İçerik değiştir



- - - - -

İnsan Vücudu Berbat Bir Tasarım Örneğidir


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 113 yanıt verildi

#61 şans

şans

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 62 Mesaj
  • İlgi Alanları:sinema müzik ebru sanatı

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 17:48

Charles Darwin’in 19. yüzyılda ortaya attığı evrim teorisi yaradılışı reddetmekte ve doğadaki tasarımların , doğal süreçler sonucunda“kendiliğinden ve tesadüfen” oluştuğunu öne sürmektedir.Evrim teorisine göre,bu oluşumun temel mekanizması da “kademe kademe gelişimdir”.
Ancak 20. yüzyılın bilimsel bulguları,canlılardaki tasırımların “kademe kademe gelişim” iddiasıyla açıklanamayacağını ortaya koymuştur.Canlı bedenlerin tek bir parşçası bile eksik olsa hiç bir işe yaramayacak organlarla doludur.Sadece bu “indirgenemez kompleks” organlar dahi,canlılığın doğal etkenlerle açıklanamayacağını ve Allah tarafından kusursuzca yaratıldığını açıkça ispatlamaktadır.
Örneğin kulağınızın dışarıdaki sesleri duyabilmesi, çok sayıda küçük organın zincirleme reaksiyonu sayesinde mümkün olur.bunlardan birini, örneğin orta kulaktaki “çekiç” kemiğini çıkarın, yada yapısını bozun, artık hiçbir şey duymazsınız.kulağınızın duyması için;dış kulak zarı,örs,çekiç ve üzengi kemikleri, iç kulak zarı, salyangoz, salyongoz sıvısı, algılayıcı hücreler,bu hücrelerin titreşimleri algılamalarını sağlayan tüycükler,hücrelerden beyne giden sinir ağı ve beyindeki duyma merkezi gibi farklı elemanların her birinin eksiksiz olarak var olması gerekir.Sistem “aşama aşama” gelişmez, çünkü ara aşamaların hiçbiri herhangi bir işe yaramayacaktır.
İşte “indirgenemez komplekslik” denen bu kavram, Darwinist teoriyi en temelinden yıkmaktadır.İşin ilginç yanı, darwin’in de bu konuda büyük bir endişe duymuş olmasıdır.Türleri Kökeninde şöyle yazmıştır:
“Eğer birbirini takip eden çok sayıda küçük değişiklikle kompleks bir organın oluşmasının imkansız olduğu gösterilse, teorim kesinlikle yıkılmış olacaktır.Ama ben böyle bir organ bulamadım...”
Darwin, 19, yüzyılın ilkel bilim düzeyi içinde böyle bir organ bulamamış veya bulmak istememiş olabilir.Ancak 20. yüzyıl bilimi, canlılığı en ince deteylarına kadar incelemiş ve gerçekte canlı yapılarının çoğunun indirgenemez komplekslik özelliğine sahip olduğunu göstermiştir.bu nedenle Darwin’in teorisi korktuğu gibi “kesinlikle yıkılmış”tır.
Yusufcuklar kanatlarını kendi üzerlerine katlayamaz.Ayrıca uçma kaslarının kanatları hareket ettirme şekli diğer böceklerinkinden farklıdır.Sırf bu özellikleri nedeniyle evrimciler yusufcukların “ilkel böcekler” olduğunu iddia ederler.
Oysa yusufcukların uçuş sistemi bir tasarım harikasıdır.Dünyanın önde gelen helikopter üreticisi Skorsky, son modelinin tasarımını yusufcuğu örnek alarak gerçekleştirmiştir.Bu projede Skorsky’e yardım eden IBM firması, yusufcuğun resmini bilgisayara yükleyerek çalışmaya başlamıştır.Bilgisayarda yusufcuğun havadaki manevraları da göz önüne alınarak 2000 adet özel çizim gerçekleştirmiştir.Çalışma sonunda yusufcuktan alınan örneklerle Skorsky ‘in asker ve mühimmat taşımak için ürettiği yeni modeli ortaya çıkmıştır.

#62 kÜnéfé

kÜnéfé

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.396 Mesaj
  • Konum:ANKARA KONYA ARASI
  • İlgi Alanları:inşaat müh.HARABE

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 21:58

sparkplug bilim adı altında inandıgımız ve saygı duydugumuz seylere hakaret ediyorsun ve herkes tarafından kınanıyorsun çogu tutumunda.düşünce özgürlüğü adı altına bütün eleştirelere karşın hala hakaret etmeye devam edip insanları bibirine düşürüp arkadaşlıkları birbirine küstürüyorsun bence bir küfür etmekten daha ağır bu lafların...hep insan oldugun için lanet okuyorsun sana en büyük armagan olan beynini anca kötülemeye yoruyorsun.kendine saygın olduguna inanmıyorum çünkü bu bedeni berbat buluyorsun yani kendinide sanırım bakılacak bir suatın yok..işte bu lafları söylememdeki amaç hakaret değil yazdıklarınla kendini nasıl bir duruma düşürdüğünü göstermek istedim..kendini sevmiyorsun o zaman bizden de sevgi bekleme ..kalbini çelik bir kafes koymuşsun ve onu kötülük nemi ile bogmuşsun ona ışık göster bir sabah uyandığında aynaya geçip gülümse insanlara yardım et kendini oldugun gibi kabul et ve sev bak o zaman dünya bir başka güzel ama yok illada kötülerim kendimi başkalarına durmadan inandıgı seylere laf sokarım hakaret ederim diyorsan ..hiç ugraşma al bir ip as kendini tavana öldür sonra sözde bilimine göre topraga gömülür bir bitki sözde bilimine göre evrim geçire geçire bir bakmışsın at yada bir bakmışsın yakacak olarak kullanılmak üzere bekleyen bir tezek olmuşsun.. ama bence ilk seçenegi dinle yasamak güzel insanlar güzel ve bunları Yaradan bambaşka güzel saygılarımla....
herkes fanidir ama sözler bakidir.....

#63 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 23:23

"irreducible complexity" ya da türkçe tercümesi ile "indirgenemez karmaşıklık" savı, Hıristiyan misyonerlerinin ve propagandistlerinin evrim karşıtı söylemlerinde sıkça kullandıkları, asılsız bir savdır. Aynı savın köktendinci Müslümanlar tarafından da kullanılmaya başlandığını görmek ne ilginç!

Bu sav geçersizdir çünkü indirgenemez olduğu iddia edilen organlar indirgenmiş halleri ile de daha düşük kapasitede işe yararlar. Örneğin kemik yapısı henüz gelişmemiş kanatlar, canlının kanat çırparak havada kalmasını sağlayamasalar da, yüksek bir yerden süzülerek yere inmesini sağlarlar. Renk algılama konileri henüz gelişmemiş bir göz, buna rağmen karanlık ve aydınlık ortamları ayırdederek canlının avlanmasını ve düşmanlarından kaçmasını kolaylaştırır. Kulağın yapısına gelince, bu kemikler elbette ki bir nesildeki canlılarda yokken aniden bir sonraki nesildeki canlılarda varolmaz, azar azar gelişirler, ve kemik yapısının duymaya daha meyilli olduğu canlılar sese diğerlerinden daha duyarlı olur.

#64 kÜnéfé

kÜnéfé

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.396 Mesaj
  • Konum:ANKARA KONYA ARASI
  • İlgi Alanları:inşaat müh.HARABE

Gönderim zamanı 19.01.2006 - 23:28

peki soru evrimde madem maymunduk peki maymunlar biz var oldugumuz surece nie evrim geçirmediler bir insanla çiftleşmesi mi gerekiyor evrimleşmesi için merak ettim de
herkes fanidir ama sözler bakidir.....

#65 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 00:00

Her canlı çevresine daha iyi adapte olma amacı nezdinde evrimleşir.

Maymunlar, hominid canlıları ile başlayan evrim sürecinin sonucunda doğal çevrelerine iyice adapte olmuş ve bir evrim platosuna ulaşmışlardır.

İnsanlar da hominid canlıları ile başlayan başka bir evrim süreci sonucunda, daha değişik çevre şartlarına uyum sağlayacak şekilde daha değişik bir adaptasyon geçirmişlerdir.

Çevre şartları değiştiği sürece canlıların çevreye adaptasyonu da sürecek, canlılar geçici bir süre için yer edindikleri evrim platolarından kurtulacak, evrimleşerek daha değişik canlı türlerine dönüşeceklerdir.

#66 kÜnéfé

kÜnéfé

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.396 Mesaj
  • Konum:ANKARA KONYA ARASI
  • İlgi Alanları:inşaat müh.HARABE

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 06:40

işte bu iddian şunla çürüyor hindistanda kedi gibi maymunlar insanlarla yanyana dolanmakta adaptasyondan bahsediyorsan eğer maymunlar taklitçi yetenekleri ile insan gibi olması evrimleşmesi lazımdı.ama bu imkansız çünkü onlar hayvan olarak yaratılmıştır.. daha iyi kaynaklara bakıp gelsen daha iyi olur bu bilim değil palavra ....
herkes fanidir ama sözler bakidir.....

#67 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 11:41

Sen adaptasyonun ne olduğunu anlayamadığın için böyle cahilce iddialarda bulunman normaldir. Adaptasyon taklit değildir. Adaptasyon, bir canlı türünün yaşadığı ortamda, o türün üyeleri arasındaki küçük genetik farklılıkların bir sonucu olarak, o ortama daha uyumlu olan üyelerinin uyumlu olmayan üyelerine oranla daha uzun süre yaşaması ve daha fazla yavrulaması, bu durum nesiller boyu devam ettikçe de ortama uyumlu olan genetik özelliklerin o türün genetik havuzunda yayılması ve mutasyonlar aracılığı ile daha da vurgulanmasıdır. Kısaca, ortam şartları, canlının gen yapısını sınayıcı görev görür, canlı ya ortama uyum sağlayacak şekilde evrimleşir, ya da nesli tükenir.

Bu mesaj sparkplug tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.01.2006 - 11:41


#68 şans

şans

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 62 Mesaj
  • İlgi Alanları:sinema müzik ebru sanatı

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 11:49

" Gökleri ve yeri bir örnek edinmeksizin yaratandır...İşte rabbimiz olan Allah budur.O'ndan başka ilah yoktur.Her şeyin yaratıcısıdır,öyleyse ona kulluk edin.O, herşeyin üstünde bir vekildir."(En'am Suresi 101 -102)
Sadece insanı değil yeryüzündeki bütün canlıları Allah yaratmıştır.Ve kainatı , maymunları....
Ama biz boşuna konuşuyoruz değil mi sen çürümüş tezleri savunmaktan vazgeçmeyeceksin.Senin için üzülüyorum.

#69 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 11:54

Kuran'da birçok şey öğretilmektedir. Çoğu da tutarsız ve çelişkilidir. Bu tutarsızlıklar ve çelişkiler, kitabın yazarının mükemmel olmadığını, yani bir tanrı olmadığını inkar edilemez şekilde kanıtlamaktadır.

#70 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 12:20

Spa bence sen evrimini tamamlamamışsın hala...Bak hala bi maymunsun...Zavallı öylede ölüp gideceksin!!!
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#71 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 13:18

Ben şahsen beynini analitik ve eleştirel şekilde kullanmaktan aciz, Kuran'ın ayan beyan çelişkilerini anlamamakta direnen insanları insanlıktan daha uzak olarak görüyorum. "Abstract reasoning" yani soyut muhakeme yeteneği, insanı evrim çizelgesinde ona en yakın canlılardan ayrıştıran başlıca özelliklerdendir. Aramızda bu yeteneğini kullanamayan sözde insanların varolduğunu bilmek üzücüdür.

#72 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 13:22

hıı hı..
Gönderilen Resim

#73 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 13:45

Elric seni uyardım lan hissettin mi...ehehehe çünkü berbat bir tasarım örneğisin yoksa biliyon dükkan senin...kendimide uyardım...hayırlı olsun
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#74 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:04

Sensin o!... Sıpa ay pardon :msn24: Spa
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#75 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:26

Senden gelecek karşılık bu kadar olur.

Ben, insanlığının potansiyelini neden kullanmadığın konusunda itiraz edilemeyecek derecede sağlam bir mantık ileri sürerken, sen beş yaşındaki çocuklara layık kelime oyunları ile eğleniyorsun.

Muhatap alınmaya layık değilsin.

#76 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:29

hı hıı..
Gönderilen Resim

#77 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:30

uyarayım hacı spark ayıp ettin...glamor bizden...çekeyim kulağını
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#78 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:32

hı ?
Gönderilen Resim

#79 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:37

Asıl ben seni muhatap almıyorum.Çünkü sen zavallıdan öteye gidemeyecek ezik bi mahluksun ..5 yaşındayım heee,ne olmuş.Ey Ricc ie hıı dedin...Merak ettim........
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#80 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 20.01.2006 - 14:37

uyarayım hacı spark ayıp ettin...glamor bizden...çekeyim kulağını

Onun çocukça davranışlarına destek çıkıyorsan maalesef sen de muhatap alınmaya layık değilsin.





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli