yoktur. İstisnası olsa idi yine 24:23'de belirtilmesi gerekirdi -- belirtilmediğine göre, ya böyle bir istisna mevcut değildir, ya da mevcutsa ve 24:23'de belirtilmemişse ayet eksiktir.

İstisnanın mevcut olması ve 24:23'de belirtilmemiş olması olasılığına karşı şöyle bir mantık yürütülmelidir: Eksik olan bir ayet mükemmel bir eserin bir parçası olamaz. Ayetin eksik kısmı tamamlansa idi elbette ayet daha mükemmel olurdu çünkü yanlış anlamaya mahal vermezdi, dolayısı ile ne ayet, ne de ayeti içeren Kuran olabileceği en mükemmel halde değildir, dolayısı ile mükemmel değildir, dolayısı ile mükemmel olduğu iddiası ile çelişmektedir ve geçersizdir.

#114 duygusuz

duygusuz

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • Konum:niko
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 20:54

lanetlenmiş oldukları doğru...ama lanetlenmiş oldukları onların tevbe ederk ıslah olmaları sonucunda Allah'ın sonsuz şefaatinden yararlanamayacaklarıanlamına gelmiyor.. lanetlenmişlerdi evet, bunun cezası da ağırdır muhakkak, ama her halükarda tevbe etmek Allah'ın affından yararlanılabileceğini gösterir.....Nitekim bunu ben söylemiyorum...Ayet söylüyor...İslam çok sıkı ve katı kurallar çerçevesine sahip değildir...Esneklik ve anlayış dinidir...çok duymuşsundur sen de HOŞGÖRÜ DİNİDİR derler...Ayete baktığımızda da bunu görebiliyoruz..tevbe edenler müstesna diyor..“Ancak tövbe edip bundan sonra ıslah olanlar müstesna. Çünkü Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

ok mi?

............................şşşşt sessiz ol!.................................


#115 duygusuz

duygusuz

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • Konum:niko
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 20:59

ayrıca insanın hayvandan evrimleştiği doğru değildir...senin ispatlamıştır dediğin bu kuram çoktan çürütülmüştür....darvin teorisinin tamamen aldatmaca olduğu bilim adamlarınca ispatlandı...o bulunan maymun kafatasları bile sahteymiş, özel malzemeden yapılan bu kafatasları yine bazı özel kimyasallar kullanılarak çok eski devirlere ait olduğu izlenimi verilmesi sağlanmış....ben demiyorum...bilim diyor....

ama tabi hayvandan geldiğine inanmak isyeteyenlere de anlayışlı davranmak lazım...

............................şşşşt sessiz ol!.................................


#116 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 12.03.2006 - 10:54

Ayette sözü edilen lanetin bir tövbeye tabi olması ve sözde tabi olduğu tövbenin ayette belirtilmemiş olması bir eksikliktir. Çünkü diğer bir ayette, birebir aynı günahın tövbeye tabi olduğu, yine ayetin kendi içerisinde belirtilmiştir. Dolayısı ile ayetlerden biri eksiktir ve olabileceği mükemmellikte değildir. Dolayısı ile Kuran'ın mükemmellik iddiası çürütülmüş, geçersizliği kanıtlanmıştır.

#117 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 12.03.2006 - 11:01

darvin teorisinin tamamen aldatmaca olduğu bilim adamlarınca ispatlandı...

Bu asılsız iddian için kaynak talep etsem seni zor duruma düşürmüş olur muyum?

Herhalde olurum, ama umurumda değil. Kaynak talep ediyorum.

Kaynak sunamadığın takdirde (ki sunamayacaksın) asılsız iddian için özür dilemeni talep ediyorum.

Not: Mümkünse Harun Yahya denen şarlatan tarikat liderinin yazdığı bir kaynak olmasın. Sözkonusu şahsın bu ve diğer konularda bağnaz görüşü ifade eden birçok yazısı bulunmaktadır, ve sözkonusu yazılar bağnaz görüşü paylaşan müminler arasında revaçtadır, ama Harun Yahya'nın bilim adamı kişiliği olmadığı için ve iddialarını bilimsel metodolojiye dayandırmadığı için bu yazıların hiçbir değeri yoktur. Darwin'i inkar edenlerin bilim adamları olduklarını bizzat belirttiğin için bilim adamlarınca yazılmış ve bilimsel literatürde yayınlanmış kaynak talep ediyorum.

#118 duygusuz

duygusuz

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • Konum:niko
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 12.03.2006 - 11:20

sem asılsız iddian için kaynak söyle bakalım...ama mümkünse ideolik bir kaynak olmasın...bulabiliersen tabi...
bak dostum....
Evrim teorisi daha temelinden çökmüş bir teoridir. Çünkü evrimciler henüz canlılık için gerekli olan tek bir proteinin bile oluşumunu açıklayamamaktadırlar. Olasılık hesapları, fizik ve kimya formülleri yaşamın rastlantılarla doğmasını imkansız kılmaktadır.

Daha ortada tesadüfen meydana gelebilecek tek bir protein yokken, bu proteinlerin milyonlarcasının tesadüflerle bir düzen içinde birleşerek canlı hücresini oluşturmaları, bu hücrelerin yine tesadüflerle trilyonlarcasının oluşup biraraya gelerek canlıları, bu canlıların balıkları, balıkların karaya çıkarak sürüngenleri, kuşları ve memelileri oluşturmaları ve böylece yeryüzündeki milyonlarca farklı türün meydana gelmesi sizce makul ve mantıklı bir iddia mıdır?

Sizce olmasa bile, evrimciler böyle bir masala gerçekten inanmaktadırlar.

Ancak bu yalnızca batıl bir inançtan ibarettir. Çünkü ortada bu hikayelerini doğrulayacak tek bir kanıtları dahi yoktur. Ne yarı balık-yarı sürüngen, yarı sürüngen-yarı kuş gibi ara formları bulabilmişler, ne de son derece gelişmiş laboratuvarlarda bir proteinin, hatta proteinin yapısındaki tek bir amino asit molekülünün dahi ilkel dünya adını verdikleri şartlarda oluşabileceğini ispatlayabilmişlerdir. Tam tersine, evrimciler bütün bu çabalarıyla, evrim gibi bir sürecin yeryüzünün hiçbir döneminde yaşanmadığını ve yaşanamayacağını bizzat kendi elleriyle ortaya koymuşlardır.

İnternet denen bir derya var spark...git araştır öğren öyle gel...

............................şşşşt sessiz ol!.................................


#119 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 12.03.2006 - 11:54

Evrim teorisi daha temelinden çökmüş bir teoridir. Çünkü evrimciler henüz canlılık için gerekli olan tek bir proteinin bile oluşumunu açıklayamamaktadırlar.

İlk canlının oluşumu, evrim teorisinin kapsama alanına girmez. Evrim teorisi, sadece canlıların gelişimini konu alır. Eleştirmeye yeltendiğin konunun tanımını bile bilmemen acınası bir durumdur.

İlk canlının oluşumu "abiogenesis" olarak bilinen teoriyle açıklanmaktadır. 1953 Urey-Miller deneyinden beri birçok bilimadamı tarafından laboratuvar testlerinde ilkel dünya şartlarının simulasyonu aracılığı ile kimyasal elementlerden yaşam yaratılmıştır.

Daha fazla bilgi için: Abiogenesis

#120 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 12.03.2006 - 11:57

Evrim teorisini inkar eden bilimadamları hakkında kaynak sunacaktın. Kaynağını göremiyorum? Niye hala kaynak sunamadın?

Sözünün arkasında duramıyorsan ve iddialarını kaynak aracılığı ile destekleyemiyorsan bu tartışmaya daha fazla devam edemezsin. Seni muhatap almıyorum.





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli