İçerik değiştir



- - - - -

Beyaz Piramit - Çin'de Saklanan Türk Piramidleri


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 24 yanıt verildi

#21 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 11.05.2008 - 23:36

Mısır piramitleri ilk fıravundan bile eskidir korbon 14 testi bınu gösteriyor, bende sizin yanıldığınızı göstermek isterim ist. hilton otelinde 9 bin senelik türklerin takıları açık artırmayla 13 sene evvel satıldı demekki eski kavimleri dikkate almamışsınız.

#22 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 11.05.2008 - 23:43

okan özçelik arkadaşım ilk türk kavmi hunlar mö200 de yaşamıştır diyosunuz. yaani biz o yıllara kadar yoktuk ta o tarihlerde uzaydan mı geldik? :P şaka bir yana, ön türk tabiri sanırım hunların da öncesindeki türk topluluklarını kastediyor ;)
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#23 okan özçelik

okan özçelik

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 49 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:sinop

Gönderim zamanı 12.05.2008 - 10:01

bak güzel kardeşim bilinen ilk ön türk uygarlık hunlardır hunlardan önce bilinen veya kanıtlanmış bir türk kavmi yok. ama araştırmalarım sonucunda birşey keşvettim türklerin çinlilerden türedini,mesela ilk türk kavmi çin in içinde oluştu ve bağzı çin hükümdarlarıda türk tü.
Ezel sofrası üzerinde her ne kadar halk kavgadaysa da, yediler ve yerlerse de, sofra yine o sofradır, ondan hiçbir şey eksilmez. O olduğu gibi durur. Bir kuşu bir dağın üstüne konsa, sonra uçup gitse, dağda bir fazlalık veya bir eksiklik görünür mü?

#24 okan özçelik

okan özçelik

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 49 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:sinop

Gönderim zamanı 12.05.2008 - 10:06

bak lena bağzı uygarlıklar türkler gibi yaşamayı sever mesela arkadaşın dediği kızıldereliler gibi onlarda türkler gibi yaşamıştır her yönden türklere benzerler ama kanıtlanmış bir şey değildir bu
Ezel sofrası üzerinde her ne kadar halk kavgadaysa da, yediler ve yerlerse de, sofra yine o sofradır, ondan hiçbir şey eksilmez. O olduğu gibi durur. Bir kuşu bir dağın üstüne konsa, sonra uçup gitse, dağda bir fazlalık veya bir eksiklik görünür mü?

#25 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.04.2010 - 16:54

Türk tarihi yeniden yazılabilir

Çin'deki Türk piramitlerine giren bilimadamı Oktan Keleş, piramitlerde Ay-yılız ve kurt başı gördüğünü söyledi.

Çin'in orta kesimindeki Şaanşi eyaletinin başkenti Şian şehrinin 100 kilometre yakınında bulunan Çin piramitleri hakkında araştırmalarda bulunan ve piramitlerin içine giren ilk Türk araştırmacı yazar Oktan Keleş, piramitlerdeki materyallerin Türk tarihi açısından büyük önem arz ettiğini ve "bütün ezberleri bozacak kadar dünya tarihi açısından önemli olduğunu" söyledi.

"TARİH YENİDEN YAZILABİLİR"

"Beyaz piramitler" ya da "Türk piramidi" diye de anılan piramitlere giren ve orada araştırmalarda bulunan Keleş, "Buradaki materyaller konunun uzmanları tarafından incelendiğinde şunu söyleyebiliriz: Tarihin tekrar yazılması gerekebilir" dedi ve piramitlerdeki materyallerin Türk tarihi açısından büyük önem arz ettiğini belirtti.

Keleş, bölgeye daha önce de araştırma yapmak için başkalarının gittiğini ancak araştırmacıların görüntü almasına izin verilmediğini ve şimdi yayımlanan fotoğrafların, "şu ana kadar yayımlananlar arasında bir ilk" olduğunu vurguladı.

"TÜRKLERE AİT"

Yaşlı bir Çinli rehberliğinde piramitlerin iç kısımlarına girdiklerini belirten Keleş, piramitlerin içinde Türklere ait olduğunu düşündükleri sembol, heykel ve tabletler olduğunu kaydetti.

Keleş, kendilerinin ortaya koyduğu deliller karşısında Çinli yetkililerin, "Eski dönemlerde Uygurlar, Çinliler adına paralı asker olarak görev yapıyorlardı. Buradaki semboller ve işaretler onlardan kalma" dediğini aktardı ve "Bu düşünce tabii kendilerine ait" diye konuştu.

ATANIZ OÐUZ KAÐAN'IN TEMSİLİ SURETİDİR

Keleş, yaşlı Çinli'nin verdiği bilgiye göre, mumyanın yüzünün önceden daha net olduğunu, ancak zaman içerisinde köylülerin mumyanın bazı parçalarını koparması nedeniyle bozulmaya başladığını söyledi.

Çift boynuzlu granit taştan üç metrelik baş figürünü sorduklarında ise şaşırtıcı bir cevap aldıklarını belirten Oktan Keleş, Çinli'nin "O sizin atanız Oğuz Kağan'ın temsili suretidir" dediğini nakletti.

Keleş, Çinli'nin piramidin alt kısmında başka bir mumya olduğunu ve onun hiç bozulmadığını ileri sürdüğünü, ayrıca var olan binlerce tabletten bazılarının zaman içerisinde aşınarak birbirine yapıştığını söylediğini aktardı.

TÜRK PİRAMİTLERİ

Şian şehrinin 100 kilometre yakınında bulunan Çin piramitlerinin, diğer adıyla "Türk piramitlerinin" keşfi konusunda birçok iddia bulunuyor.

Bunların arasında en yaygın olanı ise İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikalı pilot James Gaussman'ın Hindistan'dan Çin'e uçarken piramitleri gördüğüne dair iddialar olmasına karşın, bu iddiaları doğrulayacak bir kanıt bulunmuyor.

Gaussman'ın iddialarının aslında Trans World Havayolları'nın Uzak Doğu yöneticisi Binbaşı Maurice Shehan'a ait olduğu düşünülüyor.

Keleş, Hausdorf'un bu piramitlerde, ön Türklere ait "yazılar ve çok değişik mumyalar olduğunu" söylediğini, ancak bunları delillendiremediği için bilgilerinin kuşkuyla karşılandığını belirtti.

Piramitlerin sayısının irili ufaklı 100 civarında olduğu belirtilirken, söz konusu piramitlerin kime ait olduğu ve içindekiler hakkında kesin bilgi bulunmuyor.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli