İçerik değiştir



27 Ağustos Sahabi Katliamı: Harre Ve Günümüz Dincileri


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 36 yanıt verildi

#1 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 31.08.2009 - 15:26


İslam Peygamberi'nin elbisesini, sakalını din yaptık ama ahlakını din yapamadık.

İşte, temel facia noktamız budur. İslam'ın getirdiği evrensel ilkeleri din yapmak yerine, İslam'ın geldiği dönemin Arap örflerini din yaptık. İşlediğimiz en büyük günah, ayağımızı kaydıran en büyük yanlış da budur.

Alıntıladığım bu yazıda bu gün hurafe dinine ( Atalar dini ) Tapan cahil müslüman halk ve dini siyasallaştırmış DİNCİ KAN EMİCİLERİN KİMİN AHLAKININ PEŞİNDEN GİTTİKLERİ Atalar dininne tapanlara İBRETdir

O GÜNÜN İNSAN KESİP KADINLARINA TECAVÜZ EDENLERLE BU GÜN'ÜN DİRİ DİRİ İNSAN YAKANLARI İLE NASIL BİR UYUM İÇİNDE OLDUKLARI AÇIK SEÇİK GÖZÜKÜYOR.
Siyası hırst ve makam gözlerini öylesine döndürmüşki Bu Emevi katiller İMAMI-I AZAM EBU HANİFEYE BİLE Kafir oldu demiş,hapsedip işkence yapıp zehirleyerek Öldürmüşlerdi.
Bu gün öyle gözüküyorki Aşağıda Alıntıladığım yazıdaki Allah için Allah yolunda adam kesip kadınlarına tecavüz eden EMEVİ DİNCİLER'İ çok'da kınamayın!! Bu günün DİRİ DİRİ ADAM YAKICILARI ATATÜRK MİRASI çökertildiği anda ONLARI KAT VE KAT sollayıp geçecekleri eyleme girişecekler gibi gözüküyor...
AMA ÇOK DA UZUNBOYLU SEVİNEMEYECEKLER ÇÜNKÜ HAÇLILAR'IN İSTEDİÐİDE BUYDU.
BAK DİNCİ DEÐİLİM DİYEN KIZ ARKADAŞINA MEZHEBİNİ SORRUYOR.
BU GÜN ADAMLAR CAMİLERİ AYIRMIŞ BİRBİRİNN ÜZERİNE ÇULLANMAK İÇİN FIRSAT BEKLİOR.

ATATÜRK MİRASI YIKILDIÐI GÜN .MEZHEP VE TARİKAT.CEMAAT KAVGALARIYLA BİRBİRİNİ BOÐAZLAYAN BİR ÜLKE.

HAÇLININ İSTEDİÐİ KIVAMA HEMEN HEMEN GELMİŞİZ. ABD- AB Adım adım sektirmeden hedefe son hızla ilerliyor. Fazla uzatmayayım buyutun yazıyı okuyun...



HİCRİ 63 (27 Zilhicce), Miladi 683 yılında, 27 Ağus-tos'ta meydana gelen ve İslam tarihinin en kanlı olaylarından biri olan "Harre Vakası", Arap-Emevi saltanat dinciliğinin işlediği bir
sahabi katliamıdır. Haçlı engizisyonundan birkaç asır önce meydana gelen bu katliam, kilise engizisyonuna ilham veren dinci cinayetlerin en büyüğüdür.
Emevi Arapçılığına karşı çıktıkları için, Peygamber kenti Medine'de, 80 küsuru sahabi olmak üzere, yaklaşık on bin kişi katledildi. Ödül olarak, "Peygamber kenti, üç gün boyunca Emevi katillerine mubah kılındı". Yani canilere, istedikleri her şey serbest ilan edildi. Bu serbestlik üzerine, yaklaşık 900 kadının ırzına geçildi. Bu tecavüzden doğan babası belirsiz çocuklara, İslam kaynaklan, "Harre Evladı" demektedir.
Bazı sahabiler, öldürülmedi ama ağır işkencelerden geçirildi. Bunlardan biri olan Ebu Said el-Hudrî sakalları tel tel yolunarak acılar içinde feryat ettirildi (İbn Ku-teybe; el-İmâme ve's-Siyase, 1/180-190).
Tüm bunlar, "Müminlerin halifesinin buyruklarına karşı çıkılıp din umuru fesada uğratılıyor; fesadı çıkaran asilerin din adına hizaya getirilmesi vaciptir!" gerekçesiyle yapıldı. Gerekçeyi belirleyen ve buyruğu çıkaran ise, "Allah'ın yeryüzündeki gölgesi ve müminlerin emiri" unvan-l larıyla anılması yine bir "din buyruğu" haline getirilen Yezit (ölm. 64/683) idi. Hz. Hüseyin'in başını kestiren Yezit...
Harre olayının ayrıntılarına bakalım.
Medine civarında harre (volkanik arazi) diye anılan arazilerden biri olan Harre-tü Vâkım'da vuku bulan büyük çarpışma, Emevi kralı Yezit kuvvetleriyle "Peygamber kenti" Medine halkı arasında olmuştur.
Medine halkı, yönetimin zulüm ve ahlaksızlıklarına karşı çıkarak Yezit'in halifelik, yani devlet başkanlığı ' makamından inmesini istedi. Bunu hilafete isyan sayan Yezit, Emevilere bağlılığı ve Peygamber evladına kiniyle öne çıkmış olan Müslim bin Ukbe (ölm. 63/683) komutasında büyük bir ordu oluşturarak Medine üstüne saldı.
Yezit ordusundaki asker sayısı on bin ila yirmi dokuz bin arası rakamlarla ifade ediliyor. Sahabi katili komutan Müslim'in yanında yer alan beş yüz kişilik kurmaylar kadrosu ise Rumlardan seçilmişti.
Onlara karşı çıkan Medine halk kitlesinin sadece imanları, iradeleri ve bir de şehit olma arzuları vardı. Teçhizatları, silahları son derece basit kılıç, pala ve sopalardı.
Katliam, yağmalama ve ırza tecavüzlerin ardından, halife Yezit için biat (halifeye bağlılık bildirme) tazelemeye geçildi. Katil komutan Müslim şu emri verdi:
"Biat şu şekilde olacaktır: Yezit'in kulu ve kölesi olarak biat ettim." Bazıları buna karşı çıkarak, "Allah'ın kitabı ve Peygamberin sünneti üzere biat ederim"
diye ısrar etti. Bu şekilde biat isteyenlerin tümü katledildi.
Müslim, kestiği sahabe başları ile esir sahabileri Yezit'e gönderdi. Yezit bunların karşısına geçip Uhud günü intikam şarkıları söyleyen İbnü's-Sib'arî'nin, Bedir'de öldürülen müşriklerin intikamının alındığını ifade eden bir şiirini okudu.
Müslim, Medine başarısının ardından hemen Mekke üzerine yürüdü. İbnüz Zü-beyr'in Kabe'ye sığındığını bahane ederek Beytullah'ı mancınıkla tahrip etti, daha sonra da ateşe verdi.
Yezit, en büyük ödülleri, ünlü sahabileri öldüren askerlere verdi. Tarihçi İbn Sa'd (ölm. 230/844), bu askerlerin bir süre sonra aynı Yezit'in emriyle öldürüldüğünü yazıyor. Bu tam bir Emevi-emperyalist taktiğidir:
Önce, özendirme olsun diye ödül, sonra, konuşmasınlar diye ölüm...
Bugün aynı taktiği; kendisine uşaklık eden "müttefikler"ine(!) ABD uygulamaktadır.

ALINTI..

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 31.08.2009 - 16:06


#2 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 31.08.2009 - 16:29



Peygamberin ahlakı,şimdiki modern hırsızlara uymaz.Devlet malını çalanların cenaze namazlarının kılınmayacağını söyeleyen Peygamberin bu sözlerini,kendileri devlet malı hırsızları oldukları için halka söylemekten kaçınırlar.




 580023663830.jpg


#3 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 31.08.2009 - 17:49

waranko güzel ve hislere tercüman bir yazı,eline sağlık.Daha önce de sitede uzun uzun konuşulan bir meseleydi bu.Yalnız eklediğin yorumlara takıldım biraz.böyle şeriat gelecek hepimizi kesecek türü sloganlar eskimemiş miydi:) daha öncede söyledim.Tamam sadece elbiseyle müslümanlık(kalpte iman yoksa) münafıklıktır.Ama bu demek değildir o elbiseyi giyen herkes münafıktır.Böyle saçma birşey olabilir mi?Tamam İslam'da "elbisede bid'at olmaz"hükmü vardır.Ama bu başörtüsünün dinimize göre takılabilemiyeceği manasına gelmez.Başörtüsü dinin açık hükmüdür,sakal bırakmak İslam'da sünnettir.Yani herşey yerli yerinde kullanılsa sorun yok.İnsan ağzından alması gereken bir ilacı damardan alırsa ölür veya büyük zararlar görür.İşte bazı kötü niyetli insanlar bu tür söylemlerin ardından "öyle ise başörtüsünün sakalın ve hertürlü şekli ibadetin dinde yeri yok" gibi saçmasapan sonuçlara varıyor ve asıl niyetlerini ortaya döküyorlar.Tedirginlik bu noktada.Yani yazıda kötülenen kimselerden niyet itibari ile farkları yok;ikisinde de hedef İslam'ı bozmak.Yani bahsettiğin haçlı hedefini uygulayanlar bunu söyleyenler olmasın,hırsızı ihbar eden hırsızın kendisi olmasın...

Bu günün DİRİ DİRİ ADAM YAKICILARI ATATÜRK MİRASI çökertildiği anda ONLARI KAT VE KAT sollayıp geçecekleri eyleme girişecekler gibi gözüküyor...

Bugün Türkiye'de dediğin türden insanların sayısı yok denecek kadar az.Bunun olmasına imkan yok.İşte böyle cahilce söylemler insanı kızdırıyor.Türk müslümanlar tasavvufla İslamlaşmıştır.Araplarla karıştırıp böyle bir sonuca varamazsın.Senin cemaat tarikat diyerek yerdiğin fikir akımları söylediğin tehlikenin karşısında duran kalelerdir.Bu ülkeye İslam bahçesini Mevlanalar suladı ve budadı;ibn-i Teymiyeler değil.Yani bahsettiğin tehlikenin(ki öyle bir tehlike yok) karşısında duran tarikatlar ve cemaatlerdir.Bu yüzdendir ki bana Osmanlı tarihinde devletin iradesinin olduğu bir yerde recm edilmiş bir kadın gösteremezsin.Devletten kadıdan habersiz ortadoğunun bir köşesinde katledilen olmuştur ayrı konu...Fakat tam aksine arapçıl dinsel hareketi bir ara sunni olarak tetikleyen Atatürkçülükten devşirilmiş olan kemalizmdir.Refah Partisinin ve siyasal dinin yükselişi tek Parti yönetimini hatırlatan bazı baskıların zuhuruyla vuku bulmuştur ki çok kısa bir sürede yok olma noktasına gelmiştir.Hizbullah benzeri örgütlerin doğuda yükseldiği ve pkk ya karşı devlet marifetiyle güçlendirildiği ve sonra yok edildiği bugün şahitleriyle birlikte aşikardır.Yani Türkiye'de rejim tehditi falan yok.Hele Türkiye'deki müslümanlara dediğin gibi iftiralar atman çok yanlış.Senin dediğin gibi Harre katliamı yapacak bir oluşum falan yok.Bu iddia çok komik:) Eğer oturup insaflıca düşünürsen bazı gerçekleri görürsün.Geçmişimiz geleceğimiz ve bugünümüzle biz tek bir milletiz,böyle saçmalıklara da herkesin karnı tok.Millet artık "şeriat gelecek bizi kesecek" diyene de "din elden gidiyor" diyene de gülüp geçiyor...

#4 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 31.08.2009 - 17:57



Peygamberin ahlakı,şimdiki modern hırsızlara uymaz.Devlet malını çalanların cenaze namazlarının kılınmayacağını söyeleyen Peygamberin bu sözlerini,kendileri devlet malı hırsızları oldukları için halka söylemekten kaçınırlar.




Sayın ebarah

Hem de Ölen kişi Peygamberimizi koruyan muhafızlaradan biri.
Sahabe onun şehit olduğunu söylerken Peygamberimiz ''o şehit olmadı demiş'' ve Sayın ebarah, Sizin anlattığınız sebepten dolayı cenaze namazını kılmamaıştır.

İslam dünysını yiyip bitiren Devletin malını (Bu günkü manada KAMUNUN MALI) yiyenler GULUL Şuçu işlemiş olurlar.
Bu Durum Maun süresinde açık ve net belirtilmiştir.Bunlar DİN'DEN Çıkmış kişilrdir. ASLADA AFFI YOKTUR.
Hani Kur'ana ne zaman kimler dokunulmaz denildiğinde

ABDESTSİZ, namazsız, loğusa, hayızlı olanlar değil,

Haram yiyenler, özellikle halkın malını talan edenler dokunamaz. Çunku Kur'an'a göre, "gerçekten pis" olan onlardır.

Buradan itibaren Konu ile ilgili olarak aldığım alıntıyla devam edersek...


Kur'an, kendisinden söz ederken şöyle diyor:

"O, kesinlikle şerefli bir Kur'an'dır. Titizlikle saklanan bir kitaptadır. Ona, arındırılmışlardan başkası dokunamaz. Alemlerin Rabbi'nden indirilmiştir." (Vakıa, 77-80)

Geleneksel din anlayışı bakın nasıl demiştir ki, aşağıda sayılan şu kişiler Kur'an'a dokunamaz, çünkü onlar "hükmen pis"tir:
Cünüp olanlar, abdesti olmayanlar, loğusa ve adet halindeki kadınlar.

Kur'an dışı geleneksel anlayışa göre, loğusa ve adet halindeki kadınlar, bırakın Kur'an'ı dokunarak okumayı, dokunmaksızın bile okuyamazlar...
Arap-Emevi fıkhı tarafından dinleştirilen bu dayatmaların maskesini yırtan çok aziz İslam bilginleri gelip geçmiştir. Ne yazık ki, Allah ile aldatan dinci zebaniler, bu Kur'an mümini bilginlerin açıkladıkları gerçeklerin üstünü sürekli örtmüş ve Allah ile aldatmaya devam etmişlerdir.


VAKIA SURESİ NE DİYOR?

Tartışmalara sebep olan ayet "Ona, arındırılmışlardan başkası dokunamaz" anlamındaki 79. ayettir. Bu ayetlerin insanlık dünyasıyla fizik temas anlamında hiçbir ilgisi yoktur. Söz konusu olan, melekler dünyasıdır. Dolayısıyla, ayetlerin abdestle, cenabetle, loğusalıkla da ilgisi olamaz.
Ayetin dünyaya ilişkin mesajı şu olabilir: Kur'an'ın istediği arınmışlığa ulaşmamış insanların Kur'an'dan elini çekmeleri gerekir. Kur'an'ın söylemek istediği kesindir. Kur'an şunu söylüyor:
Kur'an'ın istediği anlamda temiz olmayan insanlar, Kur'an'dan ellerini çeksinler.
Örneğin, Deniz Feneri soygunuyla, ğulûl (kamu hakkı yemek) suçu işledikleri, uluslararası yargı kararıyla hükme bağlanmış olanların ve benzerlerinin kirli ellerini Kur'an'ın dininden ve kirli alınlarını İslam'ın secdegâhından çekmeleri gerekir. Çünkü Kur'an bunları "dini yalanlamak"la suçlamaktadır. Dini yalanlayanın Kur'an'a sahip çıkmaya kalkması kadar abes bir şey olamaz.
Ne ilginçtir ki, üzerinde konuştuğumuz ayetin biraz ilerisindeki ayet (Vakıa, 82), insanoğlunun bir kötülüğünden daha söz etmektedir: "Yalanlamayı/yalancılığı rızık haline getirmek." Şöyle deniyor:
"Rızkınızı, yalanlamanızdan ibaret mi kılıyorsunuz?"
Bu ayette yalanlama anlamında kullanılan "tekzib" sözcüğü, Mâûn Suresi'nin "Dini yalanlayanları gördün mü?" diye soran birinci ayetinde kullanılan kelimenin aynısıdır.
Kur'an, yalancılığı rızık kapısı yapanları, iddiaları ve ibadetleri ne olursa olsun, dini yalanlamış kişiler saymakta ve onları lanetlemektedir.

#5 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.08.2009 - 20:19

Rebel görmesin bu konuyu. Size laf çakacam diye bir sürü alakasız kıyas yapar. <_<

#6 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 31.08.2009 - 20:51

Hıı sizin kadar alakadar olamıyorum, ama bi ara bulandırmaya gelirim..

...


#7 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 02:03

Kimmiş bu çok aziz islam alimleri?İsim verirsek daha iyi olur kanısındayım...isimleri söyleyinki bakalım islam aleminin umum alimleri bu isimlere nasıl bakıyormuş, araştıralım...Gerçi sizde bizde bunları ve hakkında söylenilenleri biliyoruzdur da olsun....

Daha evvelde yazdım bunları söyleyen ne ilk ne sonsunuz amaç karışıklık çıkarmak huzur bozmak olsun.İki doğrunun arasına bir yanlış sokarak o yanlışıda doğruymuş gibi yutturma çabası,yalanlar bu coğrafyada tutmadıkça etrafa saldırma hali... Peygamberinin ahlakından söz ederken işlerine gelmiyenleri inkar eden en ahlaksız zihniyet mesupları.Neden mi ahlaksızlar.Arkasına sığındıkları isimler gibi İslamı yaşamadıkları için, bunlar o İslamın kutsal şahsiyetleri adı altında faliyet gösterip her nevi kışkırtıcılığ yaparlar... Geleneksel islam dedikleri hak din ile aralarına set çekip sonrada bizi neden dişladınız diye çığlık atarlar.Bazen amaçlarına ulaşmak için bunları devrimci kılıklarıyla meydanlarda polis taşlarken görürüz, devletin polisine faşist demekden çekinmezler.Önce insanız derler ama karşısındakine insan gözüyle bakmazlar.Kendi batıllarına katılmayanları dinci zebani ilan ederlerde bu tahrikden dolayı başlarına bişey geldimiydi mazlumu oynarlar.Sen diline hakim olacaksın ki başkalarından da eline hakim olmayı bekleyesin değil mi?
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#8 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 09:12

Kimmiş bu çok aziz islam alimleri?İsim verirsek daha iyi olur kanısındayım...isimleri söyleyinki bakalım islam aleminin umum alimleri bu isimlere nasıl bakıyormuş, araştıralım...Gerçi sizde bizde bunları ve hakkında söylenilenleri biliyoruzdur da olsun....


Biliyorsun da niye soruyorsun? Be!! kardeşim. Ben yine de senin gibi ön yargılı ve Niyet okumaya devam eden olmayacağım.
Sahabi Cabir b. Abdullah'ın Müslüm deki sözleri çok çarpıcı.(ölm. 74/693) .

#9 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 09:59

waranko güzel ve hislere tercüman bir yazı,eline sağlık.Daha önce de sitede uzun uzun konuşulan bir meseleydi bu.Yalnız eklediğin yorumlara takıldım biraz.böyle şeriat gelecek hepimizi kesecek türü sloganlar eskimemiş miydi:) daha öncede söyledim.Tamam sadece elbiseyle müslümanlık(kalpte iman yoksa) münafıklıktır.Ama bu demek değildir o elbiseyi giyen herkes münafıktır.Böyle saçma birşey olabilir mi?Tamam İslam'da "elbisede bid'at olmaz"hükmü vardır.Ama bu başörtüsünün dinimize göre takılabilemiyeceği manasına gelmez.Başörtüsü dinin açık hükmüdür,sakal bırakmak İslam'da sünnettir.Yani herşey yerli yerinde kullanılsa sorun yok.İnsan ağzından alması gereken bir ilacı damardan alırsa ölür veya büyük zararlar görür.İşte bazı kötü niyetli insanlar bu tür söylemlerin ardından "öyle ise başörtüsünün sakalın ve hertürlü şekli ibadetin dinde yeri yok" gibi saçmasapan sonuçlara varıyor ve asıl niyetlerini ortaya döküyorlar.Tedirginlik bu noktada.Yani yazıda kötülenen kimselerden niyet itibari ile farkları yok;ikisinde de hedef İslam'ı bozmak.Yani bahsettiğin haçlı hedefini uygulayanlar bunu söyleyenler olmasın,hırsızı ihbar eden hırsızın kendisi olmasın...
Bugün Türkiye'de dediğin türden insanların sayısı yok denecek kadar az.Bunun olmasına imkan yok.İşte böyle cahilce söylemler insanı kızdırıyor.Türk müslümanlar tasavvufla İslamlaşmıştır.Araplarla karıştırıp böyle bir sonuca varamazsın.Senin cemaat tarikat diyerek yerdiğin fikir akımları söylediğin tehlikenin karşısında duran kalelerdir.Bu ülkeye İslam bahçesini Mevlanalar suladı ve budadı;ibn-i Teymiyeler değil.Yani bahsettiğin tehlikenin(ki öyle bir tehlike yok) karşısında duran tarikatlar ve cemaatlerdir.Bu yüzdendir ki bana Osmanlı tarihinde devletin iradesinin olduğu bir yerde recm edilmiş bir kadın gösteremezsin.Devletten kadıdan habersiz ortadoğunun bir köşesinde katledilen olmuştur ayrı konu...Fakat tam aksine arapçıl dinsel hareketi bir ara sunni olarak tetikleyen Atatürkçülükten devşirilmiş olan kemalizmdir.Refah Partisinin ve siyasal dinin yükselişi tek Parti yönetimini hatırlatan bazı baskıların zuhuruyla vuku bulmuştur ki çok kısa bir sürede yok olma noktasına gelmiştir.Hizbullah benzeri örgütlerin doğuda yükseldiği ve pkk ya karşı devlet marifetiyle güçlendirildiği ve sonra yok edildiği bugün şahitleriyle birlikte aşikardır.Yani Türkiye'de rejim tehditi falan yok.Hele Türkiye'deki müslümanlara dediğin gibi iftiralar atman çok yanlış.Senin dediğin gibi Harre katliamı yapacak bir oluşum falan yok.Bu iddia çok komik:) Eğer oturup insaflıca düşünürsen bazı gerçekleri görürsün.Geçmişimiz geleceğimiz ve bugünümüzle biz tek bir milletiz,böyle saçmalıklara da herkesin karnı tok.Millet artık "şeriat gelecek bizi kesecek" diyene de "din elden gidiyor" diyene de gülüp geçiyor...


Sayın atlantisli

AKP-ABD- AB Üçlü İttifakıyla Türkiyeyi 1919 öncesine götürmek için canla başla çalışıyor. BOP Projesi (ILIMLI İSLAM)adı altında Ortadoğunun en kahırlı ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor.

Siz hala Baş örtüsü saç sakal kıl tüy bıyık sarık… oralarda dolanıyorsunuz…

GAZETECİLER ve Yazarlar Vakfı Başkanı Hüseyin Gülerce , Star gazetesinden Fadime Özkan'a Gülen hareketi ile ilgili bir beyanat vermiş.ti. Yer yerinden oynamıştı senin HABERİN YOK MU?
Türbanlı Yazar NİHAL BENGİSU KARACA Bizi niye kandırsınız o kızları niye kandırdınız diye hesep soruyordu. Haberini yok galiba


Bu konudaki fetfayı dinci takımı verdi furruattır dedi bitirdi. FAKAT İSTİYORSAN BAŞLIK AÇ TARTIŞALIM.


Nihal Bengisu Karaca’nın çığlığı andıran o yazısını bulunca Yeni bir başlık altında yazacağım.


Sevgili atlantisli

Elektrik düğmesini kapatır gibi bir anda aydınlık bir anda karanlığ’a döner manasıda söylemiyorum.

Bu geçiş 1950 DP ile başlayıp 2002 itbariyle en hızlı dönemine girdi. Adım adım ilerliyor.

Şu anda Atatürk mirasına sahip çıkan tek kuruluş kaldı o da Türk Silahlı Kuvvetleri.

Şimdi onu yıpratma çabaları ile hem içeriden hem de . dışardan bütün güçleriyle Türk Ordusuna çullanmışlar saldırıyorlar.

Türk ordusu Atatürk mirasının bel kemiğidir. Bunu büktüğünüz anda önlerinde hiçbir engel kalmayacaktır.

#10 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 11:48

Arkadaşım sen hasta mısın mevzuyu açan sensin,sonra "Siz hala Baş örtüsü saç sakal kıl tüy bıyık sarık… oralarda dolanıyorsunuz…" diyorsun.Sen ne diyorsun ben anlamadım.Onca şey yazdım birine cevap yok,söylediğiniz söz hep aynı,cevap vermek istemediğin konuyu slogan bir sözle kapat.Kendi yaptığınla beni suçluyorsun.Konuyu açan sensin,yukarıya bak.Ağzına ne gelirse yaz,mesnetsiz bilgisiz komplo teorilerini doğru kabul ederek etrafa hakaretler savur,başbakana hain devlet adamlarına satılık ve daha ağır cümleler kur.Siz bu kadarsınız işte,tek yapabildiğiniz kürsü ve klavye arkasından bağırıp çağırmak.Eğer birine hakaret etmek istiyorsan önce onun hakkında bunu hakedecek deliller sun.İhanet ağır bir ithamdır;belgeleyemeyen hain olur.Ama yok AKP AB ABD işbirliği içindeymiş.Hadi be sahi mi.Bu ülke kurulduğundan beri onlarla işbirliği içinde,ne zaman hoşlarına gitmese orduya emir verip gerekli değişiklikleri yapıyorlar zaten.Sizin iddialara belge dediğiniz varsayımları kabul etsek,Atatürk'e de hain dememiz lazım.

Bu geçiş 1950 DP ile başlayıp 2002 itbariyle en hızlı dönemine girdi. Adım adım ilerliyor.

De mi tek parti iktidarınıza o zaman Türk halkı sonvermişti.O zaman başladı süreç şimdi halkın iktidarı doruğa çıktı.Siz halk düşmanı mısınız.Tek parti dönemini İsmet vehametini çok özlediniz biliyorum ama Türk halkı buna müsade etmez artıkın.Siz 1950 öncesini çok özlersiniz daha.

Şu anda Atatürk mirasına sahip çıkan tek kuruluş kaldı o da Türk Silahlı Kuvvetleri.

Ne güzel söylemişsin madem TSK kaldı tek başına değil merak etme yanında AKP var.Geriye kalan da sizler olduğunuza göre bu mirası tahrip etmeye çalışan sizsiniz o zaman.Yukardaki varsayımdan bu çıkar.Çünkü TSK süreci kesinlikle destekliyor,aksini iddia etmek imkansız.Siz hariç,siz herşeyi iddia edebilirsiniz,sizin iddialarınızı ispat gibi bir alışkanlığınız yok.Varsayımlarınızı başka bir varsayımla ispatladım sanıyorsunuz;onun için ki batılıların üniversitelerinden her hafta yeni buluşlar yansırken üniversitelerde kemalist hocalarınızdan bahsettiğin başörtüsü kıl sakal fetvalarından başka bişey yansımıyor.Başörtüsünü her hafta yeni bulunmuş gibi konuşurlar,ulema bu kadar fetva verip ilmi inceleme yapmamıştır bu hususta...
Velhasıl siz iktidara gelmeden bu ülkenin seçmenleri ve seçtikleri ihanet çukurundan kurtulamaz;çünkü düştükleri bahse konu yer göz çukurlarınız,bakış açınızı değiştirseniz de aynı şeyleri göreceksiniz.Tatlı rüyalar:) (ya da kabuslar demek lazım) Siz bu RTE dizisini çok izlersiniz daha:)

#11 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 12:03

Ezberlenmiş üç beş cümleyle konular açılıp, dönülüp dolaşılıp aynı şeyler tartışılıyor ::
Açılan konulara yapılan 'adamakıllı' hiçbir üye arkadaşımın yorumuna mantıklı cevap gelmiyor, sadece mesnetsiz suçlamalar..
Evet TSK bu ülkenin en güvenilir kurumudur, siz ve sizin gibilerin sinsi planları, kıvır'ak zekaları da çökertemez..
Ve sayın waranko : habire alıntı yapacağınıza önce soruları yanıtlayın tek tek ki biz de birşeyler yazalım..
Tartışma Vur-Kaç tekniğiyle olmaz..

Saygılar..

...


#12 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 12:58

Sistem bu amaç ortalık karıştırmak, bilgi paylaşımı değil....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#13 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 14:36

Kimmiş bu çok aziz islam alimleri?İsim verirsek daha iyi olur kanısındayım...isimleri söyleyinki bakalım islam aleminin umum alimleri bu isimlere nasıl bakıyormuş, araştıralım...Gerçi sizde bizde bunları ve hakkında söylenilenleri biliyoruzdur da olsun....

Daha evvelde yazdım bunları söyleyen ne ilk ne sonsunuz amaç karışıklık çıkarmak huzur bozmak olsun.İki doğrunun arasına bir yanlış sokarak o yanlışıda doğruymuş gibi yutturma çabası,yalanlar bu coğrafyada tutmadıkça etrafa saldırma hali... Peygamberinin ahlakından söz ederken işlerine gelmiyenleri inkar eden en ahlaksız zihniyet mesupları.Neden mi ahlaksızlar.Arkasına sığındıkları isimler gibi İslamı yaşamadıkları için, bunlar o İslamın kutsal şahsiyetleri adı altında faliyet gösterip her nevi kışkırtıcılığ yaparlar... Geleneksel islam dedikleri hak din ile aralarına set çekip sonrada bizi neden dişladınız diye çığlık atarlar.Bazen amaçlarına ulaşmak için bunları devrimci kılıklarıyla meydanlarda polis taşlarken görürüz, devletin polisine faşist demekden çekinmezler.Önce insanız derler ama karşısındakine insan gözüyle bakmazlar.Kendi batıllarına katılmayanları dinci zebani ilan ederlerde bu tahrikden dolayı başlarına bişey geldimiydi mazlumu oynarlar.Sen diline hakim olacaksın ki başkalarından da eline hakim olmayı bekleyesin değil mi?


Yazında çok dokundurma var.Bırak Peygamber ahlakını,kendi ahlakına saygın var ise kişi ve kurum adı vererek ne söylemek istediğini söyle.

 580023663830.jpg


#14 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 15:40

Arkadaşım sen hasta mısın mevzuyu açan sensin,sonra "Siz hala Baş örtüsü saç sakal kıl tüy bıyık sarık… oralarda dolanıyorsunuz…" diyorsun.Sen ne diyorsun ben anlamadım.Onca şey yazdım birine cevap yok,söylediğiniz söz hep aynı,cevap vermek istemediğin konuyu slogan bir sözle kapat.Kendi yaptığınla beni suçluyorsun.Konuyu açan sensin,yukarıya bak.Ağzına ne gelirse yaz,mesnetsiz bilgisiz komplo teorilerini doğru kabul ederek etrafa hakaretler savur,başbakana hain devlet adamlarına satılık ve daha ağır cümleler kur.Siz bu kadarsınız işte,tek yapabildiğiniz kürsü ve klavye arkasından bağırıp çağırmak.Eğer birine hakaret etmek istiyorsan önce onun hakkında bunu hakedecek deliller sun.İhanet ağır bir ithamdır;belgeleyemeyen hain olur.Ama yok AKP AB ABD işbirliği içindeymiş.Hadi be sahi mi.Bu ülke kurulduğundan beri onlarla işbirliği içinde,ne zaman hoşlarına gitmese orduya emir verip gerekli değişiklikleri yapıyorlar zaten.Sizin iddialara belge dediğiniz varsayımları kabul etsek,Atatürk'e de hain dememiz lazım. De mi tek parti iktidarınıza o zaman Türk halkı sonvermişti.O zaman başladı süreç şimdi halkın iktidarı doruğa çıktı.Siz halk düşmanı mısınız.Tek parti dönemini İsmet vehametini çok özlediniz biliyorum ama Türk halkı buna müsade etmez artıkın.Siz 1950 öncesini çok özlersiniz daha.
Ne güzel söylemişsin madem TSK kaldı tek başına değil merak etme yanında AKP var.Geriye kalan da sizler olduğunuza göre bu mirası tahrip etmeye çalışan sizsiniz o zaman.Yukardaki varsayımdan bu çıkar.Çünkü TSK süreci kesinlikle destekliyor,aksini iddia etmek imkansız.Siz hariç,siz herşeyi iddia edebilirsiniz,sizin iddialarınızı ispat gibi bir alışkanlığınız yok.Varsayımlarınızı başka bir varsayımla ispatladım sanıyorsunuz;onun için ki batılıların üniversitelerinden her hafta yeni buluşlar yansırken üniversitelerde kemalist hocalarınızdan bahsettiğin başörtüsü kıl sakal fetvalarından başka bişey yansımıyor.Başörtüsünü her hafta yeni bulunmuş gibi konuşurlar,ulema bu kadar fetva verip ilmi inceleme yapmamıştır bu hususta...
Velhasıl siz iktidara gelmeden bu ülkenin seçmenleri ve seçtikleri ihanet çukurundan kurtulamaz;çünkü düştükleri bahse konu yer göz çukurlarınız,bakış açınızı değiştirseniz de aynı şeyleri göreceksiniz.Tatlı rüyalar:) (ya da kabuslar demek lazım) Siz bu RTE dizisini çok izlersiniz daha:)




Allaha çok şükür aklım yerinde ama beni anlamadığını söyleyen sensin. Terbiyesize terbiyesiz olamasını da biliriz. Kendine gel.

10 kasım 1938 Türkiyenin yeniden geriye doğru döndüğü gündür. Bu durum belirttikten sonra.

Bu yazdıklarından sonra Kurtuluş Savaşı’nı mihver alarak, meseleyi iman noktasından değerlendirirsek, Türkiye, Kurtuluş Savaşı’nı kaybetmiş gibi görünüyor.

Bu ürkütücü tablonun arkasında ne var?

Temel bela, bilinçsizlik ve nemelazımcılıktır. Nemelazımcılık, imansızlığın en yıkıcısıdır.

İkinci sırayı içten ve dıştan ortaklaşa yürütülen vicdansız talan almaktadır.
AB girme hayaliyle coşanlar Gümrük birliği İLE Türk halkını Tam anlamıyla göstere göster AB'NİN kucağına oturtmuşlardır. Türkiye hergün KAN KAYBEDİYOR Bşını toprağa gömmüş Türk halkından gelen ses sadece şu. ÖLEM BEN ÖLEM BEN ÖRTKİ ÖLEM BEN.

1938’ ‘den itibaren üreten türkiyeden yavaş yavaş Tüketen Türkiye olduk. Yatırımlar Sanayiye dönük üretim yerine Tüketime dönük dev tüketim tesislerine yatırulıyor
Ülkenin gücünü, güvenini ve kişiliğini ifade eden ne varsa talana açık haldedir. Yabancı süper marketler Türkiye’ye dolarak kendi mallarımızı bize pazarlayıp bizi sömürmekteler. İçeride bizi biz yapan, Türkiye’nin adını, kişiliğini simgeleyen tüm markalarımız yok ediliyor.
.

Bir yandan bilinçaltımız, öte yandan kesemiz ve kasamız boşaltılıyor.

Dışarıdan gelen talancıların bir tanesi olsun, bir tek şey üreterek veya bir kuruş getirerek girmiyorlar Türkiye’ye. Geliyorlar, kendi malımızı allayıp pullayıp, adeta hokus-pokus yaparak bize satıyorlar; ceplerini doldurup çekip gidiyorlar

. Erdemir, Telekom, Tekel, Petkim, Tüpraş, Seydişehir Alüminyum…….. ‘özelleştirme’ adı altında talancılara verildi.

“Cumhuriyet ve kurumlarından intikam mı alınıyor? Batan geminin malları gibi adeta.

Cumhuriyetin kuruluşundan 2002'ye kadar 180 miyar dolar borç alınmışken 2002 den bu yana ise Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ATALARIMIZIN TIRNAKLA KAZIYARAK YAPTIKLARI NE VARSA SATILMIŞ ÜSTÜNDE 450 milyar dolar dış borç alınmış.(İlk borç 1950 evet 1950 yani 1950 itibariyle Demokrat Parti tarafından Marshaall yardımıyla alınmış DP bu ilk borç halkasını ı Türk halkının boynuna dolamıştır.) Devlet Sadece faizini ödemek için Yeni borç almıştır.
Aynı yardımdan yararlanan ve 2. Dünya savaşına girmiş herşeyi yerle bir olmuş ülkeler ne yapmışta bu gün kalkınmıştır .

Evet, Türkiye’nin durumu 1919’dakinin aynı. Şartlar aynı. İmkânlar o günden daha iyi ama iman ise o günkünden çok gerilerde

Eğer Türkiye toparlanamaz, siyaset, ekonomi ve kültür alanlarında belirginleşen yeni Kurtuluş Savaşı’nı kazanamaz, Haçlı kurtların hırs ve kinlerine yenik düşerse tarih ve bu millet bilmelidir ki bunun sebebi imkansızlık değil, imansızlık olacaktır.


BOP projesi nedir ne değildir?
Baş örtüsü Kur’anda nerede yazıyor?
Atatürk niçin hain olabiliyor?

Kurtuluş Savaşı ve Atatürkçü devrim sözlüğünde hıyanet; ülkeyi, bir biçimde, emperyalist sömürgecilerin denetim veya esaretine sokmaya çalışmaktır.
Bu, çok değişik şekillerde belirebilir. Fiilen, fikren, silahla veya basın yoluyla gerçekleştirilebilir..

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.09.2009 - 16:39


#15 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 15:59

Baş örtüsü Kur’anda nerede yazıyor?




Kur'anda Örtü Kelimesinin Geçtiği Ayetler
Tarih: , 2/6/2007
KUR'ANI KERİMDE BAŞÖRTÜSÜ YOKTUR DİYENLERE VE BAŞÖRTÜSÜ GELENEKTİR DİYEN GERİLERE İTHAF OLUNUR !

Kur'anda Örtü Kelimesinin Geçtiği Ayetler

Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve
ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden
görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde)
koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da
oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da
kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi
kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına
ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların
henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler.
Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte
Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz." (NUR
SURESİ<31) ?


Kaynak : internet

...


#16 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 16:10

Atatürk niçin hain olabiliyor?

demişsiniz..


Sizin iddialara belge dediğiniz varsayımları kabul etsek,Atatürk'e de hain dememiz lazım.

demiş arkadaş..

Şimdi kim nerde Atatürk 'hain'dir diyor? Kim diyebilir? Ve kim müsaade ediyor?

Yazılanları çevirip, saçma sapan saldırıya mı geçiceksiniz?
Kendi fikirlerinizi delil belge diye sunmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? (hoş fikir değil çoğu paranoya)
Vatan elden gidiyor diye nara atacağınıza, insanları toplu olarak galeyana getirmeye çalışacağınıza, insanların kutsal saydığı şeyleri hiçe sayacağınıza önce söylemlerinizi ispat edin, sonra kendinizce çözümünüzü söyleyin..

...


#17 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 16:12

gerici iktidar cumhuriyetimizin kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyor.
atatürk ilke ve devrimlerini içine sindirememiş dinciler cumhuriyetimizin temel değerleriyle der daim kavga içindeler.
dış güçler vasıtasıyla laik cumhuriyetimizin altını oymaya çalışyıorlar.

çok gizli ajandaları var, bu gizli ajandalarında da gizli gündemleri var. ülkemizi bir gün bu gizli ajdandaki gizli gündemi uygulamak için fırsat kolluyorlar.

bakın türban çankaya'ya kadar çıktı.

bizim kültürümüzde türban yoktur. kur'an'da da türban yok zaten sevgili waranko kardeşimin dediği gibi. türban bir ingiliz casus tarafından türkiye'ye gizlice bir nifak tohumu olarak sokulmuştur. bu ingiliz ajanı ülkemize türbanı getirene kadar hiç kimse türban takmıyordu. o getirdi ve başımıza belayı sardı.

hepimiz müslümanız. müslümansak da müslümanız müslüman değilsek de müslümanız elhamdulillah. ancak müslümanlığımız devletimizin bize izin verdiği kadardır.

devletimizi güçsüz bırakmaya çalışan şerefsizler bu gün ülkemizde bol miktarda vardır. hepimiz yüce devletimizi korumakla yükümlüyüz. yüce devletimizi korumak istemeyen herkes fethullahçı dinci gerici ve aynı zamanda da bölücüdür.

büyük ortadoğu projesi kapsamında türkiye'yi ılımlı islamlaştırmak istiyorlardır. bu işte amerikan parmağı vardır. ergenekon adını verdikleri dava ile ne kadar atatürkçü varsa içeri alıyorlar.

gerici iktidar cumhuriyetimizin bütün temel değerleriyle kavgalı olduğu gibi bütün kamu iktisadi teşekküllerini de üç otuz paraya elin gavurlarına paşkeş çekmektedirler.

yabancı sermaye adı altında elin gavurları ülkemizde alış veriş yapmaktadır.

bakın ülkemizde küresel kriz ne hale getirdi. bunun da sebebi bellidir; ne kadar atatürkçü varsa ergenekon adını verdikleri dava ile içeri alındı. onlar içeri alınınca tam bağımsız türkiye olamadık. tam bağımsız türkiye olamayınca da yabancı sermaya adı altında ülkemiz elin ecnebilereiyle alış veriş yapmaya başladı. sonra bir gün bir baktık alış veriş yaptığımız ecnebiler batmış. eh alış veriş yaptığımız gavurlar batınca biz de batmış sayıldık.


*
evet arkadaşlar durumlar görüldüğü gibi çok vahim. daha yazamadığım bir çok şeyler var.

uyanık olmalıyız.

ulusal çıkarlarımız konusunda hassasiyet sahibi aydınlarımız bir araya gelmeli ve bu kötü gidişata dur demelidirler. biz de o aydınlarımızın yanında bu gericilere karşı bir demir yumruk oluşturmalıyız.
hatta gerekirse hepimiz birer kubilay olmaya hazır olmalıyız.

durumlar çok vahim arkadaşlar!!!


şunu unutmuşum;

29 mart seçimlerini de istanbulda kemal kılıçdaroğlu kazanmıştır ama kadir topbaş oyları çalarak kendisini kazanmış gibi göstermiştir ya ya ya

Bu mesaj tengere tardu tigin tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.09.2009 - 16:22


#18 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 16:22

Kaynak : internet


Kaynak bu mu? Nur suresi 31 ayetinde sadece ''ÖRTÜN'' var

Sayın REBEL Yüce Allah ''baş''kelimesini koymayımı unutmuş de sen oraya ekliyorsun.Sana bu yetkiyi kim? nereden? nasıl verd?i Ayrıca ordaki emir başa ilişkin değil göğse ilşikindir.Yani mutlak emir göğsün kapatılmasıdır.

#19 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 16:25

devletimizi güçsüz bırakmaya çalışan şerefsizler bu gün ülkemizde bol miktarda vardır (buna sonuna kadar katılıyorum).
hepimiz yüce devletimizi korumakla yükümlüyüz ( doğru söze ne denir).
yüce devletimizi korumak istemeyen herkes fethullahçı dinci gerici (bu kısımla başbakan ilgilensin) ve aynı zamanda da bölücüdür (bu da waranko oluyor herhalde).

Ben TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşıyım, ben bir (hatta iki) kurtuluş savaşı şehit torunuyum, Ben Türk'üm ve ülkemde bölücüler istemiyorum. Bu ülke kolay kazanılmadı merak etmeyin o gün gelirse kolay da bırakılmaz :mad1:

...


#20 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 01.09.2009 - 16:29

Kaynak bu mu? Nur suresi 31 ayetinde sadece ''ÖRTÜN'' var

Sayın REBEL Yüce Allah ''baş''kelimesini koymayımı unutmuş de sen oraya ekliyorsun.Sana bu yetkiyi kim? nereden? nasıl verd?i Ayrıca ordaki emir başa ilişkin değil göğse ilşikindir.Yani mutlak emir göğsün kapatılmasıdır.



Ahhahahaaaa *gla
acaba sadece omuzlarımızı mı örtsek? göğsü nerden kapatıyoruz omuzdan mı? ya komik olmayın. Kur'an-ı Kerim'de ''cilbab'' var bilir misiniz ne demek? bir çok gericinin çarşaf diye yorumladığı bir şey :mad1:
Bi araştırın bakiyim sora da gelin yazın buraya tartışalım *gla

...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli