İçerik değiştir



- - - - -

Öğretmensiz İngilizce


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 3 yanıt verildi

#1 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 14:50


Öğretmensiz İngilizce

Önümüzdeki dönem ilköğretim 4. sınıfından başlamak üzere yabancı dil, öğretmen olmayan okullarda internet aracılığıyla öğretilecek.
50 yıldır kullanılan, ancak istenilen sonucun alınamadığı gramer ağırlıklı sisteme de son verildi



MİLLİ Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, ‘Yabancı Dil Programı’ ve öğretim şeklinde köklü bir değişiklik yaptı. Talim ve Terbiye Kurulu’nun geçen hafta sonuçlandırdığı ‘yabancı dil program değişikliği’ Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından da onaylandı.


BOŞA GEÇİYOR

Yabancı dilin öğretilemediği konusunda 50 yıldır şikayet var. Bir öğrenci, ilköğretimden liseyi bitirene kadar, bin saat yabancı dil öğrenimi görüyor. Buna rağmen iki cümleyi kurmakta zorlanıyor. Ülkemizde yabancı dil öğretim sistemi gramer temelli yaklaşım sergiliyor. Gramer öğrenilirken, dil öğrenilemiyor. Son olarak Boğaziçi, Hacettepe üniversiteleri başta olmak üzere konunun uzmanlarıyla ortak toplantılar, değerlendirmeler yaptık ve sistem değişikliğine karar verdik.



ANA DİL GİBİ

Yaptığımız değerlendirmelerde çözüm nedir diye baktık. Son 10 yıldır dünyaya hakim olan ‘etkileşimsel dil öğretimi’ ya da ‘interaktif dil öğretimi’ne geçilmesini planladık. Nasıl ana dilimizi gramersiz, doğal yolla öğreniyorsak, İngilizcenin de ana dil gibi doğal yöntemlerle öğrenimi gündeme geldi. Avrupa Birliği ülkeleri için yayınlanan bir kitapta dil standartları yer aldı. Biz de yabancı dil öğretimini A1, A2, B1, B2, C1, C2 seviyelerine ayırıyoruz. Öğrencilerimizin İlköğretimin sonunda A2 serisi dil öğrenmiş olmasını hedefliyoruz.



PASAPORTA İŞLENECEK

Bu sistemin uluslararası sınavı da var. Öğrencilerimiz istekleri halinde sınava da girip ne kadar dil öğrendiklerinin belgesini de alabilecekler. Bunlar da dil pasaportunda belirtilecek, serbest dolaşım söz konusu olduğunda belli düzeyde dil bilmeyenler belli işlerde çalışamayacak bunun için dil pasaportuna bakılacak.



4. SINIFTAN BAŞLANACAK

Talim ve Terbiye Kurulumuz’un onayından geçen yeni sisteme göre, gelecek öğretim yılından itibaren 4’üncü sınıflarda yeni sisteme göre yabancı dil öğretimine başlanacak. Onaydan geçen yeni müfredata göre kitaplar da yeni öğretim yılında kullanımda olacak. İki yıl içinde sistemi diğer sınıflara da yayacağız. Yeni sistemi yabancı dil öğretmenlerimizle birlikte oturtacağız. Ancak, ülkemizde yeterli sayıda yabancı dil öğretmeni bulunmuyor. Öğretmenimizin olmadığı yerlerde de öğrencilerimiz yabancı dil öğrenebilecek. Altyapısı tamam olan tüm merkezlerde gelecek yıl başından itibaren internete bağlanılacak. Bakanlığımız tarafından ‘Bilgisayar Destekli Yabancı Dil Öğretimi’ programları hazırlandı ve öğretmen olmayan yerlerde öğrencilerimiz bilgisayarla yabancı dil öğrenecek.



SINIF ÖÐRETMENİ

Bilgisayar Destekli Yabancı Dil Öğretimiyle öğrenci okulda, evde, hafta sonu, akşamları yabancı dil dersine çalışabilecek. Öğretmenin yerine geçecek kadar etkili bir araç. Uygulamayı sınıf öğretmenleri yapacak. Bunun için öğretmenin yabancı dil bilmesi gerekmiyor. Sadece sistemin nasıl işletileceği konusunda 10 saatlik bir kurstan geçirilecekler. Öğrencilerimiz bilgisayar ortamında telaffuzunu, sorusunun doğru olup olmadığını, nerelerde eksiği olduğu, okulda kaç saat, evde kaç saat çalıştığı, okuldaki arkadaşları arasındaki başarı durumu, Türkiye’deki yerini de görebilecek.



HALKA DA AÇACAÐIZ

Bu sistemi daha sonra yabancı dil öğrenmek isteyenlere de açacağız. Ayrıca uygulamada bir aksaklıkla karşılaşmamak ve önümüzü görebilmek için Ankara’da bazı okullarda sessiz-sedasız uygulamasını yaptık ve sonuçlar bizim açımızdan son derece olumlu.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#2 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 14:52

50 yıldır kullanılan, ancak istenilen sonucun alınamadığı gramer ağırlıklı sisteme de son verildi


Küfür etmek istiyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!! 50 yıl boşa kürek sallamış bu MEB..

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#3 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 15:07

kesinlikle yanlış bir düşünce, ben ilkokuldan - üniversiteye hep devlet okulunda okuldum ingilizcem (bkz: yeterlilik sınavı sonuçlarım :D ) çoğu özel okulda "farklı" sistemle öğrenim görmüş öğrenciden de iyidir. MEB in yapması gereken sistemi değiştirmek değil ! Öğretmenlerin rahat koşullarda ders anlatmasını sağlamak, düz liselere giden öğrenciler bir sınıfta 60 - 70 kişi okuyor. Hoca bunlara nasıl ingilizce anlatsın? ne yapsın? , ayrıca çocukların %50 sinden fazlası serseri, kabadayı tipler... E bi de öğretmenin kendini geliştirmemesi faktörü de var, hepsi bir araya gelince çok az bir kesim ingilizce öğrenmiş oluyor.
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#4 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 18:54

Ben bu sorunun meb in yanlış eğitim politikalarının beklenen sonu olarak görüyorum. çünkü bu ülkede eğitim programları ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda değil o günün siyasi şartlarına ve siyasetçilerine göre düzenleniyor. gelen düzeni değiştiriyor..
yabancı dil eğitim politikasıda sırf birilerine yaranmak için düzenlendi ama sorun şurda başlatmak önemli değildir devam ettirmek önemlidir. bizimkiler başlatırlar sonra arkalarına bakmazlar.. ingilizce derslerine müzik öğretmeni girer ama ülkede binlerce işsiz ingilizce öğretmenliğinden mezun öğrenci vardır..çünkü öğretmen alımlarını istihdamı göz önüne alarak yapmaz, hatta bazen iice saçmalar ziraat, matbaa, konstrüksiyon, dokuma bölümü mezunlarında seçimlere yakın zamanlarda öğretmen olarak atar.. bölece bırakın yabancı dili temel dersleri bile öğrenemeyen milyonlarca okumuş cahill türer.. böle de gider...(çok sinirlendim loo)
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli