İçerik değiştir



- - - - -

ATATÜRK Ü DİNSİZLİKLE SUÇLAYANLARA, ATANIN CEVABI VAR.

ATATÜRKÜ DİNSİZLİKLE SUÇLAYANLARA ATANIN CEVABI

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 halukgta

halukgta

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 169 Mesaj

Gönderim zamanı 29.09.2017 - 17:11


Günümüzde Atatürk düşmanlığı, öyle ayyuka çıktı ki, Atatürk ün bir konuşması basına verilerek, Atatürk dinsiz ve din düşmanı ilan edildi. Önce şunu açıkça söylemek isterim. Kimin dinsiz ve din düşmanı olduğunu, yalnız Allah bilir. Bizler karşımızdaki kişiye, benim dini inancım yok demediği sürece, asla din adına yargılayıp, bu dinsiz kararını veremeyiz. Çünkü bunu Allah yasaklamış ve kimin takvaca üstün olduğunu, yalnız ben bilirim demiştir.

 

Atanın konuşmasından bir bölüm sizlere nakletmek istiyorum, ama her ne hikmetse bu konuşmaların tamamı topluma verilmiyor. Onun içinde konuşmadan alıntı yapacağım sözlerin, ilk bakışta ne anlama geldiği konusu farklı şekillerde yorumlanabilir, yanlış anlamlar yüklenebilir. Ne yazık ki art niyetli kişiler, dinde kendi nefislerinde kanıt yaratmak içinde, aynı yönteme başvurup, ayetlerde geçen kelimeleri cımbızlayıp, farklı anlamlar verebiliyorlar. Konuşmadan alıntı yapalım.

 

“Bizim devlet idaresindeki ana programımız, CHP programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır.

 

Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan KİTAPLARIN DOĞMALARI ile asla bir tutmamalıdır. Biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.”

 

Atatürk, asla söylemesi mümkün olmayan sözlerle, mahkûm edilmeye çalışılıyor. Biliyorlar ki, bu iftiralara, kendisi mezarından kalkıp cevap veremez. Unuttukları ona inanan ve güvenen neslin, asla yok edilemeyeceğidir. Şöyle düşünelim bir an. Atatürk kabrinden kalktı ve bu sözlerinden dolayı kendisine iftira atanlarla mahkemede yüzleşiyor ve hâkim Ataya şöyle bir soru soruyor; “SEN ALLAH IN GÖNDERDİĞİ KUR’AN A KARŞIMI, BU SÖZLERİ SÖYLEDİN demiş olsa, sizce bu sözleri söyleyen Atatürk, nasıl cevap verir? Bakın nasıl cevap veriyor.”Bu sözler ve düşünceler, şahsıma hakarettir, iftiradır. Benim sözlerimden, nasıl olurda Allah tarafından gönderilen Kur’an ı kast ettiğimi anlarsınız. Konuşmamda, Allah ve onun gönderdiği Kur’an dan bahsediyor muyum? Dikkat ederseniz, konuşmamda tek bir kitaptan değil, birçok kitaplardan bahsediyorum” 

 

Çok doğru, Kur’an ve Allah kelimesi asla geçmiyor konuşmada. Birçok kitaplardan bahsediliyor. Karşı savunma avukatı, bu sözler karşısında kalkıp, şunları söylediğini var sayalım. “Allah ın gönderdiği Kur’an ismini söylemiyorsunuz, ama gökten indirdiği sanılan kitaplardan kasıt Kur’an dır. İlhamını, gökten ve gaipten gelenden değil, hayattan almış bulunuyoruz sözleri ile de Kur’an ı kast ediyorsunuz.” Dediğini düşünelim. Acaba bu sözleri dinleyen Atatürk, sizce bu sözler karşısında, nasıl bir cevaplar verirdi?

 

“Benim kimden ve hangi kitaplardan bahsettiğimi ve ne maksatla bu sözleri söylediğimi, siz kendi düşüncelerinizde yorumlayarak, kendi değer yargılarınızla bu değerlendirmeyi yapıyorsunuz. Bunlar benim sözlerim değildir. Bu konuda açık kanıtınız nedir, benim Kur’an ı inkâr maksadıyla söylediğimden nasıl emin olabilirsiniz? AMA BENİM, BU MAKSATLA SÖYLEMEDİĞİMİN KANITI KUR’AN DIR. ÇÜNKÜ BEN KUR’AN DAN BAHSETMİŞ OLSAYDIM, GÖKTEN İNDİRİLMİŞ OLDUĞUNU SÖYLEMEZDİM. BEN BİLİYORUM Kİ, KUR’AN IN GÖKTEN İNDİRİLDİĞİNE DAİR BİR BİLGİ KUR’AN DA YOKTUR. Allah her yerdedir ve mekândan münezzehtir. Cebrail tarafından tebliğ edilmiş bir rehberdir Kur’an. Gaip yani, nereden geldiği, ne durumda olduğu belli olmayan kelimesini de Kur’an için kullanmam mümkün değildir. ÇÜNKÜ KUR’AN IN ALLAH KATINDAN GELDİĞİ ÇOK AÇIKTIR.”

 

“Gaip kelimesi, yani bilemediğimiz, emin olamayacağımız bizlere tebliğ edilmeyen, hakkında bilgimiz olmayan, emin olamadığımız bilgiler için söylenir. BENİM İLHAM ALMADIĞIM, ALMAK İSTEMEDİĞİM DEN KASTIM, KUR’AN DEĞİLDİR. BENİM KAST ETTİĞİM, BATILIN VE HURAFENİN, ATALAR DİNİNİN DAYATARAK, BUNLARDA ALLAH KATINDANDIR DEDİKLERİ İNANÇLARDIR, DOĞMALARDIR.  Allah ın kitabını bir kenara bırakıp, Allah ne emrediyorsa tam tersini din diye topluma sundukları bilgiler, bizler için rehber değildir, emin olamayacağımız bu bilgilerden ilham alamayız.”

 

“Hatırlayınız peygamberimiz, mahşer günü ne söyleyeceği örneği veriliyordu Kur’an da? “BENİM ÜMMETİM KUR’AN I TERK ETTİ.” İşte bizim isyanımız, bu terk edilişedir. Bizler Kur’an ın yerine koymaya çalıştıkları hayatın, doğanın gerçekleri, kanunları ile bağdaşmayan, bunlarda Allah katından indirilmiştir dedikleri beşeri fikir ve sözlerden, onların kitaplarından asla ilham almayız, almayacağız da. ÇÜNKÜ BU KURAL VE HÜKÜMLER, ALLAH IN EMRETTİĞİ YAŞAMINA, YARADILIŞ KURALLARINA, ALLAH IN KOYDUĞU TABİAT KANUNLARINA, HAYATIN ÖZÜNE AYKIRIDIR. ONUN İÇİN BİZLERİN İLHAM ALACAĞI YAŞAMDIR, ALLAH IN BİZLERE SUNDUĞU EŞSİZ HAYATTIR, TABİAT KANUNLARIDIR. Bugüne kadar toplumların geri kalması, insanların acı ve ızdırap çekmesi, Allah ın FITRATIMIZA KOYDUĞU kanunlarını bir kenara koyup, kendi dinlerini yaratıp, Allah ın koymadığı kuralları, bunlarda Allah katından dır denmesi nedeniyledir. İşte bizler bu gidişe dur diyoruz ve ALLAH IN YARATTIĞI YAŞAMDAN, TABİAT KANUNLARINDAN, HAYATIN GERÇEKLERİNDEN İLHAM ALIYORUZ. BUDA KUR’AN IN TA KENDİSİDİR.”

 

“Bugün bizlere din diye sunduklar, ne Kur’an dır, nede Allah katındandır. Hepsi hurafe ve sanı bilgilerdir. YANİ DOĞMADIR. DOĞRULUĞU DENEYDEN GEÇMEMİŞ, SINANMAMIŞ, HAYATA GEÇİRİLDİĞİNDE HUZUR VE MUTLULUK VERDİĞİ HİÇBİR ÖRNEK YOKTUR. Onun içinde bu tür doğmalarla toplumu yönetmek yerine, doğrudan doğruya Allah ın yarattığı eşsiz hayat gerçeklerinden örnek alıyoruz, ilham alıyoruz. Kur’an hayatın bu gerçeklerini yaşamamızı bizlere emreder.”

 

Bu savunmayı yapan Atatürk e karşı, sizce tarafsız bir hâkim, nasıl bir cevap verir ve kararını açıklar?  Yorumunu sizlere bırakıyorum. Bu konuşmada açıkça söylenmemiş, açıklanmamış bir konuda yorum yaparak, bu ülkeyi düşman işgalinden kurtarıp, halkın en zor anında toplumu tek yumruk yapan lider Atatürk e karşı, dinsiz imansız damgası vurmak, saygısızlığın vefasızlığın açık bir örneğidir.

 

Atatürk bu konuşmasıyla, neyi kast ettiğini yalnız Allah bilir. Ben din adına diğer konuşmalarından yola çıkarak, Atatürk ün dinsiz, inançsız ve Kur’an düşmanı olacağını asla düşünmüyorum. Ama tekrar söylüyorum gerçeği, doğruyu yalnız Allah bilir. Eğer dine karşı, inançsız bir insansa, bunun hesabını Allah a verecektir. KİŞİLERİN İNANÇLARINI BİZLER ASLA SORGULAYAMAYIZ, KENDİ DEĞER YARGILARIMIZLA KARARLAR VERİP, KİŞİLERİ DİN ADINA SUÇLAYAMAYIZ. Bizlerin yapacağı, gözlemleyeceği, topluma karşı faydalı bir insan olup olmadığıdır. Ne yazık ki bu yanlışı günümüzde de çok yapıyoruz, bazı kişileri dindar, bazı kişileri dinsiz ilan ediyoruz. Tabi hep yanılıyor ve acısını da çok çekiyoruz. Yakın geçmişte bunun örneğini gördük ve toplum olarak büyük acılar çektik.

 

Allah hayatın gerçeklerini anlamamız için, Kur’an da bizlere yarattığı tabiatı örnek verip, göklerde ve yerde neler var, bakın kurduğum eşsiz düzeni anlamaya çalışın, aklınızı kullanın ve ders alın der bizlere. Toplumu yöneteceklere de, adaletle yönetmesini emreder. İşte size hayattan, yaşamın gerçeklerinden örnekler. Ama beşerin, mezheplerin getirdiği FIKIH inancı, hayatın gerçeklerinden çok uzaktır. Düşünebiliyor musunuz, bir kişi zina yaptığında, taşlanarak öldürme emrini Kur’an vermemiştir. Doğmaların yaşandığı, beşerin yarattığı dinin kurallarıdır.  Atatürk kurduğu devletin kanunlarında, asla böyle inançlara yer olmadığını açıkça bildirmiştir.

 

Bu konuşma 1 Kasım 1937 de, Meclisin açış konuşmasında söylenmiştir. Dikkatle üzerinde düşünmenizi istediğim konu ise, bu sözlerinden sonra meclisin tamamında alkışlar yükselmiş, asla hiç kimse bu sözlere itiraz etmemiştir. Yani, Atanın bu sözlerinden, salonda bulunan hiçbir milletvekili, Kur’an a hakaret ediliyor, din düşmanlığı yapılıyor anlamını çıkarmamışlardır.  Bu sözlerden dolayı Atatürk e dinsiz diyenler, o gün meclisteki tüm milletvekillerine de aynı hakareti, iftirayı yaptıklarını bilmelidirler.

 

Atatürk din eğitimi almış, Kur’an ı anlayarak okuyan bir insandı. Onun içinde gerçek İslam ın, batıldan ayrılması için uğraş vermiştir. Atatürk ün dine bakışını, bakın ilk diyanet işleri başkanı Sayın Rıfat Börekçi, hatıralarında nasıl anlatıyor. Bu bilgi Diyanet İşleri Başkanlığı kayıtlarındandır.

 

“Atanın huzuruna girdiğimde, beni ayakta karşılardı. Utanır ezilir, büzülür, ‘Paşam beni mahcup ediyorsunuz’ dediğim zaman, ‘ DİN ADAMLARINA SAYGI GÖSTERMEK, MÜSLÜMANLIĞIN İCAPLARINDANDIR.’ BUYURURLARDI. Atatürk şahsi çıkarları için, kutsal dinimizi siyasete alet eden, cahil din adamlarını sevmezdi.”

 

Not: Atatürk ve din eğitimi- Ahmet Gürtaş- Diyanet İşleri başkanları yayınları. S- 12

 

Hayatımızda bizler hep kolayı seçiyor ve karşımızdaki kişileri araştırmadan soruşturmadan, istediğimiz yargıya varıyoruz. Buda açık bir iftiradır. Hatırlatırım Allah bunu yasaklamış, buna benzer dedikoduları yapmayı, ölü kardeşinin etini yemeye benzetmiştir.

 

Gelin kolayı değil, zoru seçelim. Bir kişi hakkında yorumlar yapmadan, bir isnatta bulunmadan önce, onu dikkatle araştıralım, açık kanıtlar arayalım. Bir kişiyi sevmeye biliriz, ama o kişiye karşı kinimiz ve nefretimiz, Allah ın adaletli olun uyarılarının önüne, lütfen geçmesin.

 

“Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. BİR TOPLUMA OLAN KİNİNİZ, SAKIN HA SİZİ ADALETSİZLİĞE İTMESİN.” (Maide 8)

 

Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK

 

https://www.facebook..._homepage_panel

http://halukgta.blogcu.com/

http://kuranyolu.blogcu.com/

http://hakyolkuran.com/

 

 

 

 







Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

Ayrıca bu kelimelerden biri veya birkaçıyla etiketlenen: ATATÜRKÜ, DİNSİZLİKLE, SUÇLAYANLARA, ATANIN, CEVABI

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli