İçerik değiştir



- - - - -

İslam herşeyiyle ilimdir


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 174 yanıt verildi

#101 quStah

quStah

    Camel Soft

  • Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Kadıköy
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 01.12.2005 - 00:03

Kuralların kanunların çok büyük bir yeri var hayatında belli.. Bulunduğun çevreyi derhal terkedip yeni bir ortama girmeni tavsiye ediyorum. Forumumuzun arkadaşlık bölümünü kullanabilirsin :)
Zira daha ötesi sağlıgını bozacak..

#102 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 01.12.2005 - 00:04

Madem olay bu kadar basit neden uzatırsın o halde hala ?
Onay verdiğin durumla alakalı yaptırımı ele alcaksan din hakkında. Hakkına düşen cayır cayır yanmak olmalı..
Bende yancam belki ama az pişcem ulannnnnnn....( esprinin güzelline bakın irenç diyen doptur)

smiley-sport036.gif  


#103 walkON

walkON

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 389 Mesaj
  • Konum:walla henüz bilemiyorum, değişebilir her an adres
  • İlgi Alanları:şu aralar bavul hazırlamaktan başka bi ilgi alanım yok maaalesf

Gönderim zamanı 01.12.2005 - 00:07

ya gidin yatın uyuyun ya sizin yüzünüzden ders çalışamadım ama remen gülmekten .... :)
walla allah razı ossun sizden uzun zamandır hiç böle gülmemiştim
cennetliksiniz yaaah yaaah
sevipte söyleyemediğim şarkılar var
bir dizesini asla hatırlayamadığım şiirler
keşke , keşke o ben olsaydım dediğim hikaye kadınları
düşlerim var
uyandığımda yalnızca başını hatırladığım
ve asla sonuna kadar görmeyi beceremediğim
bir adam var düşümde
tam dokunacakkenuyandırıldığım
bir adam sonumuzun ne olacağını öğrenemediğim
düşümde bir adam var benim mi bilemediğim
bir adam var diyorum düşünüp düşümden ayrı kaldığım
durupta söyleyemedin adınsa gizli kapaklı
sevda türküleri tuttursamda ben telli duvaklı
yanıma korlar mı adam seni
koparıp acıtmazlar mı beni
nafile yanar elim dudağım
seni bana yar ederler mi?

#104 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 01.12.2005 - 11:29

Onay verdiğin durumla alakalı yaptırımı ele alcaksan din hakkında. Hakkına düşen cayır cayır yanmak olmalı..

Güzel bir saptama. Ama ben dine onay vermiyorum.

Tek tanrılı dinlerin mantıksız, tutarsız, çelişkili birçok yönü var.

Bunu başka bir konu başlığı altında bilahare tartışırız.

#105 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 02.12.2005 - 19:04

Tek tanrılı dinlerin mantıksız, tutarsız, çelişkili birçok yönü var.

sparkplug
Bu konuları tartıştığım bir kaç ateist arkadaşım var ve o kadar düzeyli tartışıyoruzki en azından bir noktada buluşuyoruz. buluşamasakta birbirimizi kırmıyoruz.düşüncelerimize saygılı oluyoruz.

tartışmamızın başında seninlede böyle bilgi alışverişinde bulunuruz diye sorularına cevap veriyordum, ama sen tamamen art niyetli, karşı tarafın düşüncelerini hiçe sayıp yazdığım onca yazının içinden cımbızla seçtiklerini kendi mantığınla yorumluyorsun. bu ilmen açıklanmış bilgiler diyorsun bende sana çeşitli ilim adamlarının yaptığı deneyler neticesinde ulaştığı neticeyle dinin aynı noktada buluştuğunu anlatmaya çalışıyorum, sense bunlarda yalan diyerek haklı çıkmaya çalışıyorsun.

Los Anngles, (Kalifornia) AP ajansının beyin elektro dalgalar yayıyor diye bir yazsını yazıyorum, sen onlar uydurma deyip kendi senaryonu anlatıyorsun ve Allaha,Peygambere ve islamiyete hakaret ediyorsun

Ruhun bu madde kanunlarına göre izahı çok zor ama elimden geldiğince izah etmeye çalışıyorum sen hepsine bilimsel kanıt istiyorsun meleği,cenneti,cehennemi,ahiret içinde aynı şeyleri söylersin başka bir boyut ve beş duyunun ötesinde algılayacağın ve o kanunlara göre izahı yapılacak şeyler senin anlayacağın şekilde bu kanunlarla henüz izahı mümkün değil ki mümkün olsada inanmazsın gibi geliyor bana...

bulunduğumuz galakside 400 milyar yıldız var biz onun yanında virüs bile değiliz bilim dünyadan başka hiç bir yerde hayat yok diyor sence bu mantıklımı?

400 milyar yıldızın olduğu ve bu galaksi gibi milyarlarca galaksi içinde sadece bizim dünyamızdamı hayat var??...
Kuran kainatta adım atacak yer yok diyerek her yerde hayatın var olduğunu söylüyor. bilim böyle söylüyor diye hemen reddetmeyelim ve lütfen olabilirlik imkanlarını yok etmeyelim..

bu muazam büyüklükteki evreni düşünelim birde bu büyüklükte kendi yerimizi bedenimizdeki bir virüs ne kadar algılarsa insanın büyüklügünü özelliklerini bizde kainatı o kadar algılayabiliriz 5 duyu kapasitemizle ve bu kapasiteye bağlı bilimle!

beni yalancı dolandırıcı,cahil,yobaz,iftiracı,vicdansız,kendi aklıyla değil hacı hocadan akıl aldı gibi sözlerle itham ettin, hakaretler ettin hiç birine cevap vermedim.

buna karşılık ben sana önce insan olarak değer verdim, seni tanımadığım halde kültürlü, çağdaş deyip iyi niyetle yaklaşarak, Ateist deyip yargılamadan.

bilimden bahsediyorsun ama bilimin nerelere geldiğini Hologram gerçeğiyle maddenin var olmadığının artık bilimsel bir kanıt olduğuna inanmıyorsun çünkü dine yaklaşan herşeyden sen uzaklaşıyorsun dedim ya inanmamaya kilitlenmişsin. Allahın sendeki taktiride bu, Allah dilemedikçede senin düşüncelerinden kimse çeviremez. buda O’nun sistemimin gerçeği

Seninle bu yüzden tartışmak istemiyorum, benim haklı çıkıp çıkmamam önemli değil, inanki burda arkadaşça düşüncelerimizi paylaşmaktı. doğrusuyla yanlışıyla kimse hatasız olamaz. benimde yanlışlarım olabilir. ama dostluk,arkadaşlık çerçevesinde bunu izah ederiz birbirimize ama senin ruh yapın böyle bir tartışmaya olanak sağlamadığı için yazılarına cevap yazmadım, yazmanında hiçbir anlamı yok zaten

Hacı hocadan aldın dediğin yazılar üstteki yazılarımın birinde yazımdaki internet adreslerlerinde bulabilirsin. burayada yazıp meşgul etmek istemiyorum. kendin araştır istersen hangisi hacı, hangisi hoca ki onlarada saygım sonsuzdur.

Düşüncelerinden istifade ettiğim kişilerin yazarların telif hakkı talepleride yok karşılıksız paylaşıyorlar bunu bilmeni istedim

Bu mesaj cengiz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.12.2005 - 12:25

"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#106 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.12.2005 - 12:11

Los Anngles, (Kalifornia) AP ajansının beyin elektro dalgalar yayıyor diye bir yazsını yazıyorum, sen onlar uydurma deyip kendi senaryonu anlatıyorsun ve Allaha,Peygambere ve islamiyete hakaret ediyorsun


Geçen yıla ait olduğunu iddia ettiğin bir haber 1968 tarihli çıktı.

Bunu haberin İngilizce aslını sunarak ortaya koydum.

Ayrıca modern bilimin, insan beynindeki manyetik alanların kuvvetini ve etki alanını belirlediğini açıkladım. Sözkonusu manyetik alanın 10^-15 ile 10^-14 Tesla aralığında olduğunu, bu kuvvette bir manyetik alanın ancak çok kısa mesafelerde etkili olabileceğini, daha önce bu konuda ortaya konan iddiaların bu kanıtlar doğrultusunda asılsız kılındığını belirttim.

buna karşılık ben sana önce insan olarak değer verdim, seni tanımadığım halde kültürlü, çağdaş deyip iyi niyetle yaklaşarak, Ateist deyip yargılamadan.


Ben ateisti bir yargı olarak değil, kendim de kabullendiğim bir tanımlayıcı olarak görüyorum. Tanrı inancı olmayan insana ateist denir. Ben bu tanıma uyuyorum ve bu tanımı kabulleniyorum. Hiç gocunmuyorum. Aksine, neden ateist olduğumu, ateistliğimin arkasındaki düşünce oluşumunu açıklamaya çalışıyorum ki, insanlar hem benim seçimimin hevese dayalı olmadığını anlasınlar, hem de analitik düşünce yapımdan faydalanarak bugüne dek sorgulamadıkları dinlerini belki daha eleştirel bir şekilde gözden geçirsinler. Sonuçta varacakları karar kendilerine ait olacaktır.

Hologram gerçeğiyle maddenin var olmadığının artık bilimsel bir kanıt olduğuna inanmıyorsun


Hologram optik bir teknolojidir. Cisimlerin üç boyut izlenimini veren resimlerinin elde edilmesinde kullanılan eğlenceli bir uygulamadır. Amerika'da çizgiromanların kapaklarına çocukları eğlendirmek için üç boyutlu resimler yansıtan hologram kartlar yapıştırılır, veya özel sayılar için tüm kapak hologram olarak basılır. Mısır gevreği kutularının içinden hologram kartlar çıkar. Taksim'de, İstiklal Caddesi'nde bir pasajda, hologram kartlar ve tablolar satan bir dükkan vardır, pasajın adını şu anda anımsayamayacağım. Hologram böyle basit ve eğlenceli bir uygulamadır. Metafizik bir yönü yoktur. Herhangi bir gerçeği kanıtlamaz. Bu saçmalıkları hangi hacı veya hocadan öğreniyorsun çok merak ediyorum.

ama senin ruh yapın böyle bir tartışmaya olanak sağlamadığı için yazılarına cevap yazmadım, yazmanında hiçbir anlamı yok zaten


Benim ruh yapım, kanıtlı veya mantıklı gerçeklere saygı duymayı ve kanıtsız veya mantıksız savlara saygı duymamayı en yüksek değer sayan bir yapıdadır. Bu ruh yapısı elbette ki tartışmaya olanak sağlar, ama senin savunduğun savlar kanıtsız ve mantıksız olduğu sürece haksız çıkman kaçınılmazdır. Bu senin hoşuna gitmiyorsa sorunu savunduğun savlarda aramalısın.

Hacı hocadan aldın dediğin yazılar üstteki yazılarımın birinde yazımdaki internet adreslerlerinde  bulabilirsin. burayada yazıp meşgul etmek istemiyorum.


Soruyu sorduğuma göre belli ki sözkonusu adres ile meşgul edilmek istiyorum. Meşgul edilmek isteğime istinaden sözkonusu adresi yazıp beni meşgul etmeni talep ediyorum. Beni meşgul eder misin?

Düşüncelerinden istifade ettiğim kişilerin yazarların telif hakkı talepleride yok


Sanırım iki kavramı karıştırıyorsun. Bir insan, eserlerinin alıntısı için parasal veya diğer bir telif hakkı kullanım lisansı talep etmiyor olsa da, bir insanın eserini kaynak göstermeden, kendi eserinmiş izlenimini vererek alıntı yapmak suçtur. Bunu her öğrenci bilir. Bu basit gerçek sana öğretilmedi mi?

#107 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 05.12.2005 - 16:40

beni yanlış anladınız sparkplug
yazılarından istifade ettiğim yazarların internet adreslerini daha evvel yazdığım için “bir form sitesinde yazarken diğer form sitelerine arkadaşları yönlendirmek (bir çıkarı varmışcasına) ve bunu ikinci defa yazmak” etik açıdan uygun olmayacağını düşündüğüm için tekrar yazmadım yoksa kişisel meşguliyetle ilgili değil

Bu mesaj cengiz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.12.2005 - 16:50

"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#108 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 05.12.2005 - 17:11

“bir form sitesinde yazarken diğer form sitelerine arkadaşları yönlendirmek (bir çıkarı varmışcasına) ve bunu ikinci defa yazmak” etik açıdan uygun olmayacağını düşündüğüm için

Çııkarın her ne ise, sözkonusu materyalı iktibas etmek yolu ile aynı çıkara zaten hizmet etmiş oluyorsun. Kaynak insanlara her ne fikirleri aşılamaya çalışıyorsa, senin iktibasın da aynı amaca hizmet ediyor. Arada pratik açıdan bir fark olmuyor. Yani davranışın bahaneni yalanlıyor.

Ayrıca, etik açıdan uygun olmayan, kaynağını gizlemek, bu yolla yazıya kendi eserinmiş izlenimi vermektir. Kaynağını açıkça ortaya koymak, hiçbir akademik veya profesyonel otorite tarafından sakıncalı görülmemiştir, görülmez, görülemez. Kaynağını ortaya koyduğun zaman, yazının güvenilebilirliği konusunda, kaynağın güvenilebilirliği paralelinde fikir edinilir. Kaynağın geçmişi, diğer eserleri, genel fikirleri araştırılabilir, bu tür bilgiler sözkonusu yazıyı daha sağlıklı şekilde değerlendirmeye yardımcı olur.

#109 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 05.12.2005 - 19:04

“bir form 

Çııkarın her ne ise, sözkonusu materyalı iktibas etmek yolu ile aynı çıkara zaten hizmet etmiş oluyorsun. Kaynak insanlara her ne fikirleri aşılamaya çalışıyorsa, senin iktibasın da aynı amaca hizmet ediyor. Arada pratik açıdan bir fark olmuyor. Yani davranışın bahaneni yalanlıyor.

Ayrıca, etik açıdan uygun olmayan, kaynağını gizlemek, bu yolla yazıya kendi eserinmiş izlenimi vermektir. Kaynağını açıkça ortaya koymak, hiçbir akademik veya profesyonel otorite tarafından sakıncalı görülmemiştir, görülmez, görülemez. .

size düşüncelerimi anlatmakta niye zorlanıyorum merak ediyorum
yazılarının bazılarını aldığım siteleri size bu topiçte hepsini verdim siz ne istiyorsunuz onu çözemedim eğer hangi dini yazarları okuyorsunuz diyorsanız aslında bu kimseyi ilgilendirmez önemli olan ne ne okuduğumuz değil, ne yazdığımız çok merak ediyorsanız bir kaçını söyleyim
bütün kitaplarını okuduğum değerli yazarlar: prof.Dr.Yaşar nuri öztürk,münir derman, Gazeteci yazar Ahmed Hulusi ayrıca kitaplarının 5,6 tanesini okuduğum Fethullah gülen bey
bunun gibi kitaplarını okuduğum o kadar çok değerli yazar varki bunlardan bahsetmenin size nasıl bir faydası olacak merak ediyorum
tekrar ediyorum, bazı yazılarını copy ladığım siteyi size daha evelki yazılarımda fazlasıyla belirttim tekrar yazmak istemiyorum
Ayrıca burada dostça düşüncelerimizi paylaşıyoruz, kimseyi aşılamaya çalışmıyoruz
burda her arkadaşım iyiyi kötüyü ayırabilecek akıl ve bilgi birikimindedir
Aklım almıyor sizi ne kadar önyargılısınız!
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#110 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 06.12.2005 - 10:24

Eğer bilincinin hali, kendini anlayış merteben, özüne dönük olmadığın ve
böylece kendini anlamadığın için aynı hal üzereyse; bunun otomatik getirisi olarak, (ahir'etinde) de-bir sonraki an'ında da, aynı bilinç-bilinçsizlik düzeyinde bulunduğundan, benzer cehennemleri, aynı bilinçsizlikleri tekrar tekrar yaşayacaksın demektir, ta ki sorgulayıp, özüne yönelmeye "niyet" ederek ve kendini anlamaya niyet edip, samimice bu hal üzere özüne dönük yaşayıp, bilinçlenmeyi "mümkün" kılıp, anlayışının "dönüşmesiyle" halinin, yani dünyanın da değişmesini bizzat görerek ve bunun gereğini yaşayarak! Bu idrak oluşmazsa, "ebediyyen"(ta ki "tövbeyle" bu kilitlenmişlikten kurtulana
dek), bu kendini anlamamışlığın, bu kendini anlamaya yönelmeye "zaman"
ayırmamanın; çeşitli isteklerin kölesi olarak bir tepki olarak yaşamaya
zaman ayırıp, bütün zamanını bu uğurda israf edip, esas-birincil olan
"kendini anlamaya"-özüne yönelmeye zaman ayıramamaktan dolayı da,
"yapmadıklarının" neticesini de, sistemi "OKU"yamamanın otomatik sonucunu da
"mazeretsiz" olarak yaşatacaksın kendine!
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#111 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 06.12.2005 - 14:29

Saf bilinç

Önyargının; "önyargı" olduğunu gerçekten farkedince önyargı söner, açığa
çıkamaz.. bu anlayışta erir..Ve olana saf bilmeme haliye "yeni baştan" bakar
.. kendi idrakıyla, hazır şartlandığı cevaplara uygunluğuna göre, bu
cevaplarla kıyaslayarak-KARŞILAŞTIRARAK(iblisiyet), bu şartlandığı(bildiğini
zannettiği), tutunduğu, hazır cevaplara "uygunluğuna" bakarak değil.. Bu
boş, saf zihin haliyle yaşamak mutluluktur, yüksüzlüktür ve ancak bu hal
üzereyken, gerçekten "öğrenmek" mümkündür.. Buradaki akıl,
canlıdır(cebrail), önyargılarla ölmüş, "kör", durmuş bir akıl değil, "hep
canlı", yaşayan, hep dikkatli, hep uyanık bakan! Gerçek disiplini oluşturan
da, bu bakıştaki niteliktir! Buradan kaynaklanan disiplin, zorlama yollu
değil, farkındalıkla kendiliğinden gelişen bir oluşumdur ve idrakının
gereğini yaşatır kendine!

Bu mesaj cengiz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.12.2005 - 14:30

"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#112 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 07.12.2005 - 03:34

siz ne istiyorsunuz onu çözemedim

Bir alıntı yaptığın zaman EN AZINDAN o alıntının hangi yazar tarafından yazıldığını yazının hemen altında veya hemen üstünde belirtmelisin. Konunun veya forumun herhangi bir başka yerinde bu bilgiyi belirtmiş olman yeterli değildir. Kimsenin avcılık yapacak zamanı yoktur.

Buna ek olarak, yazının hangi kaynaktan alındığı, tercihan link olarak, bu mümkün değilse kitap adı veya dergi/gazete adı ve tarihi olarak, yazının hemen altında veya hemen üstünde belirtilmelidir.

Bu standartlar akademik ve profesyonel dünyada yaygınlaşmış ve kabul görmüştür.

Bu standartlardan haberdar değilsen alıntı yapmamalısın. Her prosedürün bir protokolü, her zikrin bir adabı vardır. Adabını öğren, efendi ol.

#113 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 07.12.2005 - 03:39

burda her arkadaşım iyiyi kötüyü ayırabilecek akıl ve bilgi birikimindedir

O halde niye burada devamlı din propagandası yapıyorsun?

Niye herkesi kendi haline bırakmıyorsun?

#114 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 07.12.2005 - 11:22

 

O halde niye burada devamlı din propagandası yapıyorsun?

Niye herkesi kendi haline bırakmıyorsun?

1. Burası dini konuları tartıştığımız bir form olduğu için buraya dini düşüncelerimi yazmamdan doğal bir şey olamaz.
2.Senden ricam, propakanda kelimesini kullanmasan iyi olur. Burda sadece bilgimizi paylaşıyoruz.
3.Ben hayatım boyunca hiç bir siyasi kuruluşa,partiye üye olmadım,olmamda, hiçbir dini misyona (Tarikata,cemaate) bağlı değilim.
İnsanların kamplara bölünmesine dinin siyasete alet edilmesine şiddetle karşıyım.
Ben Muhammediyim ve Kuran’ın önerilerine görede hayatımı düzenlemeye çalışıyorum.

Bu mesaj cengiz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.12.2005 - 11:25

"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#115 senaygul

senaygul

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 41 Mesaj

Gönderim zamanı 07.12.2005 - 11:52

selam :)

Al-İ İMRAN "Allah nezdinde hak din islam'dır.Kitap verilenler,kendilerine ilim geldikten sonradırki,aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler.Allah'ın ayetlerini inkar edenler bilmelidirlerki Allah'ın hesabı çok çabuktur."
Kuran-ı Kerimin Allah inancına dayanan ve hz.Muhammed(sav)risaleti ile kemal noktasına ulaştırılmış ilahi düsturların bütünü kastedilmekte.

Bu ayettede hak din islam yani Allah nezdinde tek din islam olarak belirtilmekte.Hal böyle olunca zaten LA İLAHE İLLALLAH yani tanrı yok sadece ALLAH var deriz.

Cengiz arkadaşımızı burda bir müslüman olarak yazdıklarından dolayı tebrik etmek istiyorum.
Bu forumdada admin arkadaşın açmış olduğu din bölümüne sanıyorum ister musevi olsun ister hıristiyan olsun yada ataist olsun veya olmasın,buranın forum olmasından dolayı yani herkezin kendi düşüncelerini burada özgürce paylaşacağını düşünüyorum yani siz şimdi cengiz arkadaşın buraya girip kendi görüşlerini burada paylaşmasına buraya yazılar koymasına içerlememelisiniz çünkü nihayetinde forum fikir alışverişi yapılan yerdir.herkez düşüncesini açıklıycak.sonuçta burda bilgi paylaşımı yapılıyo,ayrıca admin arkadaşa bu yüzden buraya din bölümüde eklediği için geç kalmış bir teşekürüm var.zaten bu kısıtlı zamanımda itiraf etmeliyimki bu din bölümü olmasaydı bu forumu inanın unuturdum.ve burda ben herzaman katılamasamda yazılanlara zaman yetersizliğinden cevap vermesemde cengiz arkadaşın yazmış olduğu yazıları severek okuyorum.
şimdi sizin yazılarınızı da okuyorum,ama kendi irademle kendi düşüncelerimi seçebilecek yaştayım burada bir çok arkadaşta böyledir heralde.
insanların görüşlerine katılınmasada kendi görüşleri olduğu için saygılı olunmalı bence.bu sizin görüşünüz bu da bizimki,farzedinki görüşlerden biri hatalı,buradaki arkadaşlarında olgun bireyler olduğunu düşünüyorum,bırakın diğer arkadaşlar buradaki yazılar hakkında kendi düşüncelerini kendileri oluştursunlar.siz onların yerine burda yazılanlar hakkında fikir beyan etmeye yetkili olup olmadığınızı merak ettim. :P burası bir forum ve forumdada düşünceler bilgiler aktarılır.almak isteyen alır almayan kendi düşüncesiyle kalır.yada ister araştırmasını kendi yapar yada isterse yapmaz.ben mezara girdiğim zaman benim yerime Allah'a siz hesap vermeyeceksiniz.herkez kendi yaptıklarının neticesini ahirette görücek.
bilmem farkettinizmi tabiatta her yaratılan kendisinin akıllı olduğunu ve doğru olduğunu düşünür.bu yüzdende kendilerini kendi üstünlüklerini kabul ettirebilmek için bir mücadele halindedirler.ve güçlü güçsüzü yok etmeye programlanmış.
DUYGUSALLIÐA YER YOKKİ.evet Allahın sisteminde duygusallığa yer ytok.bazı arkadaşlardan hemen "hadi canım Allah insafsızmı? Allah yarattıklarını sevmezmi?peki buna cevap verin o zaman küçükken civcivimi karşı damdan karga gelip leğenin içinden gizlice kaçırıp karşı dama götürüp yemişti,şimdi az önceki suali bir düşünün bakalım,bir belgeseldede bir erkek suaygırının diğer bir su aygırını bir dişi su aygırı için nasıl mücadele ettiklerini birbirlerini kan içinde bıraktıklarını ekrandan izledim.başka bir belgeselde bir sırtlan bir tavşanın üstüne çullandı sonuç malum.işte insanda aslında dünyada aldığı nefes kadar var.kimin ne zaman ölüceği bellimi?sende bu dünyadaki vaktini boşa geçirmeyip islam esasına dayalı anlayışı kavra ve uygulamaya geç."Ben insanları ve Cinleri kendime kulluk etmeleri için yarattım"diyo Allah.kulluk nedir?kulluk genel anlamıyla islam anlayışında ibadetler bütünü.bu konuları zamanım çok dar tek tek zaten cengiz arkadaşımız yazıcaktır sanırım.
bu yazıyı okuyunca benim düşüncelerime kızıp kafa derimi yüzmek isteyebilirsin. :) olsun Allah için boynumuz kıldan ince.islam inancında Amentüde kadere iman var.bu yüzden kaderinizde varsa Allah sizin için kolaylaştırdıysa yazdıklarımı anlayabilirsiniz.farkında olsanızda olmasanızda özünüzdeki Allah için halifelik için bu dünyadasınız ve insan olarak yaratıldığınız için öteki yaratılan varlıklardan ayrıcalıklısınız.Dileyelim Allah hepimize anlamayı idrak etmeyi kolaylaştırsın ve dileyelim Allah kitabı sağ tarafından verilenlerden etsin hepimizi.

İsra suresi 89 "Muhakkakki biz,bu Kur'an'da insanlara hertürlü misali çeşitli şekillerde anlattık.Yinede insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler."


Hac Suresi 32"Durum böyledir.Her kim Allah'ın hükümlerine saygı gösterirse,şüphesiz bu,kalplerin takvasındandır."

#116 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 08.12.2005 - 00:59

1. Burası dini konuları tartıştığımız bir form olduğu için buraya dini düşüncelerimi yazmamdan doğal bir şey olamaz.


Herkesin iyiyi kötüyü kendi başlarına ayırdedebileceğini iddia ediyorsan, bu iddianın yanısıra insanlara iyiyi kötüyü ayırdetme konusunda yardımcı olmaya çalışman, bu uğurda dini propaganda yapman, ikiyüzlülüktür ve riyakarlıktır. Eğer herkesin iyiyi kötüyü kendi başlarına ayırdedebileceğine samimiyetle inanıyorsan, bu forumda hiç din propagandası yapmaman gerekir. Bırak herkes kendi bildiği şekilde iyiyi kötüyü ayırdetsin, doğru dini seçsin. Veya din propagandası yapmakta ısrarlıysan, insanların iyiyi kötüyü ayırdetme yetisi konusundaki savının yalan olduğunu kabullenmen gerekir. İki iddia aynı anda geçerli olamaz.

2.Senden ricam, propakanda kelimesini kullanmasan iyi olur. Burda sadece bilgimizi paylaşıyoruz.


Yaptığın propagandadır, misyonerliktir. Buna mukabil kötü niyetlidir. Birçok iletimde kanıtladığım üzere asılsız iddialarla, daha da beteri yalanlarla doludur. Buna mukabil bu iletimde bile (yukarıda) bir örneği gösterildiği üzere mantıksal çelişkilerle doludur.

3.Ben hayatım boyunca hiç bir siyasi kuruluşa,partiye üye olmadım,olmamda, hiçbir dini misyona (Tarikata,cemaate) bağlı değilim.


Farketmez. Kişi tek başına da siyaset, misyonerlik, hatta terörizm yapabilir. Davranışlarının mahiyetini yandaşlarının sayısı belirlemez.

#117 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 08.12.2005 - 01:09

"Ben insanları ve Cinleri kendime kulluk etmeleri için yarattım"diyo Allah.

Her yönüyle tam ve mükemmel bir varlığın tanım gereği hiç bir dış etkene ihtiyacı olmaz. Kula, duaya, tapınılmaya hiç ihtiyacı olmaz. Kendi içinde tam ve mükemmel olduğundan dolayı dış etkenler fuzuli ve abes olur.

Allah kul yaratma ihtiyacı duyduysa tam ve mükemmel değildir. Tam ve mükemmel olsaydı bu ihtiyacı duymazdı.

Dolayısı ile İslam mantıksızdır.

Kuran bu tür binlerce çelişki ile doludur. Bunları keşfetmek için Kuran'ı baştan sona okumak, okurken beyninizi kullanmak yeterlidir. Kaçınız bunu yaptınız?

#118 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 08.12.2005 - 01:28

yani sen eğer allah yanlız olsaydı ozaman mı inancaktın

eğer gerçekten okusaydın
allahın duaya ve tapılmaya ihtiyacı varmış gibi bir yargıya kapılmazdın

düzenlememim sebebi yanlış anlaşılacak kelime yazdım da

Bu mesaj budala tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.12.2005 - 01:30


#119 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 08.12.2005 - 04:14

allahın duaya ve tapılmaya ihtiyacı varmış gibi bir yargıya kapılmazdın

Bu bir yargı değildir, tanım gereği doğrudur.

İhtiyacı olmasaydı yapma motivasyonu olmazdı, ihtiyaç hissetmezdi, içinden bile geçirmezdi.

"Yaratma" diye bir kavram sözkonusu bile olmazdı.

İnsanı da yaratmazdı, evreni de yaratmazdı, hiç bir şey yaratmazdı.

Tam ve mükemmel bir varlık her yönü ile kendine zaten yeterdi.

Yetmediğine göre çelişki ortadadır.

#120 senaygul

senaygul

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 41 Mesaj

Gönderim zamanı 08.12.2005 - 11:50

selam


İslam inancı Allah kelamı olan Kuran-ı Kerim esaslarını içerir bu esaslarda Hz. Muhammed Allahın Resulü ve son peygamberidir.İslam inancı olan kimseler Allah kelamı olan Kuran-ı kerimi ve Muhammed (s.a.v)efendimizin hadislerini kendilerine ana kaynak olarak alırlar.

Ben islam inancıyla yaşarım muhammediyim.Bu yüzden Kuran esaslarına kendime örnek aldığım için İslam bana mantıksız gelmez.

Kuran hem kendi gerçekliğini isbat eder hemde önceki kitapların hak olduğuna delil teşkil eder.

TÂ HA SURESİ 133. AYET "Onlar(Muhammed )bize Rabbinden bir mucize getirmeli değil miydi?dediler.Önce gelen kitaplardakinin apaçık delili(Kuran)onlara gelmedi mi?"

İSRÂ SURESİ,9. " ŞÜPHESİZ Kİ BU KUR'AN EN DOÐRU YOLA İLETİR,İYİ DAVRANIŞLARDA BULUNAN MÜMİNLERE,KENDİLERİ İÇİN BÜYÜK BİR MÜKAFAT OLDUÐUNU MÜJDELER."

insanlar kendi Kaderlerinde Allahın takdirini yaşıyo.Eğer Allah size kolaylaştırdıysa anlamamanıza bir neden yok.çünkü kader Allahtandır.
İSRA SURESİ,13 AYET "HER İNSANIN AMELİNİ (VEYA KADERİNİ) BOYNUNA BAÐLADIK.İNSAN İÇİN KIYAMET GÜNÜNDE,AÇILMIŞ OLARAK ÖNÜNE KONACAK BİR KİTAP ÇIKARIRIZ."
Eğer kolaylaştırmadıysa zaten anlamanız güç.Yani aslında dikkat edersek burda insanın bir benlik varlığı sözkonusu değil.İnsan Allahın varlığıyla var olan bir varlık.Şimdi siz Allahın size yazdığı kaderi yaşıyorsunuz.bu ne demek? bu şu demek doğarken hiçbirimize hangi anne ve babadan olacağımız erkekmi yada bayanmı doğacağımız adımız saç rengimiz göz rengimiz hangi kıtada yaşıycamız v.s. sorulmadı.Allahın bizlere yazdığı kaderi an be an yaşıyoruz.Yani içtiğimiz bir bardak su bile kalkıp o bardağı alıp su koyup içeceğimiz kaderimizde zaten mevcut.İşte bu yüzden beden gözle algılanan hiçbir şey aslında var değil.Var olan TEK ALLAH.ALLAHTAN GAYRISI YOK.bu yüzden iyi kötü güzel çirkin siyah beyaz yok.sadece Allah var.bu yüzden herşeyi sevmek ve sevmek çünkü sevdiğinde aslında neyi sevdiğinin farkına varmak.siz Allahın takdiriyle kaderinizde yazılanlar sebebiyle başka bir inançta olabilirsiniz,farkında olmasanızda Allahın takdiri gereği belki bir süre sonra farkına varabilirsinizki siz aslında Allahın esma terkiplerinin manalarından mevcutsunuz.Bunu belkide takdiriniz gereği farketmeden bu dünyadan geçip gideceksiniz.bu yüzden siz farkında olsanızda olmasanızda sizin bir varlığınız sözkonusu değil Allahın varlığıyla yaşayan varlıksınız.Bu sebeple özünüzdeki Allah için size sevgi duyarız.
Dileyelimki Allah hepimize anlamayı anladıklarınızı hazmetmeyi kolaylaştırmış olsun.

İbadet konusuna gelelim evet Kuranda kulun ibadet etmesinin önemini birçok ayette görüyoruz.Allahın yapılan ibadetlere ihtiyacı yok yapılan ibadetler kulun ahiret yurdu için hazırlığı.O yüzden Kuranda namaz farzdır ve emredilmiştir.Ahiret yaşantısı mevcut ve bu yaşantıya kulun çok sıkı hazırlanması gerekiyo.

TÂ HA SURESİ 130."(Resulüm!)Sen,onların söylediklerine sabret.Güneşin doğmasından önce de batmasından önce de Rabbini övgü ile tesbih et,gecenin bir kısım saatleri ile gündüzün etrafında(iki ucunda)da tesbih et ki,sen,Allah'tan hoşnut olasın,(Allah da senden)."

TÂ HA SURESİ 132."Ailene namazı emret,kendinde ona sabırla devam et.Senden rızık istemiyoruz(aksine)biz seni rızıklandırıyoruz.Güzel sonuç takva iledir."

İSRA SURESİ,10 "Ahirete inanmayanlara gelince,onlar için de elemli bir azap hazırlamışızdır."


Tasavvufla ilgilenenlere

SIRLARIN KEŞFİ ABDÜLKADİR GEYLANİ pamuk yayıncılıktan

GAYBIN DİLİ ABDÜLKADİR GEYLANİ (tercüme seyyid hüseyin fevzi paşa) KİTSAN

İNSAN-I KAMİL (ABDÜL-KERİM B.İBRAHİM EL-CİLİ(K.S) KİTSAN 0212 513 67 69

Bu mesaj senaygul tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.12.2005 - 11:52






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli