İçerik değiştir



- - - - -

Kolay Tatlı Tarifleri


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 41 yanıt verildi

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 03.10.2006 - 15:30


MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Sosu İçin
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI

Tencerede un ve toz şekeri karıştırın. Sütü ilave edin. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirip soğutun. 1 çorba kaşığı margarin ekleyin. Vanilyayla birlikte çırpın. Sosu için yumurta, pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın.Yarım paket margarini tavada eritip, sosa ekleyin. Köpük Köpük olana dek çırpın. Kaselere ilk önce hazırladığınız kakaoyu kremayı dökün. Üzerine kakaolu sosu yayın. Hindistan ceviziyle süsleyin.

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#2 Dilsiz

Dilsiz

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 58 Mesaj
  • Konum:texas

Gönderim zamanı 03.10.2006 - 15:31

kalburabastı isterim ben.
rica edeceğim yaparmısınız.

#3 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 03.10.2006 - 15:32

CİCİ PASTA



MALZEMELR

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Kreması İçin

750 gr. süt
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı Hindistan cevizi
50 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Sos İçin

1 tatlı kaşığı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kakao
1 kaşık buğday nişastası


Hazırlanışı
Yumurta ve şeker çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu konup çıkartılır. En son yağ konur, yuvarlak bir kalıpta pişirilir. Sıcakken çıkarılıp ortadan kesilir, yarısı derin yuvarlak kaba yerleştirilir. Hazırlanan krema ortasına konulup üzerine kekin diğer yarısı kapatılır. Buzlukta bekledikten sonra (3-4 saat) servis yapmadan önce ters çevrilip hazırlanan sos dökülür.

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#4 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 03.10.2006 - 15:37

KALBURABASTI



1 paket yumuşak margarin

3 su bardağı un

1 veya 2 kaşık yoğurt

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

İÇ MALZEMESİ

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

ŞERBET MALZEMESİ
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu


ŞERBETİN HAZIRLANMASI:

2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

HAMURUN HAZIRLANMASI

1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Afiyet olsun.


SENİN İÇİN SUSKUN *ne

Bu mesaj sevoş tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.10.2006 - 15:37

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#5 Dilsiz

Dilsiz

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 58 Mesaj
  • Konum:texas

Gönderim zamanı 03.10.2006 - 15:38

Sevdim sizi sevoş *ne
Elinize sağlık.

#6 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 03.10.2006 - 15:39

HERKESE AFİYET OLSUN *ne

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#7 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 04.10.2006 - 15:25

BASİT MUZLU TATLI



Malzeme Listesi:

2 adet muz
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı küçültülmüş ceviz.
Yapılışı:

Muzlar halka halka doğranır. Üzerine kırılmış cevizler serpilir. Cevizleri isterseniz yağsız tavada 2-3 dakika karıştırarak biraz kızartabilisiniz. En son bal, ceviz ve muzların üzerine gezdirilir.

Acil bir misafiriniz geldiğinde 5-10 dakika içinde hazırlayabileceğiniz hafif ve çok lezzetli bir tatlı.


AFİYET OLSUNNN :)

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#8 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 04.10.2006 - 15:54

Aşk Düğümü

Malzemeler
2.5 su bardağı un
4 Adet yumurta
1 Çay kaşığı sirke
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzerine:
Pudraşekeri

Hazırlanışı
* Öncelikle 2 su bardağı un, 4 adet yumurta ve 1 çay kaşığı sirkeyi derin bir kabın içinde karıştırın.
* Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
* Hazırladığınız hamuru buzdolabına kaldırarak 1 saat bekletin.
* Dolaptan aldığınız hamura kalan yarım su bardağı unu yedirin.
* Hamuru dörde bölün.
* Merdaneyle bir parmak kalınlığında açın.
* Açtığınız hamuru da 12 cm uzunluğunda parçalara ayırın.
* Hamur parçalarının her birini iki ucundan ortada birleştirip, düğüm atın.
* Geniş bir tavanın içinde yağı kızdırın.
* İçine hamurları atıp, kızartın.
* Üzerine pudraşakeri serpip, servis yapın.

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#9 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 04.10.2006 - 16:04

Üsteki malzemeler eksik bide bunu yapcak biri lazım.. :)

smiley-sport036.gif  


#10 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 04.10.2006 - 16:18

sevoşum ne kadar çok tatlı tarifi varmış sende...

#11 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 04.10.2006 - 20:39

gelcez ya
yapcazda gölge

:)

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#12 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 05.10.2006 - 11:56

sıcak çikolata


3 bardak süt
1-3 bardak dolusu rende çikolota
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta



Sütü bir tencerede ısıtın.İçine çikolata şeker ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin.Başka bir kapta yumurtayı kırın ve iyice çırpın sonrada tencereye ekleyin.Karışımı köpükleneninceye kadar ısıtın ama fazla kaynamamasına dikkat edin.Sonra mikserle çırpın ve bardaklara boşaltın.

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#13 laura

laura

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 6 Mesaj

Gönderim zamanı 05.10.2006 - 20:29

:)cici pastanın tarifi çok güzel. yanlız sosundaki kullandığımız yağ sıvımı, yoksa margarinmi. yapılışıda kolaya benziyor .

#14 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 05.10.2006 - 21:56

canım benim sosundaki yağ sıvı olucak.

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#15 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 07.10.2006 - 15:45

KESTANELİ TATLI


Malzemeler:

yarım kilo kestane
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
3 yumurta
50 gram bitter çikolata
1 su bardağı şeker
3-4 yemek kaşığı margarin



Yapılışı:

Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın. Ayrı bir kapta şeker, yağ ve çikolatayı eritin. Haşlanan sütlü kestane karışımını rondoda püre haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyin. 3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpıp tüm karışıma katıp fırın kabına boşaltın. Orta ısıda pişirip dilimleyerek servis yapın.


dumrul
afiyet olsun :P

Bu mesaj sevoş tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.10.2006 - 15:45

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#16 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 19.10.2006 - 09:54

ÇİKOLATA PARÇALI KEK


Malzemeler

1 su bardağı ayçiçek yağı
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

200 gr bitter çikolata, robottan geçirilmiş ve iri parçalar halinde küçültülmüş (arzu edilirse çikolata parçaları yerine kakao, fındık veya tarçın kullanılabilir. Veya iki renk yapılarak(kakaolu ve sade) karışık renkli kek yapılabilir.

Yumurta ve şeker yaklaşık 2-3 dakika çırpılır. Yağ ilave edilir. Karıştırılır. 1 paket kabartma tozu konulur, 1 su bardağı un ilave edilir. ne çok katı, ne çok cıvık bir hamur elde edilir. 200 gramlık, robottan geçirilmiş, bitter çikolata karışıma katılır.

26-28 cm'lik kek kalıbının dibi hafifçe yağlanır ve kek karışımı tepsiye dökülür. Daha önce ısıtılan (175 derecede) fırına yerleştirilir, 35-40 dakikada pişirilir.

Bir kürdanı keke batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz :P . Eğer kürdana hamur bulaşmıyor ise kek pişmiştir. :P

Pişen keki soğuduktan sonra, ters çevirerek servis tabağına aktarın.




afiyet olsun :P

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#17 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 11.11.2006 - 16:53

Muhallebi




malzemeler:
1 litre süt
180 gr. şeker
90 gr. pirinç unu



yapılışı:
Bir tencereye pirinç ununu ve şekeri koyup, sütü yavaş yavaş dökerek ezin. Muhallebiyi hafif ateşte koyulaşıncaya kadar pişiri. Pişen muhallebiyi kaselere dökerek servise sunun.

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#18 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 13.11.2006 - 17:45

TİRAMİSU


Malzemeler:

2 Çorba Kaşığı Nescafe
2 Çorba Kaşığı Su
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Hazır kakaolu Kek
1 Çay Fincanı Sıcak Su

KREMA MALZEMESİ

1 Litre Süt
1 Yumurta
3 Kahve Fincanı Tozşeker
3 Kahve Fincanı Un
1 Paket Labne Peyniri



HAZIRLANIŞI:



Bir Fincanın içinde nescafe, sıcak su ve şekeri karıştıralım.. Hazır keki enlemesine iki parçaya ayıralım. Hazırladığınız nescafeli karışımla kekin iki parçasını da ıslatalım.
Süt, şeker, un ve yumurtayı karıştırın. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra labne peynirini ekleyin ve telle çırparak pütürsüz olmasını sağlayın.
Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken, kek parçalarından birinin üzerine sürün. Kekin diğer yarısını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kahve ile süsleyerek soğuması için bekletin.


çok basitt.akşam çat kapı gelen dostlara ikram ediniz *uhuhu

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#19 y®sun

y®sun

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.505 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:KUZEY YILDIZI
  • İlgi Alanları:öküzün altında buzağı aramak :D

Gönderim zamanı 13.11.2006 - 18:53

EKMEK KADAYIFI

Malzemeler:

1 Adt.Kadayıf Ekmeği
2,5 Kg şeker
2,5 Litre su
2 Adt Limon

Hazırlanışı:

Ekmeği 12 saat önceden 80cm çapında bir tepside suya yatırın,hertarafının iyice ıslanması için üzerine bir servis tabağı koyabilirsiniz..
Islanmış ekmegimizin suyunu iyice süzün,ekmeğin kırılıp parçalanmamasına özen gösterin....
2,5 Litre suyu birtencerede ısıtın ve içine 2,5 kilo şekeri ilave ederek karıştırarak kaynatın,kaynayınca içine yarım limon ekleyin,şerbetimizin rengi bal rengini alıncaya kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin.....
Tepsideki ekmeğimizi kısık ateşe koyarak hazırladığımız balın yarısını üzerine boca edin....Ekmek balın tamamını çekinceye kadar bir kaşık yardımıyla balı ekmeğe yedirin....
Ekmeğimiz balı tamamen çekince,başka bir tepsi yardımıyla ekmeğimizi alt üst edin...
200 Gr şekeri küçük bir tavada içine 1 adt.limon sıkarak kıpkırmızı ouncaya kadar kaynatın,erimiş şekeri bir kaşık yardımıyla ekmeğimizin her tarafına hızlıca gezdirin...(Tatlınıza nar gibi kızarmış görüntüsü verecektir)
Balın kalan diğer yarısını tekrar üzerine boca ederek tamamını çekinceye kadar ekmeğe yedirin.....
Sogutmaya bırakın ve soğuduğunda dilediğiniz şekilde dilimleyerek kaymak veya dondurma ile sevdiklerinize ikram edinn....

Hadi şimdiden afiyet olsun!



Gönderilen Resim

#20 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 13.11.2006 - 20:40

bu tatlı tariflerini deneyen varmı





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

4 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 4 ziyaretçi, 0 gizli