Jump to content



- - - - -

Ygs'de Gizli Şifre İddiası


  • Please log in to reply
107 replies to this topic

#81 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 29.04.2011 - 11:22

Yangından mal kaçırır gibi, daha soruşturma bitmeden sonuçlar açıklanıyor. Bir sahtekarlığın daha üzeri örtüldü. Bir hırsızlık daha aklandı. Allah belalarını versin bu hırsız hükümetin ve kuklası olanların.


Şifreli Matematik testlerinde tuhaf tablo


29 Nisan 2011 Cuma
Milliyet yazarı Abbas Güçlü yazdı...

Şifreli Matematik testlerinde bu anormallik niye?

Görünen o ki YGS’ye yönelik tartışmalar, daha uzun süre Türkiye’nin gündeminden düşmeyecek. ÖSYM’nin kafaları kurcalayan sorulara cevap vermeden sınav sonucunu açıklaması, şaibelerin daha da artmasına neden oldu.
9 ay önce de, dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, KPSS’ye yönelik olarak ortaya atılan iddiaları “Sınavı iyi geçmeyenlerin heyezanı” diyerek dikkate almamış ve puanları açıklamıştı. Ama daha aradan bir kaç hafta geçmeden, önce sınav iptal edildi, ardından da istifa etmek zorunda kaldı. Şu andaki süreç de sanki aynı yönde ilerliyor. Yani 9 ay önceki filmi bir kez daha izlersek hiç şaşırtıcı olmaz!..
ÖSYM’nin açıkladığı sınav verileri incelendiğinde karşımızı müthiş ayrıntılar çıkıyor. Örneğin şifre uygulanan Matematik testine yönelik Türkiye ortalamalarına ve 40 sorudan 30’unu yapanlara bakıldığında, karşımıza cevabı zor sorular çıkıyor.
Bilindiği gibi YGS’de 4 farklı testten sorular soruldu. Bunlardan Türkçe, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinde, önceki yıllara göre çok büyük farklıklar yok. Yüzde 15’e varan bir değişim söz konusu. Ama şifre iddialarıyla gündeme gelen Matematik testinde yüzde 100’ü aşan bir değişim dikkati çekiyor!
Soruların zorluk derecesi ve giren adaylar aynı olduğuna göre bu değişim neden sorusuna ÖSYM yetkililerinin eminim ki bir cevabı vardır.
YGS’ye geçen yıl bir milyon 487 bin 365 aday girdi. Bu yılki rakam ise bir milyon 648 bin 628.
30’un üzerinde kaç kişi var diye testlere tek tek baktığımızda, ortaya çıkan tablo şöyle (İlk rakam 2010’a, ikinci rakam da 2011’e yönelik):
Türkçe: 450.782 - 484.198
Sosyal Bilimler: 59.252 - 66.703
Fen Bilimleri: 65.320 - 58.512
Matematik: 180.603 - 84.612
Ve şimdi bir de soruların tümünü yani 40’ta 40 yapanlara bakalım:
30 soru yapanlar geçen yıla göre yarı yarıya, hatta daha fazla azaldığına göre, ful çekenler ne kadar azaldı?
Geçen Matematik’te 2.141 aday soruların tümünü yapmışken, bu yıl bu rakam 1.805’e düşmüş!
Yani 30 ve 40 net yapanların değişimine bakıldığında, enteresan ötesi bir durum söz konusu!
Bu size de ilginç gelmiyor mu?

Puanlar neden gizleniyor?
KPSS skandalı bazı adayların anormal puan almalarının anlaşılmasından sonra ortaya çıkmıştı. Aynı fakültenden mezun olan, aynı dershaneye giden bazı adaylar, çok yakından tanıdıkları bazı isimlerin, soruların tümünü doğru cevaplamalarının mümkün olmadığını iddia etmişler ve bunun araştırılmasını istemişlerdi.
Nitekim daha sonra yapılan araştırmada, bir önce yıl girdikleri sınavda soruların yarısını bile cevaplayamayan adayların, son sınavda, tüm soruları cevapladıkları ortaya çıkmış onunla da kalınmamış, eş ve kayınbiraderlerinin de tüm soruları doğru yaptığı tespit edilmişti. Dolayısıyla, eğer herkes herkesin sınav sonucunu görmeseydi, KPSS’deki kopya skandalı ortaya çıkmayacaktı.
Peki ÖSYM ne yaptı? Adaya yönelik puanları, başkalarının görmesini engelledi. Yani KPSS’deki kopya skandalını ortaya çıkartan uygulamaya son verdi. İşte bu yüzden şeffaflık ve güvenirlik açısından, adaylara yönelik puanların, başkaları tarafından da görülmesine olanak sağlanmalıdır. Eğer bu şimdi sağlanmasa, ileride zaten ortaya çıkacak. Hiç umulmayan adaylar, en iyi üniversitelerin, en iyi fakültelerini kazandığında, araştırma süreci başlayacak ve KPSS’de olduğu gibi ilginç tabloların ortaya çıkmasına neden olabilecek...
Ortada hiç bir şey olmasa dahi, puanların gözleniyor olması, yeni iddiaları beraberinde getirecek, bu da ÖSYM’ye duyulan güvenin zedelenmesinin ötesinde bir işe yaramayacaktır...

Yeni iddialar
ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavın en önemli özelliği, Türkiye genelinde aynı anda başlayıp, aynı anda bitmesiydi. Geç gelenlerin sınava girmeleri mümkün değildi. Aynı şekilde çok önemli mazereti ya da yanlışlıklar da de olsa, daha sonra onlar için ayrı bir sınav yapıldığına bugüne kadar şahit olunmadı.
Ama ÖSYM şimdi hem YGS hem de ALES için ayrı sınav düşünüyor. Üstelik sonuçlar açıklandıktın sonra. Binde bir puanın bile önemli olduğu bir sınavda, yeni sınav sonuçları çok önemli değişikliklere neden olacak. Ama çok daha ciddi iddialar söz konusu. İşte onlardan bir kaçı:
Sınavda tuvalete çıkma yasağı olduğu için, bu konuda heyet raporu olanlar, özürlülerle birlikte başka bir salonda sınava alındılar. Ve onlara, sınavda, daha önce kendi adlarına düzenlenen soru kitapçıkları değil, yedek kitapçıklar verildi. Ama puanlama yapılırken, yedek kitapçıkların cevap anahtarı değil, daha önce kendi adlarına düzenlenen soru kitapçıklarının cevap anahtarı uygulandı. Sonuçta da, sınavları çok iyi geçmesine rağmen bu adayların hiç birisi barajı geçemedi.
Bir anda şoka giren bu adaylar, soluğu ÖSYM’de aldılar. Kendilerine verilen cevap ise bugüne kadar sık sık duyduğumuz o malum cevap oldu:
“Sehven yanlışlık olmuş. Puanları hemen yeniden hesaplanacak ve en kısa zamanda sizlere duyurulacak!”
Bakalım ÖSYM bu iddiaya da resmi bir açıklama getirecek mi merakla bekliyoruz.
Bu arada Ceyhan‘da bir okulda sınava giren çok sayıda adayın barajı aşamaması da dikkat çekici. İçlerinde geçen yıl ilk 100 bine girmesine rağmen, daha yüksek puan için şansını bir kez daha deneyenler de var.
Özetin özeti: Sehven yanlışlar dizisi, Brezilya dizilerini gölgede bırakırsa hiç şaşırmayın!..

Edited by ebarah, 29.04.2011 - 11:22.

 580023663830.jpg


#82 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16,791 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 29.04.2011 - 17:02

Posted Image MetinUca Ali Demi'den mektup aldim 1) muhterem metinim, Hayat da bir imtihan gibidir diye sna da yolluyorum. Canim bazi seylerde cevap olmaz YGS gibi

Posted Image MetinUca Ali Demir'den mektup aldim 2) bu munasebetle bende bazi sorulari cevaplayamiyorum diye dun karsiniza cikmadim.altinda baska bisey aramayin.

Posted Image MetinUca Ali demir'den mektup aldim 3) seni temin ve tatmin ederimki problemleri egale ediyorum cilgin projelerim var. Ilk asama yazi tura olacak.


Posted Image MetinUca Ali Demir'Den mektup aldim 4) metinim mod medyana bile gerek kalmayacak ilk asamada yazi tura ile katilimcilarin sehven yarisi elenecek

Posted Image MetinUca AliDemir'den mektup aldim 5) kitapcikda sayfa sayisi ve soru numarasi olmadigi icin cozenin istedigi gibi isaretledigi yerlestime yapacam

Posted Image MetinUca Ali Demir'den mektup aldim 6) metinim bende daha ne akillar var zamanla goreceksin. Oyle bir yerlestirileceklerki hepsi mutlu olacak. Optum
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image

#83 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7,490 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 29.04.2011 - 22:05

YGS puanı 133'ten 427'ye fırladı...


Bursa'dan sınava giren Ece Akyüz adlı öğrencinin sonuç formunda puanı 133 yazıyordu ve LYS'ye bile giremiyordu. Bir gün sonra ÖSYM ile görüşüldü ve yeni bir form alındı. Bu kez puan 427'ydi.

YGS'deki şifreyle başlayan ve ALES'teki kitapçık kriziyle tırmanan sınav skandallarına her gün bir yenisi eklenirken, bugün sonuç formlarında dikkat çekici bir farklılık ortaya çıktı.Sadık Gültekin'in ayrıntıları yarın Vatan gazetesinde yayınlanacak haberine göre, Bursa'dan sınava giren Ece Akyüz isimli öğrencinin sınav sonuç formunda aldığı puan 133 olarak görünüyordu ve LYS'ye giremez notu vardı.

28 Nisan'da ulaşılan formda Ece Akyüz'ün Türkçe'den 14, Sosyal Bilimler'den 04, Matematik'ten 08, Fen Bilimleri'nden 11 doğrusu vardı.

Posted Image


Hastanede lösemi tedavisi gören genç kız, sonucu öğrenince sinir krizi geçirdi.

Bir gün sonra ÖSYM ile görüşüldü ve tekrar bir sonuç formu alındı. Bu kez durum farklıydı.

Sonuç formunda Ece Akyüz'ün 427 puan aldığı ve LYS'ye girebileceği yazıyordu. Genç kız, Türkçe'den 36, Sosyal Bilimler'den 30, Matematik'ten 35 ve Fen Bilimleri'nden 32 soruya doğru cevap vermişti.


Posted Image





Ntvmsnbc

#84 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7,490 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 30.04.2011 - 11:24

Posted Image

#85 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7,490 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 04.05.2011 - 19:48

O değil de YGS'de puanlarında hata olduğunu söyleyenler dilekçe veriyorlarmış tekrar incelenmesi için. Ama onun için bile 5 TL para alıyorlarmış.

Ülen hem yanlış yap hem para al öğrencilerden hem de zengin ol köşeyi dön falan. Eğer bunda hasılat iyi olursa sonraki sınavlarda yanlışlar da artar ciro da artar :D

#86 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3,232 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Posted 04.05.2011 - 20:09

Önceden sınava girer sonuçları beklerdik, şimdi sınavdan sonra neler çıkacak diye bekliyoruz...

Ve bu dediğim OSYM tarihnin en başarılı sınavı, dönemi kabul ediliyor...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#87 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16,791 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 05.05.2011 - 15:49

Ama sen de çok kötü düşüncelerle dolusun.Dua et sınava girmeden sonuç göndermiyorlar.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image

#88 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7,490 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 05.05.2011 - 20:57

Posted Image

#89 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3,232 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Posted 10.05.2011 - 16:13

420 puan aldı ama cevap kağıdı boş

ÖSYM sonunda bu kadarı da olmaz dedirtti... Cevap kartlarının internete konulmasından sonra, şikâyetler azalacağına daha da arttı...

YGS'de yanlış puan hesaplamalarının sonu gelmiyor. Her gün başka bir aday, puanının hatalı olduğu gerekçesiyle ÖSYM'ye itiraz ediyor. Buna bir örnek de sınavda 420’li puan almasına rağmen cevap kağıdı boş olan bir aday...

Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, bu ilginç durumu kaleme aldı...

"Cevap kartlarını görmek için ÖSYM’nin internet sitesine giren adayların pek çoğu şok üstüne şok yaşıyor. Kimine cevaplamadığı testlerden puan gelirken, kimilerinin cevap kartlarında da hiç boş bırakmamışken, cevaplanmamış sorular gözüküyor. Ama en çarpıcı olan, sınavda 400’lü puanlar alan H.N.’nin, cevap kartında hiçbir seçeneğin işaretli olmaması. Yani bomboş bir cevap kâğıdı gözüküyor. H.N. bu cevap kartına göre, sadece sınava girip, çıktı ve hiçbir soruyu cevaplamadı. Oysa puan kartında 6 puan türünde de çok iyi puanlar aldığı dikkati çekiyor...


H.N.’nin ismi, fotoğrafı, TC kimlik numarası ve soru kitapçığı numarasının da bulunduğu cevap kâğıdı bomboş olduğuna göre, puanı nasıl hesaplandı? Puanı doğru hesaplandıysa, cevap kartı neden boş? Söz konusu cevap kâğıdı onunsa, o kimin cevap kâğıdını cevapladı? Ya da her aday için veya bazı adaylar için birden fazla cevap kâğıdı mı düzenlendi?

ÖSYM, umarız bu soruların cevabını bir an önce kamuoyu ile paylaşır...

PUANLAR YENİDEN HESAPLANSIN
Hapishanelerde yapılan ek sınav ve bazı adayların puanlarının yeniden hesaplanması nedeniyle, YGS puan ve sıralamasının yeniden yapılması isteniyor.

Ölçme değerlendirme uzmanlarına göre, YGS benzeri sıralama sınavlarında, puanların hesaplanmasında esas alınan ortalama ve standart sapma tüm adayların verdikleri cevaplara göre belirleniyor.

Dolayısıyla bazı adayların puanlarında değişme söz konusu olduğunda, ortalama ve standart sapma da değişeceği için tüm puanların yeniden hesaplanması ve bu puanlara göre yeniden bir sıralama yapılması, olmazsa olmaz kuralların başında geliyor. Ama nedense bu konuda hiçbir bilgi verilmiyor.


Örneğin kaç adayın puanı yeniden hesaplandı? Kaç adayın sıralaması değişti? En önemlisi de bu puan ve sıralamadaki değişiklikler, diğer adaylara yansıtıldı mı?..

AKP SEÇMENİ DE RAHATSIZ!
Metro Poll Araştırma Şirketi’nin yaptığı araştırmanın ayrıntıları da belli oldu. Örneğin ÖSYM’ye yönelik soruları, hangi parti seçmeni, nasıl değerlendirdi? Ayrıntılar bir hayli enteresan. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve diğer devlet erkânı, peş peşe “tatmin olduk” açıklaması yapmasına karşın, halkın bu yöndeki bakış açısı çok farklı.

Örneğin CHP’li seçmenlerin ÖSYM ve Başkan Ali Demir’e yönelik tepkisi çok yoğun olmasına karşın, AKP'li seçmenlerinki de rahatsızlık boyutlarında.

‘Üniversite sınavının adil ve dürüst yapıldığına inanıyor musunuz?’ sorusuna Ak Partili seçmenlerin sadece 29.4’ü evet dedi. ÖSYM’ye güven konusunda oran ise biraz yükselse de ancak yüzde 36.5. En çarpıcı sonuç ise istifa konusunda AKP'li seçmenlerin yüzde 56’sı, Demir’in artık o koltuğu bırakması gerektiğini düşünüyor.

Ankete göre, şifre krizinde hükümetin sorumluluğu olduğunu düşünenlerin oranı AKP'li seçmenler nezdinde yüzde 35.5. Yüzde 57.5’i ise bu konuda iktidarın bir sorumluluğu olmadığı kanısında.

BUNDAN SONRA NE OLUR?
YGS konusunda yaşanan kaosun bir an önce bitmesi gerekiyor. Hem kurumlar boş yere yıpranıyor hem de öğrencilerin morali altüst oluyor. Buna da hiç kimsenin hakkı yok.

Şu saatten sonra sınav iptali ve yönetim değişikliği de yaşanan kaosu daha karmaşık hale getirmenin ötesinde bir işe yaramaz. Kaldı ki önümüzde çok daha zorlu bir süreç var ve eğer ciddi önlemler alınmazsa bugünü de aratacak krizler yaşanabilir.

Başbakan Erdoğan’ın da altını çizdiği gibi kriz iyi yönetilemiyor. Belki bu konuda ÖSYM yönetimine, uzman danışman takviyesi yapılabilir. En azından bu kriz atlatılıncaya kadar. Yoksa sadece yıpranan ÖSYM değil, başta iktidar, yargı ve YÖK olmak üzere daha pek çok kurum ve kişi, haksız yere yıpratılmaya devam eder...

Özetin özeti: Çözüm geciktikçe yeni sorunlar çıkıyor ve daha da içinden çıkılamaz hale geliyor. Bu yüzden, artık yeni sorunlar değil, çözüm istiyoruz. Hem de ivedilikle..."

Mynet
-----------------------------------------

La ne tatminsiz adam şu Abbas Güçlü... Başbakan karşısına 5-10 bin yazar koysada sussa...

Tatmin olduk elhamdülillah...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#90 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7,490 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 10.05.2011 - 21:53

ÖSYM: Erotik kanallardaki şifreli yayınlarla ilgimiz yok!



#91 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16,791 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 11.05.2011 - 17:30

Ben de tam osym, sınava katılan öğrencilere, futbol sezonu bitmeden son iki maçın canlı yayınını şifresiz olarak izlettireceğiz diye bir şey bekleyerek okudum ama dğeilmiş.Yaklaşamamışım bile :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image

#92 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 12.05.2011 - 20:25

Bundan önceki hükümetlerde el altından pkklılara, asker çocuklarına vs.sorular servis ediliyordu ve en yüksek tepelere onlar yerleştiriliyordu


http://www.youtube.com/watch?v=bIvU8AsVgUY&feature=player_embedded#at=51

#93 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7,490 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 12.05.2011 - 21:10

Şunu da yazalım buraya:

Savcılık 'YGS'de kopya yok' dedi


1.7 milyon adayın katıldığı YGS’deki şifre iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcı, sınavda “suç unsuru bulunmadığı” gerekçesiyle kovuşturmaya gerek görülmediğini açıkladı.

Haberin Devamı...


Hıhı, tabi canım, öptüm k.i.b. a.e.o. byby :D

#94 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3,232 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Posted 13.05.2011 - 00:39

'Başbakan'a verilen şifre bilgisi yanlış'

Uzman Melek Diker Yücel 'şifre'yi değerlendirdi.

İzlemek için - ntvmsnbc

Edited by _RomantizmA_, 13.05.2011 - 00:40.




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#95 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7,490 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 13.05.2011 - 10:43

'Talebeler Ali Demir'in elini öpsün'

YÖK Başkanı Özcan, ÖSYM Başkanı Demir'e bu sözlerle sahip çıktı.

Savcılığın istediği soruşturma iznini vereceğini söyleyen Özcan, Demir için 'Krizi kötü yönetmiş olabilir ama çok düzgün bir adam. Talebeler elini öpsünler" dedi.

"Hiçbir çocuğun hakkı yenmediği için güvenilir bir sınavdır. Benim için hak yenmemiştir, imtihan sahibi olarak beni ilgilendiren budur.

YARIMAĞAN BİZİ BEKLETTİ
KPSS'de Ünal Yarımağan bizi 2.5 hafta "Sonuç güvenilir, kimse birşey sızdıramaz" diye bekletti. "Getirin dağılımlara beraber bakalım" dedik. 350 adam tam puan yapıyor ve bunlar karı-koca size garip gelmiyor mu?

Dağılıma bir baktık acayip bir zıplama var. "Hocam bu ne? Bizi neden bu kadar beklettin" dedim.

Kısaca bu seneki YGS, en güvenilir bir sınavdır.

ARTVİN'DE ŞİFRE NASIL BULUNDU?
Kolay bir şifre ama kimse fark etmemiş, fark edilmesi mümkün değil. Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de bu kadar değerli hocalar şifreyi çözemiyorken nasıl olur da Artvin'de bir hoca bunu bulabilir?




Ntvmsnbc






Ulan İstanbul, Ankara'daki hocalar çok zeki de memleketin diğer yerlerindekiler çok mu gerizekalı? Dangoz ya!

Edited by Lamos, 13.05.2011 - 10:44.


#96 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7,490 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 27.05.2011 - 23:35


'LYS de YGS gibi sorunsuz olacak'


"LYS, YGS GİBİ ÇOK DÜZGÜN SINAV OLACAK"
"Amacımız hak ve adalet ölçüleri içinde, bilimsel yöntemler kullanarak, şeffaf bir sınav gerçekleştirmek. LYS de YGS gibi çok düzgün bir sınav olacak. YGS’den sonra yaptığımız TUS ve KPDS’deki yöntemle LYS’yi de yapacağız. Kitapçıklar salonda rastgele dağıtılacak ve her aday kendi soru kitapçığının kodunu cevap kâğıdı üzerine kodlayacak. İstenilen adaya istenilen sorunun cevabı gibi tartışmalar tamamen ortadan kalkacak."


"2011 YGS ÇOK DAHA İYİ BİR SINAV OLDU"
“YGS’de hiçbir aday haksız bir şekilde öne geçirilmemiştir” diyen Demir, “2010 ile 2011’i karşılaştırdığımızda Türkçe, sosyal, matematik testleri kıyaslandığında farklı bir ortalamanın olmadığı hatta çok zaman 2011 YGS’nin çok daha iyi bir sınav olduğunu gördük. Olağanüstü rahatsızlık veren bir durum yoktu. Baskı hatalarından soru kitapçığı sıkıntısı yaşanmaması için yedek kitapçık sayısını 2 katına çıkardık. Karşılaştığımız sorunların bir kısmı dijital baskının ilk kez uygulanmasından kaynaklandı. Tüm sorunları çözdüğümüze inanıyoruz” dedi.



Ntvmsnbc




Yırtınmanıza gerek yok yani öğrenciler. :D Yırtınacaksanız bile acilen bi' cemaat bulun ders çalışmaktan iyidir :eyvah:

Edited by Lamos, 27.05.2011 - 23:36.


#97 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16,791 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 07.06.2011 - 17:09

YGS'de yeni skandal; "kayıp cevap anahtarları"

YGS'ye Diyarbakır'da giren 4 öğrenci, aldıkları puana itiraz edince cevap anahtarlarının kaybolduğu ortaya çıktı.
YÜKSEK Öğretime Geciş Sınavı'na (YGS) Diyarbakır'da giren 4 öğrenci, aldıkları puana itiraz edince cevap anahtarlarının kaybolduğu ortaya çıktı. ÖSYM araştırmasını sürdürürken, Diyarbakır'daki İrtibat Bürosu yetkilileri de cevap anahtarlarının tutanakla gönderildiğini söyledi.
Türkiye genelinde 27 Mart 2010 tarihinde yapılan YGS'ye, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde giren öğrencilerden 4'ü, puanlarının düşük geldiğini söyleyerek, cevap anahtarlarının yeniden incelenmesi için itiraz etti. Bunun üzerine ÖSYM itirazı değerlendirirken, iddiaya göre öğrencilerin cevap anahtarlarını bulamadı.

DİYARBAKIR'A SORDU


ÖSYM yetkilileri cevap anahtarlarını merkezde bulamayınca bu 4 öğrencinin TC kimlik numaralırını Diyarbakır İrtibat Bürosu'na sınav evrakının incelenmesini istedi. İrtibat Bürosu görevlileri de sınav günü Hukuk Fakültesi salondaki görevlilerin ifadelerine başvurdu. Sonuçta sözkonusu öğrencilerin sınavda soruları yanıtlayıp cevap anahtarlarını görevlilere teslim ettiğini, bunların da tutanakla ÖSYM'ye gönderildiğini bildirdi.
Şimdi cevap anahtarlarının akıbeti araştırılırken, ÖSYM'nin bu öğrencilere cevap anahtarı olmadan hangi kıstasa göre puan verdiği tartışılıyor.

DHA
Dipnot.Tv
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image

#98 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3,232 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Posted 09.06.2011 - 11:17

YGS puansız LYS'ye!
ÖSYM'de yeni skandal...

ÖSYM’de son skandal Diyarbakır’da YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap kâğıtlarının kaybolduğunun ortaya çıkması oldu. ÖSYM bu öğrencileri ‘YGS puansız LYS’lere alacağız’ açıklaması yaptı. Uzmanlara göre bu durum eşitlik ilkesine aykırı ve ÖSYM’nin deneyimsizliğinin kanıtı.

Yapıldığı günden bu yana şifre tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) bir skandal daha ortaya çıktı. Diyarbakır’da YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap kâğıtları kayboldu ama ÖSYM, YGS puanları olmayan 4 öğrenciye Lisans Yerleştme Sınavları’na (LYS) girme hakkı tanıdı.

ÖSYM’nin bu kararı yeni tartışmaların da önünü açtı. Cevap kâğıtları kaybolan öğrencilerin hangi karara dayanılarak, LYS’ye girme hakkı tanındığı akıllarda soru işareti oluşturdu. Kurum, YGS puanı olmayan öğrencilerin LYS sonrası puanlarının nasıl hesaplanacağı konusunda bir açıklama yapmadı. ÖSYM tarihinde ilk kez böyle bir olay yaşandığını hatırlatan eğitimciler ise uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirtti.
Uzmanlar, cevap kâğıtları kaybedildiği için sınava girmesine karar verilen öğrenciler ile ilgili bu durumu şöyle yorumladılar.


‘Eşitlik ilkesine aykırı bir durum’
Eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN:


Daha önce tekli sınav sisteminde cevap kâğıdı kaybolan aday için ‘sınava girmedi’ muamelesi yapılırdı. Ortada cevap kâğıdı yokken öğrencinin sınavı geçmiş sayılması birçok sıkıntıyı beraberinde getirecektir. Eşitlik ilkesine aykırı bir durum.


‘ÖSYM kaybolan cevap kâğıtlarını bulmak zorunda’
Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Levent AKÇA:


Diyarbakır’da yaşanılan olayda öğrencilerin sınava girdiği çok net. Esas sıkıntı iş bilmez ÖSYM Başkanı ve yönetim kurulunun beceriksizliklerini bu şekilde örtbas etmeye çalışması. ÖSYM bu öğrencilerin cevap kâğıdını bulmak zorundadır. Bu öğrencilerin puanları rastgele mi verilecek? Öğrencilerin puan hesaplamaları esnasında karışıklık yaşanacak. Diyarbakır olayı göstermektedir ki, üstü kapanan soruşturmanın yeniden açılması gerekir.


‘ÖSYM tarihinde bir ilk yaşanıyor’
Eski YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa EŞME:


Bu yaşanılan skandal ÖSYM tarihinde bir ilk. ÖSYM’nin kilit görevlerinde olduğu gibi il düzeyindeki yöneticilerde de değişikliğe gidildiğini düşünüyorum. Tüm bu yaşananlar, ÖSYM’deki kadrolaşmanın yol açtığı deneyimsizliğin sonucu. Geçmişte örneği olmayan bir aksaklık için prosedür şu olmalı diyemeyiz. ‘LYS de YGS gibi düzgün bir sınav olacak’ diyerek aksaklıkları görmezden gelen yetkililer bu öğrencilerin mağduriyetini gidermek zorunda.


‘Cevap kâğıdı nasıl yok olur?’
Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail KONCUK:


ÖSYM kendini temize çıkarmak için acayip yollar deniyor. Cevap kâğıtlarının yok olması gibi bir durum kabul edilebilir değil. 1.7 milyon öğrencinin girdiği bir sınava 80 bin öğrenci itiraz etti. Bu öğrencilerin itirazlarıyla doğru düzgün ilgilenilmedi. Artık bu ekiple bu işin yürümeyeceğini sağır sultan duydu, bu ülkeyi yönetenler duymuyor, görmüyor.

HaberTurk.




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#99 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 15.06.2011 - 11:17

ÖSYM’nin 29 Mayıs’ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın Tıp doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yılki sınavla aynı olduğu ortaya çıktı.

ÖLÇME ve Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifreli kitapçık, hatalı soru kitapçığı basımı ve yanlış puan hesaplama skandallarına bir yenisini daha ekledi. ÖSYM’nin 29 Mayıs’ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın Tıp doktorluğu 2’nci aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yıl 16 Mayıs’ta yapılan sınavla aynı olduğu ortaya çıktı.

Sınav iptal edilebilir

Soruların numaraları ile cevap seçeneklerinin bile aynı olduğu belirlendi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkilileri, sınavın iptal edilebileceğini söyledi. ÖSYM’nin bu skandalını, Türkiye’de çalışma hakkı elde etmek için sınava giren Rus doktor fark etti. Doktor, sınava hazırlanırken geçen yılın sorularına da çalıştığı için sınavdaki soruların aynı olduğunu sezdi. Doktor, sınavdan sonra ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanan soruları 2010 yılındaki sorularla karşılaştırdı.

Tıp soruları tıpatıp aynı
Posted Image
Doktor ve emekli öğretmen eşinin yaptığı tespitlere göre 100 sorunun 75’i, 2010 yılındaki sınavın tıpatıp aynısıydı ve soruların yerleri bile değiştirilmemişti. ÖSYM kayıtlarına göre 29 Mayıs’ta yapılan 2’nci aşama sınavına 600 kişi başvurdu, bunlardan 572’si sınava girdi. Sınavda 50 ve üzeri puan alan 327 kişi başarılı oldu.

YÖK, Hürriyet’ten öğrendi

SKANDALI Hürriyet’ten öğrenen YÖK yetkilileri, sınavın iptal edilebileceğini belirterek, “Sınavı biz taşeron olarak ÖSYM’ye yaptırıyoruz. Soruları onlar hazırlıyor, sınavı da onlar yapıyor. Eğer böyle bir skandal varsa, sınavı derhal iptal ettiririz. Böyle bir skandala göz yumamayız” dediler. ÖSYM yetkilileri Hürriyet’in sorularını yanıtsız bıraktı.



YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM’nin 29 Mayıs’ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın Tıp doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yılki sınavla aynı olmasıyla ilgili soruları cevapladı.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Galatasaray Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖSYM'nin yaptığı Tıpta Denklik Sınavındaki iddialar ile ilgili soruya cevap veren Özcan, "Bu konuda bir müdahalede bulunamayız. Gerçekten yüzde 70'ı ortak soruların. Bu olmaması gereken bir durum. Onun için derhal sınavın iptali ve tekrarlanması gerekir" diye konuştu.

Özcan şunları söyledi:

Soruların yüzde 70’i ortak. Böyle bir şey olamaz.

Sınavın derhal iptal edilmesi ve yenilenmesi gerekiyor.

Onlarla konuşmadan bilgi veremem. Önce bir bilgileneyim sonra gerekli açıklamayı yaparım.

ÖSYM bazı sınavları bizim adımıza düzenliyor. Yeni bir formül bulana kadar bu durum devam edecek.

İnşallah yakın zamanda bu tür kazalarla karşılaşmayız.

**************************************************


İşte bir hırsızlık daha.

Utanma, arlanma, şeref, onur, erdem, haysiyet... insanı insan yapan ne kadar anlamlı ve değerli terimler varsa hepsinden yoksun bu hırsızlar hala daha yönetimdeler.

Bu hırsızlara göz yumup destek verenler de, Allah başımızdan eksik etmesin diyorlar.

Ne diyeyim, bu ülke halkının yarısı bu durumdan memnun.



Edited by dokuzharf, 15.06.2011 - 13:13.
mesleğiniz olmuş hakaret etmek... kaldırıldı o cümle..

 580023663830.jpg


#100 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 15.06.2011 - 14:09

Üye, yorumlarında, küfür ve hakarete başvurmuşsa, mevcut cezalarınızdan birisini uygularsınız olur biter. Nokta noktaya (...) bile tahammül edemiyorsunuz.


Düzeltmenin yanına, "küfür ve hakaret mesleğiniz olmuş" derseniz, bu, yöneticiliğinizin tarafsızlığına ve adaletine sığmaz ve sonu gelmeyecek polemiklerin baş sorumlusu olursunuz. Benim mesleğimin kriterlerini ve vasfını değerlendirmek size düşmez. Bir yorumunuz var ise, yanıtla kısmını tıklayınız ve yazınız. Lütfen sadece ve sadece görevinizi, yetkileriniz dahilinde yapınız.

Edited by ebarah, 15.06.2011 - 14:10.

 580023663830.jpg






Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users