İçerik değiştir



kan dökülmesin diye çözüm üretmek


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 64 yanıt verildi

#1 naturel

naturel

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 126 Mesaj
  • Konum:venüs +
  • İlgi Alanları:bilimsel konular,aşk,romantizm,şiir,güncel,kadın hakları,şarkılar,sinema,net,tv,arkadaşlar

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 13:41


bugun ülkemizin pek çok sorunu var devlet büyüklerinin başbakan ve bakanların bu sorunları çözmesini bekliyoruz .devleti yönetmeye talip olan liderler bu sorunları görmeli ve bu sorun nasıl derinden ve kalıcı çözmeliyim diye öneriler geteirebilmelidir,pkk sorununda hala er kaybediyoruz neden bu soruna başka çözüm getirilmeli öyleyse .ordaki insanlar fakirliktenmi isyan ediyor o zaman ülke geniş dağıt ordaki insanları daha verimli topraklara ,neden orda masum askerler ölecek,amerika on tane vatandaşı ölse kıyameti koparıyorda ,neden farklı çzöümler üretilmiyor .bu çok mu imkansız .gönder onları egeye akdenize güzel yerlere boşalt oraları,hatta ayır kürtleri biribirinden birini egeye yolla birini akdenize yolla ,çocuklarına sahip çık devlet okullarında okut ,çözüm üret ,otur kürtlerle konuş kardeşim sizin isteginiz nedir.bir kere bu kadar çocuk doğurmakla zaten fakir olursunuz .halk cahilsse ,probelemlerini çzömiyosa sedn eğitimli olanları gönder başlarına sosyal ve ekonomik sorunları çözmeye çalışsınlar,savşatık hani yine bir sonuç yok 30 binden fazla ölü asker .ciddi önlemler alma zamanı gelmiştir,ekonomik sorunlar içinde cahil halka yol göster hangi iş koluna yönelseler para kazanırlar milletin tek düşündüğü isteği para ,bu para nasıl kazanılır ,hayvancılıkmı yapsak ülke geniş toprak bol niye çiftçilik yapmıyolar yok herkes kentli olacak ,çocuklara kreş kur kadınlar çalışsın ,yani sorunlara çözüm arasınlar ,insan yapısını bilşmeli liderler kültürlü olmalı

#2 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 13:53

bence en büyük sorun genç beyinlerin ülke yönetimine talip olmaması...

biz gençler bir çok konuda muzdaribiz...

sistemden rahatsızlık duyuyoruz...

fakat taksim meydanında slogan atmaktan başka bir şey yapamıyoruz...

gençler siyasete ağırlık vermeli...

ülke yönetimine talip olmalı...

#3 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 13:57

Nasıl ? Kürtleri neden birbirinden ayırıyorsun ? Orada yaşayan kürtler sanki bulundukları konumdan çok mu memnun ? Onlar göbek mi atıyor orada terör olsun diye ? Ege'de şartlar çok mu uygun ? Yada Marmara'da , Akdeniz'de ?
Şimdiye kadar eğitimi verememişsin , şimdiden sonra nasıl eğitim verebilirimi düşünmen gerekirken nasıl oluyorda ırkçılığı alevlendirip sanki orada bulunan herkes suçluymuş gibi birbirinden ayırmaya çalışıyorsun ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#4 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 14:07

naturele ilk defa katılıyorum...

ülke insanının sosyal hayatta kaynaşması lazım...

ülke öyle bir halde ki sanki sivas tan sonrası bir demir perde ile çevrilmiş...

ben oralara gittim gördüm...

kent hayatında bile kırsal alanın yaşam şekli var...

adaptasyon sorununu ortadan kaldırmak için doğuda yaşayan vatandaşlarımıza yeni istihdamlar sağlayarak batı ya sevk etmeliyiz...

#5 Lavinia

Lavinia

    FıRTıNa KuŞu

  • Üyeler
  • 5.669 Mesaj
  • Konum:AyaZ

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 15:56

iyi tamam batıya sevkedelimde batıda kalabalık artınca onları nereye sevkedicez. kalabalık nerede artarsa orda da sorunlar çıkacaktır.en iyi örnek İstanbul bu konuda. terör olmasa bile bir takım hizmet problemi patlak verecektir.milleti ordan oraya sevkederek bir sonuca ulaşamayız ki!bu bir çözüm yolu değil.doğuyu boşaltalım pkkya cirit atacak meydan açılsın.aksine çoğunluğumuz sağlamalı ve de fikirlerimizi topraklarımızda savunmalıyız.
Yalnız Tavır sana bir konuda katılıyorum .ben Sivas ta okuyorum. doğuyu da elimden geldiğince gezdim.haklısın Sivas tan sonrası demir perde gibi. ancak bunun sebebi halk değil.bunun sebebi daha çok polis teşkilatındaki(bir çok devlet dairesinde olduğu gibi)kadrolaşma.kimin eli kimin cebinde belli değil.Halk güvenlik için polise değil başka oluşumlara güveniyor.Bu milli savunmayı güçsüz kılıyor.ve polis sayısının yetersiz oluşu başka bir problemi yanında getiriyor.ayrıca bir çok kimse inkar etsede ben ordumuza siyasi görüşlerin hakim olduğu kanısındayım.Dünyanın belli başlı büyük ve güçlü ordularından sayılan Türk ordusunun Pkk gibi zavallı bir oluşumu durduramayacağına inanmıyorum.Askerlerimiz ne kadar istekli,komutanlarımız ne kadar yetenekli olursa olsun üst kademe de askerin biraz yozlaştığını belkide vur emri vermede geç kaldığını düşünüyorum.bu korkunç bir fikir olsada yıllardır ordunun pkk yı durduramaması maalesef başka bir sonuç bırakmıyor bana.
Bunun dışında halkın bir başka yere sevkedilmesine ciddi şekilde karşıyım.Bunun ilk paragrafta bildirdiğim sebebten ayrı olarak şunun için karşıyım.Doğu halkı orda olduğu için oraya konsantre olmaya çalışıyor ve hizmet götürüyoruz.buradaki çoğunluğun azalması hizmette isteksizliğe neden olacağı gibi daha öncede söylediğim üzre bir savaş meydanı davetiyesi gibi olacaktır.Ben her zaman doğuda çoğunluğun korunmasından yanayım.benim fikirlerim bunlar :)
Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#6 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 16:13

eğer bu insanları batıya sevk etmezsek terörün önüne geçemeyiz...

terör çoğunluğun olduğu yerde hortlar...

ve de bu çoğunluk maalesef geri kalmış bir çoğunluk ise bu daha kolay olur...

tabi ki birden ''hadi toplayın pılınızı pırtınızı batıya gidiyoruz'' demekle olmaz devlet bunu zamana yaymalı...

içerisinde bulunulan bölgeye yeni yatırımlar yaparak köy kentler oluşturarak ta bu sağlanabilir...


ve de demişsin ki halk başka oluşumlara güveniyor...

ben de soruyorum hangi oluşumlara ne için güveniyor...

ortada bir sebeb olmalı...

vur emrine gelince...

ben vatani görevimi doğu da yaptım şu anki konjektörde bir askerimiz çatışmaya girip bir terörist öldürse dağda, AB yasaları adı altında mahkemede yargılanıyor...

belki bundan bir çoğunuzun haberi yoktur...

vel hasıl kelam...yine siyasete çekti diyecekler ama...

silah ile eğitim arasında bir tercih yapmak zorundayız...

#7 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 16:18

İnsanları batıya sevketmek ne demek ? Ne dediğinizin farkındamısınız ? Pkk ile mücadele edemiyor mu koskoca TSK , Güvenlik güçleri ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#8 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 16:24

bir aralar genelkurmay başkanımız bir açıklama yapmıştı...

elimizdeki kısıtlı imkanlara rağmen PKK ile mücadeleye devam ediyoruz diye...

yani ipin ucu dış güçlerin elinde her adımında bir engel...

oyun içinde oyun...

evet koca TSK pkk ile başa çıkamıyor...

neden mi?

maalesef doğudaki halk askere yardım etmiyor devletin yanında yer almıyor...

tabi bu bütün doğu halkı için geçerli değil...

kimse yanlış anlamasın...

#9 Lavinia

Lavinia

    FıRTıNa KuŞu

  • Üyeler
  • 5.669 Mesaj
  • Konum:AyaZ

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 16:44

[QUOTE]eğer bu insanları batıya sevk etmezsek terörün önüne geçemeyiz...

terör çoğunluğun olduğu yerde hortlar...

ve de bu çoğunluk maalesef geri kalmış bir çoğunluk ise bu daha kolay olur...[/QUOTE]
ben kendi ülkesini seven ve bu fikri ortaya koymaktan kaçınmayan bir topluluğun içinde pkk gibi terör örgütlerinin olacağına inanmıyorum.Doğudaki halk cehalet içinde bu doğru fakat onları batıya almak cehaletlerinin önüne geçmek anlamına gelmez.oraya gidince varoşlar dışında yaşayacakları alan az zaten fakirler.bence bulundukları bölgelere eğitim götürülmelidir.ve kendi bulundukları topraklarda,bu toprakların değeri anlatılmalıdır.Ki gelen pkk gibi örgütlere üye olmayacak denli bilinçli olsunlar.Ankara lıyım doğudan gelenlerin halini görüyorum cidden oradakinden hiçbir farkları yok cehaletleri burada da sürüyor.
[QUOTE]tabi ki birden ''hadi toplayın pılınızı pırtınızı batıya gidiyoruz'' demekle olmaz devlet bunu zamana yaymalı[/QUOTE]
hala karşıyım gitmemeli ve topraklarına sahip çıkmalılar

[QUOTE]içerisinde bulunulan bölgeye yeni yatırımlar yaparak köy kentler oluşturarak ta bu sağlanabilir[/QUOTE]

eğer bu bahsettiğin taşınacakları batı kentleri içinse geçersiz bir çözüm bence.yada kısa vadeli diyelim.Batıyı kalbalıklaştırmak gereksiz zaten kalabalık ve yeterince sorun var.iş imkanları sınırlı çünkü kalabalık bu insanlar gelince iş bulamayacak bir süre sonra bir kısmı aç kalmamak için suça yönelecek hepsine yetecek iş olanağı yok.düzen sağlanmış şehirlerde kaosa girecek bu doğru değil.oysa kendi bulundukları bölgelere giden hizmetle işleri olacak vatanlarından ayrılmayacaklar vede ülkeyede gelir sağlanmış olacak.eğer bu bahsettiğin bulundukları doğu bölgelerine yapılan yatırımsa görüyorsun her zaman yanındayım

[QUOTE]ve de demişsin ki halk başka oluşumlara güveniyor...

ben de soruyorum hangi oluşumlara ne için güveniyor...

ortada bir sebeb olmalı...[/QUOTE]


evet bir sebeb olmalı bu sebebi de zaten yazdım.polise güvenin az olması,teşkilatın yetersizliği ,sayının azlığı,kadrolaşma...vs.
bunlardan ötürü başka oluşumlara yönelim var bunun telafi edilmesi düzeltilmesinden yanayım.bu konuda karşıt görüşlerde değiliz sanırım yanlış mı anladım acaba?
[QUOTE]vur emrine gelince...

ben vatani görevimi doğu da yaptım şu anki konjektörde bir askerimiz çatışmaya girip bir terörist öldürse dağda, AB yasaları adı altında mahkemede yargılanıyor...

belki bundan bir çoğunuzun haberi yoktur...[/QUOTE]

evet haklısın haberim yoktu şimdi var.bu durumda yanlış düşündüğümü kabul ediyorum.çözülmesi gereken ciddi bir problem.oradaki askerimizin bu şekilde yargılanma sebebi nedir?niçin bizim anayasamız değilde o ve pkk anayasada ab kapsamına mı giriyor?bunların cevabını araştırıcam bilgi için teşekkür ederim.

[QUOTE] silah ile eğitim arasında bir tercih yapmak zorundayız[/QUOTE]

bu tercihe mahkum değiliz ikiside gerekiyor gerekli zamanlarda kullanılmak üzere.aslında sadece bu işi silah zoruyla yapıp eğitim hizmetini unuttuğumuz yahut geciktirdiğimizden doğu bu kadar cahil değil mi?ikisine de doğuda aynı oranda ihtiyaç var diye düşünüyorum.

NOt:açıklamalarım ve cevaplarım seni kınamak yada kızdırmak amaçlı değil.sadece kendi görüşlerimi yazarak belirtmek istedim.bu şekilde cevap yazmamın sebebi fikirlerine değer verdiğim içindir. *zong [/QUOTE]

Bu mesaj Lavinia tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.09.2006 - 16:48

Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#10 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 16:52

fikirlerime değer verdiğin için çok teşekkür ediyorum...

acizane gönlümde sen de en özellerden birisin artık...


konuya dönelim...

peki halk polise neden güvenmiyor...

ortada bir sebeb olmalı halk kim den güvenliğini sağlamasını bekliyor...

yoksa askere karşı PKKdan mı?

#11 Lavinia

Lavinia

    FıRTıNa KuŞu

  • Üyeler
  • 5.669 Mesaj
  • Konum:AyaZ

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 17:07

pkk yanlıları zaten pkk dan güvenlik dışında başka bir şey daha, yani bir vatan istiyor.onların istekleri bu yönde. bu yüzden onların polise bakışını düşünceme katmıyorum bile, duruş zaten belli.Gel gelelim oradaki Pkk karşıtı olan halka onlarda polise güvenmiyor.sebeb başkalarından güvenlik istemeleri değil ,yetersiz
sayıda ve yeterince istekli olmayan polis teşkilatı karşısında başka bir oluşuma yönelmek durumunda kalmaları.can nihayetinde o da istemez mi polise güvenmek.ancak polis görevini yerine getirmezse bu halk ne yapsın? bu bir tercih değil bir zorunluluk.polis görevini yerine getirse adam niye kendini kendisi savunsun.benim bu konuda şikayetim biraz polis teşkilatına biraz da polisin hakkını teslim etmeyen hükümete.bildiğim kadarıyla aldıkları ücret bu görevi yapacak kadar tatmin edici değil.her neyse konuyu saptırmayayım
demek istediğim şu halkın bilinçlenmesi ve bir vatanda yaşayıp aynı vatanın vatandaşı olduğumuzu anlaması için eğitime,pkk nın sökülmesi için polise ve askere yani silah gücüne,doğunun kalkınması ve hizmet götürülmesi için orada pkk karşıtı çoğunluğu oluşturan bir halka ihtiyaç var diye düşünüyorum.
Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#12 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 17:14

doğuda güvenlik güçlerinin aldığı ücret konusunda yanılıyorsun...

büyük paralar...ben biliyorum...

sonuçta aynı yere çıkıyoruz...eğitim...

ama ne zaman hangi şartlarda...

ve yahutta silah eğitim tercihini yapmada

hangi olguya ağırlık vereceğiz...

bence şartlar neyi gerektiriyorsa o olmalı...

şuan ohal ve silah bence...

PKK karşıtlığı oluşturan bir halk diyorsun peki bu nasıl olacak...

batıdakileri doğuya göndererek mi?

#13 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 17:18

Yanlış olan ülkenin yerel dagılımı; bu dagılımı orantılanmassa ki bu konuda u anki hükümet döneminde özendirici işler yapılmakda..
Dedikleriniz hiç bir anlamı yada yapılabilirligi kalmıcaktır..
Zira 70 milyonun dagılmı olabilirligin dışında bir ölçüde dengesiz..

smiley-sport036.gif  


#14 Lavinia

Lavinia

    FıRTıNa KuŞu

  • Üyeler
  • 5.669 Mesaj
  • Konum:AyaZ

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 17:29

PKK karşıtlığı oluşturan bir halk diyorsun peki bu nasıl olacak...
batıdakileri doğuya göndererek mi?


elbette hayır! batıdakileri niçin doğuya gönderelim?ben ülke içinde birilerini oraya buraya istek dışı taşımayı zaten doğru bulmuyorum.ben bunu eğitimle yapalım diyorum.doğudaki halkı(ve elbette ülkenin her yerindeki)tarih hakkında, bu vatanın nasıl alındığı konusunda,ekonomi ve ziraat kapsamına giren konularda eğitelim diyorum.PKK nın çözüm olmadığını,aslında sadece aramıza ayrılık tohumları serptiğini,dağa çıkarak bu vatanın ele geçirelimeyeceğini,vatanı korumak için fikir belirtmekten çekinilmemesi gerektiğini eğiterek ve öğreterek anlatalım diyorum.
bu arada bunların yapılması için silahlı kuvvetlere ihtiyaç olduğunu söylüyorum.eğitimin gerçekleşmesi için öğretmenin,öğrencinin ve halkın korumaya ihtiyacı var.Sınıfta eğitim devam ederken pkk orayı basmamalı. işte aynı anda olmasını söylerken kastettiğim şey bu.zaten eğitim gerçekleştikçe inanıyorumki pkk yanlısı sayı azalacak ve bir süre sonra bu bölgede askere olan ihtiyaç azalacak.ancak bu ilk eğitim sürecince silahlı kuvvete,polise gereksinim var diye düşünüyorum.ikisinin bir arada istememin sebebi bu.ben soruna bu şekilde bakıyorum .
Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#15 naturel

naturel

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 126 Mesaj
  • Konum:venüs +
  • İlgi Alanları:bilimsel konular,aşk,romantizm,şiir,güncel,kadın hakları,şarkılar,sinema,net,tv,arkadaşlar

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 21:51

bir kere burdaki pkk kimdir ,türk vatandaslarıda var bunların içinde ,neden bu örgüte katılıyolar peki sebeb nedir? bizim zamanımızda sağ sol olayları vardı ama zengin çocugu halinden memnundu ,sonuçta ordaki halkta parasızlıktan isyan ediyor sanırım ,biz geri kaldık isyanı zaten herkes bi istanbula gidelim de zengin olalım hayali peşinde ,özellikle erkeklerin sabah akşam düşndüğü şey piyasanın durumu ve para,iş kurmak yeni bir atılım başlangıç yapmak hiçte kolay değil cesaret ister .burdaki halkı eger zenbgin edemiyosan yine isyan çıkartacak öyleyse çözüm nedir? toprakta verilmezmiş siyasi olarak ,tv de skyturk te nihat gençin konuşmasını dinledim ç pkk için imkansızı istiyor diyor toprak verilmez çok degerliymiş peki ne olacak acaba ? ne yapcaksın budurumda ,birde çok çocuk yapıyolar ve zengin olan bile fakirleşir .hem para istiyosun hem çocuk işte cahil halkla uğraş dur .kadınlara doğum kontrol yapcaksın bi,r kere ikna edeceksin .gçö olayıda zorla olmaz oturu konuşursun kardeşim madem memnun değilsin hayatından gel bak sana şurda ev verelim ,bağ verelim ek dik geçin iştre bakalım ne olcak ,denize yakın veririsin balıkçılık yapar en azından .ben doğuda bulunmadım ama insan ın doğasına ve çözümün derinden yapılmasına taraftarım ,geçici çözümle bir yere varılmaz .

#16 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 04.09.2006 - 11:17

Ben Doğu'da bulundum. Bence sende gidip oraları gezmelisin. oraları görmeden yorum yapmak kolay..

Değişiklikler Kaydedildi...

#17 naturel

naturel

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 126 Mesaj
  • Konum:venüs +
  • İlgi Alanları:bilimsel konular,aşk,romantizm,şiir,güncel,kadın hakları,şarkılar,sinema,net,tv,arkadaşlar

Gönderim zamanı 04.09.2006 - 12:39

evet haklısın bulunmadım oralarda ,devlet büyükleri bu konuyla çareler bulmalı ve uygulamalı ,devleti yönetmek sorunları çözmek hiçte kolay değil,insanlar sorun çıkarmaya müsait,bazı sorunlar daha zor ve çözümü zor oluyor ama gereken yapılmalıdır masum askerler orada ölmemeli buna çok karşıyım ne gerekiyosa yapılmalı devlet ve millet olarak bu konuya gereken önem verilmelidir .

#18 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 04.09.2006 - 13:13

yer değiştirmelerle bir yer varılabileceği kanaatinde değilim. çünkü fiilen kürt halkının zaten yarıya yakını batıda. ben antalyalıyım. artık nüfusun 1/4 ü kürt kökenli vatandaşlarımızdan oluşuyor. bu da 200-250 bin kürt demektir. yani bir çok doğu ilinden fazla bir kürt nüfus.

bu halkı türk milletinden izole etmeniz de imkansız, etle kemik olmuşuz buralarda. biz ne dersek diyelim. doğudaki her olay, buralarda bizi ne kadar etkiliyorsa kürt kökenli vatandaşlarımızı da olumsuz bir şekilde etkiliyor. buralarda da pkk kürt halkı üzerinde etkili. maalesef kısa dönemde bi çözüm düşünemiyorum. bu meselenin tek bir boyutu(ekonomik boyutu) yok. sorun ekonomik, sosyal ve siyasi.

ayrılıkçı örgüt ve batılı dostlarımız etnik düzeyde kimlik tartışmalarını temcit pilavı gibi öne sürdükçe ve el altından pkk ve yan uzantılarına destek verdikçe, kürt halkı üzerinde siyaset yapanlar olduğu müddetçe olayı ekonomik baza indirgemek bi çözüm olmıyacaktır. sorunu kaynağında çözmek yani bataklığa yönelik çözümler bulmak gerekir. bu çözüm bölgenin tansiyonunun bi şekilde düşürülmesi ve ekonomik atılımların yapılmasıdır. tabii ki en başta eğitim süreci meselesidir.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#19 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 04.09.2006 - 13:54

-o zaman ülke geniş dağıt ordaki insanları daha verimli topraklara...
-gönder onları egeye akdenize güzel yerlere boşalt oraları,

-hatta ayır kürtleri biribirinden birini egeye yolla birini akdenize yolla ,

devlet büyükleri kültürlü olsun diyo... çözüm üretsin diyo... kendi engin kültürüyle, insanları sür, toprağından ayır, buda yetmez ikisini yanyana koyma, ayrı ayrı yerlerde oturt...

<_< içip içip mi yazıyosun bunları... yoksa hep mi bu haldesin...

uzun uzuda tartışmaya gerek yok... toplumların içinden kana susamış teröristlerin çıkabildiği gibi... bu tarz insanlarda çıkıyor... toplum için her ikiside tehlikelidir... yaklaşmamak faidelidir...

karışık yazalım..
bir devlet var ki ülkesinin bir köşesini sürgün bölgesi ilan etmiş... bir devlet memuru var ki doğuya gitmemek için bin takla atmış... bir ordu varki otoritesi sarsılıyo diye yıllarca ülke polisine özel tim yetiştirme sayısını kısıtlamış... bir subay var ki doğuda ki savaştan artacak maaşının hesabını yapmış... bir genç var ki ağzından kürt-türk eksik olmamış... bir amca var ki oğlunu kendi eliyle örgüte vermiş... bir gelin var ki kürt-türk bilmemiş askerdeki, dağda ki kocasını beklemiş... bir anne var ki sadece gözyaşı dökmüş,sadece beklemiş...

vatan dediğimiz bu toprak taze gelinlerin gözyaşları, siftahsız erlerin kanlarıyla sulanmış... er damat türk, taze gelinde kürtmüş...

sevdamız ne renk, ne dil, ne ırk, ne millet olsun,tek sevdamız olsun, oda vatan olsun...

haa bide doğudan toplucağımız insanları, tabirinle güzel yerlere sürdükten sonra, oralara yanyana gelmeyecek şekilde, kocaları izmire, kadınlarınıda afyona yerleştirdikten sonra, boşalan yerlere, doğu topraklarımıza birilerini yerleştirmeyi düşünüyomusun, oralar boş kalmayacaksa, devletin batıdan topladıklarınıda doğuya yerleştirmesi gerekecek... mi?
Gönüllü seferler açılacaksa, sende doğuya gidersin heralde... bide benimde bi teklifim var bu konuda doğudakiler batıya batıdakiler doğuya isimli müthiş projemiz çerçevesinde, ülkeini bölünmez bütünlüğünün yılmaz bekçileri olan ülkücülerin boşalan doğu illerine yerleştirilmeleri hepimiz için ii olacaktır.
Gönderilen Resim

#20 guide

guide

    Follow me! If you can...

  • Üyeler
  • 3.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Gönderim zamanı 04.09.2006 - 17:25

Ankara'dan sonrasını yakın demiş Ulu Önderimiz Atatürk zamanında , keşke somut hale dönüşseymiş ...
<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli