İçerik değiştir



- - - - -

Saçları Sağlıklı Uzatmanın Yolları


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 7 yanıt verildi

#1 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 13.06.2010 - 19:20


Saçları sağlıklı uzatmanın yolları

Saçlarınızın bir an önce uzamasını mı istiyorsunuz? Uzmanlardan edindiğimiz güzellik sırları sayesinde saçlarınızın olağandan daha çabuk bir sürede uzamasını sağlayabilirsiniz.


Gönderilen Resim

Düzenli aralıklarla kestirmek saçın uzamasına yardımcı olur mu?

Hem evet, hem hayır. The Hair Bible (Saçın Kutsal Kitabı) isimli kitabın yazarı Philip Kingsley, ucundan kestirilen tutamların bir anda uzamaya başlamayacağını belirtiyor. Ancak bu düzeltmelerin saçınızın uzamasına yardımcı olacağı da bir gerçek. Özellikle kuaför salonuna sık uğramayanların saçlarının uçları, genellikle hasarlı oluyor. Ünlülerin saç stilisti Kim Serratore, saçınızın sağlıklı olması için düzenli olarak uçlarından aldırmadığınız takdirde tek seferde dört veya beş santimetreye kadar kestirmek zorunda kalabileceğinizi belirtiyor.

Rapunzel ritüelleri

Saç ürünlerine yüklenmek ve saçtaki nemi yok edecek şekilde ısı veren gereçler kullanmak tutamlarınızın uzamasını engeller. Aşağıdaki tarifler sayesinde vermiş olduğunuz hasarı telafi edebilirsiniz.

Temiz bir saç derisi için: Bir ölçek hamamelis (Cadı fındığı) çiçeğini bir ölçek ağız gargarası ile karıştırın (bu maddeler saç derisini temizler.) Bu karışımı sprey formlu bir şişenin içine dökün ve tüm saç derinize sıkın. Beş dakika boyunca masaj yaparak yedirdikten sonra yıkayıp durulayın.

Güçlü ve sağlıklı tutamlar için: Bir bardak zeytinyağını hafif ılınana kadar mikrodalga fırında ısıtın. Ardından bu yağı nemli saçlarınızın üzerine dökerek tüm tutamlarınıza yedirin. Başınıza bir havlu sarıp 20 dakika kadar bekletin. Son olarak durulayın, şampuanla yıkayıp nemlendirici maske ile nemi tutamlarınıza hapsedin.

Vücudunuzun saç üretmesi için gereken besleyici maddeler

Folik asidi, tahminen bu maddeyi oldukça fazla kullanan hamile kadınlarla özdeşleştiriyorsunuzdur. Ancak bu hamile kalmayı destekleyici içerik saçın yapı taşı olan keratin proteininin de oluşmasını sağlıyor. Ayrıca saçların kuvvetlenmesine yardımcı olan çinko, biyotin ve demir gibi besleyici içerikleri de kullanmanızda fayda var. Bu maddeleri içeren besin desteklerini edindikten sonra (doktorunuza da danışarak) günlük beslenme düzeninizi tekrar değerlendirin. Kingsley, diyetinizde yapmanız gereken ilk değişikliğin protein alımını artırmak olduğunu belirtiyor. Günlük yumurta, peynir, balık, tavuk veya hindi tüketiminizi iki porsiyona çıkarmalısınız.

İşe koyulmuşken, sabahları kahvaltı etmeme huyunuzdan da kurtulun artık. Sabah vakti vücudunuzun enerjisinin en düşük olduğu zamandır. Bu da önemli bir konu çünkü saç foliküllerinin tutamları uzatmak için enerjiye ihtiyacı vardır. Her dört saatte bir mutlaka bir ara öğün tüketin (fındık, badem, yeşil sebzeler ve somon saçların uzaması konusunda muhteşem besinlerdir).

Son olarak rahatlamaya çalışın. Stres sindirim sistemini yavaşlatır ve hormonlarınızı yorarak kan akışının saç foliküllerine gitmesini engeller. Bu önerileri uygulayarak 4-6 ay içerisinde gözle görülür bir fark hissedebilirsiniz. Yaza kadar upuzun saçlara sahip olmaya hazır olun.

Uzamayı tetikleyen ufak öneriler

Saçlarınızın uzama hızı size yavaş geliyor veya belirli bir uzunluğa geldikten sonra o uzunlukta takılıp kalıyorsa, tutamlarınıza bebek muamelesi yapmalısınız. İşte bunun sebepleri:

Şımartın: İçeriğinde nemlendirici özellikli shea veya avokado yağı bulunan şampuan ve saç kremlerini seçmeye özen gösterin. Bu içerikler tutamlarınızı dolgun gösterir ki bu da saçların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Narin saç uçlarının uzamaya fırsatları kalmadan kırılmaları oldukça sık görülen bir durumdur.

Ovalayın: Yüzünüzü temizlemek için yüzü musluk altına tutmak yetmez öyle değil mi? Aynı şekilde saç derinizin de dokunulmaya ihtiyacı vardır. Saç derisinde biriken kir, yağ ve ölü hücre katmanları tutamlarınızın uzamasını engelleyebilir. Bu nedenle saç derinize masaj yapmanız gerektiğini savunan Kingsley, uçları yuvarlatılmış bir fırça tercih etmenizi öneriyor. Fırçanız yoksa, parmaklarınız yardımıyla duştan önce yalnızca iki dakikanızı saç derinize masaj yapmaya ayırabilirsiniz.

Tarz yaratın: Kullandığınız ısı kaynağı aletler ve saç fırçaları tutamlarınızın üzerinde bulunan koruyucu kalkanı yıpratır. Yıpranan saçlar da kolayca kopmaya meyilli hale gelir. Bunu engellemek için saçlarınızı yalnızca geniş dişli bir tarak ile açın, ısıya karşı koruyucu taç ürünleri kullanın ve Pazar günlerini saçınız için de tatil edin. Tutamlarınızı haftada en az bir gün saç kurutma makinesi veya maşadan mahrum etmek bile saçların sağlığı açısından fayda sağlar. Kolay dalgalar için nemli saçlarınızı örebilir, böylece doğal dalgalar yaratabilirsiniz.



siz bi şımartın turpla filan deneyin fayda ederse tavsiye edin :P gerçi benim saçım uzun ama olsun *>:

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#2 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 16.06.2010 - 13:45



sağlıklı sağlıksız,uzuyo bunlar zaten bi şekilde..dökülenleri toplasam ihtiyacı olan bir kişiye saç çıkabilirdi,
ben ona yanıyorum.. :wub:

fazla kısalttıramam da,ne kadar kısalırsa o kadar;dalgası çoğalıp kontrolü zorlaşıyor.. *öberah



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#3 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 28.08.2010 - 14:20


Saç çıkaran şampuanlara dikkat

Amerikan Kozmetik Cerrahi Derneği doktorları saç çıkaran ürünleri kullanan kişileri uyardı


Amerikan Kozmetik Cerrahi Derneği doktorları ve hastaları uyararak saç çıkartan şampuanları kullanırken aynen bebeklerde olduğu gibi sadece başın yıkanmasını, yıkama işleminde şampuanın vücuda gelmemesine dikkat edilmesini önerdi.

Bu bilgi ve uyarının gönderilme sebebi saç çıkartan şampuanların uygulama esnasında, bilhassa da durulanırken yüzünüze ve vücudunuza temas etmeleri halinde kıllanmaya sebep olduğu vakaların tespit edilmesi ve bu vakaların artmasıdır. Amerika’da saç çıkartıcı şampuan kullanan hastalarda yüz kıllanmasında çok fazla bir artma gözlenmiştir.

Saç çıkartan bir şampuan kullanıyorsanız saçların durulanma suyunun bile vücutla temas etmemesi konusunda hassas olunmasını tavsiye eden Amerikalı doktorlar ya başın berberlerde olduğu gibi arkaya doğru ya da daha rahat etmek için duş esnasında öne doğru eğilerek yıkanmasının yan etkilerden korunmak için yeterli olacağını söylüyorlar.

Amerika'da bu konuda yakın zamanda çalışmalar yapan Dr. Ziya Şaylan’a göre bu saç çıkartıcı şampuanlar mevcut incelmiş saçlarda %45 oranında başarı sağlamalarına rağmen saç dökülmeleri (kellikleri) 2 seneden fazla olanlarda başarılı olmamaktadırlar. Bu hastalarda saç kökleri artık tedaviye cevap veremeyecek kadar zayıflamışlardır.

En son bulgulara göre erkeklerde, sanıldığını gibi erkeklik hormonu fazlalığının saç dökülmesi ile bir ilgisi yoktur. Saç dibinde bulunan bir enzim (DHT) hatalı ise o zaman testesteron seviyesi az bile olsa saçlar dökülmektedir. Geçtiğimiz yüzyılda köselerin saçlarının dökülmemesi erkeklik hormonu eksikliğine bağlanmış ama günümüz bulgularıyla bu hipotez çürütülmüştür.

Uzmanların önerdiği yöntemler arasında kafa derisine masaj yapılarak kan dolaşımının arttırılması saçlarınızı kuvvetlendirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca saçın ömrünü kısaltan boya, jöle gibi kimyasal maddelerden kaçınmak da yine doktorların tavsiyeleri arasındadır.


DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#4 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 31.08.2010 - 12:04

Saç uzatmanın yolları arasında etkili bitkisel yöntemler bulunmaktadır. Saçlarınızı hızlı uzatmak istiyorsanız önerilerimizi deneyebilirsiniz.


Saç uzatmak için bitkisel bakım kürlerini uygulamadan önce aşağıdaki bilgileri dikkatlice okumalı ve hayata geçirmelisiniz.


Sağlıklı beslenmek saç sağlığınız için son derece önemlidir. Her besin grubundan yeterli miktarda almalı, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamalısınız.


Açık havada yürüyüşler yapmalısınız. Oksijen saç sağlığınız için gereklidir ve saç derisinin kendini yenilemesini sağlar. Saç derisindeki gözenekler tıkanırsa saçlarınız dökülür.


Fön, perma, saç düzleştirici gibi işlemleri mümkün olduğunca az yapmalısınız. Aksi takdirde saçınız yıpranır çünkü yüksek ısı saça zarar verir.


Mutlaka saç tipinize uygun şampuan kullanmalı, ılık suyla yıkamalısınız.


Saç Uzatmak için Bitkisel Kür Tarifi;


Soğanın içinde bulunan kükürt; saç tellerinin güçlenmesini ve saç derisinin sağlıklı olmasını sağlar.


Malzemeler,


1 adet orta boy soğan
1 cezve su

Hazırlanışı ve Uygulaması,


Orta boy bir cezveyi suyla doldurup kaynamaya bırakın.
Soğanın kabuklarını soyup parçalara bölün.
Soğan dilimlerini kaynamakta olan suya ekleyin.
Ocağın altını kapatıp 5 dakika demlendirin.
Suyunu süzüp ılınması için bekletin.
Soğuyan soğan suyunu saç diplerine masaj yaparak yedirin.
Saçınıza bone takın.
1 saat bekleyip bitkisel şampuan ile yıkayın.
Bu uygulamayı haftada 1 kez yapabilirsiniz.






bu uygulamayı daha öncede duymuştum ama kokmaz mı yaa :eyvah: keşkee bi parmak boyunda kestirmeyeydim saçımı uğraşamazdım bunlarla *böö zalak kuaför sana uydum gittim kestirdim

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#5 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.08.2010 - 14:31

Sanırm bu evli bayanlar için.Şöle ki,
şimdi bayan saçını bunla sıvayınca kocası da yanına bi hafta felam yanaşamaz bölece kavga edemezler kocası şööle eline eşinin saçını dolayamadığından da saçlar sağlam ve gür kalır :P

Bekar olanlara tavsiye edilmez veya soğanın yanına şöle bi adana dır kuru fasulyedir veya fırın kebabıdır önerilir.Hazır bir baş soğan başta olduğuna göre :P salataya gerek yok :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#6 gözün mü kaldı

gözün mü kaldı

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 271 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 31.08.2010 - 16:42

çay içmeyi bırakın..

çay saç diplerin kurutur *secret
a perfect Lie...

#7 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 12.09.2010 - 14:34

Bazı hanımlar, farkı nedenlerden dolayı saçlarında değişiklik yapmayı severler. Saçlarını her zaman çok iyi bir şekilde şekillenmesini isterler.

İşte saçların çabuk uzaması için muhteşem iki yol ;

1- Aktardan alacağınız entele otunu, 2 bardak su ve 2 bardak sirkenin içine koyup kaynatın. Suyun ortalama yarısı buharlaşana kadar kaynatmaya devam edin. Daha sonra soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra saçlarınızı diplerine değecek şekilde masaj yaparak sürün ve 1-2 saat öylece bekledikten sonra yıkayın.

2- Yine aldığınız entele otunun 10 gr. kadarını, cezvenin 4/3 ünü su ile doldurup, yine suyun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatıp, tohumlarını süzün. Soğumasını bekleyip, badem yağı ve bepanthene ile karıştırınız. Daha sonra saç diplerine de gelecek şekilde masaj yaparak sürün ve naylon poşet ile bağlayıp 15-20 dk. Fön makinesi ile kurutun. Bir süre bekleyip saçlarınızı yıkayın.


burda kalsın denicem bi ara hepsini ;P

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#8 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 12.09.2010 - 14:39

Uzun saç güzel olur.Zaten uzun saçsız hatun hatun değildir o başka bişeydir benim gözümde :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli