İçerik değiştir



"Türban ortaöğrenime kadar yayılır"


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 118 yanıt verildi

#61 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 08.02.2008 - 22:04

şimdi sorun, laiklik elden gitmeden, veya laikliğe halel getirmeden kişisel tercihlerin eğitim alma hakkına zarar vermemesidir, diye bakıyorum ben olaya.

bildiğim kadarıyla, türkiyede tevhidi tedrisat kanunu ile eğitim devletin kontrolunde. ve dahi eğitimde devletin normları geçerli. yani özel okullarda da aynı kurallar geçerli. hal böyle olunca başını örtmek isteyenin hiç bir şekilde eğitim alma şansı kalmıyor. o zaman da arabistana gitsinler! malezyaya gitsinler! teranelerini de çok dinledik. hani bi zamanlar komünistleri moskova' ya gönderiyodukya, hah işte öyle bi şey ::

bana göre çözüm eğitim hakkını her halükarda tanımak. ortaöğretim veya yüksek öğretim diye ayırmanın mantığı yok. çünkü başka türlü başını açmak istemeyen insanımız bu haktan yoksun kalıyor. ayırımı devlet işlerinde hizmet verenler şeklinde yapmak lazım. yaani doktor hanım başını açmak istemiyorsa özel sektörde mesleğini icraa edebilir. hukukçu, şirketlerin hukuk bürolarında ve sair özel alanlarda çalışabilir. çünkü alternatifi ve eğitimini aldığı mesleği icra edebilme şansına sahip. ama hanfendi ille de kamuda çalışacaksa kılık kıyafet yönetmeliğine de uyacak. eğitim açısından baktığımız zaman tek alternatif yurt dışı. ki o da maddi külfet demek. dolayısıyla devletin laik olması ilkesi sebebiyle, kamuda hizmet verenlerde başörtüsü yasağı uygulanabilir kanımca. yok kardeşim olur mu öyle şey derseniz, ben de bu devletin neyi laikki? derim *zong diyanet işleri mi? maaş alan imamlar mı?
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#62 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 12:19

"....Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?
Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri,
Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yay., C. II., s. 217.

Ayrica

5 Eylül 1925 (1341) tarihinde 2413 sayılı bir kararname yayınlanan , Bilumum devlet memurlarının kıyafetlerinin dünya üzerindeki medeni milletlerin müşterek ve umumi kıyafetlerinin aynı olacağı belirtilmiştir.

Ülkemizde işsizlik bitmistir,artik üniversiteden çıkanlar direk iş sahibi oluyor,saglık hizmetleri tamdır,emekliler ve hastalar saglık hizmetlerinen yaralaniyor hatta kişi başına bir doktor düşüyor.Okullarimiz çağın gerektirdiği herseye sahip,Egitime ayrılan bütce en üst seviyede,Hortumcuların fitnelerin fesatlarin rüsvetcilerin dibi kazındı,artik hersey tam rayinda gidiyor,Aclik sinirinda olan memur kalmadi,artik memur istediği kadar et alabiliyor,Üniversitelerimiz Harwardla denk sayılıyor,Yabanci öğrenciler Türkiyeye gidersek kendimizi kurtaririz gözüyle haraket ediyor,Uzay calısmalari yapan enerji sikintisi yasamayan bir ülkemiz var,
Ülkemizde okumayan öğrenci kalmadi,Dağlara giden kalmamis Teröre care bulunmus artik insan katliami yapilmyor,Diyarbakir van bitlis şirnak Turizm bölgeleriyle yarisiyor,Tarimda Dünya ülkeleriyle yaris halindeyiz,Yer alti zenginliklerimizi sonuna kadar kullanip yurtdişina pazarliıyoruz,Kadinlar zülüm görmüyor töre cinayeti diye birsey kalmadi ağalık beylik tarih oldu,Yollarimiz sıcak asvalt atıldı zaten yollara lüzüm kalmadi her tarafta ucakla yarısacak metrolar yapılıp zamandan kazanildi..trafik kazasi yapılmıyor trafik kurallarina uyuluyor artik trafik polislerine ihtiyaç kalmadi,Ülkemiz artik vize uygulamasini siki tutuyor,öle elini kolunu sallayan giremiyor.Hatta nba 500 tane basketbolcu gönderdik ,brezilya ülkemizde ki futbolcularin pesinde artik 7 tane türk oyuncu real madritte oynuyor,Atletizm de kayakta,balede ,buz pateninde sayılı elle göstrilen sporcularimiz var...Hava kiriliği deniz kirliği kalmadi hayvan katiami yapılmamaktada hatta grencpess bu ülkeyi örnek ülke gösteriyor,

Dahada uzar gider ....

Biz gelişmiş bi müebet .....

Ne güzel bi ütopya değilmi işte tüm bunlar yapılmış olasaydi ve biz o gün türbani tartisiyor olsaydik....
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#63 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 12:34

O yazıda Atatürk başörtülü kadınların açılmasını istememiştir, açık çalışmalarını ya da okumalarını da istememiştir. İstediği şey, erkekler ve kadınların bir arada birbirlerinden ya da kadınların erkeklerden utanmadan yaşayabileceği ve sosyal bütünlüğün olduğu bir toplum..Aşırılıkların olmadığı yani. (benim anladığım)


Ama aynı Atatürk bir söylevinde de :

"Muhterem hanımlar, düşmanlarımızı aldatan bu manzara-yı hariciye bilhassa kadınlarımızın şeklinden tarz-ı telebbüsünden (kıyafet şeklinden) ve sureti tesettüründen neşet ediyor. Onların aldanmalarına saik olan diğer bir nokta da Ecnebilerle temas edebilecek mevkide bulunan kadınlarımızın etvar ve harekâtının milli etvar ve harekâtımızın timsali olmayı, belki Avrupa etvar ve harekâtının mukallidi olarak görülmesidir. Filhakika memleketimizin bazı yerlerinde, en ziyade büyük şehirlerinde tarzı telebbüsümüz, kıyafetimiz bizim olmaktan çıkmıştır!..

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur...

Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklid edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre milli hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

Çünkü böyle bir millet ne taklit ettiği milletin aynı olabilir, ne kendi milliyeti dahilinde kalabilir. Bunun neticesi şüphesiz hüsrandır. Tarzı telebbüsümüzde milletin ruhi ihtiyacını tatmin için İslam ve Türk hayatını iptidaden bugüne kadar lâyıkiyle tetkik ve etrafiyle tavzih etmekliğimiz lazımdır. Bunu yaparsak görürüz ki, tarzı telebbüsümüz ve kıyafetimiz onlardan başkadır, lâkin onlardan daha iyidir diyemeyiz. Bizim kadın hayatımızda kadının tarzı telebbüsünde teceddüt (yenilik) yapmak meselesi mevzubahis değildir"



Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri
2. Cilt,
2. baskı
sayfa- 149-151 :( (kopy/past)

Atatürk'ü bu işe karıştırmasak daha iyi olur. :D


Türkiye'nin bir çok sorunu vardır ama bu da kırk yıllık bir sorundur nihayetinde...

#64 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 13:24

kırk yıllık bir sorun mudur ?
Yoksa Erbakan efendinin çıkardığı bir sorun mudur ?
Erbakan'dan önce türban diye bir sorun, sorunu da geçtim türban diye bir kavram var mıydı ?
Gönderilen Resim

#65 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 13:30

bu sorun hep vardı aslında elric..
ancak unutulmuştu taa ki erbakan denen adam (!) hortlatıncaya kadar..

...


#66 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 13:32

Konu aslinda,neden niyelerinden çok suni gündemden öteye gitmeyen insanlarin bugun kafama ne taksamdan ötesi olmayan ,Kimileri için rant kimileri için oy arz eden lüzümsuz olaylar zinciridir ..Bizim ülkemizde herhalde en çok tartısılan hatta forumlarda en çok konusu açılan konudur .(bkz harabe ve diğerleri)

yıllar beridir..Herhangi bir ikdidar partisi hep kadin,kadin haklari ve türban altina sığınmıştır..

bkz 1987 Genel secimleri DYP SHP
bkz 1991 RP,DYP ve SHP
Bkz Günümüz AKP MHP

Atatürkle ilintili konuştuklarnizi ve yazdiklarniza katiliyorum,lakin günün şartlarina göre değerlendirmek lazimdir..Yani evet Atatürk bu şekilde (sizin belirtiğiniz) konuşmalari ve vecizeleri vardir..ama o çagin gerektirdiği şeylerdir..
Ayrıca bakiniz o dönemde Osmanlı yıkılmış Şeriatla yönetilen bir topluma yeni şeyler öğretilmiş doğru kabul ettikleri (fes ve pece) bir çok şey yerini yeni atilimlara birakmisti....O dönemde dahi bukadar münakaşa yaşanmamışken ,Kadinlar bir gecede pecelerin cikarip erkekler feslerini atmistir..


ve sonuç olarak nedense kadinlara ait olan birşeyi erkekler bizden çok tartışır olmuşlar..agizlariniz dolu dolu köpüre köpüre mitingler yapıp ahkam kesmekteler
kimi ünlüler iktidar partisine yaranmak icin basimi eve örtüyorum diyerek birde esarpla resim cektirmektedir.(bkz sibel can vb) bu konu artik agizlarda sakiz olmuştur..kutsaligini yitirmistir...ve daha çok tepki alip gündem oluşturmaya devam edecektir...

Keske kafamiza taktigimiz tek şey Esarp olsa....
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#67 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 13:54

kırk yıllık bir sorun mudur ?
Yoksa Erbakan efendinin çıkardığı bir sorun mudur ?
Erbakan'dan önce türban diye bir sorun, sorunu da geçtim türban diye bir kavram var mıydı ?

Senin yazılara bakıyorum sanki diyorum ki bu kişi yurtdışından mı bizi takip ediyor...!

Erbakan mı Diyanet işlerini kurdu ?
Erbakan mı ilahıyat fakultelerini kurdu ?
Erbakan mı dedi kapanın halk da kapan dı...
Erbakan mı dedi açılın halk açıldı...

Bu konuya geçen de yazdın bu sefer de konuyla alakası yok üniversitelerde ki reis olaylarına bir şeyler söylemek istedin..

Bugün ise gelmiş erbakan diyorsun...

Şu var ben erbakanı savunmuyorum türbanı da buraya yazılanlara bakıyorum kim güzel çözüm getirecek diye yazdıklarınızdan bir şeyler öğreniyorum.

Herkesin yoruma saygım var ama sen konuyu alıp başka boyuta getiriyorsun ve bu konu da herkes bilgili herkesin de diyeceğin çok şey var ama konu ne Türban aranan ne çözüm sen ne diyorsun

İşte suçlu>>>>>>>>Erbakan
çözüm söyledin mi ?>>>>>Hayır

o zaman ne konuşuyorsun?
bende bilmiyorum :D

[Bugün kanal d de 32. günde bu konu eni ne boyuna tartışılacak izlemek isteyenler kaçırmasın...

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#68 cuci987

cuci987

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 465 Mesaj

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 13:55

kırk yıllık bir sorun mudur ?
Yoksa Erbakan efendinin çıkardığı bir sorun mudur ?
Erbakan'dan önce türban diye bir sorun, sorunu da geçtim türban diye bir kavram var mıydı ?

sana ve topluma ne zariri var. basini ortup seninle ayni okulda yada uni de okumasi senin okumana mani olurmu.

yukarda sordugum soruya cvp ariyorum.

ataturk yada baska birisi bundan 70 sene once o zamanin sartlari oyle gerektigi icin bazi kisitlamalar getirmeyi uygun gormus olabilir. simdi durum cok farkli. yani devlet halkin refah ve huzuru icin ne gerekiyorsa onu yapmak zorundadir. halkin yuzde 80 ni bu sacma yasagin kalkmasini istiyor. daha nesini tartisiyorsunuz anlamadim.
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)


Gönderilen Resim

#69 cuci987

cuci987

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 465 Mesaj

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 14:08

bu sorun hep vardı aslında elric..
ancak unutulmuştu taa ki erbakan denen adam (!) hortlatıncaya kadar..

evt haklisin bu konu herzaman vardi. neden simdi uzerinde bu kadar duruluyor diye sorarsan... belliki artik insanimizin canina tak etmistir. yetti artik. basi otulu kadinlarin basini ortmiyenlerden ne farki var. onlar insan degilmi.

sandigin gibi unutulmuus basit bir olay degil.

biz basini ortmek isteyenlere karsi degiliz. eger bu soylediklerinizde samimiyseniz ozaman basortusuyle ugrasmayi birakin. ikinci sinif insan muamelesi uygulamayin.

merak ettigim icin soruyorum. kendini o insanlarin yerine koy. onyargili olmadan. bunu yapmak belki zor olabilir ama yinede dene. belki anlayacaksin. hor gorulmek ne anlami gelir bilirmisin. neyse uzatmiyayim.
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)


Gönderilen Resim

#70 cuci987

cuci987

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 465 Mesaj

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 14:15

kırk yıllık bir sorun mudur ?
Yoksa Erbakan efendinin çıkardığı bir sorun mudur ?
Erbakan'dan önce türban diye bir sorun, sorunu da geçtim türban diye bir kavram var mıydı ?

Senin yazılara bakıyorum sanki diyorum ki bu kişi yurtdışından mı bizi takip ediyor...!

Erbakan mı Diyanet işlerini kurdu ?
Erbakan mı ilahıyat fakultelerini kurdu ?
Erbakan mı dedi kapanın halk da kapan dı...
Erbakan mı dedi açılın halk açıldı...

Bu konuya geçen de yazdın bu sefer de konuyla alakası yok üniversitelerde ki reis olaylarına bir şeyler söylemek istedin..

Bugün ise gelmiş erbakan diyorsun...

Şu var ben erbakanı savunmuyorum türbanı da buraya yazılanlara bakıyorum kim güzel çözüm getirecek diye yazdıklarınızdan bir şeyler öğreniyorum.

Herkesin yoruma saygım var ama sen konuyu alıp başka boyuta getiriyorsun ve bu konu da herkes bilgili herkesin de diyeceğin çok şey var ama konu ne Türban aranan ne çözüm sen ne diyorsun

İşte suçlu>>>>>>>>Erbakan
çözüm söyledin mi ?>>>>>Hayır

o zaman ne konuşuyorsun?
bende bilmiyorum :D

[Bugün kanal d de 32. günde bu konu eni ne boyuna tartışılacak izlemek isteyenler kaçırmasın...

haklisin canim abicim benim. ne guzelde yapistirdin cevabi.

evet. cozum ne.

beni dinlerseniz bir onerim var. eger cok korkuyorsaniz (neden korktugunuzuda anlamadim ya) bir sureligine bu bas ortusu her yerde serbest olsun. bakalim ne olacak.

bunu uygulamak cok mu zor.
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)


Gönderilen Resim

#71 GökceN

GökceN

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.389 Mesaj

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 16:15

bende cucı ve yusufa katılıyoum aynı fıkırdeyım .ne derdınız var başortusuyle başka sorun yok gıbı teror var hergun kaç kışı öluyor işsızlık var yoksulluk var var daha ne sorunlar var hepsı bıtı mıllet başortusuyle uğraşıyor bız boyle kafamızı kuma gomersek çok çekerız.
Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.
Bernard Shaw

#72 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 16:17

basortusune karsi olanlar neden bir kac kelime yazmiyorlar. nerde bu millet.

sadece merak
siz başörtüsü takıyormusunuz?
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#73 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 16:25

bir şeyi savunmak için illa o şeyi yapmak gerektiğini düşünmüyorum. Yoksa travestilerin hakkını savunmak icap ettiğinde de (ne bileyim özgürlükler adına falan) savunmak için travesti olmak gerekecek. :better:

#74 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 16:29

bişi ima etmedim cicim sadece sordum
sen neden seettin :better: savunma moduna geçtin yanii
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#75 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 16:32

bende başörtüsü yasağına karşı olduğum için şimdi başörtü mü takacam diye korktum da o yüzden. Kötü bi niyetim yoktu. :better:

#76 cuci987

cuci987

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 465 Mesaj

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 16:33

basortusune karsi olanlar neden bir kac kelime yazmiyorlar. nerde bu millet.

sadece merak
siz başörtüsü takıyormusunuz?




yusuf ve antipolitik abiler takarsa bende varim. *zong

bunu yaptiktan sonra basortusu serbest olacakmi. :better:

Bu mesaj cuci987 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 09.02.2008 - 16:36

ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)


Gönderilen Resim

#77 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 16:38

bende başörtüsü yasağına karşı olduğum için şimdi başörtü mü takacam diye korktum da o yüzden. Kötü bi niyetim yoktu. *zong

aa neden korkuyosun,
haa kork kork yakısmaz sana :better:
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#78 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 16:59

Ve Türban Artık Resmen Serbest   

09 Şubat 2008 15:03

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tüm oylamalar tamamlandı. Anayasa değişiklikleri tamamlandı. Üniversitelerde türban artık serbest.

Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılmasını öngören ve AK Parti ile MHP'nin birlikte verdiği Anayasa değişiklik teklifinin tamamı, 103 hayır oyuna karşılık 411 evet oyuyla kabul edildi.

3. maddesi TBMM Genel Kurulu'nda 411 oyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik teklifinin 3. maddesinin gizli oylamasına 514 milletvekili katıldı. 411 milletvekili kabul, 102 milletvekili red, 1 milletvekili çekimser oy kullandı.

Üçüncü maddenin kabul edilmesinin ardından teklifin tümü üzerinde gizli oylamaya başlandı.

aktifhaber


Hade hayırlı olsun...

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#79 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 17:13

bence de hayırlısı. hade bakem korkular ne kadar gerçek! ne kadar şişirme görelim hep beraber.

hep demişimdir, bu toplumun kamplara ayrılmaya değil ( türbanlı-türbansız, kürt-türk, alevi-sünni) bilakis aynı ortamda birbirimizi hazmetmemiz ve sosyal barışı sağlamamız lazım. suni gündemlerle bu ülke yıllardır avutuluyor.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#80 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 17:23

Üniversitelerde serbest mezun olduğunda ne halin varsa gör :better: gözünüz aydin..
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli