İçerik değiştir



- - - - -

Kuş Gribi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 90 yanıt verildi

#1 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 09.01.2006 - 13:10


Türkiye'deki kuş gribi salgınının Kurban Bayramı'na denk gelmesi şüpheli değil mi?

İslam hak din olsa idi, Allah böyle bir felaketi böyle bir zamana denk getirir miydi?

Kuş gribi Allah'ın Türkler'e bayram hediyesi midir?

Tartışınız.

Not: Mekke'de çöken otel de cabası!

#2 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 09.01.2006 - 14:29

bu çocuk eroinman diyorum inanmıyorsunuz.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#3 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 09.01.2006 - 14:31

bu çocuk eroinman diyorum inanmıyorsunuz.

Asılsız hakaretin için zaten şikayet edildin. Yaptırımını görmen yakındır.

Forumdan hepten yasaklanmak istemiyorsan terbiyeni takınman akıl karı olur.

#4 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 09.01.2006 - 20:29

eğer kurban olarak tavuk,hindi vb. kanatlı hayvan kesiliyo olsaydı dediklerin ciddiye alınabilirdi...yok ya yine de almazdık galiba...bilim adamlarının yaptıkları açıklamalara güvenirsin herhalde kurbanlık hayvanlarda kuş gribi tehlikesinin olmayacağı konusunda açıklamaları bangır bangır televizyonlar tarafından söylenip duruyor...bir tarafımızdan komplo teorileri uydurmayalım...kuş gribinin en yoğun görüldüğü uzakdoğu ülkelerinde hangi dinlerin olduğu konusunu da bir kez daha düşünmenizi tavsiye ediyorum...keza kuş gribinin yoğun yaşandığı vietnam ve tayland da küçük ve büyükbaş hayvanlarda bu virüse(H5N1) rastlanmamış...ayrıca bizim gibi müslüman çoğunluğun yaşadığı suudi arabistan,yemen,iran,mısır vb... ülkelerde kuş gribi daha görülmedi bildiğim kadarıyla...çok merak ediyorum AIDS konusunda ne düşünüyorsun...bildiğim kadarıyla müslüman ülkelerde AIDS oranı diğer ülkelere nazaran daha az belki hiç yok...hastalıkların dinlerle ilgilendirilmesi ancak ve ancak cahil,geri kafalı, beyinsiz insanlar tarafından yapılır görüşündeyim...binanin çökmesi konusu ise gerçekten çok komik...amerika da bina çöküyor amerika hristiyan çoğunluk,çinde bina çöküyor çin budist çoğunluk örnekler o kadar çok ki,müslüman bir ülkede bina yıkılmayacak iddiası çok boş yaaa hakkaten çok boş...statik betonarme vb..dersler boşuna okutuluyo o zaman buralarda nasılsa müslümanız yaaa nasıl olsa yıkılacak...komik çok komik...ağzımızı bırakıp başka bir tarafımızla güleriz...ne eğitim gördün bilmiyorum ama boşa gördüğün belli inanmıyorsan inanma ama bok atma be gözüm yetmedimi hala doymadın mı saçmalamaya...nasıl olsa demokratik bir forum nasıl olsa dilediğimi yazarım görüşünde yoluna devam ediyorsun...şikayet ederim şu olur bu olur...sana zahmet beni de şikayet et benide uzaklaştırsınlar bu yazdıklarım için

kıssadan hisse ''bizler dinimizi dandik bir virüs ile terkedecek insanlar değiliz''...
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#5 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 09.01.2006 - 20:35

imzamı atarım.
iyi açıklamışsın denio.. :msn24:
yeter artık b.kunu çıkardın yorumunda spartaküs.!

Değişiklikler Kaydedildi...

#6 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 09.01.2006 - 23:42

1. Kurbanlık hayvanlar kuş gribi virüsü ile enfekte olmamakla birlikte toynaklarında kuş gribi virüsünü taşıyabiliyorlar ve bu virüsü kurbanı kesen ve kesim sırasında çevrede bulunan şahıslara bulaştırabiliyorlar. Kurbanlık et iyi pişirilmezse virüsün eti yiyenlere bulaşması bile sözkonusu olabiliyor. Son bir hafta içinde bir kez bile olsun herhangi bir haber bültenini izlemiş veya dinlemiş olan herkes bunu bilir.

2. Amerika'nın en önemli dini merkezlerinden birinde ve en önemli dini bayramlardan biri sırasında bir bina çökseydi ve çok sayıda kişinin ölümüne sebep olsaydı emin ol ki aşırı derecede dikkat çekerdi ve yorumlara tabi olurdu.

3. AIDS oranının en düşük olduğu ülkeler şu an itibarı ile dinsiz eski demir perde ülkeleri ve dinsiz Japonya'dır. (Rekor Japonya'dadır.) Bu durumun genetik bazı sebeplere bağlı olduğu, Slav ve Japon ırklarının en azından bir kısmının HIV'ye karşı doğuştan bağışıklı olduğu düşünülmektedir.

#7 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 00:38

Kurbanlık et iyi pişirilmezse virüsün eti yiyenlere bulaşması bile sözkonusu olabiliyor.


Normal bir insan zaten iyice pişirdikten sonra et'i yer.

Kurbanlık hayvanlar kuş gribi virüsü ile enfekte olmamakla birlikte toynaklarında kuş gribi virüsünü taşıyabiliyorlar ve bu virüsü kurbanı kesen ve kesim sırasında çevrede bulunan şahıslara bulaştırabiliyorlar.


İslami kurallara göre kesiliyorsa bulaşma gibi bir problem olmaz. Lakin geçen ve ondan önceki senelerde televizyonlardan ve yazılı basından gördüğümüz, okuduğumuz üzere bu kesimler ne yazıkki pek bağdaşmıyor İslami kurallara. Umarım bu göz ardı edilmez ve uygun şartlarda kesilir ve bulaşıcı hastalık kapma riskide azalmış olur.

Amerika'nın en önemli dini merkezlerinden birinde ve en önemli dini bayramlardan biri sırasında bir bina çökseydi ve çok sayıda kişinin ölümüne sebep olsaydı emin ol ki aşırı derecede dikkat çekerdi ve yorumlara tabi olurdu.


Karşılaştırmalarınız da nedense diğer benimsemediğiniz dinleride ele alıyorsunuz. Bu garip değil mi ? benimsemediğiniz dinin mensuplarını neden bu kadar düşünüyorsunuz ? Bizler ölüme inanan insanlarız. ne zaman geleceğini kimse bilemez ve ölen kardeşlerimiz için dualar ederiz. Mekanları CENNET olur inşaALLAH..

Değişiklikler Kaydedildi...

#8 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 01:33

Skolastik paradigma'ya en iyi örnek olarak gösterilebilcek metafiziksel bir yaklaşım.

İlkel dogmalardan ibaret olarak nitelendirdiğin inancın bu yaklaşımın temel düşüncesini oluşturduğuda çok açık.

Cevabınıda kimsenin vermesi mümkün değil. İşte burda islamiyetin kelime anlamı ve temel anlayışı olan inançta TESLİMİYET kavramı giriyor.

Sana daha ayrıntılı olarak anlatmak isterim ancak öğrenme bakışaçısıyla değil, yenme yenilme bakış açısıyla baktığın için konu yinebir hiçe saplanacak ve orda hep beraber saçmalayacağız.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#9 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 11:27

Normal bir insan zaten iyice pişirdikten sonra et'i yer.


TV8'de dün akşam demeç veren bir profesör, eti ızgarada veya mangalda cızbız pişirmenin bile kuş gribi virüsünü öldürmeye kafi gelmeyeceğini, bu tekniğin virüsü öldürmek için gereken 80-100 derecelik ısılara ulaşmayabileceği, eti tencerede saatler boyunca kapama şeklinde pişirmenin tek emin yol olacağını önemle belirtti.

Gördüğünüz gibi çoğu insanımızın tercih ettiği pişirme şekli virüsü ortadan kaldırmıyor. Enfekte olmak için eti çiğ yemek de gerekmiyor.

İslami kurallara göre kesiliyorsa bulaşma gibi bir problem olmaz.


Kesim kuralları fayda etmeyecektir. Hayvanın toynaklarında virüs yer etmişse, hayvan adım attığı her yere virüs bırakır ve ölüm saçar. Çevresinde bulunan herkes riske tabidir. Kesim sırasında hayvanın kanı akınca ve çevreye bulaşınca da zaten çevrede yer etmiş virüslerin hareketliliği ve bulaşma vektörleri iyiden iyiye katlanır, risk daha da artar.

Karşılaştırmalarınız da  nedense diğer benimsemediğiniz dinleride ele alıyorsunuz. Bu garip değil mi ?


Denio'nun Amerika'da da Çin'de de binaların ara sıra yıkıldığı, bina yıkılmasının aşırı önem yüklenmemesi gereken bir durum olduğu konusundaki savına karşılık bu açıklamada bulundum. Sorun, bir binanın yıkılması değildir. Olay bu kadar basite indirgenemez. Sorun, binanın, bir dini bayramın arifesinde, bu dini bayramın en önemli merkezinde, dinlerinin en önemli vecibesini yerine getirmek için büyük fedakarlıklar göstererek gelen müminleri öldürecek şekilde yıkılmasıdır. Eğer sözkonusu din hak din olsa idi, sözkonusu dinin tanrısı müminlerine bu şekilde eziyet etmez, en büyük mutluluklarını yaşamayı bekledikleri bayramın arifesinde onlara, ailelerine ve sevenlerine, adeta alay edermiş gibi en büyük acıyı yaşatmazdı. Sözkonusu din her ne olursa olsun, benzer bir durum cereyan etse idi, bu söylediklerim sözkonusu din için geçerli olurdu. Hıristiyanlık için böyle bir durum yaşansa idi Hıristiyanlık'ın hak din olmadığı anlaşılırdı. Keza Budizm, Şintoizm, Sihizm, veya herhangi başka bir din. Ama bu durum İslam'ın merkezinde cereyan etmiştir, hayatlarının en önemli ibadetini etmeye gelen Müslümanlar ortadan kaldırılmıştır. Doğaüstü bir iradeye inancınız varsa bu iradenin meramı açık ve seçik belirtilmiştir. Sonuç kaçınılmazdır.

#10 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 11:31

Cevabınıda kimsenin vermesi mümkün değil. İşte burda islamiyetin kelime anlamı ve temel anlayışı olan inançta TESLİMİYET kavramı giriyor.

Senin teslimiyet kavramından anlayışın, her türlü çelişkiyi, tutarsızlığı ve mantıksızlığı inancını devam ettirmek uğruna kabullenmek veya görmezden gelmekse, sen zaten tartışmaya katılma.

Mükemmel olduğu iddia edilen tanrısının aynı zamanda tutarsız veya mantıksız olabileceğini iddia edecek kadar dumura uğramış bir insana benim söyleyebileceğim herhangi bir şey yoktur. Umutsuz vakadır.

#11 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 12:19

Bak yine zırvalamışsın. bildiklerin motorlardan ibaret olunca anlayışında aynı paralelde kalıp hiçe saplanıyorsun.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#12 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 13:09

Konu ile alakalı bir cevap vermekten acizsen sus.

Namert ve asılsız suçlamalarını muhatap almıyorum.

#13 inan

inan

    tersceviroku

  • Üyeler
  • 2.596 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 15:57

peşindeyim yakalarsam fena yapıcam sparkulup!
Bîgâne-i mahabbetün olmaz gam-âşinâ
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina

#14 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 16:32

Skolastik paradigma'ya en iyi örnek olarak gösterilebilcek metafiziksel bir yaklaşım.

İlkel dogmalardan ibaret olarak nitelendirdiğin inancın bu yaklaşımın temel düşüncesini oluşturduğuda çok açık.

Cevabınıda kimsenin vermesi mümkün değil. İşte burda islamiyetin kelime anlamı ve temel anlayışı olan inançta TESLİMİYET kavramı giriyor.

Sana daha ayrıntılı olarak anlatmak isterim ancak öğrenme bakışaçısıyla değil, yenme yenilme bakış açısıyla baktığın için konu yinebir hiçe saplanacak ve orda hep beraber saçmalayacağız.

Bunun üstüne,prensip olarak şunu söylemek isterim. Hani haddime de değil,o yüzden cevap hakkı sonrası söyleyecek bir sözüm yok. Ancak sevgili spargblug takip ettiğin izlerde,belki aynı zaman da belki de daha önce ve sonrası zamanlarda da benim adımlarım mevcuttur. Lakin, özellikle ''Cevabınıda kimsenin vermesi mümkün değil. İşte burda islamiyetin kelime anlamı ve temel anlayışı olan inançta TESLİMİYET kavramı giriyor. '' ibaresine istinaden kısa ve aslı vardır mutlaka ki birileri bunu ağızdan ağıza dolaştırıyor dediğim Deniz GEZMİŞ'in hararetli,ve iyimser bir şekilde yeni dünyayı çizmeye çalışırken cahil insanların gözlerine ve sonrası anlatıklarıyla o cahilin gözlerindeki resmin birbirini tutmaması üzerine '' Cahil insan ile sohbet etmeyeceksin,hatta cahilliğin de ısrar ederse kendine gelmesi için yüzüne şaplak patlatacaksın dediğinin de duymuşluğum var. Nerden duyduysam artık. Ayrıca senin Din konusunda çogumuzdan bilgili olduğunda aşikar. Bazı şeylerin cidden gözde vasfı yoktur. Yıllardır var olan ama halen bir şekle sokamadığımız aşk mesela. Bir şeyin ( neyin diye soruyorsun değil mi? işte ne oluğunu bilmiyorum. ) şekli sonucu kendini bulacaksın. Hep beraber unuttuklarımız var,hatırladıkça eskiler yeni olacak sende,bende...

Bu arada sırf muhalefet olsun diye değilde. İnatla kuş gribi vesilesiyle televizyon karşısına abanmış durumdayım bir haftadır. Lakin söz ettiğin bir durumu ciddiye alınması gereken kanal haberlerinde duymadım. Ha varsa benim bilmediğim bir başka kanal,ona da eyvallah. Ancak ben kuş gribinin,normal bilindik grib olan bir insan ile birlikte bulaşıp,devinim yaparak insan vücudunda ayrı bir şekle girip insandan insana geçecegini duydum.

Hani bir suçlu arıyorsak,yaz ortasında yavrulama mevsiminde hamsilerin avına çıkan insan toplluğunun acısını bu güzelim göçmen kuşlar mı alıyor ne? gibi bir güncelliğin cevabını arasak en azından bir başka benim gibi sonradan dinine kavuşan cahil insanın,Fil süresine girmesine engel olmuş oluruz.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#15 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 17:34

Bazı şeylerin cidden gözde vasfı yoktur. Yıllardır var olan ama halen bir şekle sokamadığımız aşk mesela.


Bazı konuların uzunca bir süre insanlığı meşgul ettiği ve kolay kolay çözülemediği doğrudur. Ama örneğin aşk ve karşılıklı çekim konusunda, 1960'larda California'da yaşayan psikolog Milton Erickson, onun öğrencileri Richard Bandler ve John Grinder, ve Bandler ve Grinder'ın teori ve bulgularını geliştiren birçok psikolog, bu konudaki anlayışımıza katkıda bulunmuşlardır. Sözünü ettiğim şahısların kitaplarını okursanız aşkın varlık sebebi, oluşumu, insanların karşılıklı etkileşimi, hatta karşı cinsi en iyi nasıl etkileyebileceğiniz vs. konusunda sağlam fikirlere sahip olabilirsiniz. Yani kısaca, daha önce bir konunun çözülememiş olması, hiç çözülmeyeceği anlamına gelmez.

Ancak ben kuş gribinin,normal bilindik grib olan bir insan ile birlikte bulaşıp,devinim yaparak insan vücudunda ayrı bir şekle girip insandan insana geçecegini duydum.


Evet bu doğrudur. Bilim adamları, şu anda insandan insana geçebilecek genetik yapıya sahip olmayan h5n1 virüsünün, evrimleşmesi süreci içinde, insandan insana geçebime yetisine sahip bir grip virüsü ile gen alışverişinde bulunarak, hem h5n1'in patolojik yüküne (öldürücü etkisine) hem de insandan insana bulaşma yetisine sahip bir virüsün ortaya çıkmasından endişe etmektedirler. Bu ihtimali daha düşük kılmak için, h5n1'le enfekte olmuş herkes karantinaya alınmakta ve diğer grip virüsleri ile kontağı engellenmekte, genel halk da (h1, h2, h3 antijenlerini içeren virüsler için) grip aşısı olmaya teşvik edilmektedir.

#16 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 17:36

peşindeyim yakalarsam fena yapıcam sparkulup!

Bu bir fiziksel şiddet tehdidi ise, forum kurallarını ihlal etmekle kalmıyorsun, yasaları da ihlal ediyorsun.

Fiziksel şiddet tehdidinin hapis cezası vardır.

Sen fazla oluyorsun. Birkaç ay hapis yatarsan belki aklın başına gelir.

#17 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 10.01.2006 - 17:59

bayramın mübarek olsun din kardeşim sparkplug...yedin mi kavurmaları şekerim...afiyet bal şeker olsun...sabahta bayram namazına gitmişsindir...hadi bakalım tekrar bayramın mübarek olsun din kardeşim
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#18 inan

inan

    tersceviroku

  • Üyeler
  • 2.596 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 11.01.2006 - 18:03

:msn111:
Bîgâne-i mahabbetün olmaz gam-âşinâ
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina

#19 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 11.01.2006 - 19:23

yakın zamanda gördüğümüz bir diğer felaket tsunami neden oldu ?
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#20 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 11.01.2006 - 22:59

o bölgede bir kaç müslüman var taylandda...ondandır abi neden olacak...ehehehe...bir de orda cami olayı var hani herşey yıkılmış birtek cami ayakta kalmış...ama ne olacak dimiii tabiii canım sadece tesadüf....sadece tesadüf....tesadüften başka ne olabilir ki
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli