İçerik değiştir



- - - - -

Kurban Etini Saklama Ve Tüketme Yolları

kurban eti saklama kurban eti nasıl saklanır kurban bayramı kurban keserken kurban etleri kavurma kurban eti

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 22.09.2015 - 21:11


Kurban Bayramı geliyor, eli kulağında artık.

 

Kurban keserken neler yapmanız gerektiği hakkında bilgiler veren yazımızdan sonra bir de kurban eti saklama, pişirme ve tüketme yöntemleri hakkında yazalım dedik. İyi etmiş miyiz? Etmiş miyim yani? :P

 

Bayanlar baylar img-hi.gif, öncelikle şunu söyleyelim ki kurban etinin asla taze iken tüketilmemesi lazım; mutlaka 1, hatta birkaç gün bekletilmeli. Böylece et daha yumuşak, daha ağzınıza layık ve daha sağlıklı bir hal alıyor.

 

Bolca protein içeren ve bu sebeple bozulma süresi çok da uzun olmayan kurban etlerini buzdolabında 3 gün, eksi 4 derecelik buzlukta 1 hafta bekletebilirsiniz. Kurban etleri, eksi 18 derecede ve derin dondurucu içinde olmak kaydıyla 3 ay süresince saklanabilir.

 

Çözülmüş et tekrar buzluğa koyulmaz, bu yüzden etleri her seferinde gerektiği kadarını alıp kullanacağınız şekilde depolamalısınız. Bu da nasıl olur; küçük parçalara ayırıp yağlı kağıtlara sarar ve o şekilde saklarsınız. Bu sırada etlerin diğer besinlere değmemesine de dikkat edin. Çözdüreceğiniz zaman da kalorifer üstünde, sıcak suyun içinde veya açıkta değil; buzdolabının en üst rafında bekletmelisiniz. (Aşağı yukarı 1 gün.)

 

Kavurma seviyor musunuz? Çok sevseniz bile çok fazla yemeyin, diyetisyenler öyle diyor. Midenizde sorun varsa daha da dikkatli olun, zira kavurmanın sindirilmesi zor. Mide asidini de arttırıyor üstelik.

 

Sağlıklı beslenmek istiyorsanız kızartmalardan uzak durmalısınız, bu kurban eti için de geçerli tabii. Kurban eti kızartılmamalı. Peki ne yapılmalı; haşlanmalı, buğulaması yapılmalı veya ızgarada, mangalda pişirilmeli. Mangal yaparken etin yanmaması, kömürleşmemesi lazım. Aksi takdirde etin içindeki kanserojen maddelerin piyasaya çıkmasına yol açarsınız.

 

Eti yağ eklemeden, kendi yağı ve suyuyla, altı kısık vaziyette pişirin. Böylece içi daha iyi pişecek ve ortaya daha sağlıklı bir yemek çıkacaktır.

 

Kurban eti nasıl saklanır ve nasıl tüketilir; bu konuda daha detaylı bilgiler için tıklayın.

 

 

 

 

 

 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt


Ayrıca bu kelimelerden biri veya birkaçıyla etiketlenen: kurban eti saklama, kurban eti nasıl saklanır, kurban bayramı, kurban keserken, kurban etleri, kavurma, kurban eti

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli