Jump to content



- - - - -

türban entigirası


  • This topic is locked This topic is locked
93 replies to this topic

#61 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 posts

Posted 15.08.2005 - 15:22

bilmem farkındamısın ama açık bayanlarımıza hakaret ediyosun ne yani ne kötülük çıkarsa açık bayanlardan mı çıkıyo?yanlış olaylara karışan kapalı hanımlarda sadece çürük yumurta ve istisna mı oluyolar?kötülük insanın içindedir kapalı olup olmaması hiçde önemli değil.aslında kapanmak sadece (kapanan hanımların çoğu için) içindeki kötülükleri saklamak için bir semboldür.ama gerçek anlamda olduğu gibi kapanan hatunlara lafım yok.ama yinede demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve çağımıza ayak uydurmalıyız (yalnız çağımızı namussuzluk şerefsizlik olarak algılamayalım)

Bunu da nerden çıkardın!Açık bayanlardan ve kapalı bayanlardan iyileride vardır!Kötüleride vardır!2 taraftan da kötü olanlar azınlıktadır!
Çağmıza ayak uydurmalıyızda ne demek?Açıklarmısın?

#62 cinfoz

cinfoz

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 17 posts

Posted 15.08.2005 - 18:55

ben dövün dıye bır ayet duymadım bılmıyorum...ıslam dını zorlayıcı degıldır..sıddet ıcermez arkadasım... aksıne tum guzellıkler ıslam dınımızde vardır.bence daha ıyı arastırman geekır.ama gerekırse bende bakarım fakat boyle olmaz degıldırde....

#63 rengim

rengim

    Reis-i Cumhur

  • Üyeler
  • 605 posts

Posted 15.08.2005 - 19:51

sana güvenilir bir site diyanet işleri 34. ayete bakıver diye!

http://www.kuraniker...iyanet/nisa.htm

NİSA 34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Kilometreler ayıramaz insanı inan
Birleştirir telefon telleri gibi
Ama milimetrelerse ayıran
Bağışlanmaz bir yazgıdır bu
Beterin beteri...

#64 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6,503 posts
  • Konum:izzmirr

Posted 15.08.2005 - 22:55

orada yazdıklarımı iice okursan bunuda nerden çıkardığımı anlarsın çağımıza ayak uydurmalıyız derkende zaten ne demek istediğim yinede ortada yine söylüyorum çağımıza şerefsizlik çağı değil o nedenle çağımıza uymalıyız derken bir ucube olalım demiyorum............inşallah bu sefer anlatabilmişimdir
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum

#65 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,494 posts
  • İlgi Alanları:sanane

Posted 15.08.2005 - 23:31

arkadaşlar buradki baş kaldırma kadının kötü yola gitmesi anlamında kullanıyor
..
şahsen türkiyede bu gibi durumlarda kadın direk namus cinayetine kurban gidiyo bilmem anlatabildim mi

#66 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 posts
  • Konum:DUMANALTI

Posted 16.08.2005 - 13:34

Bu döneme seslenen bir kitap degil demissin ve 2 tanede örnek vermissin,ama önce sunu söyleyeyim (kur'an dan okumussun ya) "kur'an dan kendi kafasina göre yorum cikaranin cehennem atesini tadacagi" bizlere bildirilmistir

Kuran apaçık yollanmıştır elbette ben okuyup ben anlamlandıracağım çünkü Kuran apaçıktır.Kuranı bize başkasının anlatmasına gerek yok, eğer Kuran anlaşılmayacak kadar açık değil diyorsanız Kuranla çelişiyorsunuz demektir.

Cariyelik;Savaş sonrası erkeğini kaybetmiş bir kadının veya kardeş veya babalarını kaybetmiş olan bayanlarında ortada kalarak erkeklerin veya kötü niyetli kişilerin emellerini engellemiş onları eş veya evlat veya yaptıkları iş karşılığında nafakaları ve canları da güvence altına alınmıştır. Savaşın en kötü sonucu 2.Dünya savaşında yaşanmış ve kadın özgürlüğü adı altında bir çok eşsiz veya kimsesiz kalmış binlerce kadın kullanılmış, kötü yollara düşmüş, hayat kadını olarak kullanılmıştır. Cariyelik sistemi bu kötülükleri engellemektedir.

Laf oyunları yapıp duruyorsun ama cariye demek: Genç kadın KÖLE demektir.Lütfen milleti uzun açıklamalarla uyutmaya çalışma.

bir hadisi seriftede;Sizden biriniz, sakın memlûküne kölem, câriyem diye seslenmesin. Yiğidim, oğlum, kızım desin.(yani onlara evlad muamelesi yapilmasi gerektigi söyleniyor)

Ben sana hadis gibi uydurma bir şeyden değil Kurandan örnek vereyim cariyelik ile ilgili.Nisa24`te ``Özgür kadınlara haksızlık etmekten çekiniyorsanız cariyelerle( genç köle kızlarla ) ilişki kurabilirsiniz.`` diyor. Yani genç köle kızlarla ilişki kurun deniliyor.Kuran bile köleliği kabul etmiş siz hala hadislerle uğraşıyorsunuz.



İslam dininde, kadınlara yeterli değer verilmediği, kadın - erkek eşitliğinin bulunmadığı ileri sürülmekte ve buna delil olarak da kadınların mirastaki payları ve şahitliği gündeme getirilmektedir. Halbuki dinimizin temel kaynağı olan Kur'an ve sünnete bakıldığında durumun böyle olmadığı açıkça görülmektedir.

Âl-i İmrân suresinin 195. âyetinde geçen, “sizler birbirinizdensiniz”; Tevbe suresinin 71. âyetinde geçen "mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin dostlarıdırlar"; Bakara suresinin 187. ayetinde geçen "onlar size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz" ifadeleri, kadınla erkeğin birbirine denk ve birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu vurgulamaktadır.



``Erkekler kadınlara üstündür'' (Bakara, 228).
''Aranızdaki üstünlüğü unutmayın'' (Bakara 237).
''İki kadının tanıklığı bir erkeğin tanıklığına bedeldir'' (Bakara, 282)
''...erkekler kadınlar üzerinde hakimdirler.İyi kadınlar gönülden boyun eğenlerdir... Serkeşlik (itaatsizlik-hırçınlık) etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. Size itaat ediyorlarsa, aleyhlerinde yol aramayın'' (Nisa, 34)

1-Sen okuyup sen anlamlandiramassin....(arapça bilmeyen bir insanin ben anlamlandiririm demesi zaten anlamsiz)...(Kur'an meali bize tam anlami veremez)

2-Ben cariyelik sistemenin amacini yazdim,sana sadece okumak kaliyor,

3 ayetleri kendi kafana göre yazma,

Nisa 24,

Bir de harb esiri olarak sahibi bulunduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarla evlenmeniz de size haram kılındı. Bütün bunlar Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunların dışında kalanlar ise iffetli olarak zina etmeksizin mallarınızla mehir vermek suretiyle evlenmek istemeniz size helal kılındı. O halde onlardan nikah ile faydalanmanıza karşılık mehirlerini kendilerine verin ki, bu farzdır. O mehri takdir edip kesinleştirdikten sonra birbirinizi razı etmenizde bir mahzur yoktur. Şüphesiz ki Allah her şeyi çok iyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

4-bakara (228);

Boşanan kadınlar, kendi kendilerine üç adet süresi beklerler ve Allah'ın rahimlerinde yarattığını gizlemeleri, kendilerine helâl olmaz. Eğer Allah'a ve ahiret gününe inanıyorlarsa gizlemezler. Kocaları da, barışmak istedikleri takdirde o süre içersinde onları geri almaya daha layıktırlar. O kadınların, üzerlerindeki meşru hak gibi, kendilerinin de hakları vardır. Yalnız erkekler için, onların üzerinde bir derece vardır(aile reisligi). Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

5-Bakara (237);

Eğer onları, kendilerine dokunmadan önce boşar ve mehri de kesmiş bulunursanız, o zaman borç, o kestiğiniz miktarın yarısıdır. Ancak kadınlar veya nikâh akdini elinde bulunduran kimse bağışlarsa başka. Ey erkekler! sizin bağışlamanız ise takvaya daha yakındır. Aranızdaki fazileti,iyilik ve ihsani unutmayın şüphesiz ki Allah, her ne yaparsanız hakkiyle görür.

6-Bakara (282), Diger mesajda uzun uzun yazdim sana (TC.Diyanet) ...hala ayni seyi tekrarliyorsun...

7-Günümüzde (uzay caginda), kocasini takmayan,kafasina göre yasayan,söylediklerine istediklerine uymayan bir kadina ilk olarak siddet uygulanmaktadir,islam ise bize önce onunla konusmamizi onu uyrmamizi eger karimiz hala ayni yolda ilerliyorsa ona küsmemizi onu yatakta boykot etmemizi (aksama kadar dövüp gecede koynuna al yat demiyor) tüm bunlara ragmen karimiz hala bildigi yolda ilerliyorsa onu dövmemizi tavsiye etmistir .Bunun yaninda kadinada ayni hak verilmistir,kocasindan sikayetci olan bir kadin hakeme ve hakime basvurabilir ve hakkini her türlü arayabilir......(hafifce dövme diye bir sey yok demis birisi,"""canini yakmayacak ve vücudunda iz birakmayacak"""")

Peygamberimiz bir kere olsun kadin dövmemistir ve bunun hos bir sey olmadigini bildirmis ve sakincalari hakkinda uyarmistir.
Posted Image

#67 rengim

rengim

    Reis-i Cumhur

  • Üyeler
  • 605 posts

Posted 16.08.2005 - 15:25

atmaca bu yazdıklarında kadın erkek eşitliğine dair tek kelime göremedim.
erkeklere tanınan ve seninde gayet normal gördüğün bu haklar sözde aileyi geçindirme sorumluluğu nedeniyle verilmiş.ama günümüzde bende ailemi kocam kadar geçindiriyorsam, bu hükümler geçersizdir.Yani erkeklere bu nedenle verilen tüm haklar kadınlara da verilmeli öyle değilmi? mesela kadını "hafif" de olsa dövme hakkı o zaman karşılıklı olmalıdır mantıken. :D
Kilometreler ayıramaz insanı inan
Birleştirir telefon telleri gibi
Ama milimetrelerse ayıran
Bağışlanmaz bir yazgıdır bu
Beterin beteri...

#68 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 posts

Posted 16.08.2005 - 15:57

orada yazdıklarımı iice okursan bunuda nerden çıkardığımı anlarsın çağımıza ayak uydurmalıyız derkende zaten ne demek istediğim yinede ortada yine söylüyorum çağımıza şerefsizlik çağı değil o nedenle çağımıza uymalıyız derken bir ucube olalım demiyorum............inşallah bu sefer anlatabilmişimdir

Sen ne saçmalıyorsun?
Şereflilik ve şerefsizlik çağı mı varmış!
Neden daha önceki soruma cevap vermekten kaçınıyorsun?Ben sade bir cevap istiyorum!

#69 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 posts
  • Konum:DUMANALTI

Posted 16.08.2005 - 22:17

.Yani erkeklere bu nedenle verilen tüm haklar kadınlara da verilmeli öyle değilmi? mesela kadını "hafif" de olsa dövme hakkı o zaman karşılıklı olmalıdır mantıken. (:

Kadınlarada verildiğini yazdım zaten :D .... (bir çok)kadının erkeği dövebilmesi pek mümkün olmadığı için, onlarında böyle durumlarda mahkemeye veya herhangi bir yol ile kocalarına karşı haklarını savunmaları tavsiye edilmiştir.
Posted Image

#70 rengim

rengim

    Reis-i Cumhur

  • Üyeler
  • 605 posts

Posted 16.08.2005 - 22:22

peki atmaca madem mahkeme yada bir diğer yolla (o da hangi yolsa) çözülebilir bişi neden erkeklerde bu yolları denemiyorlar da kısa yoldan "hafifçe" dövüyorlar???????? Bu bile islamın kadınlaraverdiği değeri anlatmaya yetmez mi sence?
Kilometreler ayıramaz insanı inan
Birleştirir telefon telleri gibi
Ama milimetrelerse ayıran
Bağışlanmaz bir yazgıdır bu
Beterin beteri...

#71 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6,503 posts
  • Konum:izzmirr

Posted 17.08.2005 - 02:02

çok özür dilerim anlama kapasitenin çok üstünde cümleler kullandım neyse benim bişeylerden kaçtığım yok eğer söylediğim sözlerin arkasında durmamazlık yapacak olsaydım böyle konulara değinmezdim ve orda ne yazmak istediğim apaçık ortada bence hem sorabilirmiyim bu çağ meselesine neden bu kadar taktın?
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum

#72 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 posts

Posted 17.08.2005 - 13:12

Çok özür dilerim!Anlama kapasitenin çok üstünde sorular sordum!
Cevaplayamayacağın sorular sormuşum!Cevaplıyamıyacaksan bunu açıkca söyle!Kıvırma! :wub:

#73 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 posts
  • Konum:DUMANALTI

Posted 17.08.2005 - 17:18

o zaman söyle söyleyelim kötü yoldaki bir kadin,1.kocasi önce uyariyor ancak kadin bildigi yolda ilerlemeye devam ediyor,2.bu sefer kocasi hanimina küsüyor,onunla yataga girmiyor ancak karisi hala bildigini okuyor,3. olarak bu kadindan "bosanma" haricinde ne yapilabilir,veya senin kocan böyle bir durumda ne yapardi.
Posted Image

#74 rengim

rengim

    Reis-i Cumhur

  • Üyeler
  • 605 posts

Posted 17.08.2005 - 17:22

ne yani dövünce hallolacak mı herşey?
benim kocam yapsa uyarmaya bile gerek yok !
Kilometreler ayıramaz insanı inan
Birleştirir telefon telleri gibi
Ama milimetrelerse ayıran
Bağışlanmaz bir yazgıdır bu
Beterin beteri...

#75 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,309 posts
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Posted 17.08.2005 - 17:57

Asliye Hukuk Mahkemesinin karı-koca ile ayrılmalarına kadar gelmişse türban üzerine söylenenler, Eşittir aşk mı sevgi mi adına kullanılan tabirlere denk gelmiş durumdadır. Hoş atanı da yok. Karşılayanı da..

Birisi benim canımı sıkmak da ve ben bu durumdan ancak susarak kurtulabilirim. Konuştukça inatlaşıyor,doğruları bile göremiyorum. Sükut iyidir,bilmemekten..

Kendi eden kendi bulur elbette, Başına taktığı türbanına kadar yahut giydiği yırtmaçlı eteğiyle. Esas halen beyinde demekte ısrar ediyorum.

Bu durumda bende iki satır aralığında yazmaya devam edeceğim. Kaldığım yerden,ve ne gelirse aklıma sarfedeceğim kelimeleri.. Hoş yavaştan hazırlıklara da başladım.

Hiç bir anlamı yok değil mi, bu söylediklerimin. Hani konu ne.. Benim anlattığım ne. Belki okuduğunuzda kendinizi görürsünüz bu çelişkide.

Son sözde, son sigara dumanının gözyaşı olduğu için bu saçmalığa son veriyorum kendi adıma.. Siz de konuyu karı-koca geçimsizliğinin neticesi Asliye Hukuk Mahkemelerinin baktığı TCK'lı duruma sokmaktan vazgeçerseniz sevinirim.

Özü belli.. Türban entigirası başlığında giriyoruz sayfaya. Konu 3'üncü yanıtdan sonra dağılıyor.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#76 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6,503 posts
  • Konum:izzmirr

Posted 17.08.2005 - 19:39

hani bilirmisin bi söz vardır ustandan aldığını ustana satma diye ayrıca kıvırdığım yok senin kapasiten belli zaten bu yüzden sana başka bişey yazamam anlayan anladı bunun daha açık bi yorumu yok bi zeka testi yaptırsan çok ii olur aslında
NOT:bak ben böyle karşılıklı tartışmaları sevmiyorum istediğin illa kavgaysa başkalarıyla uğraş burada herkesin içinde tartışmaya luzum yok ama yok ben illa seninle tartışıcam diyosan bu msjdan sonra sana cvp yazmayacağım herkes buraya görüşlerini yazıyo herkes kendini doğrularıyla yansıtıyo o nedenle sana göre yanlış olsada insanların görüşlerine saygı duymalısın eğer kalbini kıracak birşey söylediysen ki söylediğime inanıyorum özür dilerim. şimdi benim pes ettiğimi sanma özür dilemek büyüklüktür
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum

#77 n0thing

n0thing

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 14 posts

Posted 17.08.2005 - 20:01

arkadaşlar buradki baş kaldırma kadının kötü yola gitmesi anlamında kullanıyor

Bunu nerden çıkardın?

Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse ...

Erkek egemenliğine başkaldıran kandınlar için bunu diyor kötü yola düşan kadınlar için değil.Sen milleti uyutmaya çalışıyorsun sanırım.Millet okuduğunu anlayamayacak kadar aymaz değil.

1-Sen okuyup sen anlamlandiramassin....(arapça bilmeyen bir insanin ben anlamlandiririm demesi zaten anlamsiz)...(Kur'an meali bize tam anlami veremez)

Sen bunu diyerek Kuranı çeviren o kadar okumuş yazmış adama ayıp ediyorsun.Elmalılı Hamdi Yazır islam konusunda bir bilgedir.Diyanetin çevirilerini yıllarca ilahiyat üzerine eğitim almış kıdemli adamlar yapıyor.Bu da olmadı diyelim, Arapça sözlük edinip bunları az çok çevirebilir insanlar.Apaçık olan bir şeyi çevirmek zor değildir. Kuranda armut diyorsa onu Türkçeye elma diye çevirmeyiz elbet.

Sen cariyelik sistemindeki amacını yazdım diyorsun ancak bu yazdığın göz boyama.Koruma altına aldığın kişiyle ilişkiye girmek yardım değildir.Kadın tek evlilik yapar, erkek ise 4 tane, bu da yetmez cariyeler edinebilir ve onlarla ilişki kurabilir.Cariyelerle ilişki zina sayılmaz çünkü cariye bir mal olarak görülür.Günümüzde kadınla erkek yarı yarıya mal paylaşımı yapar ancak islamda böyle değildir.Cariyelere ise hiç mal paylaşımı yapılmaz çünkü cariyeler köle-mal sayılmaktadır.


Günümüzde (uzay caginda), kocasini takmayan,kafasina göre yasayan,söylediklerine istediklerine uymayan bir kadina ilk olarak siddet uygulanmaktadir,islam ise bize önce onunla konusmamizi onu uyrmamizi eger karimiz hala ayni yolda ilerliyorsa ona küsmemizi onu yatakta boykot etmemizi (aksama kadar dövüp gecede koynuna al yat demiyor) tüm bunlara ragmen karimiz hala bildigi yolda ilerliyorsa onu dövmemizi tavsiye etmistir .Bunun yaninda kadinada ayni hak verilmistir,kocasindan sikayetci olan bir kadin hakeme ve hakime basvurabilir ve hakkini her türlü arayabilir......(hafifce dövme diye bir sey yok demis birisi,"""canini yakmayacak ve vücudunda iz birakmayacak"""")

Kadına Kuran kocanız size itaat etmiyorsa uyarın, dövün demiyor.Sadece erkekler için yazmış o kısmı.Dövmenin şekli de yazılmamış, bazıları okşarmış gibi dövmek diyor.Bazıları itmek diyor.Kuranda dövmenin şiddeti belirtilmiyor ancak siz iz bırakmayacak şekilde diyorsunuz.

#78 rengim

rengim

    Reis-i Cumhur

  • Üyeler
  • 605 posts

Posted 17.08.2005 - 21:23

Asliye Hukuk Mahkemesinin karı-koca ile ayrılmalarına kadar gelmişse türban üzerine söylenenler, Eşittir aşk mı sevgi mi adına kullanılan tabirlere denk gelmiş durumdadır. Hoş atanı da yok. Karşılayanı da..

Birisi benim canımı sıkmak da ve ben bu durumdan ancak susarak kurtulabilirim. Konuştukça inatlaşıyor,doğruları bile göremiyorum. Sükut iyidir,bilmemekten..

Kendi eden kendi bulur elbette, Başına taktığı türbanına kadar yahut giydiği yırtmaçlı eteğiyle. Esas halen beyinde demekte ısrar ediyorum.

Bu durumda bende iki satır aralığında yazmaya devam edeceğim. Kaldığım yerden,ve ne gelirse aklıma sarfedeceğim kelimeleri.. Hoş yavaştan hazırlıklara da başladım.

Hiç bir anlamı yok değil mi, bu söylediklerimin. Hani konu ne.. Benim anlattığım ne. Belki okuduğunuzda kendinizi görürsünüz bu çelişkide.

Son sözde, son sigara dumanının gözyaşı olduğu için bu saçmalığa son veriyorum kendi adıma.. Siz de konuyu karı-koca geçimsizliğinin neticesi Asliye Hukuk Mahkemelerinin baktığı TCK'lı duruma sokmaktan vazgeçerseniz sevinirim.

Özü belli.. Türban entigirası başlığında giriyoruz sayfaya. Konu 3'üncü yanıtdan sonra dağılıyor.

demişsinde bulutsuzluk, sende aynı hataya düşmüş gibisin!
Onca yazmışsında iki satır sadece şunları eklemişsin;
"Kendi eden kendi bulur elbette, Başına taktığı türbanına kadar yahut giydiği yırtmaçlı eteğiyle. Esas halen beyinde demekte ısrar ediyorum"
Kilometreler ayıramaz insanı inan
Birleştirir telefon telleri gibi
Ama milimetrelerse ayıran
Bağışlanmaz bir yazgıdır bu
Beterin beteri...

#79 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 posts

Posted 17.08.2005 - 22:10

hani bilirmisin bi söz vardır ustandan aldığını ustana satma diye ayrıca kıvırdığım yok senin kapasiten belli zaten bu yüzden sana başka bişey yazamam anlayan anladı bunun daha açık bi yorumu yok bi zeka testi yaptırsan çok ii olur aslında
NOT:bak ben böyle karşılıklı tartışmaları sevmiyorum istediğin illa kavgaysa başkalarıyla uğraş burada herkesin içinde tartışmaya luzum yok ama yok ben illa seninle tartışıcam diyosan bu msjdan sonra sana cvp yazmayacağım herkes buraya görüşlerini yazıyo herkes kendini doğrularıyla yansıtıyo o nedenle sana göre yanlış olsada insanların görüşlerine saygı duymalısın eğer kalbini kıracak birşey söylediysen ki söylediğime inanıyorum özür dilerim. şimdi benim pes ettiğimi sanma özür dilemek büyüklüktür

Hala kıvırmaya devam ediyorsun!
Senin kapasiten belli olduğu için basit bir soruya cevap veremiyorsun!
Bunun daha açık bir yorumu var!İşine gelmiyor anlaşılan!
Basit sorumu cevaplayamıyacaksan cevaplayamadığın o konu hakkında yazmayacaktın!

#80 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 17.08.2005 - 22:19

Su atın birbirinize , çamur değil.

Değişiklikler Kaydedildi...




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users