Jump to content



- - - - -

Coca Cola İçmek Haram mı ?


  • This topic is locked This topic is locked
95 replies to this topic

#21 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7,870 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Posted 01.09.2006 - 14:15

Sizler yorum yazmadan önce diğer yorumcuların yazmış olduğu yorumları okumuyormusunuz ?????????????????????? *fiuv  ;)  :P  :P  :P  :P  :banghead:  :banghead:  :banghead:  :banghead:

hiç huyum değildir... :) (bkz.diğer forumlar)
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#22 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 01.09.2006 - 18:27

Sevgili Serra ;
Sen elbette istediğin şekilde istediğin içecekle serinlemekte serbestsin, lahmacun yanında Coca Cola istemektede serbestsin, bu serbestiyetcilik özgürlük adına sevindirici ama halen daha arabesk bir toplum olduğumuzun göstergesi olması açısından üzüntü verici; Arabesk toplumun tahakkuk ettirdiği gençliğe bir örnekte yazdıklarından ötürü seni ve buradaki birçok yorumcuyu gösterebiliriz. Arabesk bir toplum ve taklitçi bir toplum işte sana çarpıcı bir örnek
TV reklamlarını genelde kimse sevmez çünkü bir filmin ya da dizinin tam can alıcı yerinde adamı çileden çıkarıverir.Hatta çoğumuz istemeden de olsa küfürü patlatıveririz oysa çoğu reklamda ince ince mesajlar almak mümkün tabi ki bu bakış açısına göre değişir! Mesela “Denio” vereceğim bu örneği mutlaka yakalamıştır :( . Her kanalda yayınlanan bir banka reklamı; Hızlı trende seyahat eden bir ABD'li, bir Japon, bir Türk.Fıkra misali. ABD'li; gevrek gevrek gülümseyerek, cep telefonunu icat ettiği ile. Japon; ABD'linin icat ettiği telefonu geliştirmekle övünüyor.Sıra bizimkine gelince çok bilmiş ve kendine güvenen bir eda ile gülümsüyor ve"Cebi aracılığı ile 20 Dakikada kredi çekmekle" övünüyor.Yani ortada; İcat ettiği ile övünen ABD'li İcat edileni geliştirmekle övünen Japon; Başkasının teknolojisi ile en hızlı borcu almakla övünen bir Türk! İşte Türk insanın içinde bulunduğu ortama en güzel iki örnek. Güler misin, ağlar mısınız?
Evet “Serra” İster ağlanacak halimize gülelim, ister gülünecek halimize ağlayalım! İster serinlemek için ABD'linin Cola sını içelim isterseniz buz gibi bir ayran. O da sizin bileceğiniz bir iş...

#23 Serra

Serra

    I'm Back !!

  • Üyeler
  • 8,125 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:MuEno

Posted 02.09.2006 - 14:30

tıpkı dediğin gibi yapıoruz..ama anlamadığım çok şey var...

arabesk toplum nedir..?

biz kola içerek taklit mi yapıos.. ?
Yokluğun bu bahar biter mi ?
Ya da bu
Son;Bahar biter mi ?

#24 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 03.09.2006 - 16:45

Arabesk kültürü ve arabesk toplumu ne demektir ? Bunu sen araştır ne anlama geldiğini öğren sonra kendinle mukayese et eğer haksızsam gel tartışalım ve bir hatırlatma cocacola içmek bal gibi taklitçilik ve arabesk kültürün bir yansımasıdır. Varmı itirazı olan ?
*zong *lol *lol *lol

#25 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 03.09.2006 - 16:58

Sakın içerken ferahlattığı için içmeyelim biz bu meredi ?
Senin dediğini sadece sen yapıyor olabilirmisin ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#26 yusufla

yusufla

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,577 posts
  • Konum:GüLLeR-DiYaRı....

Posted 03.09.2006 - 17:15

günahmı değilmi bunu söylemek bana düşmez ama.. süyleye bileceğim bir şey fare olyının gerçke oldu dur....

ama ben ona rağmen içerim.. ve içiyorumda.... *zong
"Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz." (İnsan Suresi, 30)

bir özlem var içimde uzaklara dogru
engin denizlere sana,ve aşkımıza
sisli bir maziden uzakta
yalnızca sana yakın
gönlümün dalgalarında sevgim kalsın
bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın...

#27 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 03.09.2006 - 17:26

Aslında konuyu kısır bir döngü haline dönnüştürecek tartışmaya sürükleme niyetinde değilim, fakat şu bilinen bir gerçekki Türk toplumunun büyük bir çoğunluğu kültürle medeniyeti birbirinden ayıramayacak kadar eğitimsizlik düzeyinde bu sebebten her Türk insanında azbuçuk arabesk kültürünün esintilerini görmek mümkün işte bundan dolayıda sevgili "9" senin yazdıklarından ötürü hiddetlenmedim ve gücenmedim şunuda çok açık yüreklilikle söyleyeyimki Coca Cola markasına ne pahasına olursa olsun tek kuruşumu dahi harcamadım harcamamda; içimiz yandığında sen Coca Cola ben anadolunun yaylasındaki yayıktan boşalan buz gibi ayranımı içeyim, sen asit iç ben protein içeyim, sen içindeki neidüğü belirsiz maddelerden müteşekkil sıvıyı iç ben mineral içeyim, sen bağımlılık kazan ben güç kazanayım, sen ABD liyi zengin et ben Türk köylüsü Memmet amcayı zengin edeyim. Seçim sizin fazla söze ne hacet !!!!!!!!!!!!!!!

#28 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8,516 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Posted 03.09.2006 - 18:25

Demagoji yapmak yersiz. "Hastasıyım Türk ürünlerinin" deyip işin içinden çıkmak kolay gelir, ama sen de ben de zorunlu olarak bir şekilde gavur icatlarını kullanıyoruz.

İçtiğin sigaradan (içmiyorsan 'içmiyorum' demene gerek yok), bindiğin arabaya; şu an bu yazıyı okuduğun bilgisayarından, kullandığın telefona kadar herşey gavur icadıdır. Amerikan olsun veya olmasın, sonuçta bağımlıyız.
Hadi bakalım, yalnızca Türk ürünlerini kullanarak yaşamaya çalışın. Ne var? Yoğurt, ayran, baklava (ki onu bile elimizde tutamıyoruz), döner vs.
Sadece bunlarla hayatta kalabiliyorsanız ne mutlu size..

Ha, tabii ki Coca-Cola içmeden de yaşayabilirsiniz. Hmm.. O zaman Kristal Kola veya ColaTurka üretilmemeliydi. Vardı bir gereği ki bizimkiler de benzer tatlar üretmeye çalıştılar.
Ne derece başarılı oldular, orası meçhul..

Coca-Cola firması, 1886 yılında kuruldu ve bugüne kadar buna benzer sayısız saçmalıkla boğuştu. Hâlâ sektörde lider olarak ve sapasağlam ayakta durabiliyorsa, sorgulamamız gereken İslam dünyasının, aç parantez bizim kapa parantez, ne ile uğraştığımızdır..

Doğru söylüyorsun aslında:
Seçim sizin, fazla söze ne hacet!
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#29 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 03.09.2006 - 19:16

Sevgili Mal G. ;
Öncelikle şunu hatırlatarak size tek tek cevap vermeyi düşünüyorum, yazdıklarımda eğer muhatap aldığım birileri varsa mutlaka yazarken asgari akademik nezaket kurallarına riayet etmeye azami gayret sarf ederim, buna rağmen yazacaklarımdan ötürü kırılmana veya üzülmene sebebiyet verirsem daha şimdiden yani yazıma başlamadan peşinen sizden özür diliyor ve yazdıklarınıza cevap vermeye başlıyorum.
Birincisi; Kuvvetle muhtemel demogoji kelimesinin anlamını bilmeden beni demogoji yapmakla suçlamışsınız çünkü bilmelisinizki ben siyasetçi değilim, alameti farikasını belirttiğim herhangi bir ayran şirketinin müteşebbisi veya genel müdürü de değilim, zaten yazımı tekrar ve yeniden okursan ora da ben herhangi bir markadan bahsetmemişim bunlar söz konusu değilken beni demogoji yapmakla neden suçladınız anlamış değilim. Sadece anlamını bilmediğiniz tartışma programlarında sık sık kullanılan bir kelimeyi bende kullanayım düşüncesiyle yazılmış olduğunuz sonucu ortaya çıkmış oluyor. Bilmeden bu tür davranışlar içerisine girmektense öğrenmek insana daha fazla artı değer katıyor.
İkincisi; Yazma demenize rağmen yazmak zorundayım sadece sigara değil bağımlılık kazandıracak ve emaneten korumam altına verilen vücüduma zarar verecek sigara dahil hiçbir maddeyi kullanmıyorum ve kullananlarıda buradan bir kez daha kullanmamaları konusunda uyarıyorum.
Üçüncüsü; Kullandığımız teknolojinin gavur icadı olması, bu konuya bakış açımı bir reklam örneği vererek vurgulamıştım zaten, şunu belirtmeliyimki ben medeniyete karşı değilim kültüre karşıyım sanırım bu konuda da medeniyetle kültürü çok iyi ayırt edebilme özelliğine sahip olmalıyızki hadiseyi çok daha iyi kavrayabilelim.
Dördüncüsü; Kristal Cola veya Cola Turka bütün bunlar arabesk bir topluma arabesk bir ürün hiç şaşırmadım.
Beşincisi; Coca Cola meselesiyle ilgili yazdıklarımın tamamını okumamışsınız sizi tekrar ve yeniden bu konuyla ilgili tüm yorumlarımı okumaya davet ediyorum. Eğer okudum deyiyorsanız o halde parça parça halinde yazılmış yazıları sentezleyip bir bütün haline dönüştürüp yorumlama konusunda küçük bir sıkıntı yaşıyor olmalısınız bu sıkıntınızı gidermeniz içinde bol bol okumanızı bir harabe sakini dostunuz olarak size tavsiye ediyorum.
Altıncısı; Batı hayranlığı üzerinizde o kadar belirgin bir şekilde tahakkuk etmişki bence bundan bir an önce kurtulmalısınız :ups: avatarınızda tüm harabe sakinleri elinde kılıç Ulubatlı hasanı görmek isterlerdi.
Öyle değilmi arkadaşlar............

#30 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4,490 posts
  • Konum:somewhere in the blue planet "EARTH"

Posted 03.09.2006 - 19:31

:ups: avatarınızda tüm harabe sakinleri  elinde kılıç Ulubatlı hasanı görmek isterlerdi.
Öyle değilmi arkadaşlar............

Yok ben istemezdim şahsen.Böyle iyi adamın avatarı.
I find your lack of faith disturbing!

#31 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8,516 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Posted 03.09.2006 - 19:47

Kuvvetle muhtemel demogoji kelimesinin anlamını bilmeden beni demogoji yapmakla suçlamışsınız çünkü bilmelisinizki ben siyasetçi değilim, alameti farikasını belirttiğim herhangi bir ayran şirketinin müteşebbisi veya genel müdürü de değilim, zaten yazımı tekrar ve yeniden okursan ora da ben herhangi bir markadan bahsetmemişim bunlar söz konusu değilken beni demogoji yapmakla neden suçladınız anlamış değilim. Sadece anlamını bilmediğiniz tartışma programlarında sık sık kullanılan bir kelimeyi bende kullanayım düşüncesiyle yazılmış olduğunuz sonucu ortaya çıkmış oluyor. Bilmeden bu tür davranışlar içerisine girmektense öğrenmek insana daha fazla artı değer katıyor.

Kelimenin kendisini bile yanlış yazıyorsun. Manasını bilmediğimi nereden çıkardın?
Lâf cambazlığı (manasını bilmiyorum ya, o yüzden Türkçe karşılığını yazayım) yaptığın yer şurası:

içimiz yandığında sen Coca Cola ben anadolunun yaylasındaki yayıktan boşalan buz gibi ayranımı içeyim


Kültürümüz medeniyete ayak uyduramıyorsa, kültürümüzü koruma anlayışımızı değiştirmemiz gerekir. Kullanmaktan haz duyduğumuz veya kullanılması kaçınılmaz olan ürünleri, sırf ABD malı olduğu veya kültürümüzü zedelediğini düşündüğümüz için kullanmamak çok basit ve bağnazca bir düşüncedir.

Ben sitenin kurucusu olarak her mesajı okurum, endişe etmeyin :)
Parça parça almıyorum mesajlarınızı, bilakis tüm düşünce biçimizini bu mesajlarınızı okuyarak anlayabiliyorum.
Ama koskoca 120 yıllık Coca-Cola'nın sırf münferit olaylarla aşağılanmasından sıkıldığımı da belirtmek isterim. Gerçi nedense hep Müslüman ülkelerde çıkıyor bu tür şeyler, orası da ayrı muamma :ups:

Benimki Batı hayranlığı değil, medeniyete ayak uydurma zorunluluğu. Siz de öyle yapın, bir zararını görmezsiniz *fiuv
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#32 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15,435 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Posted 03.09.2006 - 19:59

Mel G.
Mel Gibson demek deil belirteyim didim..
Adı Mel. le başlar Soyadı G. ile william wallace tiplemesini sefer ve Türkdür ( :
Mel G. nickinin isim babası benimdi hatırlıom ( :

Kola irenç bişi iyiki kurtulmuşum..
Çalkalamadan içmeyin gibi kapmanyalara devam edilmeli tek sölicem bu..

smiley-sport036.gif  


#33 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 04.09.2006 - 09:45

Demogoji kelimesinin anlamını bilmediğini tahminimde yanılmamışım allahtan kopyayı düzgün çekememişsin gitmiş sözlük anlamına bakmış yazıyı yazmışsın akademik tanımını öğrenseydin keşke neyse seni daha fazla yormak istemiyorum akademik tanımını ben yazayım.
Yunanca Demagogos kelimesinden Fransızcaya demagogue, Türkçe telaffuzu ile de demagog olarak geçen kelime anlam itibariyle "Halkın tutkularını ve önyargılarını halktan destek görmek için öven kimse" manasına gelen bir kelimedir. Etimoloji bakımından demagog halkı yöneten, halka yol gösteren kişidir. Eski Yunanistan'da demagog, halkçı partinin lideriydi. Kelime sonra küçültücü bir anlam aldı. Bugün de bu anlamıyla kullanılmaktadır.

#34 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8,516 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Posted 04.09.2006 - 10:05

Lütfen lâf ebeliği yapmayalım ve konunun özüne dönelim. Git TDK'dan bak manasına. Yanlış yazmışsın işte, neyi uzatıyorsun. Türkçe'de kabul gördüğü şekilde yazarım ben. Beni tanımadan Türkçem hakkında yorum yapamazsın. Akademik terime gerek var mı bu konuşmada? Türkçe'de nasıl geçiyorsa o şekilde kullanırım. Akademik bir konu tartışırken bu şekilde kullan sen.. Benim Türkçe'deki tek yardımcım Türk Dil Kurumu'dur.

Demogoji değil demagoji

Yanıtlanması gereken yerler bu bölümlerdir ayrıca:

Kültürümüz medeniyete ayak uyduramıyorsa, kültürümüzü koruma anlayışımızı değiştirmemiz gerekir. Kullanmaktan haz duyduğumuz veya kullanılması kaçınılmaz olan ürünleri, sırf ABD malı olduğu veya kültürümüzü zedelediğini düşündüğümüz için kullanmamak çok basit ve bağnazca bir düşüncedir.


Ama koskoca 120 yıllık Coca-Cola'nın sırf münferit olaylarla aşağılanmasından sıkıldığımı da belirtmek isterim. Gerçi nedense hep Müslüman ülkelerde çıkıyor bu tür şeyler, orası da ayrı muamma


Dip dip: Ayrıca bir önceki yazındaki Mal G.'nin de yazımı yanlıştı sanırım, değil mi? Öyle değilse terbiyesizlik olmuş çünkü..
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#35 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 04.09.2006 - 10:09

Benimki Batı hayranlığı değil, medeniyete ayak uydurma zorunluluğu. Siz de öyle yapın, bir zararını görmezsiniz

Bu yazdığında oldukça komik, hücrelerle ilgilenen bilim adamlarını avatar olarak seçseydin seni taktir ederdim oysaki avatarınızdaki İskoçyalının yaptığından daha fazlasını Kür Şad kaç Braveheart'lık destan yazdı bir gece kırkbir çeriyle !!!!!!!!!

#36 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 04.09.2006 - 10:15

Evet haklısın hızlı bir şekilde yazmak isteyişim demagoji de yaptığım harf hatasını isminde de yapmışım bu hatamdan dolayı sizden özür diliyorum *saksak

#37 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8,516 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Posted 04.09.2006 - 10:29

Bu yazdığında oldukça komik, hücrelerle ilgilenen bilim adamlarını avatar olarak seçseydin seni taktir ederdim oysaki avatarınızdaki İskoçyalının yaptığından daha fazlasını Kür Şad kaç Braveheart'lık destan yazdı bir gece kırkbir çeriyle !!!!!!!!!

Mel Gibson'ı severim, bunun ne sakıncası var anlayamadım *saksak

Ne diyorsunuz peki, hiç mi yabancı ürün kullanmayalım veya yabancı olan mal, hizmet vs.'nin 'tamamını' ülkemizden ve beynimizden silelim mi?
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#38 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 04.09.2006 - 10:33

arkadaşlar hepimiz elhamdüliilah müslümanız değil mi?

bazı konularda akılcı olmalıyız...

şu an biz müslümanların bilimde teknolojide sosyal hayatta işimize yarayacak hiç bir sektörde adı geçmiyor...

biz daha önce bunu tartışmalıyız...

neden biz üretemiyoruz...sürekli tüketiyoruz...

yani ister istemez bu şartlar bizi yabancı ürün kullanmaya teşvik ediyor...

#39 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 04.09.2006 - 10:34

Hayır öyle birşey yapalım kesinlikle demedim dememde lütfen yazdıklarımı iyi okumanızı istirham ediyorum zaten malın milliyeti kalmadı küreselleşmeyle birlikte sınırlar buharlaştı onun için kaliteyi ucuza almak birinci öncelik halinde fakat şunu gözardı etmemek gerekiyor milletler ancak kültürleriyle ayakta kalabiliyor dilde bir kültürdür az önce TDK sözlüğünü ateşli bir şekilde savundunuz ne kadar güzeldi buna itirazım olabilirmi o sözlükte Mel Gibson yaz bakalım sana ne deyecek ? överek bahsettiğin şeyde kendini bulamamak. Ne kadar acı değilmi ?

#40 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11,433 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 04.09.2006 - 10:36

Bu yazdığında oldukça komik, hücrelerle ilgilenen bilim adamlarını avatar olarak seçseydin seni taktir ederdim oysaki avatarınızdaki İskoçyalının yaptığından daha fazlasını Kür Şad kaç Braveheart'lık destan yazdı bir gece kırkbir çeriyle !!!!!!!!!

Valla coca cola değil ama pepsi içiyorum yıllardır..Günah olduğunu falan da düşünmüyorum.Evet sağlığımız için pek yararlı değil..Özellikle de selülitler için *saksak Ama yinede ne yemeğin yanında ne de sigaramın yanında onu hiç eksik edemiyorum..

Ha birde avatarlara bu kadar takmayın yahu..Hepimiz ülkemizi seviyoruz ve tarihimizde olan bazı olaylardan gurur duyuyoruz..O zaman hepimiz Atatürk'ün resmini veya Türk Bayrağı resmini avatar olarak kullanalım...Avatarlara göremi kişil,ik belirlenecek veya takdir edilinilecek?Yapmayın yahu..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users