İçerik değiştir



Türban Fesadı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 118 yanıt verildi

#1 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 12.10.2010 - 15:55


TÜRBAN bir fesadın (komplo, conspiration) simgesidir. İsteyen ne yaparsa yapsın, CHP ne derse desin, bu saptamamdan bir milim geri adım atmam. İmam hatiplerle birlikte Türkiye’yi bölen paylardan biridir. Üç bilinenli denklemin bir bilineni!

Türbancılar, kendilerine yakıştığı için taktıklarını söyleseler ağzımı açıp konuşmam. Bireysel tercihtir. Siyasal tercihin simgesi olarak sunsalar, o zaman tartışma başka boyut kazanır. Aslına bakarsanız, yakışma gerekçesini ileri sürseler de inandırıcı olmaz. Tek tip başlığın, kefen benzeri tek tip beden sargısının yakışması mı olur? Zevkler elbette tartışılmaz(!).

ENAYİ YERİNE KOYUYORLAR

Ama işe dini inançlarını, Kuran’ı, inanç özgürlüğünü, insan haklarını karıştırıyorlar. Ve AKP iktidarı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nı arkalarına alıp insanı enayi yerine koyuyorlar. Türbanın Kuran’a dayalı hiçbir dayanağı bulunmadığı tarafımdan onlarca kez kanıtlanmıştır. Önümüzdeki günlerde kanıtlamaya devam edeceğim.

Kuran başlarını örtsünler demiyor; cinsel organlarını (farj, furuj) saklasınlar, göğüslerini (yakalarını, memelerini) örtsünler, diyor. Başlarını, saçlarını örtsünler demiyor. Harama bakacak gözler, boyalı dudaklar, pembeleştirilmiş yanaklar açıkta, ama saçlar kapalı. Saçlar mı cinsel, yüzler mi cinsel? İnsan aklına hakaret edilmesin lütfen.

Kuran’a göre göğüslerini ne ile örtecek dikkatsız mümine (inanan)? Hımar (çoğulu: Humur) ile örtecek. Hımarın İslam’la herhangi bir ilişkisi var mı? Yok! İslam öncesi dönemde Arapların ve Yahudilerin güneşten sakınmak için başlarını örttükleri bir giysi parçası.

Buyursunlar, imamlar, hacılar, hocalar, imam hatipliler, ilahiyatçılar yazdıklarımın tersini kanıtlasınlar. Benim için işin dini yönü demir kapı ile kapanmış ve mühürlenmiştir.

SÜNNİ OLMAYANLARA BASKIDIR

Buyursun siyaset bilimciler, tartışalım: Türban simgesi insan hakları, özgürlükler bağlamında tartışılabilir mi? Tartışılamaz! Bakın neden? Türban, kamusal alanda bir dinsel simge olarak Sünni İslam anlayışının, Müslüman olmayan azınlıklar ve Sünni olmayan Müslümanlar üzerinde bir baskı aracıdır. İnsan haklarına aykırı bir durum. Laik bir toplumda, kamusal alanın din ve inanç özgürlüğü bağlamında nötr olması gerekir. Oysa türban, bu nötr alana yapılan saldırıdır (tecavüz, ihlal, violation). Ve laiklik saldıranı değil saldırılanı korur. Laiklik, zaten bireyi ve toplumları dinlerin saldırısına karşı korumak için ortaya çıkmıştır.

Gelelim modern mahremcilerin abrakadabrasına: Onların sosyolojik saptamalarına göre, mutaassıp, muhafazakâr ailelerin kızları türban sayesinde evden dışarı çıkıp kamusal alanda boy gösterebiliyor ve üniversiteye gidebiliyormuş. Yoksa evden dışarı adım atamazlarmış! Şecaat arz ediyorlar: Hani türban kızların özgür tercihleri idi? Çoğu Cumhuriyet karşıtı ailelerin 18 yaşından büyük vatandaşlara yaptıkları baskının özgürlük ve insan hakları ile neresi örtüşmekte, tepeden tırnağa ihlal değil mi? Anayasa Mahkemesi ve Danıştay, AİHM kararlarına gönderme bile yapmadım. Buyurun sofraya!

Daha iyi anlaşılması için yazıyorum: Türban, kahverengi faşist gömleği gibi, gamalı haç gibi bir simgedir. Daha önce de arz etmiş idim!

(Yarın devam edeceğim!)
Özdemir İNCE- HÜRRİYET.12 Ekim 2010

#2 bubed

bubed

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 261 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 12.10.2010 - 16:18

Waranko kardeş senin bu türbanla derdin ney.bu kadar üsteliyorsun sen inanmıyorsan bu senin sorunun bırak inananları saptırmaya çalışma..

#3 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 12.10.2010 - 17:12

Kuran’a göre göğüslerini ne ile örtecek dikkatsız mümine (inanan)? Hımar (çoğulu: Humur) ile örtecek. Hımarın İslam’la herhangi bir ilişkisi var mı? Yok! İslam öncesi dönemde Arapların ve Yahudilerin güneşten sakınmak için başlarını örttükleri bir giysi parçası.

:blink:

ne kışkırtmış ama ha.

#4 suheda

suheda

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Kuzey

Gönderim zamanı 12.10.2010 - 22:07

Daha iyi anlaşılması için yazıyorum: Türban, kahverengi faşist gömleği gibi, gamalı haç gibi bir simgedir. Daha önce de arz etmiş idim!

(Yarın devam edeceğim!)
Özdemir İNCE- HÜRRİYET.12 Ekim 2010


Patlarken dikkat et özdemir efendi etrafa fazla pislik sıçramasın ramak kaldı baş örtüsü düşmanlarının infilak edişlerine :)başörtüsü artık kamusal alanda..

Gönderilen Resim


#5 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 01:54

bu köşe yazısı israilde ermenistanda fransada vatikanda bi gazetede yayınlanmıyor


müslüman bir ülkede yayınlanıyor :) trajik.


ve bu cenah hala türkiyede demokrasi yok diye ağlıyor


bundan daha büyük demokrasi nasıl olur senin gibi bi yazar hala zenginlik içinde lüks hayatına bu pis yazıya rağmen devam ediyor işte bizim milletimiz böyle hoşgörülü, keşke israilde olsaydında orada halkın aleyhine bi şey yazsaydın sayın yazar görürdün ebenin ağzını.
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#6 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 02:30

Derdı olmayanlar yazının hangı bolumunu elestırıyor bırde bunu anlayabılsek yorum yapacagızda.. yok.

Turban denılınce ne yazıldıgı onemlı degıl-artık muslumanlık ozdeslesmıs olmalı bu konu kı tartısma dahı goturmuyor.

***
Ben ortunmenın degıl kuran-ı kerımın dahı anlasılamadıgını onca okuamalara ragmen ısın felsefesının henuz kapılamadıgını dusunuyorum. Bırseye tartısılmaz gozuyle bakarsak elbettekı ezberlerız.

***
Ortunmenın tek mantıgı vardır-nereden geldıgı okadarda onemlı degıl-ama elbettekı cıkıs amacından farklı.
kuran-ı kerımde mahrem yerler ortulur..
Yanı bır kadın eger bacaklarını ortmezse karsı taraftakı hoduk-sapık musluman-kı anlasılan genelı oyle- ıradesını kaybeder tanhrıya ıtaatsızlıgını gosterıp seytana uyar dıye.
Uyarsada gunah ıslemez. Zıra Ademde tanrı askını unutup havva askını tercıh etmıstı-allaha ıhanet etmıs ve netıcesınde havvayla bırlıkte cezalandırılıp dunyaya gonderılmıslerdır.

Bır baska ornek.. alkolun zararı..
Kuranı kerımde bu konuda 2 ayette yer alır ve bırınde ıckı olarak dıgerınde ınsana zarar verenler olarak..
herhalukarda alkol yoktur. Alkol denmesının sebebı ıse alkolun ınsan vucuduna zararıdır.Zıra beden ınsana degıl tanrıya aıttır-bu yuzden beden topraga verılır ruh ıse tanrının cezalandıracagıdır.

sıgara da zararlıdır! Alkol ıcmeyıp sıgara ıcenler kendılerını ancak ezberledıklerı ıkı ayetı anlayamadıklarından yapıyorlardır.
Bu da tanrının verdıgı zekaya hakarettır-zıra dusunme yetısını bahsetmıstır.
Sıgara da alkol kadar ınsan bedenıne zararlıdır.

Kısın sortla gezmek yada atletle gezmekte aynı sekılde haramdır. Zıra usutup ınsan vucuduna yıne aynı sekılde zarar verır.

-----Burada ulemanın kavrayamayacagı bırsey soyleyeyım-ıntıhar etmenın cezası ıle ,kısın kendı sorumsuzlugun netıcesı usutup zaature olup olmekte aynı cezaya sahıptır.Affı yoktur.Tanrı bedenı odunc vermıstır ve korumak bızım ruhumuzun gorevıdır.

Domuz yemek haramdır..mantıgı yıne aynıdır,Zıra domuz aynı zamanda etcıl bır hayvanda oldugundan fare yılan yada les gıbı kurtcukların ve tenyaların oldugu seylerı yer.. Ve tenyalardan kurtulmanın yolu ya -18 derecede 3 hafta sogutmak yada -30 derecede 1 hafta sogukmaktır.. Yada saatlerce kaynatmaktır.

tevrattada yasaktır yahudılerde haramdır ama hrıstıyanlarda degıldır. Zıra ıbranıler bız muslumanlar gıbı sıcak toplum ınsanlarıdır o gun sogutma sansları yoktu-tenyadan ınsanlar oluyordu.Tevrattada kuranda da aynı nedenden yasaklardır Cunku tenya ınsanı oldurur. Tanrının vucudunu yanı.

Mantık oldukca basıt..
Bu yuzden mevlanalar bektası velıler abdallar bedrettınler emreler sunnı degıller. Cunku ısın felsefesındeler..anlıyorlar koru korune ınanc gutmuyorlar.. Bu yuzdendır kı Koca dunya mevlana yılını kutlarken Konyada kendısı humanıst dıye sevılmez..koca dunya bu adamı guzel ılan ederken bız anca oldururuz

***

Yazı takdır edılecek cınsten..cesur bır yazı.. kolay degıl %60 kusur bagnaz ve tamamına yakın musluman bır toplumda bunları yazmak..

turbanla sorunumuz mu var? yok. Sız kadın mısınız? hayır. o halde bu savunmacı tutum ne boyle :) alt tarafı Turban fesadı demıs. Kadınlardan daha cok dusunuyoruz gıyım kusamlarını..

Pac cok demokratıgız be :)
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#7 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 03:19

türbanla ilgili yazıya siz kadınmısınız die yorum yapmakta ne oluyo makrow =)


siyasi konular 70 milyonun tamamını ilgilendirmezmi :)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#8 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 09:15

bu yazı cesur mesur değil tamamen tahrik amaçlı yazılmış. kuran'da başörtüsü yok diyor, hımar diyor, hımar'ın islamla alakası yok diyor, kuranda hımarla örtünün diyor diyor bilemem ne.

ben işin burasında değilim.
kutsal metinleri insanlar farklı yorumlayabilirlar.

sen kuranı okursun başörtüsü olduğuna inanmıyorum dersin. ben de kuranı okurum başörtüsü olduğuna inanıyorum derim.

ben kuran'da başörtüsü olduğuna inanıyorsam artık kime ne benim ne için giyinip giyinmediğimden. sana ne ulan? bütün islam alimleri bir araya gelse ve başörtüsü yok hadi başınızı açın dese bile ben kuran'da başörtüsü olduğuna inanabilirim. bakın inanç diyorum. inanabilirim diyorum. ben buna inandıktan sonra kim hangi hakla bana zorla kendi inancını dayatilir anasını satayım. sen kendin neye inanıyorsan inan. ister kuranda başörtü olduğuna inan, ister olmadığına inan, istersen de kuran'a da inanma. ama ben bir şeye inanınıyorsam o saatten sonra o benim inancımdır. ve ben o inancımın gereğini yapmak isterim.

bana birisi gelip de hayır sen yanlış inanıyorsun doğrusu bu derse ona diyeceğim tek bir şey var; sanan ne ulan sanan ne... ben buna inanıyorum. yanlış da olsa inanıyorum doğru da olsa inanıyorum. dünyada tek başıma kalsam da inanıyorum. bu saatten sonra eğer bu ülke de laikse sen kim oluyorsun da benim inancım gereği yaptığım şeye karışıyorsun. hani laiklik nerede kaldı laiklik? anayasanın bilmekm kaçıncı maddesi inançlarından gereği kimseye ayrımcılık yapılamaz demiyor mu?

kaldı ki insanlar inanmak zorunda da değillerdir. isterse bu başörtüsünü inandığı içn takar, ister çok yakıştığı içn takar, ister kafası üşümediği için takar o da ayrı bir konudur.

şimdi bunu böyle söyledim diye gelip de; ayakkabıyla camiye giriliyor mu hehehe, o zaman bikiniyle de okula gidilsin hehehe diyen ilk arkadaşıma bir sıkımlık diş macunu hediye edeceğim. :P

#9 bubed

bubed

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 261 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 10:01

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bazı İslâm düşmanlarının iftiralarının aksine bu din, kadını hor gördüğünden değil; tam aksine onu herkesin istediği şekilde göremeyeceği nadide bir mücevher gibi kabul ettiğinden, onu kem gözlerden korumak istediğinden yani ona değer verdiğinden dolayı örtünme emrini getirmiştir. Şu bilinmelidir ki İslâm`dan başka hiçbir sistem, hangi inançtan olursa olsun, sonuçta bütün insanların ulaşmak istediği en değerli yer olan Cennet`i, "anneler`in ayağının altında" kabul edecek kadar; "Sizin en iyiniz kadınlarına karşı en iyi olanınızdır." ilkesini getirecek kadar ve doğum sırasında ölen kadını "şehid" kabul edecek kadar kadınlara değer vermemiştir.

Başörtüsü ve örtünme emri, farz olduğu "müslümanlar" tarafından kesin olarak bilinen bir emirdir; bu konuda hiç bir şüphemiz yoktur ve müslüman hanımlar bu emri severek yerine getirirler. Çünkü onlar Allah`ın ve Rasulunün emirlerine sıkı sıkıya bağlıdırlar ve "şiddeti her tarafa yayılacak olan büyük bir günün azabından" korkarlar.
Biz müslümanlar için namaz, nasıl ki Peygamber Efendimiz zamanından bu yana "müslümanların" hepsinin ittifak ve uygulamalarıyla bu güne kadar gelmiş bir ibadetse; hanımların yabancı erkeklere karşı örtünmesi de aynı şekilde müslümanların ittifak ve uygulamalarıyla bu güne kadar gelmiş ve -Allah'ın izniyle- dünya durdukça da uygulanacak bir inançtır.
Bu inancımızdan biz müslümanları hiçbir İslâm düşmanı uzaklaştıramadı ve yine - Allah'ın izniyle- kimse uzaklaştıramayacaktır.

Son senelerdeki başörtüsü tartışmaları; bazı bilgisiz, kötü niyetli veya satılmış kişilerin yanlış veya kasıtlı yorumları halkımızdan bazı kesimleri yanıltma ve sanki İslâm`da örtünme emri yokmuş gibi bir hava estirme amacı gütmektedir. Birtakım yeni yetme ve "zamanın hâkim güçlerine yaranarak birtakım menfaatler elde etme sevdalısı" İlahiyatçı veya din adamı görüntüsündeki şahıslar dünyada tek akıllı kendileri kalmış gibi Allah`ın ve Peygamberi`nin bu kesin emrini ilgili ayet ve hadisleri kendi hevesleri doğrultusunda yorumlayarak yozlaştırmaya çalışmaktadırlar.
Bu kişilere sormak gerekir: "Örtünme emrini (hâşâ) Peygamber Efendimiz, sonra bütün Sahabe, sonra onların ardından gelen Müslümanlar ve herbiri yüzlerce eser vermiş bütün İslâm alimleri ve sonra bütün Müslümanlar yanlış anladı da; sizin gibi üç-dört uyduruk kitap yazmayla ve zamanın hâkim güçlerine yağcılık yapmakla profesör olan, makam sevdalısı yeni yetmeler mi doğru anlıyor(?)." Tabii ki hayır...
Hadi bir anlık bütün dînî emir ve kavramları bir tarafa bırakalım, din diye birşey yok farzedelim; bu durumda bile başörtüsü bizim için vazgeçilmezdir. Çünkü başörtüsü bizim örfümüzde, kültürümüzde, tarihimizde kayıtlıdır, kazılıdır: İşte Anadolu Kurtuluş Savaşı`nda kağnıyla cepheye mermi taşıyan başörtülü ninelerimiz, işte köyüne saldıran düşmana satırla girişen Nine Hatunlar, işte örtüye uzanan bir düşman eli sebebiyle Maraş`tan Güneydoğu Kurtuluş hareketini başlatan Kahraman Maraş halkı ve işte "İstiklal Marşımızın yazarı" büyük şair, büyük insan Mehmet Akif Ersoy ve onun iki dizesi...:

Kızımın iffeti batmakta rezîlin gözüne;
Acırım tükrüğe billâhi tükürsem yüzüne!


Başörtüsüne karşı duran bir Anadolu insanı bırakın dinine karşı olmayı, kendi ülkesine ve kültürüne karşıdır demektir, bir zamanlar Maraş`ta örtüye el uzatan düşmanla ,aman dikkat!, "ERMENİ DOSTU FRANSIZLA" aynı safta demektir...

Öyle ise sen de bu yanlışa düşme; bir zamanlar namusuna, örtüsüne, vatanına saldıran o düşmanla savaşan, bu uğurda kolunu, bacağını kaybeden ve hatta şehid düşen atalarının kemiklerini sızlatma ey Anadolu insanı, sızlatma ey Anadolu insanı:

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensin yatanı!
Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır, atanı,
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı!


Evet değerli kardeşlerim, bu önemli girişin ardından tekrar esas konumuza dönelim:

Çok Değerli Başörtülü Hanım Kardeşlerim,

Örtünme emrinin amaçları arasında siz değerli hanım kardeşlerimizi kem gözlerden, hain bakışlardan korumak ve yabancı erkeklerin dikkatinin üzerlerinize çekilmemesini sağlamak olmasına rağmen, bazı kardeşlerimiz bu emri yerine getirmeye çalışırken yaptıkları hatalarla bu amaçların tersinin gerçekleşmesine sebep oluyor ve maalesef örtünüyoruz sandıkları halde örtünmüyorlar.
Bu durum da sizleri seven ve saygı duyan biz erkek din kardeşlerinizi üzüyor. Çünkü siz bizler için çok değerlisiniz. Sizler bizim ya anamız, ya bacımız, ya kızımız ya da hanımımızsınız. Bizler sizin yalnızca Allah`ın emrini tutarak örtünmenizden dolayı sizlerle gurur duyuyoruz, sizler bizim namusumuz ve Fatih`leri doğuran ve doğuracak en değerli varlıklarımızsınız, bizler sizin saçınızın bir telini bile esen rüzgardan sakınırız, kıskanırız.

Şimdi burada öncelikle konumuzla ilgili olan ve eğer müslümansak bizleri bağlaması gereken, hanımların giyinmesi ile ilgili bir ayeti, Peygamberimizin sözleri olan hadislerden birkaçını ve O`nun ocağında yetişmiş değerli hanımı Hz. Aişe`nin iki sözünü sizlere hatırlatmak istiyorum:

1- Ayet: "Mü`min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar... Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü`minlerin kadınlarına dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır esirgeyendir." (Ahzâb Suresi, Ayet 59.)

2- Hadis: Hz. Aişe`den rivayet edildiğine göre bir gün kızkardeşi Esma ince bir elbise ile Rasulullah`ın huzuruna girmişti. Hz Peygamber bunun üzerine hemen ondan yüzünü çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ey Esma! Şüphesiz kadınlar erginlik çağına ulaşınca onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz Peygamber bunu söylerken yüzünü ve ellerini işaret etti. (Yani yüz ve eller dışındaki organların görünmesinin uygun olmadığını belirtti.) (Ebu Davud Libas 31.)

3- Hadis: Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular: "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak, bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

4- Hadis: Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş, yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir. Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur: "Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım." (El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

5- Peygamberimizin Hanımı Hz. Aişe`nin Sözleri: Temim Oğulları kabilesinden bir takım kadınlar Hz Aişe`yi ziyarete gelmişlerdi. Üstlerinde ince giysiler vardı. Hz Aişe onlara şöyle dedi: "Eğer sizler mü`minler iseniz, bunlar inanmış hanımların giysileri değildir. Eğer mü`min değilseniz o zaman durum değişir."
Yine birgün onun huzuruna, ince başörtülü bir gelin getirilmişti. Bunun üzerine O şöyle dedi: "Nûr Suresine inanan bir kadın bunu örtünmez." (El Kurtubî, El Cami`, XIV, 157.)

6- Hadis: "Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur." (Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

7- Hadis: "Kadınlardan erkeklere benzeyenlerle; erkeklerden kadınlara benzeyenler bizden değildir." (Buhârî, Libas, 61)
(konuyla alakalı olabiliceğinden bu kadarını aldım)

Alıntı olup yazının tamamını ==>>http://www.mektup.4mg.com'dan ulaşabilirsiniz

#10 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 10:13

koca dunya bu adamı guzel ılan ederken bız anca oldururuz


Sevgili Makrow

Öldürme konusunu açmıssın Ben de üzerini tamamlayayım.

Zamanın Çarpık Yönetimine Biad Etmeyen Peygamber Evlatlarının öldürülmesini hatırlattıkdan sonra.

Saltanat dincilerinin İmamı Azam Ebu Hanife'ye (Büyük İmam) yaptıkları zulümlere ne demeli.

Yaşadığımız Din Peygamber Evlatlarının ve İmamı Azamın Şiddetle Karşı durduğu Emevi-Abbasi Dinciliğidir.
Yani siyaset dinciliğidir.

İslam dünyasının en büyük mezhebinin kurucusu olan, bugünkü Türkiye’de de ‘dokunulmaz, tartışılmaz’ kabul edilen İmamı Azam (ölm. 150/767), yaşadığı günlerde, ‘dindışılık’, ‘dini tahrip etmek’, ‘peygamberin sözlerine ve sünnetine kafa tutmak’, ‘Mürcie, Cehmiyye gibi sapık mezhep mensup olmak’la İtikatı bozuk olmakla suçlanmış, sonunda da ‘kafir’ ilan edilmiştir.

Günümüz dincileri, İmamı Azam’a yapılan kötülükleri inkar edemedikleri için onları, anlam kaydırmalarıyla saptırırlar. Şöyle derler: “Evet, İmamı Azam’a çok çile çektirildi, ama bunu o günün yönetimi yaptı; din zümresinin, ulemanın bunda hiçbir günahı yoktur.”

Bu söylem, tam bir yalan, tam bir saptırmadır. Günümüz dincileri, bu saptırmayla, bir yandan zihniyet ataları olan eski dincileri aklamak, bir yandan da benzeri birçok suçun faili olan kendilerini temize çıkarmak kurnazlığını göstermektedirler.

Neden İmamı Azama Karşıdırlar.

Sebeplerin başında, İmamı Azam’ın şu iki tavrı gelmektedir:

1. İmamı Azam İslam’da akılcı akımın öncülerinden biridir. Akılcılığı öne çıkarmak, her devirde saltanat dincileri tarafından ‘en büyük günah’ olarak görülmüştür.

2. İmamı Azam, Hz. Muhammed dışında eleştirilmez kişi, Kur’an dışında eleştirilmez kitap kabul etmiyordu.


Dine sonradan sokulan kabullere (bid’atlara) şiddetle karşı çıkmıştır.

Bazı insanları ve bazı kitapları ‘dokunulmaz’ ilan eden, Peygamberimize mal edilerek nakledilen her sözü ‘hadis’ diye dayatan dincilik zihniyeti İmamı Azam’ı, işte bu düşünceleri yüzünden, biraz da kıskançlıkların itişiyle, ‘kafir’ ilan etmiştir.

Emevi-Abbasi Siyasetçi Dincilerine Biad Etmesi için Zindanlarca İşkence Altında KAFİR İlan edip Zehirleyip Öldürülmüştür.

İmamı Azam’a bunları yapan zihniyet damarının uzantıları, şimdi ne yapıyorlar? İmamı Azam’ın bugünkü benzerlerini dışlamak için, İmamı Azam’ı patlaştırıp kullanıyorlar.

Dinciliğin şerir zihniyeti işte böyle işlemekte, İslam’ın ve Müslümanların başına işte böyle bela olmaktadır. Onun alameti farikası şudur: Yeni düşünce öncülerine saldırmak için eskiden sövdüğü insanları putlaştırıp kullanmak.

İmamı Azamın görüş ve düşünce temelinde Asla BİAD Kültürü Yoktur.
Ne vardır.
AKIL VE AKILCILIK vardır.
Buna Paralel olarak;
Düşünmek,Düşünmek ve Derin derin düşünmek dir.

#11 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 10:43

Abrakadabracılık

1 EKİM 2010 tarihli Vakit Gazetesi “Oku Kemal Oku!” diye kendinden emin bir manşet atmış, gevrek gevrek gülüyor. Serdar Arseven imzalı haber şu satırlarla devam ediyor:

“CHP lideri Kılıçdaroğlu, başörtüsü sorununun çözümü konusunda ehliyeti olmayan kişi ve kurumlardan görüş almaya çalışırken, Atatürk’ün hazırlattığı Devrim Yasası da sorunun çözüm adresi olarak Diyanet’i işaret ediyor.”
VAKİT’TEN DEVRİM REFERANSI
Vakit muhabiri kıs kıs gülerek, kasım kasım kasılarak 3 Mart 1924 tarih ve 429 sayılı “Şer’iyye ve Evkaf ve Erkân-ı Harbiye Vekâletlerinin İlgasına Dair Kanun”un 1. maddesine gönderme yapıyor. Yapıyor da kıs kıs gülme sırası bizde: 3 Mart 1924 tarih ve 429 sayılı yasa, çok önemlidir ama Anayasa’nın 174. maddesi tarafından korunan 8 devrim yasası (inkılap kanunları) arasında yer almaz. Ancak onlar kadar önemlidir. Bu yasayı, bir numaralı Devrim Yasası olan 430 sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu izler. 429 sayılı yasaya sahip çıkacaksın ama 430 sayılı yasanın (ve öteki 7 yasanın) yeminli düşmanı olacaksın. İşte bu olmaz! Vakit Gazetesi’nin söz konusu Devrim Yasaları’nı referans verdiğine ilk kez tanık olmaktayız ki haydi hayırlısı.
DİYANET’İN GÖREV KUSURU
Günümüz Türkçesi ile 429 sayılı yasanın 1. maddesi şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaşların eylem ve işlemleri ile ilgili yasa koymak ve bu işlerle ilgili tasarruflarda bulunmak Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Onun kurduğu Hükümete aittir. İslam dininin itikat (inanç) ve ibadet ile ilgili bütün hükümleri, dini kuruluşların idaresi, Cumhuriyet’in başkentinde yeni kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilgi ve yetkisine bırakılmıştır.”
Aslında 3 Mart 1924 tarih ve 429 sayılı kanunu referans gösteren Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik. Bu daha güzel, karşımızda bir gazeteci değil yüksek sorumluluk ve yetkisi olan bir kişi var. Devlet Bakanı Çelik, türban fesadıyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı bir kararı gösteriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı türban takma zorunluluğunu ünlü Nur Suresi’nin 31. ayetine dayandırıyor.
Değerli okurlar, 26 Aralık 2007; 22, 23, 29 Ocak 2008; 2, 8, 9, 23, 30 Şubat 2008 ve 5 Mart 2008 tarihli yazılarımda yabancı dillerden de örnekler vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın örnek olarak aldığı, Nur Suresi’nin 31. ayetinin Türkçeye yanlış çevrilmiş olduğunu kanıtladım. Ayette herhangi bir şekilde “Başınızı türban gibi bir örtü ile sıkı sıkı örtün” denilmemekte, ama İslam öncesinden kalan geleneksel örtünün memelerin üzerine indirilmesi buyurulmaktadır. “Wal yadhribna bi khoumourihinna âla jouyoubihinna”. Bunun Türkçe anlamı şöyle: “(Söyle inanan kadınlara:) örtülerini göğüsleri üzerine indirsinler”. Fransızcası da şöyle: “Dis aux croyantes: de rabattre leurs voiles sur leurs poitrines.” (Le Coran II, Traduction de D. Masson, Gallimard, Folio classique, s. 434). Söz konusu ayetin İngilizce, Almanca, İtalyanca çevirilerine bakın. Yukarda yazdığım gibidir!
Sonuç olarak: Diyanet İşleri Başkanlığı, yanlış bir çeviri ve yoruma dayanan geçersiz fetvasını en kısa zamanda kaldırmak zorundadır. Çünkü yıllardır görev kusuru işlemektedir!

Özdemir İNCE- 13 Ekim 2010- Hürriyet

#12 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 10:59

OrkosTt;

%60 kusur bagnaz


Haklısın, benim takımımı tutmuyorsa, benim içtiğimi içmiyorsa, benim dediğimi yapmıyorsa bağnazdır , başka ne olacak ki.
Sizin anlayışınıza emi! ::

Değişiklikler Kaydedildi...

#13 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 11:58

Tayyip amca öyle öğretti..
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#14 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 12:05

Aynı anlayış kimde varsa hepsine söyleyeyim o zaman.

Değişiklikler Kaydedildi...

#15 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 15:11

Sevgılı antıqa

Olay neden ortunuyorsun degıl kı? olay ınanc meselesıde degıl bu yazıdan nasıl cıkardınız anlamakta gucluk cekıyorum. Tanrıyı elestırmıyor?peygamberı elestırmıyor kıtabı elestırmıyor.. Tam aksıne elestırdıgı yalan yanlıs tapınmalar.Bu yuzden adama fazla haksızlık edıyorsun degerlı dostum-ahırette ona hak borclanabılırsın.

***
Sayın bubed
Yazınız da ortusmeyen bırcok nokta var.. Mesela Kuranda kadının onemını vurgulamıssınız-baska dınlerde bu yok sadece bızde demıssınız.
Efendım kadına deger verılen en buyuk dın Yahudılıktır bunu gozardı etmeyın.

Sızın en ıyınız kadına karsı ıyı olanınızdır sozlerıyle kadına degıl ıyı erkege gonderme yapıyor.Yanı sızın en ıyınız nefsıne en cok sahıp cıkabılendır anlamına gelmez sızce de. Nıye boyle dedık? cunku Kadın Iffetı ıcın ortulmuyor,Karsı cınsın sehvet duygularını kabartıp yoldan cıkmasını engellemek ıcın :)

Bunu anlamadıgımız ortada cunku "yabancı erkeklere karsı kadınımız ortunuyor" demıssınız..olayı fransızlara kadar baglamıssınız-bu takdır edılecek ıs :) Efendım yabancı erkekler sapık bızım erkekler degıl oyle mı? bızım erkeklerın sehvetı kabarınca ıradesıne yenık dusunce seytana uymus oluyor;ama yabancı aynını yapınca kafır ırz dusmanı oluyor.
Kadınlarımız yabancılar ıcın ortunmuyor. hepımız ınsanız hepımız aynı anadan ve babadan geldık unutmayınız.

"Ortunuyorlar cunku buyuk bır gunun azabından korkarlar"
Aynen oyle.

onlar dındar gecınır cunku ahır dunyada hangı konumda olacakları endısesını tasırlar-cehennemı ıstemezler ornegın. Cennet ıcın ıyılık yapmak zorunda hıssederler keyfıı degıldır yada ıcten gelen bır ıyılık degıldır-aslında ıyılık dahı degıldır zıra amacında cennette yer kapma telası vardır. Kadınları da allah korkusundna kapanıyor,yoksa kuranı kerım onlara yol gostermıs,kendılerını ve karsısındakı sapıklasmaya hazır erkeklerı dusunerek bunu yazmıs amacı yok. kapanıyorlar cunku tanrının ofkesınden korkuyorlar..yoksa kapanmak ıslerine dahı gelmıyor.

Kadını ortuyorlar,sonra sacları boyalı,roflelı ,makyajlı alımlı kadınları arzuluyorlar. Su an bıle yazılanları gorunce ısan herhalde es adayları ve sevgılı adayları kapalı olmalı dıyor. Lakın bılıyoruz kı bu kıstasları aramıyoruz:) Guzel olsun alımlı olsun,modern olsun,kulturlu olsun.. kıstaslarımız bunlar ıste.

Ha bekaretı unutmamak gerek tabı :)

Anadolu ınsanı hakkında cok sey bılmıyoruz, Ama Kurtulus savasındakı anadolu ınsanı hakkında konusuyorsak sunu bılmelıyız kı onlar sapkın bır muslumanlıktan gelmıyorlardı.. onlar osmanlı zamanından kalma bır ananca hızmet edıyor onun parcası orduya yardım edıyorlardı. Iste o orduların hızmet ettıklerı mehmehcıklerın Pîrleri de bektaşi velidir. Kendisi Sayın waranko'nun da bahsettıgı gıbı Bu dıne en cok layık,ama sımdılerde katl-ı vacıp edılecek kadar kafır adamıdır.Elbette onlara goredır. Eskı'den Dın ıle bu kadar oynanmazdı ve anadoluda hosgoru denen seyın kırıntıları vardı sımdının aksıne. ıste anadolu ınsanı budur.
Sayın warankonun yıne dedıgı gıbı emevı facıasını kabul etmeyen bu yuzden kendılerıne sunnı demekten dahı utanan ınsanlar vardı. Onlar emevılerden kalma bır sahtekarlıgın muslumanlıktakı etkısıne degıl-muslumanlıgın kendı hosgoru ozune ınanıyorlardı. Onların baslarındakı turban degıl ortuydu. Kocaları ortmuyor allah korkusuyla da ortmuyor sadece orf adetlerı oldugu ıcın ortuyorlardı. Zaten Allah korkusu tasısalar cepheden cepheye erkeklerın arasına mermı tasımazlar evlerınde oturur kocalarının ayaklarını yıkarlar erkek sınekle dahı temas etmezlerdı

***
Mehmet akıf Ersoy ıcın konusurken sunu bılmek gerek. Kendısı Islam saırıdır ve Cumhurıyetten sonra rahatsız oldugu soylentılerıde vardır-sahsı kanım o yondedır zıra mısırda yasamıs ve hastalandıktan sonra tedavı ıcın turkıyeye donmus ve oldugunde Devlet erkanı tarafındna cenazesı ılgı gormemıstır.


Aişe hakkında da bır hıkaye vardır kı o da soyledır " Muhammed'ın komutanlarından bırı ıle Ayşe hakkında dedıkodu cıkar ve bu Muhammedın kulagına gelır. Bırgun sefere cıktıklarında Ayse yanında degıl arkada kalmıstır ve Yanına Hz.Ali'yi Cagırmıstır. Hz.Muhammed "ali'ye ayse hakkında soylenenlerde tek sana ınanırım dıye gorusunu almıstır"

Ve anlasılan Ayse aralarında kın cemal vakasında patlak vermıstır.

Nasıl da tarıhın uzerı ortuluyor degıl mı?
Hz Aişe'nin sözleri'nın degerı dahı yoktur. Peygamberin sozlerı bu ınsanlara yetmıyor mu? kanıtlamak ıcın Aisenın sozlerını mı muslumanlar yol olarak gormeye basladı artık.

Hz.Aişe Hz Muhammedin Kuran-ı kerim dedigi adama yani Hz.Aliye dusmanlık etmıstır. Kurana ıhanet etmıstır.



Sevgılı bubed,
Neyın tartısmasını yapıyoruz. konuyu dagıtmayalım. Bız yazı'nın elestırılmesıne bırsey demıyoruz. Ama sız yazarı degıl yazarı koydugunuz kefeyı elestırıyorsunuz. Konudan sapıyorsunuz,Sayenızde bız de sapıyoruz. Sapmak zorunda kalıyoruz cunku Sızın yazılarınızı okuyupta aslında sızın yazılarınızı degıl sıızn ezberlerınızı ve alıntılarınızı okuyupta ha bu kaybaktır bıat edelım anlayısından uzak kalsınlar dıye. Onlar gıbı Dını yarım yamalak anlamasınlar dıye.

***
Sevgılı Dokuzharf,

Haklısınız Sızın takımınızdan olmayanlarda kafîr degil mi *fiuv

%60'a goruyorum kı alınmıssınız,efendım sızde mı yoksa %60'ın ıcersındesınız? alındıgınıza gore..
%60'a kefıl oldugunuzu dusunursek neye dayanarak boyle bır guvenı elde ettınız dıye sorabılır mıyım? Daha yakınımızdakı dostlara guvenemezken Sız %60'lık bır kesme guvenmıssınız.

Iste Beyler Insan sevgısı ve muslumanlık bu olsa gerek!
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#16 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 15:33

Sevgılı antıqa

Olay neden ortunuyorsun degıl kı? olay ınanc meselesıde degıl bu yazıdan nasıl cıkardınız anlamakta gucluk cekıyorum. Tanrıyı elestırmıyor?peygamberı elestırmıyor kıtabı elestırmıyor.. Tam aksıne elestırdıgı yalan yanlıs tapınmalar.Bu yuzden adama fazla haksızlık edıyorsun degerlı dostum-ahırette ona hak borclanabılırsın.


ben özdemir ince tanrıyı peygamberi eleştiriyor demedim ki. özdemir ince diyor ya kuranda başörtüsü yok, türban yok artık her neyse.

ben de diyorum ki yoksa yok kuranda sanane varsa da bana ne. ben var olduğuna inanıyorum. şimdi bana kim karışır. ben böyle inanıp böyle de yaşamak istiyorum. sen bunu "yalan yanlış tapınma" olarak görebilrsin, sen başı açıklığı çağdaşlık olarak görebilirsin, sen kuranda başörtüsü olmadığına da inanabilrisin. neye inanıyorsan inanırsın. ancak kendi inancını bana dayatmaya hakkın yok demek istiyorum ben özdemir ince'ye...

yani özdemir ince veya bir başkası neye inanıyorsa inansın, nasıl giyiniyorsa giyinsin, hatta bunun propagandasını da yapsın bir şey demem. ve lakin kendi inancını kesin doğru olarak kabul edip kendisi gibi inanmayanlara hakaret ediyorsa, kendisi gibi inanmayanların ve kendisinin inandığı giysileri giymeyenlere de giyisilerinden dolayı hakaret ediyorsa ben de ona tepkimi gösteririm her türlü.

benim maruzatım bundan ibarettir.

#17 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 15:35

Inanc hepımızde var. kendısınde dahı var. Inanmayan tek ınsan yoktur.
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#18 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 15:39

:) Komiksin. Ben kimseye kafir demedim, banane birinin inancından şunundan. Ben hangi dine mensupsa ya da değilse özgürce bu inancını ya da inançsızlığını yaşasın istiyorum. Kelle avcısı değilim ki sizler gibi. Takılmışsınız başörtüsü ile okula girilirse laiklik gider, cumhuriyet gider sözüne.
Millete Aziz Nesin'in söylediği sözle hakaret eden insanları sevmem, hatta nefret ediyorum öyle diyenlerden.
Senin istediğini yapmıyor diye insanları bağnaz görüyorsun. İlla savunmak için onların tarafında mı olmak gerekir ?
Ne kadar absürt savunma şekli.

Bu arada sen kimsin ki benim insan sevgimi ve Müslümanlığımı sorguluyorsun Allah aşkına ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#19 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 16:20

Çok sevgili dostlarım;


Madem ki herkes istediği gibi giyinsin özgürlüğünün peşindesiniz, madem ki bu zulümdür diyorsunuz... Evet destekliyorum, giysin herkes istediğini.

Türbanı veya baş örtmeyi dine ve kurana bağlıyorsunuz değil mi? İyi güzel bağlayın. Dine ve kurana bağladığınız bu örtüyü takıp takmama özgürlüğünü svunuyorsunuz değil mi? İyi güzel savunun, hakkınızdır. Türban, baş örtme konusunda devletin kurumlarının dayatmasını kabul etmiyorsunuz. İyi güzel hakkınızdır, etmeyin.


Peki, içinde dinin, dolayısıyla örtünmenin de yer aldığı kuranı öğrenip öğrenmeme özgürlüğünü de savunur musunuz? Dini, devlet kurumlarının zorla öğretmesine karşı gelir misiniz? Ben, dinimi devletin kurumlarının vereceği eğitim ve öğretimle öğrenmek istemiyorum diyen birinin feryadına, baş örtümle okuluma gidemiyorum diyen birisinin feryadına verdiğiniz gibi kulak ve destek verir misiniz?


Konuyla alakası yok demeyin çünkü var. Hak ve özgürlüklerse konu, var.

Çokça şikayet ettiğiniz devlet kurumlarının, okullarda zorunlu din dersi zulümüne ne diyorsunuz?

 580023663830.jpg


#20 bubed

bubed

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 261 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 13.10.2010 - 16:24

sayın orkos Tt
sayın Waranko

böyle bir tartışmayı ne kadar gereksiz bulsamda bu tartışmaya girme nedenim doğru bildiğim şeyleri doğru kaynaklardan aktarak bir şeyler anlatabilmekti ama görüyorumki böyle bir ihtimal bile yok....sorun sizin anlamamanızda değil benim anlatamamda sanırım ve bu konuyu kendi adıma kapatıyorum...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli