İçerik değiştir



- - - - -

Heykelin Gücü


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 8 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 02.04.2009 - 23:23


ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde eski belediye başkanı Hasan Şeker tarafından heykeltıraş Zafer Sarı'ya yaptırılan çıplak bir kadını belinden tutup havaya kaldıran erkek figürünün tasvir edildiği metal heykel, yeni başkan MHP'li Mustafa Gül tarafından kaldırıldı. Gül, “Heykel turistler ve vatandaşlar tarafından kabul görmedi. İstenileni yaptık” dedi.

MHP'Lİ BAŞKAN AŞK HEYKELİNİ KALDIRDI

Kemer'de yeni belediye başkanı MHP'li Mustafa Gül'ün ilk icraatı, 2004 yılında CHP'den seçilip daha sonra AKP'ye geçen eski başkan Hasan Şeker tarafından yaptırılan ‘Aşk heykeli’ni kaldırmak oldu. Sanatçı Zafer Sarı tarafından yapılan ve 2007 yılında ilçe merkezindeki kavşağa yerleştirilen heykel, Kemer Belediyesi işçileri tarafından kaidesinden vinç yardımıyla sökülerek Belediye'nin Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait depoya kaldırıldı. Heykelin sökülmesini izleyen kalabalıktan bazıları heykelin kaldırılmasını desteklerken, bazıları olayı protesto etti. Rus turist Boris Stratov, “1994 yılından beri Kemer'de tatil yapıyorum. Burada Türk kültürünü yansıtan bir heykel olmalı. Böyle bir heykeli ben Kemer'e yakıştıramıyorum” dedi. Yusuf Saydam adlı kişi ise heykelin kaldırılmasına tepki göstererek, “Bu sanata yapılan bir saygısızlıktır. Nasıl bu heykeli kaldırırsınız?” dedi.

Heykeli yapan Zafer Sarı, telif hakları yasası gereğince savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün kendisine sorarak bu heykeli kaldırabileceğini kaydeden Sarı, “Bana göre bu yaşanan ikinci Melih Gökçek vakasıdır. Melih Gökçek'in söktürdüğü heykel 11 yıl sonra Ankara'da yerine konulmuştu. Bu da benzer bir örnektir. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum” dedi.

Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, heykelin yerleştirildiği gün de tepki gösterdiğini hatırlatarak, “Kemer'in yerli halkı ve tatil yapan turistler heykelin kaldırılmasını talep ettiler. Heykel turistlerce ve vatandaşlarca kabul görmedi. Biz de istenileni yaptık. Oraya turizme faydalı bir yapı inşa edeceğiz” dedi.

Gönderilen Resim
********************************************************************************
*************


Helal olsun adama(!) Heykelin dikildiği gün kafaya koymuş,5yıl yememiş içmemiş,yine 5 yıl boyunca halkın bu yöndeki isteklerini not etmiş,istatistik tutmuş,5 yıl sonra belediye başkanı olunca muradına ermiş.Ne azim,ne azim.Heykel,en azından bir belediye başkanına,azim,kararlılık,halkın sesine kulak verme vasıflarını kazandırması bakımından amacına ulaştı.

 580023663830.jpg


#2 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 03.04.2009 - 12:47

Daha evvel bu heykelle ilgili harabe de çok konuşulmuştu....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#3 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.04.2009 - 15:57

Allah razı olsun MHP'li başkandan.
Hayır hayır. Heykeli kaldırdığı için teşekkür etmiyorum.
Heykeli kaldırması iyi mi oldu kötü mü oldu.
Kaldırmalı mıydı kaldırmamalı mıydı orası başka bir konu.
Orada oturmadığım için beni de ilgilendirmiyor açıkçası.
Ancak şunu söyleyebilirim kaldırılmasa da olurdu.

Ama ben bu gün ünlü Türk düşünürü bekir Coşkun'un yazısını okudum şaşırdım.
Yazısında heykelin kaldırılmasını sert bir dille kınamış.
Ancak heykelin kaldırılmasını kınarken isim vermemesi ilginç.
Bunu MHP'li başkan yaptı dememiş ya da diyememiş mi yoksa :D
O değil miydi ki 22 temmuzdan önce CHP'ye oy vermeyenler MHP'ye oy versinler kervanı arasında...

Bu heykel vesilesiyle; Bana ziverbeyde işkence yapanları affettim CHP'ye oy veremeyenler MHP'ye diyen kanaat önderimiz, başbuğumuz babamız İlhan Selçuk'un ve CHP'ye oy veremiyorsanız MHP'ye oy verin CHP MHP koalisyonu sağlanacak ve bu koalisyon Türkiye'yi gadre uğratanlardan hesap soracak diyen yine ünlü Türk düşünürümüz anlı şanlı Tuncay Özkan'ın kulaklarını çınlatmak istiyorum. ,

bu muydu lan istediğiniz :P

#4 Efsane Prens

Efsane Prens

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 625 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:kral

Gönderim zamanı 09.04.2009 - 19:03

Rus turist Boris Stratov, “1994 yılından beri Kemer'de tatil yapıyorum. Burada Türk kültürünü yansıtan bir heykel olmalı. Böyle bir heykeli ben Kemer'e yakıştıramıyorum” dedi.

Yusuf Saydam adlı kişi ise heykelin kaldırılmasına tepki göstererek, “Bu sanata yapılan bir saygısızlıktır. Nasıl bu heykeli kaldırırsınız?” dedi.


hangisi Türk hangisi sanatsever...ya da hangi sanat....

aşk kelimesinin maalesef içi boşaltıldı...bazıları aşk deyince cinsi birtakım şeyler anlıyor yazık...ortalıkta çıplak hayrani duydularının peşinde gözü dönmüş olarak dolaşmak olmasa gerek...

rüyanda bile gözlerine *böö bakamamaktır mesela... :) :P

#5 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 09.04.2009 - 19:29

Türk kültüründe aşk da dans da vardır.Ferhat ile Şirin,Kerem ile Aslı...Dansa bu kadar somut örnek vermekte,halayı,horonu,semahı dans kategorisine koymazsak zorlanacak gibiyim.

Yine de,mesela o kaldırılan heykelde,erkek Ferhat,kadın Şirin olarak temsil ettirilseydi,Ferhat,Şirini bacaklarından tutup göğüs hizasına kadar kaldırsaydı nasıl olurdu? Tabi ki,kaldırılan heykeldeki görselliğe sadık kalıp Ferhat ile Şirin'i çıplak göstermemiz gerekecekti.

Kaldırılan heykelde,dansa değil,çıplaklığa tepki duyulmuş besbelli.Gözükenler,popolar ve göğüslerdir.

İyi de,özellikle kıyı bölgelerimizdeki turistik şehirlerimizde hatta çarşılarında,avuç içi kadar bikini ve mayoyla kapattığını sandığı popo ve göğüsleriyle dolaşan yerli ve yabancı tatilcilerimize,dilimiz yere düşesiye,gözlerimiz yuvalarından fırlayacasıya kadar bakışımız ne ola ki?

Canlısı değil de,heykeli bozuyorsa,yerim ben böyle toplum "ahlakını."

 580023663830.jpg


#6 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 09.04.2009 - 19:35

İşin ilginç tarafı bu heykelin bulunduğu belde de heykel neden kalktı diye feryat eden pek yok...Bu heykeli isteyen bir beldeye dikerler sorun çözülür...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#7 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.10.2009 - 14:26

MHP'li başkanın evlilik dışı ilişkisi partiyi karıştırdı DHA 15 Ekim 2009

MHP'li başkan 'Aşk heykelini' kaldırdı
Tartışmalara neden olan 'Aşk yağmuru' heykelini kaldıran MHP´li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül´ün evli olmasına rağmen hostes sevgilisi ve bu ilişkiden doğan oğlu ile maç izlerken çekilmiş fotoğrafının gazetelerde yayınlanması MHP Antalya İl Teşkilatı içinde deprem etkisi yarattı. Gül´ün verdiği bu görüntü parti tabanı içinde de rahatsızlığa neden oldu.


AŞK YAÐMURU HEYKELİ BÖYLE KALDIRILMIŞTI



MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, yayımlanan fotoğraf ve haber üzerine Gül´den savunma isteyeceklerini açıkladı. Gül´e ulaşmaya çalıştığını fakat başarılı olamadığını dile getiren Kaya, başkanın cep telefonlarına cevap vermediğini söyledi. Kendisinin 2 aydır il başkanlığı görevi yürüttüğünün altını çizen Kaya, "Benim böyle bir ilişkiden haberim yoktu. Bu ilişki toplumun önünde yaşanmamalıydı. Biz MHP olarak böyle bir görüntüyü onaylamıyoruz. Çünkü bizim partimiz içinde ibadette, günahta gizli yaşanır" dedi.



'GEREKEN YAPILIR'



Gül´den savunma isteyeceklerini de vurgulayan Kaya şöyle konuştu: "Biz kendisi ile temasa geçerek konuyla ilgili savunma vermesini isteyeceğiz. Çünkü kendisi
MHP'li başkanın seçildikten sonra ilk icraatı, eski başkan tarafından yaptırılan ‘Aşk heykeli’ni 'müstehcen' olduğu gerekçesiyle kaldırmak olmuştu. Gül, “Heykel turistler ve vatandaşlar tarafından kabul görmedi. İstenileni yaptık” demişti.
partimizi temsil eden bir isim. Bu yüzden yapılan her hareket bizi ilgilendirir. Eğer verilen savunma bizi tatmin etmezse elbette bir tavrımız olacaktır. Ama kendisiyle görüşmeden daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Sadece gerekenin yapılacağını söyleyebilirim."

İLKELERİMİZE TERS
Son seçimlerde il başkanı olarak görev yapan ve Kemer´e gidip propaganda çalışmalarını yürüten Aydın Yeşilyurt ise, "Hiç kimsenin özel hayatına karışamayız ama bu görüntü MHP´nin toplum ve aile yapısı ilkelerine uyumlu değil" dedi.

Gül´ün yaşadığı ilişkinin yeni gündeme gelmediğini, bu durumun 8-10 yıldır devam ettiğini bildiren Yeşilyurt, "Ancak bu görüntü MHP´nin aile düzeni ilkeleriyle uyumlu değil" diye konuştu.
*******************************************


Altı üstü bir heykele takarak,heykel üzerinden toplum ahlakı bekçiliğne soyunmadan önce ben ne yapıyorum demek gerek(miş).




 580023663830.jpg


#8 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 15.10.2009 - 16:15

Nedir bu milletin heykellerden çektiği :)

#9 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 15.10.2009 - 20:24

bu konu yuzunden az daha ceza yiyordum dilin kemigi yok yine diyorum...

dervisin fikri ne ise zikride odur..

Bu mesaj lasrocas tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.10.2009 - 20:24

Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli