İçerik değiştir



- - - - -

2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunları 27 Temmuz - 12 Ağustos 2012


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.10.2011 - 14:09


Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, olimpiyatlarda 12 takımın mücadele edeceği erkekler basketbol kategorisinde statü gereği ev sahibi ekip İngiltere'nin doğrudan yer alacağı, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda ipi göğüsleyen ABD'nin de katılmayı garantileyen bir diğer ülke olduğu aktarılırken, Afrika kıtasından 1, Amerika kıtasından 2, Avustralya kıtasından 1, Avrupa kıtasından 2, Asya kıtasından 1 ve elemelerden gelecek olan 3 takımla birlikte 12 ekibin tamamlanacağı vurgulandı.

FIBA Amerika Şampiyonası'nda birinci olan Arjantin ile finalist Brezilya'nın, FIBA Afrika Şampiyonası şampiyonu Tunus'un, FIBA Avrupa Şampiyonası birincisi İspanya ile finalist Fransa'nın, FIBA Okyanusya Şampiyonası şampiyonu Avustralya ve FIBA Asya Şampiyonası birincisi Çin, 2012 Londra Olimpiyatları biletini alan ekipler oldu.

Öte yandan, Türk teknik adam Selçuk Ernak, yardımcı antrenörlük görevini üstlendiği Çin Milli Takımı ile 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak.

Son 3 takım temmuz ayında belirlenecek

İngiltere, ABD, Tunus, Arjantin, Brezilya, Avustralya, İspanya, Fransa ve Çin'in katılmayı garantilediği 2012 Londra Olimpiyat Oyunları erkek basketbol kategorisinde yer alacak son 3 takım, 2-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olimpiyat elemesinde belirlenecek.

Yeri daha sonra açıklanacak olimpiyat elemelerinde, Angola, Nijerya, Ürdün, Güney Kore, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela, Yeni Zelanda, Litvanya, Yunanistan, Rusya ve Makedonya, son 3 vizeyi kapabilmek için mücadele edecek.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli