İçerik değiştir



- - - - -

İnsan Vücudu Berbat Bir Tasarım Örneğidir


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 113 yanıt verildi

#1 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 09.12.2005 - 16:38


İnsan vücudunun, deneyimsiz bir mühendislik öğrencisinin bile yapmayacağı tasarım hataları ile doludur. Bu hataları açıklamanın iki yolu vardır: Ya insan vücudunu tasarlayan varlığın beceriksiz ve aptal olduğu kabul edilmelidir, ya da insan vücudunun her zaman mükemmel sonuca ulaşamayan evrim sürecinin bir sonucu olduğu kabul edilmelidir.

Bu hatalardan bazılarını sayalım:

İnsan iskeletinin leğen kemiği, ağırlık merkezini ön tarafa eğecek şekilde öne eğimlidir. İnsan leğen kemiği, bu özelliğiyle yumrukları üzerinde dayanarak yürüyen goril ve orangutanlardaki leğen kemiğine eşdeğerdir. Goril ve orangutanların duruşları ile uyumlu olan bu kemiğin yapısı, insan vücudunda yersiz ve abestir. İnsan vücudunun iki ayak üzerinde durabilmesini sağlamak ve leğen kemiğinin bu eğilimini düzeltmek için, insan omurgası dibinde keskin bir şekilde içe eğim yapmaktadır. Bunu zarif bir tasarım olarak adlandırmak imkansızdır. Ya beceriksiz ve aptal bir tasarımcının eseridir, ya da goril ve orangutan iskeletinden insan iskeletine uzanan evrim sürecinin bir sonucudur.

İnsan ağzında, ağzın boyutuna oranla aşırı derecede fazla sayıda diş vardır. Daha az dişle çiğneme işlemi daha verimli bir şekilde halledilebileceği halde insan ağzı 32 dişe sahiptir. Bu durum, ya beceriksiz ve aptal bir tasarımcının eseridir, ya da memeli hayvan çenelerinin insan ağzına doğru evrimleşme sürecinin bir sonucudur.

İnsan kafatasının kemik yapısı, gorillerin ve orangutanlarınki ile topolojik olarak birebir eşdeğerdir, ama daha büyük bir beyni taşıyabilmek için yüz ve çene kısımlarındaki kemiklerin sıkışmasına sebep olmuştur. Bu durum, kan dolaşımını güçleştirmektedir. Ya beceriksiz ve aptal bir tasarımcının eseridir, ya da goril ve orangutan kafatasından insan kafatasına uzanan evrim sürecinin bir sonucudur.

Apandisit insan vücudunda hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Bu yetmezmiş gibi, bazen iltihaplanarak ağrıya ve ölüme sebep olabilmektedir. Yapısı, otobur maymunlarda bulunan ve bitkileri sindirmekte kullanılan kör bağırsağın yapısını andırmaktadır, ama bu bağırsağın basitleştirilmiş ve etkisizleştirilmiş halidir. Apandisitin varlığını açıklamanın iki yolu vardır. Ya beceriksiz ve aptal bir tasarımcının eseridir, ya da otobur maymunlardaki kör bağırsağın evrimleşmesi sürecinin bir sonucudur.

Buna ek olarak bademcikler, kuyruksokumu kemiği gibi birçok tasarım hatası bulunmaktadır.

#2 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 09.12.2005 - 16:53

Begenmiosan çöpe at kendine.....!!!!

Bilim adı altında hakaret etmen hoş değil kişilerin inanışlarına. Dikkat et yazılarına haddini aşıosun.!!!

smiley-sport036.gif  


#3 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 09.12.2005 - 19:24

sen daha iyisini yapamadığın sürece mükemmel olarak kalacak
inan bana bırak deneyimsizleri dünyadaki gelmiş geçmiş bütün mühendislerini bir araya getir yapamazsın

ayrıca evrimle ilgili görüşlerimi yeterince belirtmiştim


evrim süreci ozaman niye bu beceriksiz hataları düzeltmedi

#4 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 09.12.2005 - 19:30

beğenmiyorsan beğenme.
hakaret etme.. ! ! !
beğenmiyorsun madem neden yaşıyorsun o bedende ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#5 inan

inan

    tersceviroku

  • Üyeler
  • 2.596 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.12.2005 - 21:01

Şakacı seni :)
Bîgâne-i mahabbetün olmaz gam-âşinâ
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina

#6 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 10.12.2005 - 17:05

sen daha iyisini yapamadığın sürece mükemmel olarak kalacak


Ben şahsen değil, ama doktorlar daha iyisini yapabiliyor. Apandisit veya bademcikleri alarak, bu kalıntısal organların ara sıra ortaya çıkardığı komplikasyonları (enfeksiyon, iç kanama gibi) düzeltiyorlar. Bu hiç bir işe yaramayan organlar insan vücudunda hiç yeralmasaymış, insan vücudu bu tür sorunları hiç yaşamayacakmış, daha da mükemmel olacakmış. Demek ki sözde mükemmel bir Allah'ın yarattığı sözde mükemmel insan vücudu, düzeltilebilir hatalara sahiptir, yani mükemmel değildir, dolayısı ile mükemmel bir tasarımcının eseri de değildir. Bu tasarım hatalarının vücudumuzda neden varolduğunu düşünmeye başlamak, evrim sürecini anlama konusunda yardımcı olacaktır.

evrim süreci ozaman niye bu beceriksiz hataları düzeltmedi


Evrim sürecinin mükemmelliğe ulaşma gibi bir iddiası yoktur. Canlıların özelliklerinin mutasyona uğraması ve bir türün çevre şartlarına en uyumlu olan üyelerinin daha fazla çoğalması sayesinde, zaman içinde çevreye daha uyumlu olan canlıların oluşacağını savunur. Türlerin çevreye her yönü ile mükemmel uyum sağlayacağını, veya çevreye uyumsuz özellikleri tamamı ile kaybedeceğini savunmaz. Birçok hayvanda evrim sürecinin sonucu olarak, evrimsel geçmişlerinden kalma ve artık işe yaramayan veya kullanılmayan organlarının kalıntıları mevcuttur, bunlara "vestigial organs" yani "kalıntısal organlar" denir.

Eğimli leğen kemiği, yüksek diş sayısı, sıkışık kafatası yapısı, apandisit, bademcikler, kuyruksokumu kemiği gibi özellikler, çevreye uyumsuz özelliklerin kalıntılarıdır. İnsan vücudu tertemiz bir tasarım olarak ilk baştan kendi başına ve mükemmel bir varlık tarafından yaratılmış olsaydı, bu tür kalıntılara rastlamazdık. Bu kalıntılara rastlamamız, tasarımcının beceriksiz ve salak olduğunun, ya da herhangi bir tasarımın sözkonusu olmadığının kanıtıdır. Bu bir hakaret veya yorum değil, bir tasarım ve mühendislik gerçeğidir. Aranızda bir mühendis tanıyan varsa yazdıklarımı ona okuttursun ve tasarım açısından fikrini sorsun. Mükemmel bir tasarımda, işe yaramayan, hatta sorun çıkaran öğelerin yeri olup olmayacağını işinin ehline danışsın. Tavsiyem inşaat ve endüstri mühendisleri olacaktır, çünkü yapı sağlamlığı ve tasarım zerafeti konularına en yakın olduklarından dolayı bu konuda en çok birikime sahip olacaklardır. Ama herhangi bir mühendis size bu konuda bilinçli cevap verebilecektir.

Bu mesaj sparkplug tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.12.2005 - 17:11


#7 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 10.12.2005 - 17:28

beğenmiyorsun madem neden yaşıyorsun o bedende ?

Benim asıl beğenmediğim, bedenimin mükemmel olduğunu iddia eden, dolayısı ile gerçeklerle uyuşmayan tek tanrılı yaradılış mitolojileridir.

Bedenim ufak tefek sorunlarına rağmen iyi kötü iş görüyor. Bu sorunların bir kısmını modern tıp zaten çözebiliyor (apandisit, bademcikler), çözemedikleri veya çözmesi henüz çok riskli veya pahalı olanları (örneğin omurga sorunları) en azından benim için intiharı düşündürtecek kadar feci sorunlar değil.

#8 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 00:40

sparkplug fazla kafayı yorma istersen insan kusursuz bir varlık olarak yaratılmadı zaten kusursuz insan yok...

herkese akıl fikir verilmiş... senin işe yaramaz gördüğün şeylerin elbet bir açıklaması vardır...

bu doğada herşey bir amaç için yaratılmış.. sen farkına varmasanda... senin için önemli gözükmeyebilir... apandisit falan bunların ne önemi var diyebilirsin... ölüme götürüyormuş ya hani fazla düşünme istersen.. bir şekilde öleceksin öleceğiz....

bu hayat bir oyun ve bu oyunda ne kadar düzgün bir rol alırsan ne kadar doğru yapmaya çalışırsan o zaman +puan alırsın...

senin için mantıklı gelmeyen şeylere acaip yorumlar getirerek değil... ama yine de sen bilirsin yaşa yaşa yaşa diyorum sana...

bunun hesabını insanlar sormaz.. !!!!!

#9 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 14:54

sparkplug fazla kafayı yorma istersen insan kusursuz bir varlık olarak yaratılmadı

Bu söylediğin maalesef Kuran öğretilerine aykırı.

"O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir." (Haşr Suresi, 24)

Senin Müslüman olmadığını, ya da Kuran'ı iyi bilmeyen bir Müslüman olduğunu varsaymak durumundayım.

Bu söylediklerinle İslam iddiasına destek vermiyorsun.

Gerçi versen de farketmez, çünkü gerçekler Kuran'ı apaçık yalanlıyor.

#10 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 15:01

varsayımdan çıkarak birini müslüman olup olmadığı çıkarıyorsun bu nasıl iş bunun neresi mantık

islam a destek vermemekle ilgili bişeyler yazıyorsun sonrada
destek versen bile fark etmez diyorsun
sonrada gerçekler kuranı yalanlıyor diyorsun
sırf bu cümlelerinde bile yatan senin allaha inanmama inancının bir adım ötesine geçemiyeceğini gösteriyor

#11 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 15:01

herkese akıl fikir verilmiş... senin işe yaramaz gördüğün şeylerin elbet bir açıklaması vardır...

Bu konuda haklısın. Kalıntısal organlarımızın varolma sebebini, evrim süreci gayet güzel bir şekilde açıklıyor. BU açıklamayı özet şeklinde yukarıda ben de neşrettim.

Aklı fikri olanın eninde sonunda anlaması dileğiyle...

#12 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 15:05

varsayımdan çıkarak birini müslüman olup olmadığı çıkarıyorsun bu nasıl iş bunun neresi mantık

Kuran'la çelişen, ya Müslüman değildir, ya da Kuran'ı iyi bilmeyen, İslam hakkında yanlış izlenimlere sahip olan bir Müsümandır. Ben bu iki ihtimali sundum. Üçüncü bir ihtimal aklıma gelmiyor. Senin geliyorsa duymak isterim.

#13 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 15:17

senin kuran ı bilmediğin ve çarpıttığın laf ebeliği yaptığın ihtimali
hatta senin için kuran ı kerimde yazılan ayetleri lütfedip okumadığın

laf ebeliği için örnek:
derler ya allah kaldıramayacağı büyüklükte taş yaratsın bakalım gibi
bide bunun argoda seni benden başka .k.n varmı gibi deyiş de var

ayrıca sanane ne diye kendine bir misyon biçiyorsun ki bırak biz salaklar inanlalım sen akıllı ve mantıklı gerçekleri bilerek öl
bizde inanarak ölelim senin için ne gibi sonuç değişecek ki
öldükten aa ben haklıyım haklıyım diyemiyeceksin ki

acaba inanmak isityorsunda kibirinden de inanmak istemiyorsun
benim için fark etmez ben insanların inannıp inanması beni ilgilendirmez biraz bu konuda bencilim kendi bencilliğimin bi cezasıda varsa çekerim

#14 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 16:09

senin kuran ı bilmediğin ve çarpıttığın laf ebeliği yaptığın ihtimali hatta senin için kuran ı kerimde yazılan ayetleri lütfedip okumadığın

Çelişkiyi kanıtlayan ayeti sundum.

Bu ayetin çelişki yaratmayacak şekilde yorumlanabileceğini iddia ediyorsan yorumunu duymak isterim.

Kimin laf ebesi olduğunun o zaman gerçekten ve alenen ortaya çıkacağını tahmin ediyorum.

Buyrunuz ayeti yorumlayınız. Cevher yumurtlayınız. Sabırsızlıkla bekliyorum.

#15 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 16:24

harbi salaksın sen...su katılmamış bir salak...süzme süzme...br yerden okuyor hemen buraya paste...kendi yazısı falan değil bunlar...kalıbımı basarım...yeri söyle bizde okuruz güleriz yorma kendini...ama yooo kızmamak lazım sana...eğer dışlarsak daha boktan olur...seni de böyle kabul etmeliyiz dimi...bu da yazıyormu oırdaa...bi bakıver...
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#16 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 17:13

sparkplug sen benim müslümanlığım hakkında yorum yapamazsın kimse yapamaz bende kimse için sen müslümansın sen değilsin diyemem herkesin inancı kendinedir..

sen Allaha inanmayabilirsin ATEİST olabilirsin... ben bunu saygıyla karşılarım.. herkesin inancı dediğim gibi kendinedir...

ben dört dörtlük bir müslüman sayılmayabilirim öyle bir iddaam da yok aslında ama ALLAHA inanıyorum...

ve senin insanların inançlarına yaptığın hakarete varan yorumların canımı sıkıyor bunu bilesin....

NEYE İNANIYORSAN İNAN... NEYE İNANMIYORSAN İNANMA AMA SAKIN OLAKİ İNSANLARIN İNANÇLARIYLA ALAY ETME.. BUNA NE SENİN NE SENİN GİBİLERİN GÜCÜ YETMEZ....

BEN ÖNCELİKLE İNSANLARI İNSAN OLDUÐU İÇİN SEVERİM İNANÇLARIYLA NEYE İNANIP NEYE İNANMADIKLARIYLA DEÐİL...

AMA ALAY EDİCİ İNANÇLARLA DALGA GEÇİCİ ŞEYLER YAZAN İNSANLARA NE SAYGIM OLUR NE SEVGİM... SEN İNANDIÐIN ŞEYİ YAŞA BIRAK BAŞKA İNSANLARDA İNANDIKLARI ŞEYLERLE YAŞASINLAR..

AZICIK İNSAN OLMAYI DENE BAŞKA BİŞİ DEMİYORUM....

#17 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 17:16

br yerden okuyor hemen buraya paste...kendi yazısı falan değil bunlar...kalıbımı basarım...

Yazımın herhangi bir yerden alıntı olduğunu iddia ediyorsanız, yazının belirli bölümlerini tırnak içine alarak dilediğiniz arama motorlarına arattırabilirsiniz.

Sonuç çıkmadığını görünce ithamınızın haksız olduğunu siz de anlayacaksınız.

Yazımın özgün olmasına mukabil, sunduğum gerçekler bilim tarafından onaylanmış olup, bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyen olursa ek kaynaklar sunmaktan mutluluk duyarım.

#18 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 17:21

sparkplug sen benim müslümanlığım hakkında yorum yapamazsın kimse yapamaz

Yazımı okursanız, "ya Müslüman değilsiniz, ya da Müslümanlık hakkında yanlış izlenimlere sahip olan bir Müslümansınız" dediğimi göreceksiniz.

Kuran'la çelişen bir iddiada bulundunuz. Bir Müslüman'ın iddia ettiğiniz inanca sahip olmaya hakkı yoktur. Bu inanca sahipse, ya kafirdir, ya da cahildir. Size Kuran'ın bu konuda ne öğrettiğini gösterdim. Hatanız sözkonusu ile düzelttim. Konu tartışmaya açık değildir.

Her Müslüman, insan vücudunun kusursuz olduğunu inanmaya mecburdur, çünkü Kuran bunu öğretir. Bilim bunun tersini kanıtlamıştır. Yani Kuran gerçekle çelişkidedir. Olay budur.

#19 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 17:26

bende diyorum ki müslümanım veya değilim seni ilgilendirmez.......

anlatabildim mi ????

kusursuzlukla kafanı yormuşsun... evet insanlara düşünce verilmiş bu yüzden bile kusursuzluğu hakediyor....

beyin verilmiş ki sende düşünceni yazabiliyorsun......

her ne kadar bana ters de gelse yazabiliyorsun dimi bişiler ???

insan vücudu kusursuz deniyorsa kuran da kusursuzdur.... senin düşüncene göre değildir.... napabiliriz yani .........

yaratabiliyorsan sen yarat bakalım kusursuz olcak mı ????

töbe töbe..........

#20 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 11.12.2005 - 17:35

bende diyorum ki müslümanım veya değilim seni ilgilendirmez.......


Tartışmaya kendinizi bilerek ve isteyerek dahil ettiğiniz için, bulunduğunuz iddiaların geçerliliği ve mantıksal uyumu beni ilgilendirir. İddialarınıza beni siz muhatap ettiniz. İddialarınızı değerlendirme hakkını bana siz kendi elinizle verdiniz.

Müslüman olduğunuzu ve insan vücudunun kusursuz olmadığına inandığınızı iddia ediyorsunuz. Bu iki iddia çelişkidedir. Bu çelişkiyi kanıtladım. Daha uzatmayın isterseniz?

insan vücudu kusursuz deniyorsa kuran da kusursuzdur.... senin düşüncene göre değildir....


Kusursuzluk görece bir kavram değildir. İnsan vücudunun kusurlu olduğu, bilim tarafından, objektif olarak kanıtlanmıştır. İnsan vücudunun kusurlarının sadece küçük bir bölümünü ilk iletimde teker teker saydım. Gerçek ortadadır.





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli