İçerik değiştir



- - - - -

Kelin Merhemi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 5 yanıt verildi

#1 Minnie

Minnie

    Ve Güldüm Geçtim...

  • Üyeler
  • 1.156 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 14.08.2008 - 21:28


"Kelin merhemi"

Erken yaşta saç dökülmesi, hatta kellik, sıkça rastlanan bir durum. Üstelik de kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Peki merhem, şimşir tarak ve limon suyu üçlemesini bir kenara bırakırsak, bu konuda ne yapılabilir? İşte çözüm!


Saç kaybına bağlı olarak, kişide oluşabilecek psikolojik travmalar ve sosyal yaşamdan uzaklaşma, saç restorasyon cerrahisi ile düzeltilebilir. Başarılı bir "saç folikülü mikroimplantasyonu" ile kişinin görünümü daha iyi hale gelirken kendine güveni artacak ve sosyal ortamlarda kurulacak ilişkilerde birey kendini daha güçlü hissedecektir.

Kafanın her iki yanında ve ensede bulunan ve yaşam boyu dökülmeyen saç folikülleri kullanılmaktadır. Ensede, her iki kulak arası mesafeden şerit halinde çıkarılan saçlı deri daha sonra 1, 1-2 veya 2-3 adet saç folikülü içerecek şekilde mini ve mikro greftlere ayrılır. Saçsız bölgede, daha önceden özel aletlerle iz bırakmayacak şekilde açılan mikro kütiküler folikül yataklarına, hazırlanan bu mini ve mikro greftler steril ortamda ve hassas bir şekilde implante edilir. Foliküler mikroimplantasyonda, saçın doğal çıkıs yönü ve açısı göz önünde bulundurularak en iyi kozmetik sonuç elde edilir. Ense bölgesindeki flep donor alanı ise estetik bir dikişle kapatılarak hemen hiç iz bırakılmaz. Tüm bu saç restorasyonu lokal anestezi altında acısız ve hasta genel anestezi almadan yapılmaktadır.

Folikül mikroimplantasyonu sonrasında üçüncü gün saçlar yıkanmaktadır. Bunun için özel şampuanlar ve losyonlar doktorunuz tarafından reçete edilecektir. Restorasyon sonunda oluşabilecek hafif şişlikler için de gerekli görülürse ilaçlar önerilmektedir. Ense bölgesindeki dikişler ise onuncu gün alınmaktadır. Saç folikül implantasyonundan yaklaşık 4 hafta sonra implante saçlar dökülmekte ve 4-6 ay sonra saçlar yavaş yavaş uzamaktadır. Aradaki bu süre saç foliküllerinin adaptasyon ve dinlenme sürecidir. Mikroimplantasyondan 2 hafta sonrasına dek ağır egzersiz yapılması ve saçların sık bir tarakla taranması yasaktır. Ayrıca ilk 6 hafta saç boyanması ve perma türü kuaförlük hizmetlerinden kaçınılmalıdır.

Modern saç nakli cerrahisi rahat ve kolaydır, sonuçları ise mükemmeldir. Ömür boyu devam edebilen bir süreç olan saç dökülmesi erkeklerin çoğunda (erkeklik hormonlarından dolayı) 40-45 yaşına kadar oluşur. Bu yaştan sonraki yaşlanma sürecinde kafada bulunan tüm saçlar incelir. Modern teknikler ile daha fazla sayıda saç nakli daha az sayıda işlem ile gerçekleştirilebilmektedir
Saç köklerinin alındığı bölge ve ekim yapılan bölgede iz kalmaz. Anne saçından ayırt edemezsiniz. Kendi saçınız olduğu için saç renginiz aynıdır. Diğer saçlarınız ile birlikte büyür. Her ay 1-1.5 cm normalde uzar. Canlı saç kökü ekimi yapıldığı için ekim yapılan saçlarda her ay uzar. İstediğiniz berbere kestirebilir yada saçlarınızı istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. İstediğiniz şampuanı kullanabilirsiniz. Özel bir bakım gerektirmez. Sık ekim yaptığımız için genellikle bir seansta saçsız alanlar kapatılır, eğer çok açıklığınız varsa iki seans gerekebilir.

Saç ekimi operasyonundan 2 gün önce:

Alkol, aspirin, grip ilaçları almayınız!
Operasyon öncesinde saç ve saçlı deriyi etkileyecek losyonlar kullanmayınız.
Kalp, tansiyon, şeker, mide rahatsızlığı gibi kronik hastalıklarınız ve düzenli kullandığınız ilaçlarınızın isimlerini saç ekim doktorunuza mutlaka bildiriniz.
Operasyon öncesi gece en az 8 saat uyuyunuz.
Operasyon günü kliniğe gelmeden önce saçınızı yıkayınız.
Kliniğe gelirken rahat giyinip çıkarabileceğiniz bir kıyafetle geliniz.
Ense bölgenizdeki saçlarınızı kestirmeyiniz.
Gelmeden önce mutlaka kahvaltı ediniz.
Şapka getiriniz.






kyn-cosmo

#2 quStah

quStah

    Camel Soft

  • Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Kadıköy
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 14.08.2008 - 21:29

Tamam hazırım. Kim ısmarlıyor ::

#3 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 14.08.2008 - 21:38

kelin merhemi olsa qustah a sürer :: yani tam olarak demek istediğim , kendi başı idi, ben kimin başını yedim peki, kendi başımı mı, kendi başıma mı :)

#4 quStah

quStah

    Camel Soft

  • Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Kadıköy
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 14.08.2008 - 21:44

Tamam epruya alalım öncelikle merhemi. Ben sıramı beklerm :P

#5 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 14.08.2008 - 21:47

:P

#6 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.08.2010 - 13:42

Saç ekiminde yeni yöntem

Yaş ve hormonal sorunlar saç ve kaşların dökülmesine ya da azalmasına neden olabiliyor.


Ancak Türkiye ile birlikte İngiltere, Fransa, Amerika gibi dünyada 30 farklı ülkede uygulanan dünyanın en prestijli saç ve kaş ekim tekniği artık Türkiye'de M. estetik uzmanı Dr. Ceyda Şener'in Nişantaşı'ndaki kliniğinde de uygulanıyor. Bu 40 yıllık deneyimli teknoloji saç ve kaş dökülmesi gibi problemlerin önüne geçmeyi mümkün kılıyor. Dr. Ceyda Şener saçları ya da kaşları dökülen kadın ve erkeklerin bu yöntemle çok daha doğal ve gür saçlara kavuşacağını söylüyor.

KAŞLARINIZA TEKRAR KAVUŞUN

Dünya üzerinde birçok ünlü isme uygulanan DHI No Touch Technique ile dökülen kaşlar tekrar çıkmaya başlıyor. Yaş ve hormonal nedenlerden ötürü saçları dökülen ya da azalan kadınlar, bu yöntemle çok daha doğal ve gür saçlara kavuşuyor. Yöntem kadınların kaş sorununu da ortadan kaldırıyor. Bu konuda kadınlar, çoğunlukla başvurdukları dövme yöntemine gerek kalmadan, DHI No Touch Technique ile tamamen doğal kaşlara sahip olarak yüz ifadelerini belirginleştirebiliyorlar.

ÇİM ADAM OLMAYA SON

Dr. Ceyda Şener'in kliniğinde uygulanan bu dünyaca ünlü saç ekim tekniğinde, enseden tek tek alınan saç kökleri, patentli bir cihaz yardımıyla diğer tekniklerdeki gibi demet demet değil, açıklık olan bölgelere tek tek ekiliyor. Kadın ve erkekte görülen her türlü saç dökülmesi tipi için geçerli olan bu yöntem, birçok saç ekim yönteminde sıklıkla ortaya çıkan morarma, bandaj, şişlik, yara ve ağrı gibi sorunları elimine ediyor. Operasyon çıkışı görüntü de, eski yöntemlerdeki portakal kabuğu görüntüsü değil, bir elma pürüzsüzlüğünde oluyor. Ayrıca saçlar uzadıktan sonra 'çim adam' görüntüsü de oluşmuyor.

ASLA DÖKÜLMÜYOR

Ekilen saç kafa derisinin arka tarafındaki saçlardan alındığı için çok sağlıklı oluyor. Çünkü kafa derisinin arka kısmında yer alan saçlar, ön kısmında yer alan saçlara oranla çok daha az dökülen, güçlü saçlardır. Hatta bu saçlar ön kısımdaki saçlara oranla çok daha geç beyazlaşıyor. Bu nedenle arkadan toplanıp da, öne ekilen saçlar sağlıklı ve güçlü saçlardır. Ayrıca, ekilen saç canlıdır, uzamaya devam ediyor ve asla dökülmüyor.

Bugün


DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli