İçerik değiştir



- - - - -

Kur'an Mükemmel Kitaptır


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 104 yanıt verildi

#61 Ziyaretçi_oleganforsite_*

Ziyaretçi_oleganforsite_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 24.01.2006 - 20:40

din ilk siyasi ideolojidir, çok tanrılı dinlerle başlamak üzere. tek tanrılı dinlere geçilmesiyle din siyasi bir ideoloji ve ilk devlet fikri olarak var olmuştur, ve herşey gibi yerini daha ileri siyasi sistemlere bırakmıştır, (iran hariç), din tüm ileri dünya devletlerinde artık bir folklor(küştürel olgu) unsuru olmuştur, böylece ilerlemenin önünü alması da engellenmiştir, burada ne dersek diyelim ne kadar karşı çıkılsa da çıkılsın bu böyle gidecek ve finalinde dinin insanlar üzerindeki tüm kontrolü kalkacak çünkü bireyler artık en basit ahlak insaniyet kuralları için kanuna veya tanrı korkusuna ihtyiaç duymayacaklar, tanrı fikri zaten artık yokoluş evresinde son demleri bugünleri, insan evreni ve yaşamı anladıkça ve kitaplarda yazanlar gün be gün çürütüldükçe dinin yokoluşu da tamamlanacaktır.

10 sene sonra asıl tüm canlıların DNA şemaları çıknca hep beraber göreceğiz kıyamet mi kopacak yoksa herkes özgür mü kalacak............

#62 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 25.01.2006 - 21:38

İslam, demokrasiyi zenginleştirir...

Bu mütalaalardan birine göre İslam, bir din olmanın yanında aynı zamanda bir devlet sistemidir. O, ferdî, ailevî, içtimaî, iktisadî, siyasî her alanda kendini ifade eder/etmiştir. Bu açıdan onu sadece iman ve ibadetten ibaret sayma, müdahale ve tasarruf alanını daraltmak demektir. Bu icmalî mütalaa etrafında yeni yeni fikirler oluşmuş ve çok defa İslam'ın da bir siyasi ideoloji şeklinde algılanmasına sebebiyet vermiştir. Hatta bu düşünce tarzı, bazılarına göre İslam'ı da herhangi bir siyasi ideoloji durumuna getirmiştir. İslam'ın totaliter bir ideoloji şeklinde algılanması ise tamamen hukuka dayanan, temel prensipleri itibarıyla hiçbir kesimi baskı altına almayan, hatta açıktan açığa buna karşı çıkan ve her zaman cumhurun görüşlerine göre -re'ye açık alanlarda- icraatta bulunan İslam'ın ruhuna aykırı düşmektedir. Aynı zamanda bu ruh, çoğunluğun görüşüne göre toplumun iyiliğini temin edecek eylemleri içeriyordu.

Biraz daha mutedil bir çizgi izleyenlere göre ise İslam'ı bir ideoloji gibi sunmaktansa demokrasiyi tamamlayan bir unsur olarak sunmak çok daha iyi olurdu. İslam'ın bu şekilde takdim edilmesi İslam dünyasında demokrasinin yerel formlarının zenginleşmesine; insanların manevi ve maddi dünyaları arasındaki ilişkiyi daha iyi anlamasına yardımcı olabilirdi. Öyle inanıyorum ki İslam ebedden ve ebedî bir Zât'ın teveccühünden başka hiçbir şeyle tatmini mümkün olmayan insanoğlunun geniş ihtiyaçlarını karşılayarak demokrasiyi zenginleştirebilirdi.

Evet ne kadar acı ki, İslam dünyasında ve Türkiye'de din-demokrasi münasebetlerinden söz eden, hem din adına konuşarak bazı söylemler geliştirenlerin bir kısmı hem de demokrasiden yana olanların bazıları aynı yanlışta bir araya gelmektedir: O da demokrasi ile dinin asla bağdaşmayacağı hususudur. Çünkü bu argümana göre din, Allah'ın hakimiyetine, demokrasi ise milletin re'yine dayanır. Ama, zannediyorum İslam ve demokrasi arasındaki bu sathi karşılaştırmada kurban edilen bir mülahaza daha var; o da, 'hakimiyet, kayıtsız-şartsız milletindir' sözü, hükümranlığın -haşa- Allah'tan alınarak insanlara verilmesi demek değildir. Aksine hükümranlığı insanlara tevdi eden Allah'tır. Başka bir ifadeyle Allah, hükümranlığı, baskıcı ve despotik bireylerin elinden alıp toplumun üyelerine, yani cumhura vermiştir. Bir mânâda, Raşit Halifeler döneminde demokrasinin bu ilkesi uygulanmıştır.

Allah'ın kozmolojik anlamda her şeye hakim olduğunda şüphe yok; düşüncelerimiz, biz ve planlarımız hep o Kudret-i Kahire'nin tasarrufu altındadır. Ancak bu, bizim iradelerimiz, temayüllerimiz, tercihlerimizin olmadığı mânâsına gelmez. İnsanlar ferdî hayatları adına bazı seçimlerde muhtar bırakıldıkları gibi bir kısım içtimaî ve siyasî meselelerde iradeleriyle -min vechin- baş başa bırakılmışlardır. İnsanlar, yasama ve yürütme organlarını farklı usullerle seçebilirler. Zaten Asr-ı Saadet'te tek bir tür intihap söz konusu olmamıştır. Hz. Ebu Bekir'in seçilmesinde ayrı bir yol takip edilmiş, Hz. Ömer'de farklı bir usûl, Hz. Osman'da ayrı bir vetire ve Hz. Ali'de de başka bir sistem esas alınmıştır. İşin doğrusunu Allah bilir.

Ayrıca demokrasi sorgulanamaz bir sistem de değildir; zira gelişim sürecine bakılırsa, demokrasinin yanlışlarının tashih ve değişikliklerle giderilmeye çalışıldığı görülür. Hatta bazıları demokrasinin otuz türünden bahsetmiş. Onun tekamül yolundaki bu zikzaklı macerasından dolayı, bazıları hâlâ ona kuşkuyla bakmakta. İslam dünyasının demokrasiye sıcak yaklaşmamasının bir sebebi de belki budur. Bunun yanı sıra, demokrasiyi despotik idarelerine tehdit olarak gören baskıcı liderlerin uyguladığı şiddet, Müslüman ülkelerde demokrasinin gelişmesini engelleyen diğer faktördür.

kaynak :http://www.zaman.com.tr/?bl=yorumlar&alt=&trh=20050909&hn=208664
islamin siyasi ideoloji olup olmadığı hakkında bir görüş.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#63 Ziyaretçi_oleganforsite_*

Ziyaretçi_oleganforsite_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 25.01.2006 - 22:48

zaman gazetesi yanlı bir gazetedir ve kıstas olarak almıyorum onu üzgnüm, dikkat ederseen verdiğin örnekler genel olarak yanlı mercilerden geliyor, örnek vermem gerekirse hitlerin subaylarına faşizmi anlattırmak gibi olurdu ki faşizmi siz ben biliyoruz neler yaptı ağızlarından çıkanlarla gerçekler uyuşmayacaktır kesinlikle, ne zaman gazetesini ne de diyaneti kıstas alıyorum, kurana bağlı kalalım lütfen saygılarımla...

#64 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 26.01.2006 - 11:05

Ayrıca demokrasi sorgulanamaz bir sistem de değildir; zira gelişim sürecine bakılırsa, demokrasinin yanlışlarının tashih ve değişikliklerle giderilmeye çalışıldığı görülür.

Sorgulanabilir sistemlere değil, sorgulanamaz sistemlere şüphe ile bakmak gerekir.

Demokrasi de, bilim de, teknoloji de sorgulanmaya açıktır. Sorgulama, hataların bulunmasını, düzeltilmesini, daha iyiye, daha güzele ilerlenmesini sağlar.

İslam ise sorgulanmaya kapalıdır. Varolmayan mükemmelliğini iddia etmektedir. Dolayısı ile hatalarını inkar eden şizofren bir varlık sürmektedir, müminlerini de aynı şizofreniye sürüklemektedir.

#65 faRuk

faRuk

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 124 Mesaj

Gönderim zamanı 27.01.2006 - 01:52

zaman gazetesi yanlı bir gazetedir ve kıstas olarak almıyorum onu üzgnüm,


Sende yanlısın bende seni kıstas almıyorum. Ozaman tartışmayalım...
Güzel düşünen güzel görür. Güzel gören hayattan lezzet alır.

#66 faRuk

faRuk

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 124 Mesaj

Gönderim zamanı 27.01.2006 - 01:57

zaman gazetesi yanlı bir gazetedir ve kıstas olarak almıyorum onu üzgnüm,


Bu kadar saplantılı bir insan görmedim. Sen şizofren değil aynı zamanda piskopatsın. İnsanlara acı çektirmek senin mayanda var.
Güzel düşünen güzel görür. Güzel gören hayattan lezzet alır.

#67 Ziyaretçi_oleganforsite_*

Ziyaretçi_oleganforsite_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 27.01.2006 - 02:55

psikolojik terimleri psikolojiyi dini inancın kabul etmeediği halle kullanman üstelik gereksiz kullanman çok ilginç.

zaman, akit, vakit, nakit her ne haltsa tüm bu yayınlar yeşil sermaye tarafından beslenen şeriat yanlısı aşırı sağcı gazetelerdir, aksini buyur kendin ispatla, edemiyorsan hakaret etme.

ben sana argüman sunuyorum tartışmaya açık sen tutup sizofren falan diyorsun e herkes görüyor olmalı asıl şizofren kim oluyor senin bu sözünle.

sana cumhuriyetten yazı yazsam sanki atlamayacaksın o yanlı basım diye......... :P

#68 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 27.01.2006 - 03:50

ben her gün okuyorum cumhuriyet orta 2 den beri:) yaz cumhuriyetten örnek ver. ayrıca salakmısınız siz ? duble komik şeyler. açın linki kontrol edin bir kerede saçma sapan şeyler yazmaktansa. fetullah gülenle röportaj yapmış adamlar. ya önünüzde bişi var okumuyorsunuz bile. altında zaman yazıyor diye saçma sapan şeyler yazıyorsunuz. zaman gazetesine yüzlerce insan röportaj verir.
zaten yazdığım gibi buda bir görüş forum okuyucuları bunlarıda okusun. konumuzla ilgili olarak. ama nerdeeeeeeeeeeeeee. merak ediyorum beler yapıyorsunuz boş zamanlarınızda :P

islam ise sorgulanmaya kapalıdır. Varolmayan mükemmelliğini iddia etmektedir


demiş spark adındaki yaratık:)

neden kapalıdır. senin işin ne . bir senedir sorguluyorsun. hatta o kadarki müslüman değilsin. sorgulanamaz demen hatalıdır. özgür iraden var sorgulayabiliyor ve seçim yapıyorsun. sana göre yanlış başkasına göre doğru.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#69 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 27.01.2006 - 11:54

neden kapalıdır. senin işin ne . bir senedir sorguluyorsun. hatta o kadarki müslüman değilsin. sorgulanamaz demen hatalıdır. özgür iraden var sorgulayabiliyor ve seçim yapıyorsun. sana göre yanlış başkasına göre doğru.

Kuran, metnini sorgulayanları müminden saymaz ve diğer müminleri bu insanları afaroz etmeye, tehdit etmeye, hatta zarar vermeye teşvik eder. Bu yüzden müminler, Kuran'ın yanlışlarını ve çelişkilerini aramaktan, bulduklarını da diğer müminlerle paylaşmaktan caydırılırlar. Yalancı bir mükemmeliyet izlenimi bu şekilde yaratılır. İslam cemiyeti dışında elbette herkes ne dilerse yapabilir, ama İslam cemiyeti dışındaki bir insanın müminlere ulaşabilmesi ve kendini dinletebilmesi, cemiyet içindeki insanların birbirleri ile iletişim kurmasından elbette daha zordur.

#70 Ziyaretçi_oleganforsite_*

Ziyaretçi_oleganforsite_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 27.01.2006 - 15:37

prozac dikkat et tek düdük makarnası sen kaldın rövanş oynayalım diyen, buradaki yazıları karışmadan okuyan insanları da kendin gibi sanıp ortamı karıştırmaya çalışarak bir yere varmaya çalşıyorsun haydi hayırlısı, sen bir de prens nedense felsefeden ya da bilimlerden çok uzak küçük dairesel hayaller yazıyorsunuz, işiniz sıkışınca hakaretamiz konuşuyorsunuz, yahu yedi diyar anladı ne diyorum sen hala konuyu itiyorsun başka yere, en son böyle tepki veren birkaç imam hatipliyle konuşmuştum, ama onlar bile senin gibi mantıksız manasız olmayı başaramadılar, argümanları bitince bize söz bırakmadın tartışmanın manası kalmadı deyip geri adım attılar.

sen tıp tarihine geçecek bir psikolojik vak'asın sanırım.(hergün cumhuriyet okurmuş hahahhahahaha dedim ve güldüm bon bonum benim sana paris dolaylarından ayarlasın şatoyu ideal abin(alıntı :P)

#71 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 28.01.2006 - 19:45

eeeeeeee sonuç ?
cevap verin efenim. şaklabanlık yapmanın luzumu yok.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#72 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.01.2006 - 19:54

Sonuç : KUR'AN MÜKEMMEL KİTAPTIR..

Birkaç şaklabanın lafına bakmam bu konuda.!

Değişiklikler Kaydedildi...

#73 Ziyaretçi_oleganforsite_*

Ziyaretçi_oleganforsite_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 29.01.2006 - 01:48

noldu bir an sizin gibi davranınca hemen şaklaban dediniz, onca insan onca laf yazdıklar komiklik şakalar falan, o zaman neredeydiniz, pek fikirlerle ilgili değildiniz, ya ne çifte standart ne islam faşizmidir sizinki ben anlamadım prozac, dokuzharf size diyorum evet, herşeyiniz böyle ama sizin, işinize geldiği gibi yaşıyorsunuz...cidii ol diyorlar bana ya inanılır şey değil........

#74 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 29.01.2006 - 01:52

sen tıp tarihine geçecek bir psikolojik vak'asın sanırım.(hergün cumhuriyet okurmuş hahahhahahaha dedim ve güldüm bon bonum benim sana paris dolaylarından ayarlasın şatoyu ideal abin

bu yazına karşılık şaklabanlığın luzumu yok yazdım. düşüncelerin yoksa susmayı denemelisin. forumda binlerce başlık var. ben hepsine bir cevap yazıyor değilim.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#75 faRuk

faRuk

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 124 Mesaj

Gönderim zamanı 29.01.2006 - 02:13

İslam cemiyeti dışında elbette herkes ne dilerse yapabilir,


Nedemek bu şimdi?
Güzel düşünen güzel görür. Güzel gören hayattan lezzet alır.

#76 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 31.01.2006 - 22:32

Kuran, Kuran'a inanmayanların davranışlarını kontrol edemez demek.

#77 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 31.01.2006 - 23:29

BAKARA
(256) Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. 


zaten kuranda var dediklerin spark.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#78 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 01.02.2006 - 03:16

şimdi çok afedersiniz ama bişi sorcam, ben içtim şimdi kafam da kıyak ve din bölümüne yazıom, yrn allah baba beni çarpar mı acaba? yoksa yok yaw bu adam nası olsa sürünüo bırak sürünsün mü der?

Not: Allah vardır.

Dip Not:Allah yoktur.

Çok gizli not yanlızca akıllılar görebilir: boşuna okumaya çalışma sen de salaksın
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#79 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 01.02.2006 - 14:27

BAKARA
(256) Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. 


zaten kuranda var dediklerin spark.

Kuran bu konuda, diğer birçok konuda olduğu gibi çelişkidedir.

8:38-39 ve 9:29 kafirlerin Müslüman olmaya zorlanmasını emretmekteyken, 2:256, 3:20 ve 109:6 zorlanmamasını emretmektedir.

#80 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 01.02.2006 - 14:31

şimdi çok afedersiniz ama bişi sorcam, ben içtim şimdi kafam da kıyak ve din bölümüne yazıom, yrn allah baba beni çarpar mı acaba?

Kuran, içkinin Allah'ın bir nimeti olarak sadece iyi mi (16:67), hem iyi hem kötü mü (2:219), yoksa Şeytan işi olarak sadece kötü mü (5:90-91) olduğu konusunda çelişkidedir.

Ayrıca Kuran, Allah'ın günahları bu dünyada da mı cezalandırdığı, yoksa sadece öbür dünyada mı cezalandıracağı konusunda da çelişkidedir. Her iki iddiayı destekleyen sayısız ayet mevcuttur.

Yani sorduğun sorulara Kuran cevap verememektedir.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

3 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli