İçerik değiştir



- - - - -

Fotoğraflarla Kolay Halhal Yapımı

halhal nasıl yapılır kolay halhal el yapımı halhal halhal takı tasarımı sallantılı halhal

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 16.02.2016 - 12:35


Şimdi, burada kolay halhal derken takı yapmak için kullanılan çivileri kesip kıvırmayı, eğip bükmeyi bilenler için kolay bir iş bu. Bilmeyenlere gelince; elinize kargaburnu alın ve çivilere boncuk geçirip çalışma yapmaya başlayın, bir miktar çivi ziyan olur ama biraz üstünde durursanız öğrenirsiniz. Ben o şekilde öğrendim, tamamen kendi kendime.

 

El yapımı halhal konulu fotoğrafları dizmeye başlamadan önce birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum: Satış amacıyla bir sürü halhal yapacaksanız farklı kalınlıktaki bileklere göre bir zincir ölçüsü ayarlamanızı öneririm. Ben halhallarımı ince bir zincirin üstüne yaparım, 2 taraflarına da daha kalın bir zincir eklerim. Kullandığım kalın zincirin halkaları "Penguen" olarak anılan klipsin geçebileceği kalınlıktadır. İnce zincirin uzunluğu ise, aşağı yukarı ince bir ayak bileğinin çapı kadardır. Böylece yaptığım halhal çeşitleri ince - biraz daha kalın - biraz daha kalın gibi birkaç farklı ayak bileği tipine olur. Bu bana gerektiği zaman rahatça bir parça kısaltma - uzatma olanağı da veriyor, kalın zincirden birkaç halka eksilterek veya tersine birkaç halka ekleyerek yapıyorum çoğunlukla bunu. Şimdi yapımını tarif edeceğim sallantılı halhal için temin edilmesi gereken malzemelere geçelim:

 

Takı tasarımı işine uygun 2 kargaburun

 

Halkaları açılıp kapanabilen cinsten zincir (Benim için bu bir kalın, bir de ince zincirdir yukarıda anlattığım gibi)

 

Halkalar ve klips

 

Bir kısmının ucu halka şeklinde olan, bir kısmı toplu iğne gibi bir ucu kapalı olan çiviler

 

Boncuklar ve sallantı malzemeleri

 

Yapmanız gereken ilk iş boncukları bir tarafı yuvarlak bir şekilde kıvrılmış çivilere geçirip çivinin diğer tarafını, sizin de o çapta bir yuvarlak oluşturabileceğiniz kısmını bırakarak kesmek. Kargaburnun bir noktası makas işlevi görüyor, onunla kesebilirsiniz. Sonra sallantı malzemesini bir halkayla bu boncuklu çivinin bir yanına geçiriyorsunuz. Böylece halhal zincirine takacağınız süs hazır olmuş oluyor. Ve geriye bu süsleri zincire halka yardımıyla,belli bir arayla geçirmek kalıyor. Zincirin bittiği noktaya da bir süs eklediniz mi tamamdır. Aynı işlemi farklı boncuklar ve süslerle yaparak farklı halhal modelleri yapabilirsiniz.

 

Ve işte halhal nasıl yapılır konulu fotoğraflar, bu benim çalışmam, fotoğrafları kızım çekti:

 

halhal%2Bmalzemeleri.jpg

 

halhal%2Byap%25C4%25B1m%25C4%25B1.jpg

 

el%2Byap%25C4%25B1m%25C4%25B1%2Bhalhal%2

 

kolay%2Bhalhal.jpg

 

halhal%2Bnas%25C4%25B1l%2Byap%25C4%25B1l

 

kolay%2Bhalhal%2B%25C3%25A7al%25C4%25B1%

 

sallant%25C4%25B1l%25C4%25B1%2Bhalhal%2B

 

sallant%25C4%25B1l%25C4%25B1%2Bhalhal%2B

 

el%2Byap%25C4%25B1m%25C4%25B1%2Bhalhal.j

 

kendin%2Byap%2Bhalhal.jpg




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

Ayrıca bu kelimelerden biri veya birkaçıyla etiketlenen: halhal nasıl yapılır, kolay halhal, el yapımı halhal, halhal, takı tasarımı, sallantılı halhal

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli