İçerik değiştir



- - - - -

Kur'an Mükemmel Kitaptır


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 104 yanıt verildi

#21 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 30.12.2005 - 10:24

;) :P :P :msn97:
sparkblug tartışacaksak bir seviye olması lazım kuru kalabalık yazılarınız size yakışmıyor. maddeler halince cevap verecek olursak,
1, benim yazdıklarım sizin yazdıklarınıza istinaden.günah geçen bir yer görmedim ben ? neden bana günahları soruyorsun
2. yazdığınız ayette köle deyimini ben göremedim. ben lise yıllarımda bir kız sevmiştim. benim tanımımada uyuyor. ama kimse bana kızın kölesi dememişti. büyük taslamadan boyun eğerler cümlesinde kölelik manası çıkaran kaç kişi var sizden başka düşünmenizi isterim.
3. benim açımdan iddalarınız önemli. kişisel yorumunuz nesnel bir yaklaşım olmaz. ayetlerin açıklanmış olmasına bir cevabınızı beklerken. o kabadır şu sabadır yorumu olmuyor.
4. yazınızı okudum. matematik kelimesini siz dile getirmişsiniz ben değil. düşünerek yazın o zaman. düşünmeden yazdığınız panikataklı cümleciklerin cevapları da sizde olmayacaktır.
kuranda öğretilen miras paylaşımı kuranın öğretisidir. şimdi geçersiz olması ne tür bir çelişki yaratır anlamak güç. devrin yasalarına uymak zorundamıdır ya da uymamalımıdır değil konu. kuranın kendi içindeki çelişki. kuranla günümüz insanı sosyal yaşamı arasındaki çelişkilere sayfalar yetmez. çelişki olmasaydı herkes müslüman olurdu.

"Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan şaşırtıp-saptırırlar. Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminle yalan söylerler." (Enam Suresi, 116)


Ne zaman onlara: "Allah'ın indirdiklerine uyun" denilse, onlar: "Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye (geleneğe) uyarız" derler. (Peki) Ya atalarının aklı bir şeye ermez ve doğru yolu da bulamamış idiyseler? (Bakara Suresi, 170)


uyun deniyor. ayet çok açık ve net. uymayanlarda oluyor. senin,benim gibi... konumuz bu değil. konumuza dönün. mesnetsiz yaklaşımlarınız beni sizden soğutmakta.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#22 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 30.12.2005 - 12:09

1, benim yazdıklarım sizin yazdıklarınıza istinaden.günah geçen bir yer görmedim ben ? neden bana günahları soruyorsun


Günah / kader çelişkisi, Kuran'ın birçok yerinde tekrar tekrar karşımıza çıkan, hatta Allah'ın tanımının çekirdeğini oluşturan, en vahim çelişkilerden biridir. Günah konusunda yönelttiğim soruya cevap vermeye çalışırsanız bunu siz de göreceksiniz. Yok eğer bu konuyu görmezlikten gelmeyi seçerseniz o halde entelektüel dürüstlüğünüzden şüphe edilecektir.

yazdığınız ayette köle deyimini ben göremedim.


Siz lisede sevdiğiniz kıza boyun eğmiyordunuz. Her söylediğini yapmazdınız. Örneğin emretseydi tüm bir şehri yoketmez, insanlarını öldürmezdiniz. (Allah'ın meleklere bunu emrettiği, meleklerin de bunu yerine getirdiği birçok kez vakidir.) Bu yüzden geçersiz bir benzetmedir. Melekler Allah'ın her söylediğini yaparlar. Bu şekilde tanımlanmışlardır. Tanım gereği Allah'ın kölesidirler.

ayetlerin açıklanmış olmasına bir cevabınızı beklerken. o kabadır şu sabadır yorumu olmuyor.


İnsanın dört ayrı ayette dört ayrı maddeden yaratıldığı iddiası tutarsızlıktır. Bunun "yaratılışın inceliği" olduğu iddiası ikna edici olabilmek için çok daha fazla açıklama gerektirmektedir. Görünüşte mantıksızlıktan, çelişkiden öte bir şey değildir.

kuranda öğretilen miras paylaşımı kuranın öğretisidir. şimdi geçersiz olması ne tür bir çelişki yaratır anlamak güç.


Lütfen yazımı okuyun. Okumadan yaptığınız cahil yorumlarla bir daha uğraşmak istemiyorum. Kuran'daki miras paylaşım kurallarının geçersiz olmasının sebebi, taraflara öngörülen payların toplamının birçok durumda 1'i (yani mirasın tamamını) aşmasıdır. Çağımızın gerekleri ya da kanunları ile bir alakası yoktur. Kuran'ın miras paylaşım kuralları matematiksel olarak geçersizdir.

#23 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 30.12.2005 - 12:35

1. maddeye hitaben ben diyorumki tartışmamız bu değildi. siz her konuda ya onu boşver buda vardı derseniz bir yere varamayız. konuyu saptırmaktır bu deyimin adı genelde fikri olmayanların kullandığı yöntemdir
2.maddede ise öncelikle lisedeki kızın her dediğii yapardım. aşk bazen kuralsızca sevmektir.
aşkta mantık yoktur !!!
insanın insana duyduğu aşk yazdırıyor bana bunları. ilahi aşklar ne tür bir boyutta yaşanır ve içinde ne mucizeler geçmektedir kimbilir.

Miskin Yunus bîçâreyim
Baştan ayağa yâreyim
Dost ilinden âvâreyim
Gel gör beni aşk neyledi

ne güzel bir dörtlük yunus emreden...
3. maddeye gelirsek

Gerçekten de insanı karışımlı bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bu yüzden onu işiten ve gören yaptık. (76 İnsan Suresi, 2 )

Sonra onu dayanıklı bir karar yerinde bir damlacık haline getirdik. Sonra o damlacığı asılıp tutunan bir şeye dönüştürdük… (23 Müminun Suresi, 13-14)

Sizi bayağı bir sudan yaratmadık mı? Ve sonra dayanıklı bir yere yerleştirdik. Bilinen bir süreye kadar (77 Mürselat Suresi, 20-22)

Sonra o damlacığı asılıp tutunan bir şeye dönüştürdük. Sonra asılıp tutunan şeyi, bir çiğnemlik et parçası haline getirdik. Sonra bir çiğnemlik et parçasını, kemik olarak yarattık. Sonra kemiğe et giydirdik. (23 Müminun Suresi, 14)

“….Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O’nundur. O’ndan başka ilah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz?” (39 Zümer Suresi, 6)

yaradılış kuran güzel bir incelikle anlatıyor. ben bir çelişki göremiorum. çelişen siz olsanız gerek ki asırlardır ortaya çımayan çelişkileri evde otururken bir anda buldunuz :)
4. madde ise miras ihtimaller hesabıdır yüzlerce farklı olasılık gerçekleşebilir.cenabı hak bunları kuranı kerimde tek tek açıklasa yüzlerce sayfa tutar.oysa rabbimiz herkesin temel hak oranlarını söylemiş matematiği ise bize bırakmışdır. 1 den çok olduğunu düşünmek sizin engin mat porfluğunuzun eseridir.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#24 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 30.12.2005 - 16:37

1. maddeye hitaben ben diyorumki tartışmamız bu değildi.


Tartışmamız kesinlikle buydu. Birinci madde altındaki tartışmamızda herşeyin Allah'tan geldiğini iddia ettiniz. Bu "herşey" terimine günahları dahil edip etmediğinizi bilmek hakkımdır. Dahil ederseniz çelişkiye düşersiniz, dahil etmezseniz yine çelişkiye düşersiniz. Dolayısı ile herşeyin Allah'tan geldiği iddianız kurtarılamaz şekilde çelişkilidir. Umarım anlatabilmişimdir.

2.maddede ise öncelikle lisedeki kızın her dediğii yapardım.


Emir üzerine şehirleri yokedecek, toplumları katledecek kadar kişisel insiyarifinizi kaybetmiş ve emrine amade olmuş iseydiniz, siz de tanım gereği o insanın kölesi sayılırdınız. Daha niye tartıştığınızı anlayamıyorum.

3. maddeye gelirsek


Kuran'da birbiriyle uyumlu ayetler elbette vardır. Bunlarla ilgilenmiyorum. Önemli olan birbiriyle uyumsuz olan ayetlerdir. Uyumsuz ayetleri görmezden gelerek bir yere varamazsınız.

4. madde ise miras ihtimaller hesabıdır


Miras ihtimaller hesabı değildir. Belirli kurallara, kanunlara bağlıdır. Ama Kuran'ı yazan her kimse en basit matematiksel kurallardan bihaber olarak konuyu dağıtmış ve çıkmaza sokmuştur. Kesirleri toplama yeteneği, bir matematik profesöründen değil, bir ilkokul öğrencisinden beklenebilecek bir yetenektir. Kuran'ın yazarı her kimse bu konuda bir ilkokul öğrencisinden bile daha beceriksiz olduğunu kanıtlamıştır.

Lütfen yazımı okuyun ve dilerseniz atfedilen ayetleri birebir inceleyin. Sunduğum örneklerin Kuran'ın geçersizliğini tekrar tekrar kanıtladığını kendi gözlerinizle görün. Dilerseniz daha da uzatmayın.

#25 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 30.12.2005 - 19:35

Sizin anlayışınızı, salt bu satırların başlama tarzından, tahmin etmiyor değilim. Hemen, karşıt görüşte ve Ateist, diye düşünüyorsunuzdur.
Zaten size yazmamın asıl sebebi de budur. Sparkplug remzini kullanan bir arkadaş, (Muhtemelen, özgürce düşünmek isteyen bir genç kardeşimiz) bu konuda yazılmış olanlara dikkat etmiş, tesirinde kalmış ve buraya da nakletmiş, bizlerin bu konu üzerindeki tepkilerini görmek istemektedir.
?

selam hüsrevani ve dokuz harf
dediklerinize hak veriyorum
ama bu arkadaşla uzun süredir tartışıyoruz. bu bir kaç yazıda söylenmiş bir söz değil bunu bilmenizi isterim
benim yazılarımı okursanız bu arkadaşın bana karşı söylediği hakaretlere hiç cevap vermediğimi hep iyi niyetle yaklaştımı farkedersiniz ama son yazdığı yazılar inanan insanları çok rencide ettiğini ,yanlış yönlendirdiği , art niyetli olduğu için benimde tepkim biraz sert oldu. cevabımı dahi dinime saygım nedeniyle o topiç de vermeyip “Kuran mükemmel kitaptır” başlığı altında yazıyorum.
Hiristiyan,musevi,yahudi,veya başka dinden olsa biz nasıl bütün peygamberleri aynı değerde görerek Hz.İsa AS. diyerek nezaket ve saygı örneği gösteriyorsak bu dinlerden birisine inansaydı aynı tavrı sergilerdi kuşkusuz ama daha evel Kuran herşeyiyle ilimdir topiçin 8.sayfasında ateist olduğunu şu cümlelerle yazmıştı”Ben ateisti bir yargı olarak değil, kendim de kabullendiğim bir tanımlayıcı olarak görüyorum. Tanrı inancı olmayan insana ateist denir. Ben bu tanıma uyuyorum ve bu tanımı kabulleniyorum. Hiç gocunmuyorum”Bende onu yargılamıyorum suçlamıyorum ama Kuranı ve peygamberi aşağılayarak eleştirmesini her zaman tepkiyle karşılar aynı üslupla cevap veririm
sevgi ve dualarımla

Bu mesaj cengiz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.12.2005 - 20:42

"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#26 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 30.12.2005 - 19:53

Merhaba Cengiz Bey..

Evet dediğiniz gibi gözle görülür bir şekilde sparkplug adlı kişi son mesajlarında ( kendi açmış olduğu konu ) inanan insanları yanlışa yönlendiren , art niyetli yazılarını okuyoruz. Burada doğrular bir bir sıralansa da ( siz ve diğer arkadaşlar sayesinde ) bahsi geçen kişi bunları görmezlikten gelerek hala kendisinin doğru söylediğini üstüne basa basa söylüyor. Açmış olduğu başlık diğer web sitelerinde yayınlandığını söyledi bir arkadaş . Buna verdiği cevap bile şekilde görülüyor. Bizler inanan insanlarız ve doğruları anlatmaya çalışıyoruz. İslamiyeti seçmiş birisi olarak sizinde doğruları anlatmaya çalıştığınızı görüyor ve tebrik ediyorum. Bir zamanlar benim yaptığım yanlışa düşmemeniz için söylemiştim mesajımda. İlk mesaj yazdığında köpürmüştüm. Lakin sonradan baktım ki bu zat , kimseyi dinlemiyor ve kendince yazılar yazıyor. Ee yazdıklarıyla birşeyler anlatmaya çalışıyor ama ona yazan kişileride dikkate almıyorsa elden birşey gelmez. ne'de olsa benim inancıma etkisi yok. Ben şahsen bu şekilde yazmasına anlam veremiyorum. Sadece bu. Yoksa Allah'a inanmıyor veya hiçbir dinin mensubu değilmiş , bu beni olduğu kadar kimseyi de ilgilendirmez düşüncesindeyim. Ha evet sizin gibi bilgili arkadaşlar bu zat'a yaptığı yanlışları yazmaya anlatmaya çalışıyor ama görüyoruz ki elde kalan sıfır. O yüzden biz ne olursa olsun saygımızı sonuna kadar göstermeliyiz. Sabırsızlanmamalıyız. Ani hareket edip hakarete varan sözler etmemeliyiz. Diyorum ya bir zamanlar benim yaptığım yanlışa kimsenin düşmesini istemiyorum. Yani.. Sözün özü ; bir konuyu anlatırken genel anlamda konuşursak , Ateist veyahut İnançsız demezsek daha iyi olur...

Sparkplug'da umarım konulara yazdığı mesajlarında buna dikkat eder ve daha iyi bir sonuç alırız. Birbirimizin inancına laf atmak pek hoş değil. " tatlı dil , yılanı deliğinden çıkarır." . :)

Değişiklikler Kaydedildi...

#27 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 30.12.2005 - 23:59

Merhaba Cengiz Bey,
Sparkplug ile olan tartışmalarınızı okudum. Şahsen kendisini önce bir başka dini aidiyette sanmıştım. Meğer değilmiş ve kendisinden yaptığınız alıntıya göre de, ateist imiş.
Tabii ki bu kendi bileceği bir husus. Lakin bir Ateist olarak, bu konuyu açış tarzını da çok anlamlı bulmadım. Oysa (bence) açıkça şöyle başlık açıp, sora bilirdi: Ben sizlerin, semavi dinlerin sahipleri olarak, inandığınız kitapları okudun, inceledim, lakin inanılacak gibi bulamadım. Siz bunlara nasıl inanıyorsunuz, diye sorabilirdi. Siz de eğer, tıpkı yaptığınız gibi, bizim kitabımız mükemmeldir, derseniz, o zaman bu yazdıklarını (isterse alıntılamış olsun, fark etmez) yaza bilirdi.
Böyle bir durumda yazdıklarını her halde daha az incitici bulurdunuz, sanırım.
Her neyse, inanmadıktan sonra, bir kitap ister yanlış, isterse doğru olsun, beni pek alakadar etmez. Merak edip, o kitabı veya bir başka kitabı okumuş isem, rasyonel düşünen bir insan olarak, elan bilmediğim ve onda gördüğüm bir yararlı bilgiye rastlarsam, buna sevinirim, o kadar.
Gerek savunanlar ve gerekse karşı çıkanlar için şahsi görüşümü daha önce söyledim. Ben şahsen bu konuda asla iddialı konuşmam. Kuranı bir kaç kez, önceleri sadece Arapça aslından (Kuran kursunda ve İmam Hatip okulunda 5.sınıfa kadar) okudum. Sonra Türkçe mealini okudum. Doğrusu, bana da baya çelişkili gelen konular oldu. Fakat bunun nedenini daha sonraları, çok yönlü düşünebilecek seviyeye gelince, anladım. Pek çok mecazi anlatımı, bu günün reel anlayışıyla yorumlamak, elbette yanlışa götürür.
Metafizik konulara şahsi bakışım, yeni bir başlık açılıp, ilk iletinin( Tasavvufun) muhtevasına çok uymaktadır.
Kendi iç dünyamı böylece dengelerken, elan durmaksızın süregelen bu dünya hayatında, ülke ve Millet olarak karşılaştığımız ve karşılaşacağımız sorunlarla, (Emperyalizmin her türlüsü ile) nasıl baş edeceğimiz üzerinde düşündüm, düşünmekteyim.
Dünya ahretin tarlasıdır, derler. O halde bu tarlayı (Türkiye) en iyi şekilde ve bağımsızca, yabancıların tahakkümü altına girmeden,ekmek ve hasad etmek gerekmektedir.
Benim ilgi alanım, cinler, melekler, şeytan değil. Direkt insandır. Bu nitelikler de tamamen insan için söylenmiştir, diye düşünürüm. İnsan, günümüzde onca bilinmesine rağmen, kanımca, halen dahi en büyük muammadır.
Bu konulara dair düşüncelerimi, çok farklı koşullarda edindiğim tecrübelere dayanarak, bir kitapta topladım ve bunu iki cilt halinde yayınladım. Amacım işlevseldir. İslam veya her hangi bir din, kendi muhtevası ne olursa, ne kadar iyi olursa olsun, istismara açıktır. Hele de, dili, kaynağı bizden kaynaklanmıyorsa. Ülkemiz dahil, bu gün bütün Müslüman ülkelerin, dünya reel, soysopolitik-ekonomik ve askeri yapısı bakımından, ne düzeyde olduğunu elbette biliyorsunuz.
Bu durumdan memnun olunabilir mi sizce? Bence değil. Peki neden? Bu gidişatı kim (Hangi ülke, hangi Millet, hangi fikir) olumsuzdan, olumluya çevirecektir ve nasıl?
Bunların tartışılmasından ve çözüm yalları aranmasından yanayım. Nefesi sayılı ömr-ü hayatımızı beyhude şeylerle değil, bu konulara çare bulmak ve uygulama uğrunda geçirmek gerektiğine inanıyorum. Asıl ibadet de bu değil midir?

#28 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 00:04

ben sparkblugun ateist olduğuna inanmıyorum. samimiyetinede inanmıyorum.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#29 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 00:28

inanan insanları yanlışa yönlendiren

Ben yazımda herhangi alternatif bir inancın propagandasını yapmıyorum.

Kuran'da rahatlıkla bulunabilecek olan çelişkileri ortaya koyuyorum ve bu çelişkilerin mümkünse çözümlenmesini talep ediyorum.

Birkaç tanesi zorlama yorumlarla geçiştirilebilse de hepsini birden çözümlemek mümkün değildir.

Bu herkesçe malum gerçeği ortaya koyarak, inananları yanlışa yönlendirmekten ziyade, geçmişte kandırılarak yanlışa yönlendirilmiş insanları doğruya yönlendiriyorum.

Bu sizin suçunuz değildir. Hiçbirinizin bu konuda sorumlu olmadığının farkındayım. Kuran'ı eleştirel mantıkla incelemenin tabu sayıldığı bir toplumda doğup büyümenizin bir sonucudur. Ama bu hata telafi edilebilir, yıllar boyunca kandırılmışlığınıza bir son verebilirsiniz. Hatanın neresinden dönülse kardır.

Hodri meydan. Kuran'ın her yönü ile tam ve doğru olduğunu iddia ediyorsanız sunduğum çelişkileri teker teker çözümlemeye çalışınız.

Mümkün olmadığını siz de göreceksiniz.

#30 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 00:59

Arkadaşlar,
Sparkplug'un bir başka dinin savunucusu olmadığını açıklaması şahsen olumlu ve anlamlı buluyorum. Anlamı şu: Demek istiyor ki, bu yazdıklarımı (her halde kendi fikri olmayacak, zira kurandan alıntıyor) ben yazmadım, ama okuyunca ve üzerinde düşününce çelişkili görüyor, inanmak istesem dahi, kuşku duyup, haklı olarak da, inanamıyorum. Siz eğer, bunun nedenlerini açıklaya biliyorsanız, açıklayın, ben de görüp, öğreneyim.
Bu düşüncesini açıklarken, başta söylediği (örn. Muhammet eğer yalan söylüyorsa...gibi) tümceleri kullanmamış olsaydı, kimse niyetinden kuşku duyup, hakaret ettiği şeklinde düşünmeden, ona, mümkünse cevap vermeğe çalır veya sükut ederdi, diye düşünüyorum.
Her ne kadar ateist olabileceğini ima etmiş olsa da, bu konulara ilgi göstermesi onun aslında bir (Bu gayet tabii dir hem) arayış içinde olduğunun delilidir.
Öte yandan ProzaC kardeşimiz bana bir site linki verdi ki, burada da cidden beni düşündüren bilgiler var. Kuranın aslı ile, derlenmesi ile alakalı bilgiler ilginç.
Kuranı Muhammed yazdı veya yazmadı konusundan ziyade, beni şahsen içeriğinde geçen bilgiler alakadar eder. Kuran Allah'ın kelamı mı, yoksa Muhammedin sözleri mi dir? Sorusunu kesinlikle sormam. Zira Tasavvuftan gelen inancım gereği, herkesin, her insanın yüce yaratanın ömr ile verdiği ruhsatı olmadan tek nefe bile alamayacağından yola çıkıyor, dolayısıyla hepsinin Allahın sözü olduğunu düşünüyorum. Yanlış ve doğruyu ayırmamız mümkün olduğuna ve bu yeteneği de yine yüce yaratandan aldığımıza göre, zaten bir sorun da kalmıyor. Yanlışa derhal, yanlış, diyebiliyoruz çünkü. Yazılanların mahiyetini maksada göre değerlendirirsek fazla sorun yaşamayız anlayış konusunda.

#31 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 18:23

Ünlü Rus yazar Tolstoy’un, ölümünden bir yıl önce Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hadislerini derlediği bir risalesi olduğu ortaya çıktı. Tolstoy’un eseri, Rus halkında İslama ilgi uyandırmaması için komünizm döneminde gizlenmiş.
Tolstoy’un bayan Vekilova’ya cevabi mektubu oldukça net.
“Muhammediliğe, Hıristiyan dininden daha fazla önem vermelerine gelince, ben bütün kalbimle buna katılıyorum. Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan mukayese edilmeyecek kadar üstündür.” “Eğer insan seçme hakkına sahip olsaydı, aklı başında olan her Hıristiyan ve her bir insan şüphe ve tereddüt etmeden Muhammediliği, tek Allah’ı ve O’nun peygamberini kabul ederdi.”
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#32 114

114

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 700 Mesaj
  • İlgi Alanları:değişken

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 18:55

devam edin tüm dikkatim burda

#33 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 19:39

Ünlü Rus yazar Tolstoy’un, ölümünden bir yıl önce Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hadislerini derlediği bir risalesi olduğu ortaya çıktı. Tolstoy’un eseri, Rus halkında İslama ilgi uyandırmaması için komünizm döneminde gizlenmiş.
Tolstoy’un bayan Vekilova’ya cevabi mektubu oldukça net.
“Muhammediliğe, Hıristiyan dininden daha fazla önem vermelerine gelince, ben bütün kalbimle buna katılıyorum. Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan mukayese edilmeyecek kadar üstündür.” “Eğer insan seçme hakkına sahip olsaydı, aklı başında olan her Hıristiyan ve her bir insan şüphe ve tereddüt etmeden Muhammediliği, tek Allah’ı ve O’nun peygamberini kabul ederdi.”

Bu kitabı okudum cengiz.

Tolstoy müslüman olarak ölmüş olabilir ancak islamiyet hakkında yetirince bilgili olduğunu söyleyemem. Kitabın orjinal adı "Hz.Muhammedin kurana girmemiş hadislari" imiş. Kuranda hadis bulunmadığını inancı en zayıf müslümanın bile bilecekken Ünlü yazar Tolstoy'un bilmemesi bana ilginç gelmekle birlikte bir çok soru işaretinide birlikte getirdi.

Kitabı bitirdikten sonraki kanaatim kitabın islam misyonerliği için, kullanılma amacı güttüğü şeklinde oldu.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#34 114

114

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 700 Mesaj
  • İlgi Alanları:değişken

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 19:43

bu doğru ben bir tolstoy hayranı olarak yazdıkların doğru tolstoy tanrım bir insan bu kadar akıllı olamaz aşkım o benim

#35 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 19:44

aynı benim gibi akıllı diyorsun yani 114 :)

#36 114

114

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 700 Mesaj
  • İlgi Alanları:değişken

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 19:52

hiç alakası yok komik adam

#37 114

114

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 700 Mesaj
  • İlgi Alanları:değişken

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 19:55

Savaş ve Barış en geniş destan bir ilyadadır sayısız çehreler tutkular kımıldar bunda

#38 114

114

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 700 Mesaj
  • İlgi Alanları:değişken

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 19:59

LEV TOLSTOY
İLK VE SON AŞKIM DAİMİ ÖLÜMSÜZ AŞKIM DÜŞLERİMİN HAYALLERİMİN ZEKASI

#39 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 20:00

Tolstoy'un Savaş ve Barış, anna karenina , Hacı Murat, Diriliş son olarak ta Muhammed'i okudum.

Ancak bir Yaşar Kemal etmeyeceğini düşünüyorum. ve diyorum ki Dünya Yaşar Kemal'i tanıdığında Tolstoyu unutacak.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#40 114

114

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 700 Mesaj
  • İlgi Alanları:değişken

Gönderim zamanı 02.01.2006 - 20:03

sen nediyorsun ya yaşar kemel tolstoyla adını aynı cümlede yazılcak kadar bile olamaz kusura bakma yiğidin hakkını çiğnetmem
tolstoy bir dev tartışması olamaz





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli