İçerik değiştir



- - - - -

Kur'an Mükemmel Kitaptır


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 104 yanıt verildi

#81 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 01.02.2006 - 14:55

sparkım ama ben size sordum kurana sormadım ki ??? Kurana sorsaydım buraya yazmazdım kii??? neyse bugün ayık ayık yazıyorum, önemli değil artık dün de çarpmamış zaten :mad1:

Not: Yes yes this is a pencil

Dip Not: bik bik
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#82 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 01.02.2006 - 15:27

Kuran, içkinin Allah'ın bir nimeti olarak sadece iyi mi (16:67), hem iyi hem kötü mü (2:219), yoksa Şeytan işi olarak sadece kötü mü (5:90-91) olduğu konusunda çelişkidedir.

16 : 67
Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içki, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır.
2 : 219
Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: “Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür.” Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “İhtiyaçtan arta kalanı.” Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.
5 : 90
Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz
5 : 91
Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?

örnek verdiğin 4 ayetide yazmak daha mantıklıdiye düşünüyorum. sadece numaraları verip çelişki vardır demek yanlış olmakta. ilk ayette içki için gibi bir ifade yok. üzümden sadece şarap yapılmaz. sirkede üzümden yapılır. zaten ayetin son cümlesinde deniyorki aklını kullanan bir toplum için ibret vardır. diğer ayetlerde ise bu ifadeyle çelişen birşey yok. zaten ikinci ayette yararları olabileceği fakat zararlarının yararlarından çok daha fazla olacağı ifade edilmiş. benim görüşüm burada bir çelişki olmadığıdır.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#83 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 01.02.2006 - 16:10

Sirke bir içki değildir, garnitürdür. Üzüm suyu da içki değildir, içecektir. Açıkça içki dendiğine göre alkollü içki kastedilmektedir. Zaten bazı diğer meallerde, Diyanet mealinde "içki" olarak çevrilen kısım, "sarhoşluk verici içki" ya da "sarhoş eden içki" olarak çevrilmekte, verilmek istenen anlama dair şüphe bırakılmamaktadır.

Ayrıca "Şeytan pisliği"nin az da olsa yararı olamaz. Şeytan tamamı ile kötüdür, şerdir, günahlara vesiledir, böyle tanımlanmaktadır. İçkinin hem (bir miktar) yararı olması hem de Şeytan pisliği olarak tanımlanması çelişkilidir.

Ayrıca 4:15'te cennetteki şarap ırmaklarından sözedilmektedir. Şeytan pisliğinin cennette ne işi vardır?

Çelişkilerin sonu gelmemektedir.

#84 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 01.02.2006 - 16:46

öncelikle 4 : 15 var dediğin şeyler yoktur ayet başka konularla ilgilidir.. bu nedenle ayeti düzeltmeni tavsiye ediyorum. üzüm suyu içki değil içecektir dersen başkalarıda ben içki değil alkollü içeceklerden hoşnalanıyorum diyecektir.

Diyanet mealinde "içki" olarak çevrilen kısım, "sarhoşluk verici içki" ya da "sarhoş eden içki" olarak çevrilmekte, verilmek istenen anlama dair şüphe bırakılmamaktadır.

cevabıda kendin vermişsin.örnek gösterdiğin ayetlerin ilkinde sarhoşluk verici ifadesi yer almamaktadır.
şeytan pisliği senin sözündür. ayette şeytan işi birer pislikir ifadesi yer alıyor. ayrıca yararları olan birşeyin zararlarını olması şaşılacak bir durum değildir. uyuşturucu maddeleri örnek verebiliriz.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#85 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 01.02.2006 - 18:13

Hatam için özür diliyorum. 47:15'i atfetmek istemiştim, elim sürçmüş. Bu vesileyle sözkonusu ayeti burada alıntılıyorum:

"Allah’a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen cennetin durumu şöyledir: Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Orada onlar için meyvelerin her çeşidi vardır. Rablerinden de bağışlama vardır. Bu cennetliklerin durumu, ateşte temelli kalacak olan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu?" (47:15)


"şeytan pisliği" ve "şeytan işi bir pislik" arasında anlamlı bir fark yoktur. Çaresiz kaldığın için böyle anlamsız ayrıntılarla uğraşmana şaşırmıyorum. Şeytan sadece günaha ve kötülüğe vesile olduğuna göre, onun sebep olduğu bir pislikte ne iyilik bulunmalıdır, ne de sözkonusu pisliğin cennette yeri olmalıdır. Dolayısı ile Kuran tutarsızdır.

"sarhoşluk verici" ifadesi, önceki iletimde de belirttiğim üzere, Diyanet mealinde yer almamasına rağmen, bazı diğer meallerde, Diyanet mealinde sadece "içki" olarak belirtilen alkollü içeceklere olan atfın daha rahat anlaşılması amacı ile içerilmiştir. Zaten Türk Dil Kurumu Sözlüğü'ne bile baksan, "içki" sözcüğünün alkollü içecekleri ve sadece alkollü içecekleri kastettiğini göreceksin. Türkçe'nin kullanımı hakkındaki tek ve son otoritenin kesin beyanı doğrultusunda konu tartışmaya açık değildir.

#86 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 01.02.2006 - 23:34

Sirke bir içki değildir, garnitürdür.
tdk ya sirke yazıp aramanı öneririm.
http://www.mevzuat.a.../html/1363.html
tdk her ne kadar içki için öyle yazsada devletin resmi sitelerindede alkollü içecekler yazar. kelime oyunları yapman çaresizlikten olsa gerek.
şeytan pisliği ve şeytan işi pislik konusuna gelirsek.
at pisliği yerine at işi pislik kullanılmaz.
cennet konusuna gelirsek. cenneti farklı bir boyutta düşünek gerekir öyle ki verdiğin ayet buna en güzel örnektir. süt ırmakları, tadı bozulmayan su ırmakları, şarap ırmakları bildiğimiz doğada bulunmayacak şeylerdir. bunlar inanan bir kimse için manadardır. bu ayetteki şarap ırmaklarıyla şeytanın bir alakası olmayacağı aşikardır. islam dinine göre şeytan yani iblis kıyamete kadar savaşacaktır ve şer uygulayacaktır. kıyamet gününe kadar izin verilmiştir. mantıklı olarak düşünülürse kıyamet günü zamanlama açısından daha önce olacaktır. bu nedenle şeytanın cennetteki herhangi bir olguya müdahele imkanı yoktur. zaten şeytan kovulmuştur.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#87 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 02.02.2006 - 00:39

şeytanın cennetteki herhangi bir olguya müdahele imkanı yoktur. zaten şeytan kovulmuştur.

Kovulana kadar Şeytan Cennet'te ikamet etmiştir. Müdahalesi tabiatıyla mümkündür.

Ayrıca şarabın Şeytan işi olduğunu inkar etmek kafirliktir. Kuran'ın ta kendisi şarabı Şeytan işi pislik olarak tanımlamaktadır.

Bu mesaj sparkplug tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 02.02.2006 - 00:41


#88 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 02.02.2006 - 22:00

alıntı yaptığı yerde yazıyor zaten şeytanın kovulmuş olduğu. okuduklarını anlamıyor olabilirsin. kovulmuştur. ve islamiyete göre allah ona kıyamet gününe kadar zaman tanımıştır. kovulduğu an itibariyle cennette insan yoktu. cennetten kovulmasının sebebi zaten insanın yardılışıydı. bu nedenle mantıklı şeyler yaz lütfen.alıntıyı bir cümle yukarıda alsaydın bir şüphe içinde kalmazdın.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#89 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 11:33

Şeytan, Kuran'daki adı ile İblis, Adem ve Havva'ya secde etmediği için kovulmuştur. Dolayısı ile Adem ve Havva'nın yaradılışı ve Cennet'te ikameti, İblis'in Cennet'ten kovuluşundan öncedir. Öğren de gel.

#90 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 13:42

Öğrende gel muhabbetini ben sana çok yaptım ama görüyorum ki hala burdasın :)

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#91 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 14:50

Şeytan, Kuran'daki adı ile İblis, Adem ve Havva'ya secde etmediği için kovulmuştur. Dolayısı ile Adem ve Havva'nın yaradılışı ve Cennet'te ikameti, İblis'in Cennet'ten kovuluşundan öncedir. Öğren de gel.

:) tutarsızlık,bilgisizlik ve okuduğunu anlamamak sorunları var sende.
bu yazdıkların zaten benim iddam. şeytan secde etmediği için kovulmuştur.kovulduğu an itibariyle cennette bulunan insan sayısı 2. sende yazmışsın. havva ile ademdekovuduğuna göre kalan 0. şeytanında cennete girişi yasak olduğuna göre ( islam inancına göre daha öncede açıklamıştık)bu durumda şeytanın cennetteki herhangi bir olguyakuran-ı kerim indiği dönem itibariyle müdahele imkanı yoktur. daha başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum. kuran- kerim indiği dönemde şeytanın zaten girişi yasaktı. kuranda cennettebunlar var yazıyorsa zaman olarak şeytanın cennete giriş-çıkış döneminden(cennete girişi yasaktır) bağımsız olacaktır. umarım anlayabilirsin. saplantı ve önyargısız okumanı tavsiye ediyorum.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#92 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 23:47

Şarap ırmaklarının Cennet'e Şeytan'ın kovulmasından sonra eklendiği iddiası desteksizdir. Şeytan, bu ırmakları Cennet'ten kovulmadan önce eklemiş olabilir. Aslında bu ayrıntılar gereksizdir. Önemli olan üç nokta vardır. Cennet'te şarap ırmaklarının olduğu Kuran'ca öğretilmektedir, inkar edilemez. İçkinin Şeytan işi bir pislik olduğu da Kuran'ca öğretilmektedir, inkar edilemez. Şarabın içki olduğu da herkesin malumudur, inkar edilemez. Neticede çelişki inkar edilemez.

#93 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 04.02.2006 - 00:04

Şarap ırmaklarının Cennet'e Şeytan'ın kovulmasından sonra eklendiği iddiası desteksizdir. Şeytan, bu ırmakları Cennet'ten kovulmadan önce eklemiş olabilir. Aslında bu ayrıntılar gereksizdir.

bu söyleidklerin mantığa aykırı. bunu kuranda çelişkiler başlığı altında açıklamıştım zaten.
şeytan insanın yaradılışından beri cennetten kovulmuş durumdadır ve cennete giremez. kuran 6.yy inmiştir. bu nedenle şeytanın herhangi bir müdahelesi olması imkansızdır. daha önceden yapılmış bir müdahale olsa bile islam inancına göre allah herşeyi bilen ve gören olduğu için bu duruma müdahele etmiş olacaktır. bu ednele bu idda mantıksız ve gerçek dışıdır.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#94 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 05.02.2006 - 14:55

Belli ki Allah müdahale etmemiştir. Çünkü Kuran'da, Cennet'teki şarap ırmaklarının varlığı ayan beyan belirtilmektedir. Şeytan işi oldukları da belirtilmektedir. Şeytan bunları yapmıştır ve Allah dokunmamıştır. Elbette Allah'ın bir bildiği vardır. Allah'ın neyi niye ve nasıl yapacağına sen mi karar vereceksin?

#95 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 05.02.2006 - 23:48

Belli ki Allah müdahale etmemiştir. Çünkü Kuran'da, Cennet'teki şarap ırmaklarının varlığı ayan beyan belirtilmektedir. Şeytan işi oldukları da belirtilmektedir

bu yazdığınd amantık nerede ? islamiyetegöre ve kurana göre herşeyi bilen allahın şeytanın cenneteki şarap ırmaklarına bir müdahelesindne habersiz olması ya da bu durumu düzeltmemesi mümkünmüdür. lütfen mantıklı şeyler yaz.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#96 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 00:33

Kuran mantıksızsa bu benim sorunum değildir.

Cennet'te şarap ırmakları olduğu inkar edilemez.

İçkinin Şeytan işi olduğu da inkar edilemez.

Şarabın bir içki olduğu da inkar edilemez.

Bu üç inkar edilemez gerçeği bir araya getirdiğinde Kuran'ın mantıksız olduğu sonucu ortaya çıkıyorsa, bu maalesef önlenemez.

Bu mesaj sparkplug tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.02.2006 - 00:34


#97 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 15:12

bu yazını okuyunca, istekleri olmamış çocuklar ebeveynlerine
- bana ne
- bana ne
- bana ne
demeleri aklıma geldi. aynı şeyleri durmadan yazman seni haklı duruma geçirmez. ben sana mantıklı ve tutarlı şekilde açıklamalarını sundum. cennette şarap ırmaklarıda olur, başka şeyelrde olur. islami inanc dünya yaşamını bir imtihan olarak görür. cennette ödüller vardır. sen çocuklaşsan ne olur, çocuklaşmasan ne olur.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#98 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 17:14

Cennet'teki ödüllerden biri Şeytan işi bir pislik ise, bu bir çelişkidir. Hatta Cennet'te herhangi bir pisliğin varolması çelişkidir. Hurilerle yapılacağı vaat edilen zina da bu pisliklere ektir. Yani çelişkiler sayısızdır. Ama şu anki konumuz şaraptır.

Bu konuda söylenecek her şey söylenmiştir. Haksızsın. Yenildiğini kabullenme olgunluğunu göstermeni beklememekteyim. Takdir okurundur.

Bu mesaj sparkplug tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.02.2006 - 17:17


#99 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 18:17

Taktir ediom ikinizi de azimle z*çmaya devam aynı anda birbirinizin duvaletindeki mermeri delceksiniz sonra türkiye delgi komisyonu kaç cm deldiğinize göre madalya vercek çalışın çalışın

Not: Hadi ordan sen de

Dip Not: Hadi ordan ben de :banghead:
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#100 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 06.03.2006 - 01:35

Bakara suresi 2., 23. ve 24. ayetler.





:D
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli