İçerik değiştir



Ergenekon Soruşturması Kıbrıs'a Uzandı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 3 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.04.2009 - 22:09


Soyer, Denktaş ve Eroğlu için soruşturma istedi.

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Türkiye'deki Ergenekon soruşturması iddianamesinde adı geçen KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve eski başbakanlardan, ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu hakkındaki iddiaların araştırılması için bugün Başsavcılıktan soruşturma yapılması talebinde bulundu.

KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye'de 'Ergenekon' adı ile bilinen bir soruşturma yapılmaktadır. Bilindiği üzere bu soruşturma neticesinde şüpheliler aleyhine Türkiye Cumhuriyeti Ceza Usul Yasası uyarınca iddianame hazırlanmıştır. Bu iddianamede bulunan bazı kısımlar basınımızda yer almış ve söz konusu iddianamenin bir bölümünde Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu ve Eski Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Raif Denktaş hakkında iddialar bulunmaktadır.

Bu iddiaların çok ciddi olması ve kamu yararı gereği KKTC yasal mevzuatı uyarınca da soruşturma yapılması kaçınılmaz bir sonuçtur. Bu bağlamda Sayın Başbakan Ferdi Sabit Soyer, KKTC Anayasası uyarınca devletin Hukuk Danışmanı olan Hukuk Dairesine (Başsavcılık) bugün resmi bir yazıyla söz konusu iddianameyi göndererek, KKTC yasaları uyarınca mezkur iddiaların araştırılması ve gerekli soruşturmanın yapılması talebinde bulunmuştur."

Habertürk


#2 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.04.2009 - 22:29

Bu işin Denktaş'a kadar uzanacağı belliydi zaten. Ama asıl mesele Denktaş değil.

Takip ediyor musunuz bilmem, KKTC'de seçimler yaklaşıyor. Yapılan anketlere göre de Rauf Denktaş çizgisindeki Ulusal Birlik Partisi önde gözüküyor. Şu an iktidarda da Cumhuriyetçi Türk Partisi var. Bu parti de AKP tarafından destek görüyor.

Şimdi iktidar değişirse, Kıbrıs konusundaki görüşmeler tehlikeye girecek. Çünkü UBP ve CTP taban tabana zıt iki siyasi parti. Bizim buradaki badem bıyıklılar da görüşmelerin tehlikeye girmemesi için, daha doğrusu KKTC'yi daha rahat satabilmek için UBP'yi sindirmeye çalışıyorlar. Aynı Irak Türkmen Cephesi lideri Saadettin Ergeç'e yapmaya çalıştıkları gibi...

Ama ben inanıyorum ki bu oyunlar bozulacak, Kıbrıs Türkleri özgürlüğüne kavuşacaktır. Bu yapılanların hesabı da elbet birgün sorulur.


#3 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 09.04.2009 - 01:27

Kıbrıs'da birleşmeden söz ediyorlar ama nedense bu birleşme Türk kesmiminin,Rum Devletine katılımından ibaret.Konuşulan sözde birleşme...Şimdi UBP Kıbrıs için çok önemli;yani bu yanlışları çok olan politikadan birçok hatayı temizlemek adına.Bence güçlü bir muhalefet olarak kalmalı.Çünkü Kıbrıs ETÖ nün ana üssü gibi ve bağlantılarının çoğu UBP li.Hatta bunlar ETÖ adına sırf hükümeti yıpratmak için alakasız çıkışlara bile imza attılar.Haklarında ETÖ ile organik bağlantıları olduğu hususunda derin bir kanaat var.Yani ETÖ davası sürerken bunların iktidar olması Kıbrıs davasını it dalaşına çevirebilir.Velhasıl ETÖ'ya şu an operasyon düzenleyen,daha doğrusu bunun arkasında duran;tasviye kararına imza atan bütün devlet erki Kıbrıs'da UPB iktidarını istemiyecektir.
Aynı sorunlar,Roy belirtmiş,Türkmen Cephesinde de yaşanmasına rağmen sıkıntı bu kadar büyük değildi,o yüzden tam bir konsensüs sağlanması imkansızdı.Malesef bizde sıkıntı ne kadar büyük olursa birliktelik ve karşı tavır da o kadar ortak ve güçlü olabiliyor.Bu da burdan çıkan bir ayrıntı ama bu sorunlar hep yaşanacaktır.Çünkü devlet içinde kendini devlet ilan eden bir çok güç var.Mesela yargı Türk halkının ve devletinin üzerinde ayrı tam bağımsız bir devlet,yargının bağımsızlıktan anladığı bu.Ayrıca Yargı chp'lidir sözünü de göğüslerini gere gere söylemekten çekinmezler,bu yüzden zaten chp, milletvekillerinin üzerine bu yüksek yargı mensuplarını da eklediği için kendini hiçbir seçimde mağlup ilan edememiştir,bi de askerler eklendi mi deyme keyfine,iktidarsın işte,ne gerek var hükümet olup ekonomik sorumluluğu üzerine almaya.Bırak o halkın asli sorunuyla halkın seçtiği adamlar uğraşsın,biz Türkiye'nin vizyonunu belirleriz,biz elit tabakayız falan filan... Asker dersen onların da yargı gibi tam bağımsız ayrı bir devlet olduğunu söylemeye bile gerek yok.Ve beylikler içinde en güçlüsü...Bir de hükümet var.Onlar da ekonomiden sorumlu beylik.Bazen geri kafalı kemalist zihniyetin muhasebecisi;bazen de halkın parasızlıktan bıkıp baskıyla muhasebe defterlerini emanet ettirdikleri anadolu(!) çocukları.İşte onlar da ekonomiyi rayına sokup başarılar elde etmeye başladımı diğer beylikleri bir ürküntü kaplar hep.Çünkü muhasip paranın gücünü kullanıp bu beyliklerin halk üzerindeki egemenliğini yıkmaya çalışabilir,hatta kendisine ordu bile kurabilir.Türkiye'deki polis sayısı ordunun yarısı kadarına dayandı mesela.Daha kötüsü diğerlerine özenip artık güç bende yoluna da yönelebilir.Ve bunların dışında diğer küçük beylikler var...Şimdi biz Osmanlı gibi bir çınar bile beylikler döneminden yükseldi mi diycez,yoksa Osmanlı gibi bir çınar yıkılıp başa,beylikler dönemine mi döndü diycez.Biz ne .ok yiycez:) Bizden ne köy olur ne kasaba sorusuna "biz zaten bir ülkeyiz olamayız"mı diycez.Komik ve iğrenç bir espiri olur...
Şimdik konu Kıbrıs diyceniz nerden çıktı bunlar.İşte Türkiye' de sorunlar birbirine sıkı bağlarla bağlı.Bir tek onlar birlikteliği sağlamış zaten *zong Kıbrıs gibi büyük bir meselede konunun buralara gelmesi normaldir o zaman.neyse:)

#4 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.04.2009 - 15:34

Yani sonuç olarak F-Tipi yapılanma ve AKP her türlü bölücülüğü, Türk düşmanlığını din ile ambalajlayıp ABD'ye hizmet etmeye devam ediyor. Olayın özü budur.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli