Jump to content



2009 Yerel Seçim Haberleri


  • Please log in to reply
143 replies to this topic

#121 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13,198 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Posted 30.03.2009 - 20:33

akp midyata pirince giderken evdeki bulgurlardan oldu en büyük hatası kısaca bu
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#122 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 30.03.2009 - 20:50

Halk Erdoğan'ın Nobranlığını Affetmedi

Erdoğan, kibirle giriştiği referandum oyununun altında kaldı. Halk, Temmuz 2007'de ordunun dayatmalarına karşı verdiği dolaylı desteği, orduyla anlaşarak diktatoryal bir yönelime giren Erdoğan ve AKP'sinden geri çekti.

BİA Haber Merkezi - İstanbul

30 Mart 2009, Pazartesi

Ertuğrul KÜRKÇÜ - kurkcu@bianet.org

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve nobran genel başkanı Tayyip Erdoğan "millet"ten silleyi yedi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerini tek bir cümleyle özetlemek istesek böyle diyebilirdik. Bu, bütün olasılıklarıyla birlikte toplumun kendi kendisini yönetmesi için daha çok olanak sunan iyi bir durum.

Evet AKP birinci parti konumunu koruyor, evet CHP ile MHP'nin oy toplamı AKP'ninkinden daha fazla etmiyor, ama halkın yüzde 60'ı AKP'yi istemediğini açıkça söylüyor. Bu yüzde 60'ın kayda değer bir bölümünün en az AKP kadar demokrasi, emek ve özgürlük karşıtı partilere destek vermiş olması ayrı mesele. Erdoğan'ın boynu kendi kurduğu referandum oyununda kendi altında kaldı.
Artık her üç kişiden sadece biri AKP'den yana

O artık Temmuz 2007 seçimlerinden sonra yüzde 47 yüzde 50'ye yuvarlanarak söylendiği gibi her iki kişiden birinin desteğine sahip değil. Tersine, biraz daha zorlayarak söylersek Erdoğan sadece her üç kişiden birinin oyunu temsil ediyor. AKP lideri, "bu bir yerel seçimdi" diyerek bu hesabı geri çeviremez, referandum çağrısında bulunmuş ve "referandum"u kaybetmiştir.

Erdoğan "padişah" gücüne sahip olmadığını ve artık olamayacağını büyük bir zaferle çıktığı genel seçimlerden sadece iki yıl sonra acı bir dersle öğrenmiştir. Bu sonuç, Türkiye'de değil dünyada da böyle okunacaktır. Erdoğan'ın "bölgesel lider"lik iddiası da belinin ortasından bir darbe almıştır.
AKP'nin yanılgısı

2007 seçimlerinin genel kesin sonuçları henüz alınmadan bianet sayfalarında şu saptama yapılmıştı:

"AKP'nin seçmenlerin yarısına yakınının oyunu alarak bir kez daha dört yıl boyunca hükümet olma şansını kazanmış olması, ne İslamın kabarışına ne de AKP siyasetine verilen onaya yorulabilir.

"Bu, ordunun, CHP'nin ve diğer sözüm ona laiklik koruyucularının, halkı bayrak göstererek terbiye etme zorlamasına verilen bir popüler yanıt. Oylar, büyük çoğunluğa, nereden bakılsa görünecek etkili bir mesaj için optimal bir fiziksel büyüklüğe sahip başka bir seçenek bırakılmadığı için AKP'ye kaydı.

"Şimdi en büyük tehlike, AKP İslamcılığının bunu, zihniyetine verilen bir onay kabul ederek, kendine toplumsal olarak sahip olmadığı bir güç vehmedip Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde olduğu biçimde, züccaciyeci dükkânına girmiş fil gibi davranması. Ne yazık ki parlamentodaki muhalefet AKP'yi böyle bir denetime tabi tutacak moral üstünlükten yoksun."

AKP, hükümette politik üstünlüğünü, toplumsal ve demokratik haklar alanındaki açılımlarla sürdürebileceğini idrakten yoksun olduğunu, seçimler öncesinde ortaya attığı "demokratik anayasa" taslaklarını seçimlerden sonra rafa kaldırarak, Kürt Sorunu'nu Mecliste ve yerel yönetimlerdeki temsilcilerle müzakere etmek yerine Washington-Erbil-Ankara eksenli yukarıdan düzenlemeler ve silahlı güçle bastırabileceği yanılsamasına kapılarak gösterdi.

Erdoğan, tıpkı şeriat korkusuyla yaşayan düşmanları gibi, Türkiye halklarının tanzimattan bu yana sekülarizm yolunda katetetiği mesafeyi hafife alarak, kimsenin ona vermediği İslam'ın temsilciliği, toplumun manevi önderliği rolünün artık kendi üstüne düştüğü vehmine kapıldı. Türkiye'nin çok kültürlü, çok sınıflı, çok dinli dokusunun başlıca ögelerinin, özellikle özgürlüğüne ve yaşam tarzına düşkün kadınların bu şekilde yönetilmeyi kabul etmeyeceğini aklına bile getirmedi.

Eleştiriye tahammülsüzlük ve ifade özgürlüğünün kullanılmasını şahsıyla girişilmiş bir düello olarak okumakla malul bir zihniyete sahip olan Erdoğan'ın medya kontolü için hükümet olanaklarını kullanarak giriştiği manevralar da AKP'liler dışında herkesi bu yeni kişisel diktatörlük heveslisine ders verme arzusuyla doldurdu.

Tayyip Erdoğan ve hükümetinin, kapitalizmin dünya ölçeğinde genişlemeye devameden krizinin yol açtığı yoksullaşma, işsizlik, küçük üreticilerin iflası gibi ağır toplumsal ve ekonomik sorunlar karşısında kamu kaynaklarını sermaye yanlısı ve emek karşıtı politikaları sürdürmeye ayırmasının herşeyin üstüne tüy dikeceği ve hükümet partisinin yurttaşlarca cezalandırılacağı seçim kampanyaları başladığında kolayca seziliyordu.

Tarhan Erdem'in KONDA şirketinin, bu gerçeklerle bağdaşmayan, AKP'yi sebepsiz yere yüzde 52 ile mutlak iktidar gösteren başarısız kamu oyu yoklaması da bir ihtimal insanları can havliyle AKP'nin karşısında kim varsa onu desteklemeye yöneltmiş olabilir.
Halkın adaleti

Özellikle İstanbul'da AKP belediyelerinin vahşi "kentsel dönüşüm" politikalarının bugünkü ve gelecekteki mağdurlarının başta Beyoğlu olmak üzere, Kartal, Maltepe, Sarıyer'de ve İstanbul ilçelerinin yarısından fazlasında AKP'nin karşısında kazanmaya en yakın CHP'li adaylara yönelerek yerel arsızlığa sert bir uyarıda bulunduğu açık. Adaletsiz adalet bakanının "AKP'ye oy vermezseniz işiniz görülmez" tehditleri özellikle İstanbul ilçelerinde sökmedi, yarısından çoğu CHP'ye gitti.
CHP güven vermedi

Seçim sonuçları, halkın TSK ile el ele yürütülen "Ergenekon" yargılamaları için "savcı" Tayyip Erdoğan'ı ödüllendirmeyi hiç düşünmediği gibi, "avukat" Deniz Baykal'ı da güvenilir bulmadığını ortaya koyuyor. Halk bütün seçim boyunca, Ergenekon sanıklarını savunan Deniz Baykal'ın "güvenlik" merkezli siyasetlerine değil,geçim sıkıntısı, barınma, kaliteli hizmet, yoksulluk ve yoksunlukla mücadele merkezli siyasetleri savunan Kılıçdaroğlu ve Karayalçın gibi adayların kişiliklerine ilgi gösterdi.
Sosyalist sol ve DTP

Bu yerel seçim sonuçları emekçiler ve halk kitleleri için bir zafer sayılamaz. Ama böylelikle, 22 Temmuz sonuçlarının ardından AKP'nin hükümete yükselmesiyle birlikte belirmiş olan hükümet-sermaye-ordu ittifakına dayalı bir tek parti hegemonyası olasılığı önemli ölçüde bertaraf ediliyor ve toplumsal muhalefet için nispeten geniş bir manevra alanı açıyor.

Seçimler, sosyalist sol için pratikte DTP ile ittifak dışında bir "halk bloku" imkanının bulunmadığını da gösterdi. 2009 yerel seçimlerinde DTP'nin benimsediği söylem ve siyasal hedeflerle, sosyalist hareketin pek çok eğilimi arasında uzlaşmaz farklılıklar bulunmadığı halde, kayda değer sosyalist hareket ve partilerin önemli bir bölümü (TKP, EMEP, ÖDP) birçok yerde seçimlere ayrı girdiler ve toplumsal muhalefetin kalbinin attığı İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin'de İşçi Partisi'nin (İP) de gerisinde kaldılar. Bu sonuçlar üzerinde düşünüleceğini umalım.

DTP için bu seçimler, güneydoğuda büyük bir başarıya tanıklık etti. DTP, DEHAP'ın toplam 36 olan belediye başkanlığı sayısını 58'e çıkardı. Bunların 7'si il belediyesi, biri büyükşehir (Diyarbakır).

Ancak, DTP'nin DEHAP'ın 2002 Genel Seçimlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 933 bin 680 oyla kazandığı yüzde 6,14 ve İstanbul'da da 287 bin 953 oyla kazandığı yüzde 5,51 desteğin gerisinde kalacağı ya da bunu aşmakta zorlanacağı anlaşılıyor: Saat 02:08 itibarıyla DTP'nin İl Genel Meclisi Seçimlerinde Türkiye ölçeğinde aldığı oy oranı yüzde 5.30; İstanbul'da aldığı oy ise yüzde 4.53. Oy miktarlarında önemsiz artışlar olsa da bu oranların değişmesi olasılığı çok az.

DTP'nin özellikle İstanbul'da önüne koyduğu "mevcut oy sayısınıikiye katlama" hedefinin çok gerisinde kaldığını tartışmaya bile gerek yok.

Bunun bir nedeni, yaklaşık 25 yıldır bir kültürel kimliğin diliyle konuşan bir partinin, şimdi Batı'da birden çok kimliği kuşatan temel toplumsal sorunlardan kaynaklanan tepki ve beklentileri temsilde çektiği acemilik ve müttefikleriyle asimetrik bir ilişki kurmak zorunda kalması. Başka bir deyişle, İstanbul'da sadece Kürt değil emekçi, göçmen ve yoksul da olan milyonlarca insan için kentsel ve ulusal ölçekte politika kurmanın güçlükleriyle baş edecek bir yönelime henüz kavuşmamış olması. Buna karşılık, sosyalist hareketin de ona güç ve fikir vermekten hayli uzak kalması.

Sosyalist hareketin, şöyle ya da böyle tutum takınmalarının toplamda anlamlı sonuçlar yaratması mümkün kimi unsurları, ne yazık ki sürecin sunduğu imkânları da DTP’nin ihtiyaçlarını da yeterince sağlıklı değerlendiremediler. DTP’den daha çoğunu göze batıran üçüncü bir kutup seçim bağlamında bir görünürlük kazanamadı. Ama bu, böyle bir birikimin doğmakta olmadığı anlamına gelmiyor. Enerjik çabalarla, ezilenlerin itirazlarının taşıyıcısı olmaya devam etmek; medyanın himmetine muhtaç olmak yerine halkın sözü olmak; inatla ve umutla politik aklın gereğini yerine getirmek, sadece Diyarbakır’da değil, İstanbul’da da Kürt emekçileriyle ittifakı merkeze alan bir politik kutup oluşturmak seçim sonrası sol gündemin en önemli maddesi olacak.(EK)

 580023663830.jpg


#123 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13,198 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Posted 30.03.2009 - 20:56

Kaybettiği İllerde En Azından İkinci Oldu Akp

ya diğerleri

erzurumda erzincanda elazığda istanbulda kayseride bursada yüzde bir lerin bile olduğu bir çok ilde kaybolmayı unutup başarı gördükçe muhalefet bi adım ilerlemez


kılıçdaroğlu bunu gördü ve başarılı oldu olacakda
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#124 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7,424 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 30.03.2009 - 21:00

Veliefendi mahallesini eski muhtar kazanmış ebarah ağabey.
Çok uğraştık ama olmadı. :D

#125 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 30.03.2009 - 21:22

Derya hanım itiraz dilekçesi vermiş,şöyle ki,




Sayım sırasında son iki sandık kalıncaya kadar Derya hanım 300 oy farkla önde imiş.Son iki sandık sayımından sonra Veli bey 100 oy öne geçmiş.Fakat bu öne geçişte bir katakulli olduğunu söyleyen Derya hanım itiraz edip dilekçesini bugün ilgili yerlere vermiş.Çıkmayan candan....bekleyelim bakalım.

 580023663830.jpg


#126 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7,424 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 30.03.2009 - 21:24

Hayırlısı inşallah.

#127 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 30.03.2009 - 21:38

'Aşağılık bir propaganda'
AKP'li Bülent Arınç, Manisa'da partisinin kaybetmesini neye bağladı?

AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, partisinin Manisa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanlığı seçimi sonucunda MHP'li Cengiz Ergün'ün önde olduğunu hatırlatarak, şu anki sonucun değişmeyeceğini söyledi. Arınç, MHP'nin zeferinde AKP'ye karşı MHP ve CHP'nin bir blok halinde hareket etmelerinin etkili olduğunu söyledi.

Kendilerinin, halkın iradesine saygı duyan insanlar olduğunu kaydeden Arınç, 'Cengiz Ergün'ü, başarısından dolayı kutluyor ve ona Manisa Belediye Başkanlığı görevinde başarılar diliyorum. Kendisini de ayrıca telefon ile arayarak tebrik edeceğim' diye konuştu.

Bülent Arınç, Manisa'daki seçim sonuçlarını 2004'teki verilerle karşılaştırdıklarında, özellikle DP ve Anavatan Partisinin oylarındaki azalmaya dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'MHP 2004 seçimlerinde 20 bin oy alan Anavatan Partisi ve Demokrat Parti adaylarının tüm oylarını parti olarak kendisine kazanmış durumda. Yani MHP'nin 2004 yılındaki oyunun 62 binlere çıkması için mucize olması gerekir. Bunlar kendi partilerinin oyları değil, Manisa'da buharlaşan, varlığından söz edilemeyecek birkaç merkez sağ partinin oyları olarak görülüyor. Sonuca saygılıyız. Ama sonucu tahlil etmek için bu verilerden faydalanmak bile doğru olabilir.'

AK PARTİ'YE KARŞI BLOK

Bütün partilerin, seçimlerden önce AK Parti'nin oylarını düşürmeye yönelik çalışmalar yürüttüğünü savunan eski TBMM Başkanı Arınç, şunları kaydetti:

'Hangi ilde AK Parti'nin karşısında hangi parti güçlüyse ona diğer partiler destek verecekler. Bu çok açık bir çalışmaydı. Bunu biz biliyorduk. Mesela Balıkesir'de, İzmir'de, Manisa'da. İzmir'de bakıyorsunuz İzmir'de CHP güçlü, MHP adeta sıfırlaşmış, buharlaşmış, yüzde 4 oyu var. İstanbul'da 15 milyonluk şehirde MHP'nin sadece yüzde 4 oyu var. Demek ki CHP'ye MHP tarafından tabandan büyük bir destek var. Diğer partiler de bu mesajı almış görünüyor. Ege'de, İç Ege'de, Akdeniz Bölgesi'nde CHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP, MHP'nin güçlü olduğu yerlerde de MHP desteklendi. Biz burada karşımızda tam bir blok görüyoruz. Bu blok içerisinde MHP, Anavatan Partisi, Demokrat Parti ve CHP var.'

Arınç, partilerine yönelik bu blok çalışmaların bazı yerlerde netice verdiğini gördüklerini, ancak Tüm Türkiye'ye bakıldığında AK Parti'nin İl Genel Meclisi oylarında yine başarılı olduğunu ve 16 büyükşehir belediyesinden 10'unu resmen kazandığını söyledi.

MANİSA'DAKİ YEREL SEÇİMLER

Ortaya çıkan tabloda, hizmete oy verilmediğini gördüğünü kaydeden Arınç, Manisa'da yapılan seçim çalışmalarında ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü. Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Manisa'nın her yerine eşit ve adaletli hizmet yapıldı. Ama maalesef MHP, kenar mahalleleri etnik kökenleriyle ifade ederek başkanımızın o mahallelere çok daha fazla hizmet yaptığını, merkezdeki yerlileri ihmal ettiğini söyleyerek maalesef ayrımcılık yapmış ve Manisa'da bir çatışmanın adeta zeminini hazırlamıştır. Bu kardeşlerimize karşı sırt dönemeyiz. Onlar Manisa'da yaşıyorlar. Biz Manisa'da ve Türkiye'de kardeşlikten sevgiden yanayız. Eğer ayrımcılık yapsaydık Manisa'da seçim kazanılabilirdi belki, ama Türkiye için en zararlı işi yapmış olurduk.'

AŞAÐILIK BİR PROPAGANDA

MHP İl Başkanı ve arkadaşlarının kendilerini Kürtlerle iş birliği yapmakla suçladığını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

'(Hadi gidin bakalım onlardan oy alın) diyordunuz. Bu çok çirkin, çok aşağılık bir propagandaydı. Ama biz yine o kardeşlerimizi kucakladık. Şimdi DTP'nin Manisa'da 10 bin oy almasını nasıl izah edeceksiniz. Sizin düşüncenize göre 10 bin oy Manisa'da AK Parti'ye gelmiş olsaydı, AK Parti 5 bin oy farkla seçimleri kazanmış olacaktı. Biz ondan, bundan gelecek oyların hesabını yapmadık. Ama siz bölücülük yaptınız, bu sizin işinize maalesef yaradı, sizin bölücülüğüne karşı başka bir bölücülük yapan parti de maalesef aynı açıdan başarılı oldu. Kaybeden Manisa oldu. Ama biz doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Bizim eserlerimiz onları 20 sene idare etmeye yeter.'

Diğer partilerin çabalarının MHP'ye oy kazandırdığını açıklayan Arınç, partileri açısından almış oldukları oy oranlarının hüzün verici olduğunu söyledi.

Toplantının sonunda Arınç, 5 yıl Belediye Başkanlığı yapan ve seçimleri kaybeden Bülent Kar'ın elini havaya kaldırarak teşekkür etti.
******************************************************************************

Sindiremedi!
Mersin yenilgisinin ardından Bakan Tüzmen'den tepki çeken sözler...

DHA

MERSİN'de 20 gündür seçim çalışması yapan aynı ilin AKP Milletvekili ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in CHP adayının kazanması nedeniyle "Biz `Mersin'i Dubai yapacağız' dedik. Ama yağmur yağdığı zaman Mersin Venedik oluyor. Yani herkes hak ettiğini bulur" dedi.

Bakan'ın bu sözlerine tepki gösteren siyasiler `siyasi nezaketsizlik' değerlendirmesini yaptı.Seçim sonuçları alınıp CHP adayı Macit Özcan'ın 2'nci kez belediye başkanı seçilmesi üzerine Bakan Tüzmen bu partinin temsilcilerine Adliye binasındaki Seçim Kurulu'nda ziyarete giderek tebrik etti.

Bakan Tüzmen, bu ziyarete giderken gazetecilere ve beraberindekilere CHP'nin kazanması ile ilgili sitemli bir ifade ile "Biz `Mersin'i Dubai yapacağız' dedik. Ama yağmur yağdığı zaman Mersin Venedik oluyor. Yani herkes hak ettiğini bulur" dedi. CHP çevreleri, daha sonra öğrendikleri Tüzmen'in bu sözlerini `siyasi nezaketsizlik' olarak niteleyip, eleştirdi. CHP'li Başkan Macit Özcan ise bu konuda bir değerlendirme yapmak istemedi
********************************************************************************
**************


AKP kurmayları,liderlerinin uslupsuzluğunu kendilerine şiar edinmeye devam ediyorlar.

Manisa'lılar,AKP adayını seçmemekle neyi,neleri kaybetmiş oluyor? Şantaja,tehdite devam.Hem telefon açıp tebrik edeceğim de,hem de böyle laflar et.İkiyüzlülüğe devam.


Mersin'liler CHP'li adayı seçmekle neyi,neleri buldular,belalarını mı demek istiyor Tüzmen? AKP'den gayri parti,bu ülke için bela mı? AKP'den gayri partiye oy verenler,bu ülkenin başına bela mı musallat ediyorlar? Böyle ise,bu kitle AKP'ye oy verince bela mı savmış oluyor? Rakip parti başkanına tebrik için git(meden önce),sonra da böyle laflar et.İkiyüzlülüğe devam.


AKP ve adayları partilerini ve adaylarını bulunmaz hint kumaşı mı zannediyorlar? Böyle zannediyorlarsa,partilerinin tohumlarının hangi uzak dünya tarlalarında ekildiğini araştırsınlar.Bir şamar gerekliydi,atıldı.Benim bildiğim,böyle bir şamarda adamın yüzü kızarır.Adamsa tabi ki.

 580023663830.jpg


#128 quStah

quStah

    Camel Soft

  • Yöneticiler
  • 5,617 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Kadıköy
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Posted 30.03.2009 - 22:00

Halk Erdoğan'ın Nobranlığını Affetmedi

Halk, Temmuz 2007'de ordunun dayatmalarına karşı verdiği dolaylı desteği, orduyla anlaşarak diktatoryal bir yönelime giren Erdoğan ve AKP'sinden geri çekti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve nobran genel başkanı Tayyip Erdoğan "millet"ten silleyi yedi.

Erdoğan'ın boynu kendi kurduğu referandum oyununda kendi altında kaldı.

ama halkın yüzde 60'ı AKP'yi istemediğini açıkça söylüyor.


Türkiye geneli belediye seçimleri oy dağılımı şöyle: AK Parti yüzde 40.1,
CHP yüzde 28.18, MHP yüzde 14.74, DTP yüzde 4,98, SP yüzde 4.76, DSP yüzde 2.42, DP yüzde 2.23, diğer yüzde 2.58.


desteği geri çekmek, sille vurmak, altta bırakmak, istememek %40 ile olabilen bişey ha :P
Baykal yüzde %40 için takla atar 40 saat durmaksızın :D
Peki sen % kaç alıyosun bu yazılarla ertuuuuurul .p

#129 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6,410 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Posted 30.03.2009 - 22:26

komik :D

adamlar %40 oy almış, kendileriyle yarışlarını kendilerine kaybetmiş, galip yine kendileri
diğer partiler ve bazı çevreler de sanki kendileri kazanmış gibi konuşmalar yapıyor, anlamış değilim

#130 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 30.03.2009 - 22:32

Türkiye'nin her yerinde olan bir parti var ( Akp ) , sadece deniz kenarında olan bir parti var ( Chp ), arada bir yerlerde olan partiler ve diğerleri.
% 40 usta.. Kabul oy oranı düştü ama % 40 yani.

Değişiklikler Kaydedildi...

#131 Summer Wine

Summer Wine

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 194 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:İst-bykçmc

Posted 30.03.2009 - 22:44

Olsun yani %40 oy aldılar die saltanatmı kurdular :D çıktıkları gibi inerler inş :P
Ne gitmeyi becerebildim Ne kalmayı
Buraların sakini ve ama yolcu
İki yarısı bir bütün etmeyen
Dört mevsim sonbahar ağacı.

#132 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7,424 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 30.03.2009 - 22:49

Atasözlerimizi de ters çevirdik artık.
mağluptur bu yolda galip. :D

#133 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 30.03.2009 - 22:51

AKP galipmiş.

RTE'nin, Tüzmen'in ve Bay Mikser'in hönkürmelerinden belli oluyor.


#134 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7,424 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 30.03.2009 - 22:53

Gidişat onu gösteriyor onlar da ona kızıyorlar işte. :D

#135 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 30.03.2009 - 23:03

Usta oy oranı düştü , görüyoruz onu zaten.
Galip demiyorum ben, ama mağlupta değil.
% 40 az bir oran mı sence ?

Bay Mikser kim la :D

Değişiklikler Kaydedildi...

#136 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 30.03.2009 - 23:14

%40 az değil de, oylarda %7 gibi bir düşüş var. Birçok belediye kaybetti AKP. Şehirlerde pek gözükmüyor ama, ilçelerde müthiş bir kayıp var. Mesela MHP'nin 75 olan ilçe belediyesi iki katına çıkmış. Az değil yani...

Bay Mikser'de affına sığınaraktan Sayın Bülent Arınç. Ama neden öle diyolar bilmiyorum.Belki de çok karıştırdığı içindir.:D


#137 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 30.03.2009 - 23:23

%7 iyi bir rakam olabilir de 2004 seçimleriyle bu seçimleri karşılaştırırsak daha mı iyi acaba ? ( Bu da çözüm değil , oy kaybı var :D )

Bülent Arınç ve mikser. iyiydi :P

Değişiklikler Kaydedildi...

#138 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6,785 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Posted 30.03.2009 - 23:38

O değilde SP ve DTP hızla geliyor, umarım doğudaki politikalarını yeniden gözden geçirirler yoksa durum vahim :D
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#139 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12,098 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Posted 31.03.2009 - 00:01

ooo piti piti işe yeremedı yahu herbirini farklı farklı verdim bi tane tutturabildim
ama muhtarlarda ayrım yapmadım bütün amcaları toplayıp koydum zarfa :P <_< bi koptum ki neyse :D)

Posted Image





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Posted Image


#140 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 31.03.2009 - 09:16

AKP'liler, "bunca işsizliğe,yoksulluğa,yolsuzluğa rağmen hala AKP'ye oy veriyorlar" diyenlere,halkınn iradesine karşı gelinmez,halkın tercihine saygı duyun diyorlardı ya...haklılar.


O halde,sağda solda "hizmetlerimiz karşılık görmedi,Manisa kaybetti,layıklarını buldular" gibi kendilerine oy vermeyenleri nankörlükle suçlamaları ne ola ki?


“Halka göbeğini kaşıyan adam diye hakaret edemezsiniz” diyenler,şimdi halkı nankörlükle suçluyorlar.İkiyüzlülüğün daniskası.

Edited by ebarah, 31.03.2009 - 09:17.

 580023663830.jpg






Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users