0
Kolay Tatlı Tarifleri
Konuyu açan
sevoş
, 03.10.2006 15:30
bu konuya 41 yanıt verildi
#22
Gönderim zamanı 15.11.2006 - 22:12
AY ÇÖREÐİ
hamur malzemeleri:
1 paket margarin/oda sıcaklığında azcık bekletin.
1,5 - 2 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı ılık süt
30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
aldığı kadar un
2 yumurtanın sarısı (üzerine) avatrdakilerden olursa daha güsel olurr:)
iç malzemeleri:
2 su bardağı ceviz, dövülmüş
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı süt
ÖFFF BİŞE İTİRAF EDEYİMMİ.BEN AY ÇÖREÐİNİ HİÇ SEFMİYOM.YAPARKEN BİLE TÖBE TÖBE GICIK BİŞİ
HAZIRLANIŞI:
mayayı ılık sütte eritin. yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. mayayı azar azar ilave edin. aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 - 1,5 saat bekletin.
bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın. cevizleri dövün. bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın.
hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. içine bir tatlı kaşığı içten koyun.
SONRA BÖLE UZUN KENARLARI KAPATIN TAMAMMI
Daha sonra ay şeklini verin
afiyet olsunn
hamur malzemeleri:
1 paket margarin/oda sıcaklığında azcık bekletin.
1,5 - 2 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı ılık süt
30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
aldığı kadar un
2 yumurtanın sarısı (üzerine) avatrdakilerden olursa daha güsel olurr:)
iç malzemeleri:
2 su bardağı ceviz, dövülmüş
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı süt
ÖFFF BİŞE İTİRAF EDEYİMMİ.BEN AY ÇÖREÐİNİ HİÇ SEFMİYOM.YAPARKEN BİLE TÖBE TÖBE GICIK BİŞİ
HAZIRLANIŞI:
mayayı ılık sütte eritin. yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. mayayı azar azar ilave edin. aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 - 1,5 saat bekletin.
bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın. cevizleri dövün. bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın.
hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. içine bir tatlı kaşığı içten koyun.
SONRA BÖLE UZUN KENARLARI KAPATIN TAMAMMI
Daha sonra ay şeklini verin
afiyet olsunn
#25
Gönderim zamanı 26.11.2006 - 21:38
resimdeki parmaklar senin mi sevoş
asaletini sevdiğim
#26
Gönderim zamanı 26.11.2006 - 21:40
sevoşcum ben yerim tatlı yapabilirsin parmaklarımızı da yiycek miyiz ??
hadeeeeee ama nerde tatlılarrrrrrrrrrrrr
hadeeeeee ama nerde tatlılarrrrrrrrrrrrr
#28
Gönderim zamanı 26.11.2006 - 21:45
Sevoş bişi sorucam ,bu pudra şekeriyle margarini yoğurarak eritiyorsun ya, ben bu şekilde kurabiye yapmaya çalışıyorum, fırına girince o cevizimsi hamur topları yayılıyoo yayılıyoo yayılıyoooooooo , sonra tüm kurabiyeler birleşiyo kek oluyo
Niyee
Niyee
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."
No sweet perfume that would torture you more than this..."
#29
Gönderim zamanı 26.11.2006 - 21:47
elma, sevoş sana ders versin biraz garip garip sorular soruyorsun acıdım vala
sevoş , elma kuluna bir yardım et.. en azından insanların canını tehlikeye atmamak lazım.
sevoş , elma kuluna bir yardım et.. en azından insanların canını tehlikeye atmamak lazım.
#30
Gönderim zamanı 26.11.2006 - 21:49
elmacım demekki çok fazla yağ koyuyosunn
yada ikinci bi alternatif hamuru iyi yoğurmuyosun.pudara şekeri ile yapılan kurabiyeleri mümkün olduğunda aliminyum fırın tepsisinde pişir (karbonatta fazla kabartabiliyo.onun yerine normal küçük paketlerdeki kabartma tozundan kullan)
yada ikinci bi alternatif hamuru iyi yoğurmuyosun.pudara şekeri ile yapılan kurabiyeleri mümkün olduğunda aliminyum fırın tepsisinde pişir (karbonatta fazla kabartabiliyo.onun yerine normal küçük paketlerdeki kabartma tozundan kullan)
#32
Gönderim zamanı 26.11.2006 - 22:01
Tamam burası anlaşıldı ustam, boş olduğun zaman lapa olmayan pirinç pilavı nasıl yapılır tarifine geçebilir miyiz
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."
No sweet perfume that would torture you more than this..."
#33
Gönderim zamanı 26.11.2006 - 22:08
ya evet ya,bari pilav yapmasını öğreneyim.ne yemek yapabiliyosun diye sorduklarında hazır çorba demekten bıktım artık. onun tarifini verirsen ailemi de çok sevindirirsin sevoş
asaletini sevdiğim
#35
Gönderim zamanı 29.11.2006 - 12:54
ÇİKOLATALI BİSKÜVİ
Malzemeler
250 gr tereyağı
1 Su bardağından 1 Parmak eksik tozşeker
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı süt
Rendelenmiş yarım limon kabuğu
4 Su bardağı un
200 gr ince kıyılmış ceviz
Üzerine sürmek için 100 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Öncelikle yumuşatılmış tereyağını bir kaba dökün.
Şekeri yumurtayı,sütü ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Unu ilave edin.
İnce kıyılmış ceviz katın. Hamuru iyice karıştırın. Yoğurup rulo yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 2 saat kadar buzdolabunda bekletin. Buzdolabından aldığınız hamuru incecik dilimleyin. kızgın fırında pişirin.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın.
Fırından aldığınız bisküvileri soğumaya bırakın. bu arada çikolatayı eritin veBisküvilerin üzerine sürerek servis yapın.
Hamurunuz tam olarak soğumadan çikolataya batırmayın.yoksa hepsi dağılıyo
Malzemeler
250 gr tereyağı
1 Su bardağından 1 Parmak eksik tozşeker
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı süt
Rendelenmiş yarım limon kabuğu
4 Su bardağı un
200 gr ince kıyılmış ceviz
Üzerine sürmek için 100 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Öncelikle yumuşatılmış tereyağını bir kaba dökün.
Şekeri yumurtayı,sütü ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Unu ilave edin.
İnce kıyılmış ceviz katın. Hamuru iyice karıştırın. Yoğurup rulo yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 2 saat kadar buzdolabunda bekletin. Buzdolabından aldığınız hamuru incecik dilimleyin. kızgın fırında pişirin.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın.
Fırından aldığınız bisküvileri soğumaya bırakın. bu arada çikolatayı eritin veBisküvilerin üzerine sürerek servis yapın.
Hamurunuz tam olarak soğumadan çikolataya batırmayın.yoksa hepsi dağılıyo
#36
Gönderim zamanı 20.02.2007 - 20:43
ŞEKERLEMELİ TOPÇUKLAR
Malzemeler:
1 adet muz,
8 adet bebe bisküvisi,
yarım paket çikolata kremalı biskuvi,
yarım su bardağı süt,
50 gram bitter çikolata,
pasta şekeri.
hazırlanışı;
Öncelikle muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Yarım su bardağı süt ve erimiş çikolatayı da ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Eğer çok cıvık olursa birkaç tane daha bebe bis küvisi ekleyin. Elinizle yuvarlayarak küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp servis yapın.
Malzemeler:
1 adet muz,
8 adet bebe bisküvisi,
yarım paket çikolata kremalı biskuvi,
yarım su bardağı süt,
50 gram bitter çikolata,
pasta şekeri.
hazırlanışı;
Öncelikle muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Yarım su bardağı süt ve erimiş çikolatayı da ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Eğer çok cıvık olursa birkaç tane daha bebe bis küvisi ekleyin. Elinizle yuvarlayarak küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp servis yapın.
#37
Gönderim zamanı 21.02.2007 - 16:09
ZERDE
MALZEMELER;
6,5 su bardağı su
yarım su bardağı pirinç
2,5 su bardağı şeker
Rendelenmiş limon ya da portakal kabuğu
Üzeri için dövülmüş fıstık
HAZIRLANIŞI;
pirinçlerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra tencerede 6,5 bardak suda pirinçlerimizaçılana kadar pişirelim.daha sonra rendelediğimiz portakal ya da limon kabuklarıyla şekeride ilave edip,koyulaşana dek kaynatalım.soğuduktan sonra üzerini dövülmüş fındıkla süsleyelim.
afiyet olsun
Not: pasta ve tatlılarınızda kullanmak üzere portakal kabuklarını şekerle beraber robotta çekip ,buzdolabı poşetlerine koyup,buzlukta saklayabilirsiniz.
MALZEMELER;
6,5 su bardağı su
yarım su bardağı pirinç
2,5 su bardağı şeker
Rendelenmiş limon ya da portakal kabuğu
Üzeri için dövülmüş fıstık
HAZIRLANIŞI;
pirinçlerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra tencerede 6,5 bardak suda pirinçlerimizaçılana kadar pişirelim.daha sonra rendelediğimiz portakal ya da limon kabuklarıyla şekeride ilave edip,koyulaşana dek kaynatalım.soğuduktan sonra üzerini dövülmüş fındıkla süsleyelim.
afiyet olsun
Not: pasta ve tatlılarınızda kullanmak üzere portakal kabuklarını şekerle beraber robotta çekip ,buzdolabı poşetlerine koyup,buzlukta saklayabilirsiniz.
#38
Gönderim zamanı 24.02.2007 - 11:52
PORTAKALLI TURTA:
MALZEMELER:
125 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için:
1 kase portakal marmeladı
1 yemek kaşığı. bal
HAZIRLANIŞI:
Bir kasesinin içine oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini alın ve elinizle iyice çalıştırın. içine 2 yumurtayı kırın. üzerine birkaç kaşık un ekleyip onun üzerine pudra şekerini ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
daha sonra un ilave ederek kıvama gelene kadar karıştırın. hamurdan 1 portakal büyüklüğünde ayırın ve kalan hamura doğranmış portakal kabuğu ya da şekerlemesi ekleyin. hamuru tart kalıbınıza elinizle yayın. üzerine portakal marmeladı yada istediğiniz herhangi bir marmaladı yayın. ayırdığınız hamurdan uzun çubuklar yapıp marmeladın üzerini kafes gibi kapatın. 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. sıcak turtanın hamur kısmın bal sürerek parlatın. ılındıktan sonra servis yapın.
afiyet olsun
#39
Gönderim zamanı 04.03.2007 - 18:54
Aha işte benim bölüm tatlı hı, bayılırım
#40
Gönderim zamanı 13.04.2007 - 12:19
REVANİ
Malzemeler :
300 gr irmik
un ( 50 ya da 60 gr kadar)
1 su bardağı toz şeker
1.5 çorba kaşığı margarin
9 adet yumurta
1 adet limon
Şerbet için:
1 kg toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Tepsi için:
1/2 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam un
yapılışı:
Şurup için toz şekeri 4 bardak su ile kaynatın. Limon suyunu katıp ateşten alın.20-30 cm çapında bir tepsiyi yağlayıp üstüne un serpin. Bir limonun kabuğunu çok ince rendeleyin. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını limon kabuğu rendesi ve toz şekerle iyice kayıştırın(köpürtene kadar:)). Diğer taraftan yumurta akını bir tutam tuzla birlikte, köpük haline gelene kadar çırpın. margarini eritin ve soğumaya bırakın. Un ve irmiği karıştırın. Yumurta sarısına irmikli karışımı ekleyip iyice karıştırın. Erittiğiniz yağıda ekleyin ve fırın kabına koyun. Önceden, 160-180 derecede ısıttığınız sıcak fırının ortasında, 40-50 dakika kadar pişirin. Çıkartınca şurubunu üzerinde gezdirin. Soğuyunca servis edin.
Benzer Konular
Konu | Forum | Konuyu Açan | İstatistikler | Son Mesaj Bilgisi | |
---|---|---|---|---|---|
Bu şifreleri kırmak çok kolay |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
WhatsApp'tan hayatınızı kolaylaştıracak iki yeni özellik |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
Hepsipay'den 'Kolay ödeme' hizmeti |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
Fotoğraflarla Kolay Halhal Yapımıhalhal nasıl yapılır ve 5 daha... |
Moda & Güzellik | hüfyaa |
|
|
|
Twitter'ı Facebooka bağlamak artık daha kolay |
İnternet | Haberci |
|
|
0 kullanıcı bu konuya bakıyor
0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli