Jump to content



- - - - -

Coca Cola İçmek Haram mı ?


  • This topic is locked This topic is locked
95 replies to this topic

#81 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 06.09.2006 - 19:27

Sevgili "Emily";
Sizin soru ve eleştirilerinize cevabımı nasipse yarın yazmayı düşünüyorum.
Hepinize şimdilik iyi akşamlar. *lol

#82 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6,785 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Posted 06.09.2006 - 21:07

Cımbızım nerde? (tabiki cümleleriniz içinden alıntı yaparak yazıcaz, her defasında tüm mesajı alıntı yapmayı gereksiz buluyorum, ki zaten sizde en az bizim kadar iyisiniz :P)
Müsadelerinizle başlıyorum:

Bu cümleniz ; bir arkadaşımız bu determinist bir bilim değilki ispatı söz konusu olsun demişti evet haklı tartıştığımız konu determinist bir bilim değil fakat bu cümle arabesk toplum olduğumuza çok süper bir örnek yani adeta bir ispat iyikide bu cümleyi yazmışsınız Üniversitelerde ders olarak okutulan kitaplara alınacak türden bir cümle.


Rica ederim efendim teveccühünüz, bilseydim başka özelliklerimi de yazardım :P

Eğer türk köylüsü Mehmet amcadan çok Amerikalı Mc Donald amcaya para kazandırıyorsak sebeplerini sorgulayıp çözüm üretmemiz gerektiğini söylüyorum tek derdim bu, gerekirse Mc Donald yanında Coca Cola içmektense, gözleme yanında ayran içelim bunu savunmam çokmu kötü ?


Zaten buna karşı çıkan yok ki buyrun sorgulayalım, çözüm üretmeye çalışalım, ama siz devamlı negatif eleştirildiğinizi düşünüp kendinizi savunmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca artık Mehmet amcayı sahiplenmekten ve burdaki yazarlara potansiyel muhalif gözüyle bakmaktan vazgeçin , mümkünse fasulyenin faydalarına geçelim *böö

Size sizin üslubunuzla naçizhane bir tavsiyede bulunayım: rica ederim yazdıklarınızı ve yazdıklarımızı başından itibaren gözden geçirin ve mümkünse kolayla ilgili fikirlerinizi beyan edin aksi takdirde ben bu konuyu konsept dışı olarak işaretleyip kapatmak durumunda kalabilirim.

Başka bir forumda uygun başlıklarla" akademik nezaket, asgari akademik nezaket, avatardan karakter analizi, meşhur Türk köylüsü Mehmet amcamız vb. " konular hakkında yazışabiliriz.



"Yoruma açık olmayan not: Yarın bu başlıkta kola ile ilgisiz tek bir mesaj konunun kapanması için yeterli ve geçerli bir mazeret olacaktır, akademik kuralları anladığımıza göre şimdi forum kurallarına geçebiliriz"

Saygı bizden :)

*lol
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#83 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 07.09.2006 - 14:12

Benden cevap bekleyen arkadaşlardan özür dileyerek bugünkü yazımı tamamen Colaya ayırıyorum, aksi taktirde, büyük olasılıkla “HARABE NET” ten kovulacağım. İşte benim “Cola kültürüne” özellikle de Formülü bile tam olarak bilinemeyen, insanlarımızı şişmanlatmaktan başka bir işe yaramayan, elinde cola ve patates ile tombul bir toplum üreten Amerikan ürünü olan “COCA COLA” ya.
Meseleye “Haçlı Seferleri” ile başlamak istiyorum; Haçlı seferleri aslında Kudüs’ü kurtarmak için değil, aç olan karnını doyurmak ve Türklerin elinde bulunan iktisadî kaynaklarla stratejik noktalara hakim olabilmek gayesiyle tertiplenmiştir. Haçlı sürüsü, Kralı, keşişi, kontu, şövalyesi ve bir sürü serserisiyle 600 bin kişilik bir kuvvet halinde 1096 yılında Avrupa’dan hareket etmiş ve bu aç insanlar bütün yol boyunca, din, mezhep ve milliyet farkı gözetmeksizin rastladıkları herkesi soyup öldürerek Anadolu’ya ayak basmışlardır.
Birinci Haçlı seferi sonucunda Kudüs’e giren haçlılar yetmiş bin müslümanı kılıçtan geçirmişlerdir.
Yaşadığımız yüzyılın son çeğreğinde ise Hristiyanlık dünyası sıcak savaşla başarılı olamadığı inanışlara mensup insanları dönüştürerek evcilleştiriyor. Bunu nasılmı yapıyorlar ? işte Noel, (sakın yine "cola" dan uzaklaştığımı düşünmeyin bunun ucu "Coca Cola"ya varacak :) ) eski bir Mithra geleneği. Hristiyan aleminin Noel olarak kutladığı 24 Aralık, güneşin doğum günü sayılıyor. Kış dönümü olarak kabul ediliyor. Ve sonrada Hz. İsa’nın doğum gününe dönüştürüyorlar. İsa’nın doğum günü Mezopotamya festival gelenekleriyle birleşiyor. Kuzey Avrupalı tanrılar Odin ve Thor’un, çocukları ziyaret edip hediyeler bırakması geleneği de işin içine giriyor. Ancak ritüellerin tamamlanması için tanrıların yerini tutacak bir de aziz gerekiyor. Burada "Aziz Nicholaus" ortaya çıkıyor. Çocukların, denizcilerin ve tutsakların koruyucu azizi sayılıyor. Kızakla dolaşıp çocuklara hediyeler dağıtan Noel Baba, Amerika’da Santa Claus, İngiltere’de Pather Cristmas adıyla anılmaya başlayan bir mit doğuyor. İsa’nın doğum günü ve yılbaşı geleneğine ekleniyor..
Bu gelenek, Amerika’ya Hollandalı ve Alman göçmenler tarafından taşınıyor. Amerikan kapitalizmi onu kültür endüstrisinin bir parçası haline getiriyor. Ve sonunda Noel Baba, Amerikan hayat tarzının ve Amerikan emperyalizminin simgesi Coca Cola’nın 1931’deki reklam kampanyasında kullanılıyor. Cola Firması, bu çok tanrılı dine mensup efsaneyi bir reklam figürü haline getiriyor. O güne dek yeşil mor giysilerle dolaşan Noel Baba kırmızıya bürünüyor. Kola kırmızısı artık Noel Baba’nın simgesi oluyor. Kola afişlerinde kullanılan “Haddon Sundblom” çizgisi bugün bilinen Kola renkleriyle donanmış tombul, kırmızı yanaklı, beyaz saçlı Noel Baba figürünü oluşturuyor. Kelt efsanesindeki kızaklar ve hediyelerle birleşince Kuzey kutbunda oturan geyiklerin çektiği kızağıyla uçan çocuklara bacalardan hediye bırakan günümüzün en popüler pop idollerinden biri haline geliyor. Tüketim ideolojisine eklemleniyor.
Kültür emperyalizmi ve onun yarattığı değerler, sömürülen ve ezilen yığınların ortaklaşa tepki göstermelerini engellemede önemli roller oynamaktadır. Kitle iletişim araçlarıyla ve emperyalist kültür endüstrisi sayesinde ezilenlerin bilincinin ele geçirilmesi ve fethi gerçekleştirilmiş görünmektedir. Bu endüstrinin başarısı sadece teknik manipülasyon becerisinde değil, bireyin atomize edilmesiyle kollektif inançların ve umutların değersizleştirilmesindedir. Bu kültür emperyalizminin yarattığı en büyük değer ise hiç şüphesiz “Coca Cola” dır. Yani geçmişteki haçlı seferlerinin simgesi haline gelen"HAÇ" ı yani evine Coca Cola sokan aslında bir HAÇ sokuyor.
Biraz uzun yazdım biliyorum, fakat kültür emperyalizminin boyutlarını çok net görebilmemiz için size birde klip sunuyorum;
“Vatandaş “Türk Osman” Osman Bey, sabah saat 7.00’de Casio masa saatinin alarmıyla gözlerini açtı. Puffy yorganını kaldırdı. Hugo Boss pijamalarını çıkarıp Adidas terliklerini giydi. WC’ye uğradıktan sonra banyoya geçti. Clear sampuanı ve Protex sabunuyla duşunu aldı. Colgate ile dişlerini fırçaladı. Rowenta ile saçlarını kuruttu. Bill’s gömleğini ve Pierre Cardin takımını giydi. Lipton çayını içti. Sony televizyonda medya özetlerini ve flash haberleri izledi. Citizen kol saatine baktı. Aile fertlerine ‘çav’ deyip Hyundai otomobiline bindi. Blaupunkt radyosunu açarak, rock müziği buldu. Ağzına bir Polo seker attı. Şehrin göbeğindeki Mega Center’daki ofisine varınca, Casper bilgisayarını çalıştırdı. Microsoft Excel’e girdi. Ofisboy’dan Nescafe’sini istedi. Saat 10.00’a doğru açlığını yatıştırmak için Grissini yedi. Öğlen Wimpy’s Fast Food kafeteryaya gitti. Ayaküstü Coca Cola ve hamburgeri mideye indirdi. Camel sigarasını yakıp Star gazetesini karıştırdı. Akşam üzeri iş çıkışı Image Bar’a uğrayıp CB’sini yudumladı, sonra köşedeki Shopping Center’a uğradı. Eşinin sipariş ettiği Persil Supra deterjan, Ace çamaşır suyu, Palmolive şampuan, Gala tuvalet kâğıdı, Sprite gazoz ve Johnson kolonyayı alarak kasaya yanaştı. Bonus kartıyla faturayı ödedi. Hafta sonu eşi Münevver’le Galeria’ya giden Osman Bey, Showroom’ları dolaşıp Kinetix ayakkabı, Lee Cooper blue jean satın aldı. Akşam evde bir gazetenin verdiği TV Guide’a göz atan Osman Bey, kanallar arasında zapping yaparak, First Class, Top Secret, Paparazzigibi programları izledi. Aynı anda Outdoor dergisini karıştırdı. Saat 22.00’ye doğru Show’da Türk dili üzerine panel başladı. Uykusu gelen Osman Bey, televizyonu kapatıp yatak odasına geçerken, kendini mutlu hissetti. “Ne mutlu Türk’üm diyene” diye gerindi ve mutlu(!) bir uykuya daldı...”
Sonuç olarak; Mısırın El Ezher’i, İranın Mollaları ve bunların fetvaları beni hiç ilgilendirmiyor. Okuduğumu anlayabildiğime göre neyin haram neyin helal olduğuna gayet güzel karar verebiliyorum. Onlar isterlerse annenizin ak sütü gibi Cola içmek helaldir desinler, halt etmişler. Ben “Cola”yı çoktan kendime haram kıldım.

#84 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4,490 posts
  • Konum:somewhere in the blue planet "EARTH"

Posted 07.09.2006 - 14:23

Mısırın El Ezher’i, İranın Mollaları ve bunların fetvaları beni hiç ilgilendirmiyor. Okuduğumu anlayabildiğime göre neyin haram neyin helal olduğuna gayet güzel karar verebiliyorum. Onlar isterlerse annenizin ak sütü gibi Cola içmek helaldir desinler, halt etmişler. Ben “Cola”yı çoktan kendime haram kıldım.

Cola'yı kendinize haram kıldınız demek.Bravo.O zaman bu yazınızı şu konuyu açtığınız ilk mesajınızda okusaydık keşke.Belki daha çabuk ve daha doyurucu bir yargıya varırdık.Madem El Ezher sizi ilgilendirmiyordu neden onların "fetva"sı ile konuya girdiniz.6 sayfa sonunda gelinen nokta bence yine de doyurucu değil.Ben şahsen Cola denen içeceği öyle bağımlılık derecesinde sevmem,olmazsa aramam.Ama arada sırada içtiğim oluyor.Kendime haram etmedim yani.Söyleyeceklerim bunlardan ibaret.
I find your lack of faith disturbing!

#85 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 07.09.2006 - 14:29

Sevgili "HknYmn";
Şu ketçap örneğimi ne çabuk unuttunuz, belki de gözünüzden kaçtı ve okumadınız. Eğer okumadıysanız, okumanızı özellikle sizden rica ediyorum.
Saygılarımla..................

#86 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8,786 posts
  • Konum:Fairy Tale...!!

Posted 07.09.2006 - 15:08

konumuz, kendimize neyi haram edip neyi helal kıldığımız değil ki..
kola içmek haram mıdır dinen sorulmuş bir sorudur, kafamıza göre ben kendime haram ettim deyip çıkılmaz...

tamam sağlığa her türlü asitli içecek kadar zararı vardır ve her sağlıklı olmayan şey gibi tadı gayet güzeldir.. içeriz içmeyiz çeşitli dayanaklı tercihlerimize kalmış..

kola aynı zamanda bir de kültürdür doğrudur ama her kola içen o kültürü benimseyecek ya da kendi özünden şaşacak diye de bir şey yok..

bir de formülünün tam olarak bilinmediği de nereden çıktı onu anlayamadım, açıklanmadı diye bunu iddia ediyorsanız çok komik demek zorunda kalacağım çünkü milyarlarca dolar satan ve tonla taklidi olan bir marka elbette ki formülünü sır gibi saklayacaktır, açıklayacak halleri yok ....

dipnot: bu konu gerçekten sıkıcı olmaya başladı...

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#87 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 posts
  • Konum:DUMANALTI

Posted 07.09.2006 - 16:22

haram değildir... ayıptır...
Posted Image

#88 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 07.09.2006 - 16:39

Sevgili Emily;
Ben, “cola dinen harammıdır ?” hiç kimseye hiçbir yerde böyle bir soru sormamışım, zaten bunu size sormamda soracaksam ya gider Diyanet İşleri Başkanı’na veya onun tayin ettiği bir müftüye sorarım. Ben okuduğum bir haberi buraya taşıdım ve haber hakkında yorumlarınızı merak ettim. Fikirlerimizi karşılıklı paylaşarak cola kültürü hakkında hep beraber ortak bir kanaati yakalamaya çalıştım. Dikkat ederseniz bu konu hakkında düşüncelerini paylaşanlar neredeyse aynı ortak paydada buluşmaya başladı.
İşte sizin son yazdığınız (!)
tamam sağlığa her türlü asitli içecek kadar zararı vardır

Ve sevgili Elma (!)
Cola içmiyorum desem yeridir

İşte sevgili HknYmn (!)
Ben şahsen Cola denen içeceği öyle bağımlılık derecesinde sevmem

Ve son olarakta sevgili GLAmor (!)
Amin inşallah birgün kurtulurum bu iki sağlığıma zararlı dost bildiğim düşmanlarımdan
(Cola ve sigara)
Eminimki katılımcıların tamamı alt yapısı veya backraund u ne olursa olsun bu tartışmaya katılsaydı veya katılanlar fikirlerini izah etmeye devam etseydi, sonuçta herkes aynı ortak paydada buluşacaktı.
Çünkü; İlk okul çağlarından başlayarak çocuklara demokrasi eğitimi verilirken şöyle bir yol izlenir. Demokrasi : “ halkın kendi kendini yönetmesidir” gibi cümlelerle tanımlanır ve kadınlarada seçme seçilme hakkı gibi olumlu örneklerle modellenir , daha sonra buna karşıtlık olarak padişahlık , şeriat gibi sistemler demokrasinin karşısına konur. Padişahlık ve şeriatlık tanımlanırken ise birkaç keyfi uygulamadan , şeriattaki kol kesilmesi gibi örneklerden yola çıkılarak olumlanmayacağı kesinlikle hiç kimse tarafından kabullenilmeyecek kesin örneklere başvurulur . Bu , bir şeyin ne olmadığını anlatarak ne olduğunu anlatma yöntemidir. Ne olmadığını anlatarak , istenen modele bağlanmasını ve fanatikleşmesini sağlamak için uygun duygusal ve bilinçsel altyapı hazırlama yöntemi. Nefret yaratarak karşıt duygunun beslenmesi. Ve daha sonra çocuğa sorulur. Sen hangisini seçersin ?
cevap : demokrasi
Şimdi; bu forumdaki bu kısmı gören tüm üyelere sorsam, artık cola özelliklede coca cola içermisiniz ?
Cevap : Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayıııııııııııııııııııııır..............
dip not : Tuttuğunuz takımın maçı vardır. İlk önce seyir zevki yüksek keyiflerle maçı izlemeye başlarsınız, eğer takımınız yenilmeye başlarsa seyir zevki biran da düşer, maç sıkıcı olmaya başlar. Yinede maçı bırakıp gidemezsiniz, maçın bitmesini beklersiniz.

#89 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6,785 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Posted 07.09.2006 - 21:06

Beklentilerinizi boşa çıkarmak istemem ama sorunuza şöyle bir cevap veresim geldi:

Şimdi; bu forumdaki bu kısmı gören tüm üyelere sorsam, artık cola özellikle de coca cola içer misiniz ?

Cevabım: " 1.Harabe.net Coca Cola İçme Şenlikleri "

(Belkide ulaşmaya çalıştığınız gerçek ortak nokta budur :P)

İnanın kola içme ya da içmeme isteğim üzerinde toplu iğne başı kadar etki yaratmadınız. Bence strateji değiştirmelisiniz ya da önce hedef kitleyi tanımaya yönelmelisiniz.

Bu konuya birdaha yazacağımı sanmıyorum, başka konularda görüşmek dileğiyle sevgili Suüstündeyürümek *böö

*zong
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#90 greenyblue

greenyblue

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 200 posts

Posted 07.09.2006 - 23:22

Günlerdir konu başlığını görüyor ama es geçiyorum çünkü komik geldi." Coca Cola İçmek Harammı ?" suustundeyurumek gerçekten su üstünde yürüyor gibi. Böyle bir başlık atıldıysa ya 'Evet haramdır' ya da 'Hayır değildir' şeklinde cevapların gelebileceği bir ortam oluşur. Günlerdir yazılan 6 sayfada bu cevaplar o kadar az ki. Haram ya da değil. İnsanlar inanışlarına göre davranmakta özgürdür, başkasının hayatını engellemediği sürece. Yazılanları hepsini okuyunca benim de içimden bir şeyler yazmak geldi. Konuyu açan suustundeyurumek olduğu için cevapların da ona yönelik olması normal karşılamalı gibi geliyor. Eğer o da kabul ederse. Yoksa ona savaş açmışlığımız yok aynı ecdat benimki de. Hatta onun dedesi savaştıysa benim babam savaştı .

Konu ile alakasız gibi dursa da: Geçenlerde gazetelerde çok küçük bir haber vardı. Adamın biri şimdi nereli olduğunu hatırlamıyorum hayatı boyunca insan sağlığına yararı olamyan hatta zararlı denilen ama lezetli olan şeyleri tüketmiş ve 108 di sanırım yaşına kadar yaşamış. Genetik sen nelere kadirsin?

Kolaya sağlık açısından karşı olabilirsiniz. İçinde gerçekten vücuda zararlı maddeler vardır(burda şunu belirteyim daha önce yazıldığı için açıklama gerği duydum.Farelerin sevdiği meyan köküdür ve kolanın özü de meyan köküdür. Pepsi Coca Cola Cola Turka fark etmez yani) ama yediğimiz ya da içtiğimiz şeylerin çoğu zararlı madde içeriyor zaten. Hatta belki Mehmet amca yoğurdu hazır alıp, elektrikli makinede çevirerek ayran yapıyordur. Aslında ben tarzınızdan ayranı Mehmet amcanın yapmasını beklemek yerine kalkıp kendinizin yapmasını tercih edeceğinizi düşünmüştüm, siz de tüketen taraftasınız yani.

Eğer kolaya ABD nin para kazanmasını istemediğiniz için karşıysanız ya da Avrupa'nın yaşam sizin için oldukça zorlaşacak demektir.

Arabesk toplum olmaktan da gocunduğunu sanmıyorum forumdakilerin çünkü yaşadığımız topraklar yüzyıllardır hatta binlerce yıldır değişik kültürlere medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Herbiri kendinden bir şeyler bırakmış. Etkilenmemek olanaksız.

Forum ahalisinin pek çoğuna ben de katılıyorum. Coca cola gerçekten güzel. Adamlar sloganı iyi tutturmuş 'Hayatın Tadı' Pazarlama konusunda da oldukça iyiler. Bize uyuyor, renklerimiz aynı 'Kırmızı-Beyaz' Kritik noktalardan vuruyorlar. Çok çok az da olsa ben de tüketiyorum yeri gelince. Sağlığıma dikkat etmeye çalışıyorum hem de. Hem ABD'ye başka türlü de para kaptırıyoruz zaten.

Başlığa uygun cevap yazmak gerekir ki o da: "Bence haram değil. Sağlığa zarlı olması haramdır demek anlamına gelmez. Doktorlar kırmızı eti de sağlığa zararlı diye söylüyor ama kurban etini mangalda yapıp yemeden olmuyor. <_< Size ikramda bulunan kişi arkanızdan helal etmezse onu bilemem tabi"

Emily ve Elma'nın yazdıklarına da fazla fazla katılıyorum ellerine sağlık.
Οζδε

#91 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 08.09.2006 - 10:33

Sevgili Elma;
Öncelikle, bundan böyle “Coca Cola” içermisiniz ? soruma nasıl bir cevap verirmişsiniz ona bir bakalım;
İşte cevabınız.
" 1.Harabe.net Coca Cola İçme Şenlikleri "

Şimdi de şu yazdıklarınızı hep beraber okuyalım,
İnanın kola içme ya da içmeme isteğim üzerinde toplu iğne başı kadar etki yaratmadınız. Bence strateji değiştirmelisiniz ya da önce hedef kitleyi tanımaya yönelmelisiniz.

Bence dürüstlük duygu ve düşüncelerde de olmalı, sizcede öğle değilmi ? Son yorumumu zaten özellikle hedef kitleyi tanımak adına kasıtlı olarak o tarzda ve o ulupta yazmıştım. Tahmin ettiğim gibi yazdığınızın tam aksine son yorumumla, şenlik düzenleyecek kadar sizde bir etkiye sebebiyet vermişim.
Artık bu konuya yorum yapmayacağınızı da yazmışsınız; Canınız sağ olsun sevgili Elma !!!!

#92 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8,786 posts
  • Konum:Fairy Tale...!!

Posted 08.09.2006 - 11:44

Son bir hatırlatma da benden olsun...

Konu başlığı Coca Cola İçmek Haram mı? Bunu hatırlamanızı tavsiye ediyor ve konsept dışı her mesajın geri dönüşüme gideceğini belirtiyorum.
Ayrıca hakaret veya kişisel yazışmalar olursa da konu derhal kapatılacaktır... Biline.... :P

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#93 inan

inan

    tersceviroku

  • Üyeler
  • 2,596 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 08.09.2006 - 11:50

Sevgili suüstündetaklaatmak.;

Neden bu konuyu açma gereği duydunuz?
Bîgâne-i mahabbetün olmaz gam-âşinâ
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina

#94 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 08.09.2006 - 12:21

Admin ve yönetici arkadaşlar, bana karşı olan tutumunuza saygım sonsuzdur. Yalnız yazdıklarımı yanlış algılayıpta geri dönüşüm kutusuna göndermeniz kesinlikle saygı sınırlarını zorlamaktadır, geri dönüşüm kutusuna giden yorumlarımın geriye dönüştürülmesini sizden rica ediyorum. Çünkü ben orada hiç kimseye hakaret etmedim etmemde, bana hakaret edenler olsada sorun değil varsın hakaretlerine devam etsinler yorum zaten katılımcılara ait olacaktır. İkinci olarakta ben o yorumummun altında greenyblue arkadaşıma bir mesaj yazmıştım iletişim hakkımda engellenmiştir. Eğer o yazdıklarımı bir hakaret olarak algıladıysanız algıda problem yaşanıyor anlamı çıkar. Çünkü; Eğer samimi , iyi niyetli ve yardımsever bir insansanız ve bu özelliklerinizi sizinle aynı konumda bulunan bir kişiye gösteriyorsanız bunun adı ; iyi niyet ve arkadaşlıktır ,
Eğer bu özelliklerinizi sizin altınızda çalışan bir insana gösteriyorsanız bunun adı ; nezaket ve mütevaziliktir. Eğer üst konumda çalışan bir insana sergiliyorsanız bunun adı şöyle konur : yalakalık. Şimdi de yalakalık kelimesinin sözlük anlamına bakalım “Yaranmak amacıyla aşırı derecede övgüde bulunma işi.” Ve artı ben o yorumumda hiç kimseye direk olarak yalaka dememişim.
Bir hatırlatma da ben yapayım; eğer bu şekilde tehdit edici uyarılarınıza devam ederseniz "silinir, kapatılır" gibi harabe.net hakkındaki düşüncelerimde negatif bir etkiye neden olursunuz ve bir daha girmemek üzere harabe.net’ i terk ederim. Bir üyeyi kaybetmek sizin için ne anlam ifade ediyor bilmiyorum ama yinede hatırlatmış olayım.
Saygılarımla.........

#95 inan

inan

    tersceviroku

  • Üyeler
  • 2,596 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 08.09.2006 - 12:34

Kıvırma aslanım başlatma sözlük anlamına az delikanlı ol şimdi konuna devam et birdaha kimseye hakaret etme hadi kal sağlıcakla.
Bîgâne-i mahabbetün olmaz gam-âşinâ
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina

#96 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8,786 posts
  • Konum:Fairy Tale...!!

Posted 08.09.2006 - 13:16

Hiç bir üyemizi kaybetmek ya da kırmak istemeyiz.Ama gitmek isteyenleri de zorla tutmamız mümkün değil takdir edersiniz ki..

Giderim terkederim buraları diye tehditvari konuşmalara harabe sakinleri olarak son derece alışkınızdır ve üyelerimizin tercihlerine son derece saygılıyızdır..

mesajınızı geri dönüşüme gönderen kişi olarak, yazmış ve sözlük anlamı şeklinde daha da vurguladığınız kelimeyi hakaret olarak algıladığımı belirtiyorum ki öyledir.
tek bir kişiye veya ortaya olması, sözün hakaret içeriğini eksiltmez..Alttaki son notunuz içinse, eminim greenyblue zaten ona da cevap hazırladığınızın farkındadır ne de olsa kronolojik olarak düşünüyor ve hazırlıyorsunuz, en azından bu kadar tanıdık sizi..

Son olarak kimseyi tehdit etmiyoruz , forum kuralları denen bir durum var ki konsept dışı mesajlar geri dönüşüme gider, konu amacından uzaklaşırsa kapatılır.. Ayrıca her yazdığımız yanıtı yönetimden olmamız ile ilintilendirmenizi son derece manasız bıuluyorum çünkü en ufak bir ilgisi yoktur.

SONNOT: Konu amacından uzaklaştığı için, konu kapatılmıştır...
Saygılarımla....

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users