malzemeler:
6-7 adet orta boy patates
3-4 adet orta boy soğan
3-4 adet domates
biraz kırmızı biber
biraz karabiber
1 adet tepsi
tepsiyi yağlamak için margarin
biraz ayçiçek yağı
en az 2 su bardağı süt
1 adet bıçak
1 adet rende
1 adet yumurta
biraz maydanoz
biraz tuz
su
ve en önemlisi de yufka....
hazırlanışı
patatesin,soğanın ve domatesin kabuklarını bir güzel soyuyoruz.bol su ile iyice yıkıyoruz...sonra önce patatesi, sonra soğanı, ve en son da domatesi bir güzel rendeliyoruz...(özellikle rende olacak,mutfak robotu değil...patateslerde çiğ olacak,haşlanmayacak)...kırmızı ve karabiberi ve tuzu üzerine döküp bir güzel karıştırıyoruz...ince kıyılmış maydonozları karışıma ekliyoruz ve yine karıştırıyoruz...
tepsiyi margarinle bir güzel yağlıyoruz ve üzerine de çok az miktarda sıvı yağ döküyoruz...2 kat yufkayı tepsiye seriyoruz,sütle yufkanın her yerini ıslatıyoruz daha sonra da hazırladığımız karışımın bir miktarını üzerine döküyoruz...ve yine üzerine 1 kat yufka serip yine aynı işlemi yapıyoruz....yaklaşık olarak 5-6 kat bu şekilde devam edeceğiz....en son yufkayı serip yine sütle ıslatıyoruz ve üzerine yumurtanın sarısını sürüp,önceden 180 derece de ısıttığımız fırınımıza böreğimizi atıyoruz...35 dakika sonra böreğimiz hazır....buz gibi bir ayran da yanında ne güzel gider...afiyet olsun....