İçerik değiştir



- - - - -

türban entigirası


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 93 yanıt verildi

#41 rengim

rengim

    Reis-i Cumhur

  • Üyeler
  • 605 Mesaj

Gönderim zamanı 27.07.2005 - 18:43

1 mesajlık üyeler de türüyor :) neyse, kaliteli (!) tartışmanızla başbaşa bırakıyorum sizi...

sevgili gangsta_tr ben tek mesajlık üye değilim.bu benim ilk mesajımdı sadece
Kilometreler ayıramaz insanı inan
Birleştirir telefon telleri gibi
Ama milimetrelerse ayıran
Bağışlanmaz bir yazgıdır bu
Beterin beteri...

#42

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 28.07.2005 - 09:42

Başlık harici tartışma yapıp birbirinizi kırmayın..

Kapatırım nen ben bu konuyu ona göre :)


Üyeler türemiyor burda. Kayıt oluyorlar ve istedikleri bölümde düşüncelerini dile getiriyorlar. Kimse kimseyle aynı düşünce de olmak zorunda değil bunu hepimiz biliyoruz....Tekrar belirtmeye de gerek yok sanırım. (belirtmeye gerek yok derken bile belirttim galibam :P)

#43 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 Mesaj

Gönderim zamanı 28.07.2005 - 18:21

Bir insan geldi belli kurallar koydu ve bu o dönemde kaldı. Zaten günümüzde uygulamaya çalışasanız hoşnut kalmaz kimse. Yani bu döneme seslenen bir kitap değil.

Bu bahsettiğiniz insan kimdir!

#44 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 28.07.2005 - 18:23

Bir insan geldi belli kurallar koydu ve bu o dönemde kaldı. Zaten günümüzde uygulamaya çalışasanız hoşnut kalmaz kimse. Yani bu döneme seslenen bir kitap değil.

Kutsal diye söylenen kitapta cariyelerden ( cariye, genç köle kız demek ) bahsediyor, köleliği meşrulaştırıyor. 1 erkek 2 kadına denk düşüyor. ( Kuranı okursanız orda var.) Şimdi kalkıp da islam kadar kadın haklarını koruyan var mı diyorsunuz.

Direk islamiyeti inkar ederek konuya girdigi icin,eger islamiyeti inkar ederse diger dinleride inkar etmis olacagini belirtmek için yazdim o cevabi(yani g.tümden anlamadim,öyle bir kabiliyetimde yok,duyurulur).........

Öncelikle daha ilk mesajimda insanlarin inandigi seyler hakkinda yorum yaparken daha dikkatli olmani söylemistim,bir adam geldi...,kutsal diye söylenen kitap...bunlar hos seyler degil,""modern cagimiza"" yakismiyor...

Bu döneme seslenen bir kitap degil demissin ve 2 tanede örnek vermissin,ama önce sunu söyleyeyim (kur'an dan okumussun ya) "kur'an dan kendi kafasina göre yorum cikaranin cehennem atesini tadacagi" bizlere bildirilmistir..

Cariyelik;Savaş sonrası erkeğini kaybetmiş bir kadının veya kardeş veya babalarını kaybetmiş olan bayanlarında ortada kalarak erkeklerin veya kötü niyetli kişilerin emellerini engellemiş onları eş veya evlat veya yaptıkları iş karşılığında nafakaları ve canları da güvence altına alınmıştır. Savaşın en kötü sonucu 2.Dünya savaşında yaşanmış ve kadın özgürlüğü adı altında bir çok eşsiz veya kimsesiz kalmış binlerce kadın kullanılmış, kötü yollara düşmüş, hayat kadını olarak kullanılmıştır. Cariyelik sistemi bu kötülükleri engellemektedir.

bir hadisi seriftede;Sizden biriniz, sakın memlûküne kölem, câriyem diye seslenmesin. Yiğidim, oğlum, kızım desin.(yani onlara evlad muamelesi yapilmasi gerektigi söyleniyor)

Yani senin dedigin gibi ;insanlarin mal gibi alinip satilmasi olayi degildir...Kur'an'in """gönderildigi çag""""a bakatigimiz zaman Kur'an'in zaten bu tarz (kölelik,iskence vb.) gibi seyleri kökünden yok etmek için gönderildiginide görebiliyoruz...

1 erkek 2 kadin;bu soruya ne ben nede bir cami hocasinin verdigi cevabi yaziyorum,DiYANET ISLERI nin bu konu hakkindaki görüslerini sadece özetliyorum;

İslam dininde, kadınlara yeterli değer verilmediği, kadın - erkek eşitliğinin bulunmadığı ileri sürülmekte ve buna delil olarak da kadınların mirastaki payları ve şahitliği gündeme getirilmektedir. Halbuki dinimizin temel kaynağı olan Kur'an ve sünnete bakıldığında durumun böyle olmadığı açıkça görülmektedir.

Âl-i İmrân suresinin 195. âyetinde geçen, “sizler birbirinizdensiniz”; Tevbe suresinin 71. âyetinde geçen "mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin dostlarıdırlar"; Bakara suresinin 187. ayetinde geçen "onlar size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz" ifadeleri, kadınla erkeğin birbirine denk ve birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu vurgulamaktadır.

Nahl sûresinin 97. âyetinde, kadın-erkek ayırımı yapmadan inanıp iyi iş işleyenlerin, en güzel şekilde mükafatlandırılacakları bildirilmektedir.

Kadının Şahitliği

Ey iman edenler! Belirli bir süre için birbirinize borçlandığınız zaman onu yazın. Aranızda bir yazıcı adaletle yazsın.(…) (Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. Bu onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir. Şahitler, çağrıldıkları zaman (gelmekten) kaçınmasınlar.(…) buyurulmaktadır (Bakara 2/282).

Görüldüğü üzere âyet, vadeli borçların şahit tutularak yazılmasının, ihtilafları önlemek bakımından yararlı olacağını bildirmek için inmiştir. Bu itibarla, ayette geçen yazın emri, bağlayıcı mahiyette olmayıp, tavsiye niteliğindedir. Hemen bütün alimler bu konuda görüş birliği içindedirler.

Diğer taraftan ayette geçen “Bu onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir.” ifadesi, bu ayetin tek kadının şahitlik yapamayacağını değil, alacağın güvenceye alınması için, bir erkek yerine iki kadının şahit tutulmasının önerildiğini göstermektedir. Nitekim, mahkemede şahitliğin ifasında tek bir kadının şahitliğinin geçerli olduğu bu ifadeden anlaşılmaktadır. Şöyle ki ayette mahkemede şahitliğin ifası sırasında iki kadının da bulunmasının zorunlu olduğu ifade edilmeyip, aksine birinin unutabileceği kabul edilerek, diğerinin (yani tek bir kadının) şahitliğinin yeterli olabileceğine işaret edilmektedir.
Gönderilen Resim

#45 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 28.07.2005 - 18:31

"İnsanlar!!!! Kadınların haklarının gözetilmesi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim..."

Bu sözler, zamanımızdan sekiz asır önce dile getirilmiş ve uygarlık tarihinde oldukça önemli bir yer işgal eden, insan haklarının başlangıcı olarak kabul edilen ve büyük barış anlamına gelen İngilizlerin Magna Carta'sında yer alan maddelerden değil

Bu sözler, 18. Yüzyılın ikinci yarısında ilan edilen ve bir çok yönü ile insan hakları bağlamında büyük bir ilerlemeyi simgeleyen, insanların hür olduklarını, eşit olduklarını ve doğuştan bir takım haklara sahip olduklarını beyan eden Amerikalıların Virjinya İnsan Hakları Bildirisi'nde de yer almıyor

Bu cümleler, on binlerce insanın ölümüyle, idamıyla sonuçlanan, bununla birlikte "Aydınlanma Dönemi" diye tarihe damgasını vuran 1789'daki Fransız Büyük İhtilali'nin ardından yayınlanan Fransızların İnsan Hakları Beyannamesi'ne de ait değil.

Bu sözler, bundan tam 14 asır önce dünyaya İslâm güneşinin doğduğu yıllarda, İslâm peygamberi Hz. Muhammed'in, yüz bini aşkın sahabeye irad ettiği, insan hak ve hürriyetleri bağlamında aslında bir ilki oluşturan veda hutbesinden.

Gönderilen Resim

#46 rengim

rengim

    Reis-i Cumhur

  • Üyeler
  • 605 Mesaj

Gönderim zamanı 29.07.2005 - 19:03

Sanırıim insanlar derken erkekleri kastediyor öyle değilmi atmaca ??? yazıdan böyle bir anlam çıkıyor çünkü!!!
Kilometreler ayıramaz insanı inan
Birleştirir telefon telleri gibi
Ama milimetrelerse ayıran
Bağışlanmaz bir yazgıdır bu
Beterin beteri...

#47 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 29.07.2005 - 22:06

Bir anlamı olmalı elbette.. Çünkü o güzelim yüzü açık,seçik insanlar haketmektedir şimdiki beyinlerde.. Mutlaka bir anlamı olmalı ki kara çarşafında güzel görünmenin kıskançlığına düşmesin minicik abilerimiz.. Olmalı da bir anlamı, aldığımız nefesin ziyanı içerisindeyiz.


Bir tek olric var akıllı olan :)
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#48 cinfoz

cinfoz

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 17 Mesaj

Gönderim zamanı 30.07.2005 - 08:19

artık bukonuları mesele halıne getırmememız gerekır.bız mesele halıne getırırsek cok kısı veya kısıler bu konu hakkından prım yapabılır.onun ıcın fazla ırdelemeye gerek yok arkadaslar daha guncel daha onemlı konular hakkında konusalım

#49 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 05.08.2005 - 20:02

Abi bravo okadar yazidan bu anlami çikardan ya.Ben daha ne yazsam bos.
Gönderilen Resim

#50 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 10.08.2005 - 22:34

ankara sokaklarında gezerken karşıdan bir bayan geliyor gayet kapalı giyinbmiş uzun etekle bacaklarını örmüş türbanını takmış ama suratı boyacı küpü gibi buna ben anlam veremedim siz ne düşünüyprsunuz :fez:

Neden bunu soruyorsun ? Amacın nedir ? İnsanların kılık-kıyafeti seni neden ilgilendirsin ? Kılık kıyafet kanununa aykırımıdır senin bu dediğin ? Mini etek giyen birisinin makyaj yapmamasıda senin açından bu kadar önemlimidir. ? Önemli ise neden bu konuyla ilgili yazın yoktur ? İnsanların dini gereği taktığı başörtüsü neden insanların gözüne batmaktadır. ? Mini etek giyen birine karışılmıyorken neden başörtüsü takan bir insana karışılır. ? Devlet dairesine 10 cm'lik etekle girilirken neden başörtüsü takan birisi girememektedir ? vs.. vs....

Değişiklikler Kaydedildi...

#51 n0thing

n0thing

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 14 Mesaj

Gönderim zamanı 12.08.2005 - 16:25

Bu döneme seslenen bir kitap degil demissin ve 2 tanede örnek vermissin,ama önce sunu söyleyeyim (kur'an dan okumussun ya) "kur'an dan kendi kafasina göre yorum cikaranin cehennem atesini tadacagi" bizlere bildirilmistir

Kuran apaçık yollanmıştır elbette ben okuyup ben anlamlandıracağım çünkü Kuran apaçıktır.Kuranı bize başkasının anlatmasına gerek yok, eğer Kuran anlaşılmayacak kadar açık değil diyorsanız Kuranla çelişiyorsunuz demektir.

Cariyelik;Savaş sonrası erkeğini kaybetmiş bir kadının veya kardeş veya babalarını kaybetmiş olan bayanlarında ortada kalarak erkeklerin veya kötü niyetli kişilerin emellerini engellemiş onları eş veya evlat veya yaptıkları iş karşılığında nafakaları ve canları da güvence altına alınmıştır. Savaşın en kötü sonucu 2.Dünya savaşında yaşanmış ve kadın özgürlüğü adı altında bir çok eşsiz veya kimsesiz kalmış binlerce kadın kullanılmış, kötü yollara düşmüş, hayat kadını olarak kullanılmıştır. Cariyelik sistemi bu kötülükleri engellemektedir.

Laf oyunları yapıp duruyorsun ama cariye demek: Genç kadın KÖLE demektir.Lütfen milleti uzun açıklamalarla uyutmaya çalışma.

bir hadisi seriftede;Sizden biriniz, sakın memlûküne kölem, câriyem diye seslenmesin. Yiğidim, oğlum, kızım desin.(yani onlara evlad muamelesi yapilmasi gerektigi söyleniyor)

Ben sana hadis gibi uydurma bir şeyden değil Kurandan örnek vereyim cariyelik ile ilgili.Nisa24`te ``Özgür kadınlara haksızlık etmekten çekiniyorsanız cariyelerle( genç köle kızlarla ) ilişki kurabilirsiniz.`` diyor. Yani genç köle kızlarla ilişki kurun deniliyor.Kuran bile köleliği kabul etmiş siz hala hadislerle uğraşıyorsunuz.



İslam dininde, kadınlara yeterli değer verilmediği, kadın - erkek eşitliğinin bulunmadığı ileri sürülmekte ve buna delil olarak da kadınların mirastaki payları ve şahitliği gündeme getirilmektedir. Halbuki dinimizin temel kaynağı olan Kur'an ve sünnete bakıldığında durumun böyle olmadığı açıkça görülmektedir.

Âl-i İmrân suresinin 195. âyetinde geçen, “sizler birbirinizdensiniz”; Tevbe suresinin 71. âyetinde geçen "mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin dostlarıdırlar"; Bakara suresinin 187. ayetinde geçen "onlar size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz" ifadeleri, kadınla erkeğin birbirine denk ve birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu vurgulamaktadır.



``Erkekler kadınlara üstündür'' (Bakara, 228).
''Aranızdaki üstünlüğü unutmayın'' (Bakara 237).
''İki kadının tanıklığı bir erkeğin tanıklığına bedeldir'' (Bakara, 282)
''...erkekler kadınlar üzerinde hakimdirler.İyi kadınlar gönülden boyun eğenlerdir... Serkeşlik (itaatsizlik-hırçınlık) etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. Size itaat ediyorlarsa, aleyhlerinde yol aramayın'' (Nisa, 34)

#52 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 12.08.2005 - 23:53

ben üşenmedim baktım nisa 24 deki ayet kesinlikle öyle değil
burda anlatılanla hiç alakası yok kısaca erkeklerin evli kadınların ilşkisi yasaklandığıyla ilgili
nisa 34 ise '...' kısım olan
baştan bi kaç cümle yazılmamış o ise anlam eğer kadının aldattığından şüpheleniliyorsa önce uyarın sonra yataklarınızı ayırın sonra hafifçe dövün şeklinde anlamı var
..
mesala nisa34 öyle anlatmış ki kadın huysuzluk çıkarınca dövün anlamı geliyo ama
side okuyun hiç alakası yok!!!
..
..
sonuç olarak açın bi okuyun
alıntıları parçalayıp almış
bi kısmını değiştirmiş
..
..
n0thing arkadaş inanmak yada inanmamak senin elinde sana kimse karışmıyor
senin inancın ama DÜRÜST OL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.....

#53 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.503 Mesaj
  • Konum:izzmirr

Gönderim zamanı 13.08.2005 - 02:15

sorun ordan oraya geçiyo ben kuranı kerim okumadım ama toplumumuz da erkek egemenliği var biz ÇAÐDAŞ dişiler bu egemenliği ortadan kaldırıp herkesin eşit olduğunu göstermeye çalışsakta bize kendi cinslerimiz köstek oluyo bana söylermisiniz namus konusunda kapalı bi hanımla açık olan bir hanım arasındaki farkı ben öyle insanlar tanıyorum ki beş vakit namazını kılan orucunu tutan ama gelin görün ki hadi olsun aralarında bi yüzük dicem ama o da yok neyse bu kapalı olan dinin bütün yükümlülüklerini yerine getiren hatun o beyefendiyle aklınıza gelebilecek herşeyi yapmış şimdi bumudur namus
ben insanların giyinmelerine seçimlerine karışmam beni rahatsız eden türbanın namusun simgesi olarak gösterilmesi
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum

#54 quStah

quStah

    Camel Soft

  • Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Kadıköy
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 13.08.2005 - 03:50

Ben sana hadis gibi uydurma bir şeyden değil Kurandan örnek vereyim

Bu ne oluyor şimdi? Nasıl bir saçmalık olduğunu ben anlamadım anlayan var mı?
Tartışmayla alakam yok ama bu sözler yanlış bence. Tartışmak karşı tarafın inançlarıyla dalda geçmek midir?
İster inan ister inanma ama inananın inancına saygı duymayı bil. Sen ne hakla benim Peygamberimin sözlerine uydurma diyebilirsin? Ne zannedersin kendini? Kısacası ne yaparsan yap ama kendine haklı nedenler bulmak için insanların inançlarıyla ilglili şeyleri ayaklar altına alma.
Elhamdülillah müslümanın ve yaradanım ne demişse kabulumdür. Sahip oldugun köpekten bile öğrettiğin şeyleri yapmasını istiyorken sahibine bu inkar neden???

#55 n0thing

n0thing

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 14 Mesaj

Gönderim zamanı 13.08.2005 - 16:21

raskolnikov

Cariyelerle ilişki kurmak ile ilgili verdiğim NİSA24 yanlış oldu.Ancak o ayeti bulunca buraya ekleyeceğim.Özür dilerim.Diğer verdiğim ayetler doğru.

Nisa arapça kadın demek diye biliyorum. Nisa`nın tefsirlerini okursanız gerçeği çok net görebilirsiniz.Peygamberiniz zamanında cariyeler hür değildi, zaten adı üstünde köle genç kız demek.Bu esir kadınlar hür olmadıkça nikahlanamazdı.Hür olmaları için belli bir miktar para verilirdi.Bu cariyerle ilişki kurmak serbestti.Cariye sahibi tarafından hamile kalırsa o zaman esir olmaktan çıkar hür bir kadın olurdu.Hamile kalan cariye ile nikahlanma gibi bir zaruret yoktu.

Kuranda belirtilen ``yola gelmezlerse dövün`` sözünü onaylamanız sizin nasıl bir düşünceye sahip olduğunuzu gösteriyor. Hem sizin dediğiniz gibi ``hafifçe`` kelimesi yok.Bu hafifçe sözü sadece Kuranı yumuşatmak için eklenmiştir. Nisa 34 Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün.

WeRWoLf

Her şeye saygı gösterilmez.Dalga geçmek değil, taban tabana zıt olduğum için gerçekleri söylerken doğal olarak bunu dalga geçme olarak algılıyorsunuz.Hem hadislerin uydurma olduğunu birçok din alimi de söylüyor şimdi onlar zındık mı oluyor?İslamiyetle dalga mı geçiyor? Hadisleri açıp okursanız peygamberinizi küçük düşüren birçok hadis var.Kuranla çelişen birçok hadis var.Hem de bu hadisler kıytırık hadis değil, bilakis islam alimlerinin sağlam kabul ettiği hadislerdir.

Ebu said-i Hudri (r.a)'dan: Şöyle demiştir:Bir bayramda resullulah yanımıza namezgaha çıktı. kadınların yanından geçti. Ve onlara:''kadınlari sadaka veriniz. Zira bana Cehennem halkı gösterildi, çoğu sizler idiniz'' buyurdu. kadınlar:22ya resullulah neden'' diye sordular. ''Çünkü siz ötekine berikine çokça lanet eder, kocalarınıza karşı küranı nimet gösterir-
siniz. Akıllı, dininde kimselerin aklını- siz eksik akıllı ve eksik dinli kadın
milleti kadar çelebilen kimse yoktur'' buyurdu. ''Aklımızın, dinimizin eksikliği nedir'' dediler. ''Kadının şahadeti, erkeğin şahadetinin yarısı değil midir'' diye sordu. ''Evet'' dediler. ''İşte bu aklın eksikliğinden. Hayız gördüğü zamanda namaz kılmaz, oruç tutmaz değilmi?'' buyudular. ''Evet'' dediler.''İşte bu da dinin eksikliğinden'' cevabını verdi.
(Sahih-i Buhari Muhtasarı)

#56 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 Mesaj

Gönderim zamanı 13.08.2005 - 16:28

Spider_net isimli arkadaş,parayla imanın kimde olduğu belli olmaz!Namusun da!Bazen dış görünüş insanı yanıltabilir!Başörtü takanların arasında da yanlış işler yapanlar vardır!Bunlar azınlıktadır!

#57 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.503 Mesaj
  • Konum:izzmirr

Gönderim zamanı 13.08.2005 - 17:55

bilmem farkındamısın ama açık bayanlarımıza hakaret ediyosun ne yani ne kötülük çıkarsa açık bayanlardan mı çıkıyo?yanlış olaylara karışan kapalı hanımlarda sadece çürük yumurta ve istisna mı oluyolar?kötülük insanın içindedir kapalı olup olmaması hiçde önemli değil.aslında kapanmak sadece (kapanan hanımların çoğu için) içindeki kötülükleri saklamak için bir semboldür.ama gerçek anlamda olduğu gibi kapanan hatunlara lafım yok.ama yinede demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve çağımıza ayak uydurmalıyız (yalnız çağımızı namussuzluk şerefsizlik olarak algılamayalım)
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum

#58 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 13.08.2005 - 18:31

sen hala bişey anlamamışsın
istersen bidaha oku o ayetleri
...
hala aynı şeyi yapıyorsun tamamen saptırıyorsun
.....
bak yine aynısı yapıyosun
nisa 34 ü doğru okuuuu
..
yada nerden yazıyon bunu bilmiyom ama elinde yoksa
git kitapçıya bak ordan barii oku
eminim ki sen bile saçmaladığının varkına varcaksın
....
satın alma aç oku okısmını
oku oku
...
yaptığın hiç dürüst bir davranış deeil
bunu tekrarlıyorum
dürüst ol

#59 cinfoz

cinfoz

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 17 Mesaj

Gönderim zamanı 13.08.2005 - 18:51

baş örtüsünün kitabımızzda mutlak örtülünecek diye bir ayete rastlamadım duymadımda lakin isteyen kendi haz ve tatmin meselesini gerçekleştirebilir.bu gıbı konular daha önemli ülke meselelerını göz ardı etmek için bir takım çabalardır .demıyorum kı türban ülkemizin bır meselesi değildir.fakat daha önemli,daha hayati konular varken bunlar bence ikin ci planda kalıyor...yanlışsam düzeltin arkadaşlar.sonucta birbirimizi kırarak degil,yapıcı bir şekilde eleştirelim..........

#60 n0thing

n0thing

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 14 Mesaj

Gönderim zamanı 14.08.2005 - 17:20

Nisa34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün.Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.


Bu ayetin neyini savunuyorsun anlamadım?





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli