İçerik değiştir



- - - - -

Sevgili Günlük


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1167 yanıt verildi

#1121 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 05.10.2010 - 05:56

sevgili çeşitli isimler isnat edilmiş olan zımbırtı hazır bu saatte kimse yokken içimi dökeyim öncelikle ilk mesajım e.... ye sevgili e 2 sene önce bugün ölüyodun ne oldu şimdi nerelerdesin ve g... sende aslında kıçıma benziyodun ama biraz şımartmaktan zarar gelmez diye düşündüydüm hadi onlar neysede f... sana laf yok ya sen süperdin ama bende peynir sevmiyodum nan *cool
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#1122 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 17.10.2010 - 02:51



sevgili külnüg,çok zamandır bu saate kadar ayakta kalmamıştım,az sonra
fosurfosurfosur uyuycam ::,bi kere daha uyanabilmeyi umuyorum zira kahvaltı
için krep yapmaya çalışma planım var ::,ama bu olmazsa diye bir (b) planım
yok.. *agla

teşekkür ederim sana da iyi geceler..=)



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#1123 Who am I

Who am I

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.041 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ça test egale
  • İlgi Alanları:naie pas peur de moi

Gönderim zamanı 17.10.2010 - 03:01

sevgili günlük neden bazı zamanlar uyumak istemiyorum yoksa ben bir şizofrenmiyim nasıl bir duygudur bu *fiuv birazdan uyumaya gidicem , büyük ihtimal uyuyamayıp buraya yeri dönücem *ühü
Doğa yıllardır bize herşeyi veriyor , peki biz doğaya ne verdik ? Sigara paketine 5 tl yada 7 tl veriyoruz , peki açan olanı görüyormuyuz ? bir hayvan öldürüldüğünde günlerce protesto ediyoruz ,peki bir şehit verdiğimizde kaç gün şehitlerimizi anıyoruz ? dizi yada şarkı sözlerini ezberliyoruz peki , kaç kişi Atatürk ilke ve inkilaplarını biliyor ? Müslümanız diyorsunuz , ama islamın şartlarını yada kurallarını bilmiyorsunuz bu nasıl müslümanlık ? herkes kendini imam sanıp konuşuyor , açın kuranı okuyun ne yazıyor acaba diye,insanları eleştiriyoruz peki kaçımız kendimizi eleştirmeye cesaret buluyor

#1124 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 17.10.2010 - 04:46

sevgili günlük, dün ayrı ayrı iki eski yakınımı rüyamda gördüm bu ne iş (daha da garibi eski yakın nası oluyo) bu aralar çok fazla rüya görmemin çok uyumamla alakası olabilirmi *mad
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#1125 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 03.12.2010 - 01:05



sevgili g,cemal abi diye biriyle tuhaf bi ruh bütünlüğü şeysine girmiş kibin
oldum,az kafam karıştı :blink:,fakat düşünce gücümle yaptığım tespitlere göre
o adam en azından bendeki kadın ruhundan anlamaz,maço bişey gibi biraz,alıp
beni de gezdireceğine bütün gün kaavede okeye dördüncü yazılır falan,istemem
ben bunu <_< bünyemde,kovdum gitti..

karısına da allah sabır versin.. :P



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#1126 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 03.12.2010 - 12:39

Selam günlük

Ben ilk defa yazıyorum sana belki devamıda gelir.. Sıkı dur sana neler anlatıcam :P Annemle konuştuğumda bana Diyarbakırda kaldığımız zamanlarda cemi hatırlıyormusun dedi sen bilmiyorsun tabi günlük Diyarbakıra babamın işi dolayısla geçici bir süre kalırken babamın görev arkadaşının oğlu hem memleketlimiz aynı zamanda annemlerde çok iyi anlaştıklarından cem benim çocukluk arkadaşımdı ilk okula bile gitmiyorduk hayal meyal hatırlıyorum evcilik oynardık daha çok ev yapbozlarımız vardı onunla çok oynardık birde ben onun yürüyemediğini annesinin yardım ettiğini hatırlar gibiyim anneme evet de hayırdır dedim onlarda annemlerin yakınlarına taşınmışlar babası emekli olmuş ve tekrar görüşmeye başlamışlar oldukça da şaşırdım tesadüfün böylesi beni merak etmişler annem resmimi göstermiş ne kadar büyümüş çok güzel bir kız olmuş demiş sağolsun cemin annesi :blush: geldiğinde oturmaya getir demiş sonrada cemde msnsi varsa görüşebiliriz demiş annemde vardır bilgisayar başında oluyor ama bilmiyorum demiş o arada telefonumuda kapatmıştım görüşemedik bende merak ediyorum hayal meyal hatırlıyorum ama oda değişmiştir görsem dahi tanımam annem ayrıntılı anlattı ozamanlar değnek kullanırmış şimdi tekerlekli sandalye kullandığını hatta annesi burada çok sıkılıyor hiç arkadaşı yok pc aldık ve bir kaç kursa servisle gidiyor sosyal aktivitelerle biraz daha morali düzeliyor demiş.. İnşallah düzelme umudu vardır ve düzelir ama anneme gidince mutlaka gitmek istiyorum hatta diyorum ki o ev yap bozlarından hala satılıyorsa hediye alayım, hadi yap boz oynamya geldim derim :kihkih:
neyse şimdilik bana müsade ...

#1127 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 09.12.2010 - 14:46

Yine ben (:

Günlük bir kaç olumsuzluk üst üste yaşamak beni oldukça üzmüştü bu süre zarfında herşeyden kopmuştum herkesden uzak durmayı tercih etmiştim ama artık çok daha iyiyim kendimi toparladım bu zamanlarda beni merak edenler yanımda olanlar bana güç verdi en çokda kendi kendimle savaştım.
İnsanın canını en çok harcadığı zaman verdiği emek sonucunda hayal kırıklığı yaşamak acıtıyor elinde kalan koca bir hiçden başka bir şey değil kısmet herşey tabi.. hayırlısıysa olsun derdik hep böyle olması gerekiyordu belki zamanı değildi..
Kendimle okadar meşguldum ki benim için değerli olan kişileri ihmal ettim.Şimdi aralıklarla arayıp yakınımdaysa gidip halini hatırlarını soruyorum bazen sitem de görüyorum haklı olarak özelliklede yaşlılar pek ihmale gelmiyor hemen bir sitemkar oluveriyorlar dağıttığım herşeyi toparlıyorum anlıyacağın günlük.
Gelip geçici fani dünyada yaşıyoruz bir kaç olumsuzluk yıkıcak değil ya yine de çok şükür isyankar bir kul olmak ne haddime aklımdan geçtiği zamanlarda oldu ama savaştım herkesin gönlüne göre olsun.

#1128 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 16.12.2010 - 23:16

Merhaba günlük;

Halam grip olmuş onunla ilgilendim anca geldim yaşlıda olunca daha biraz ağır geçiriyor gittiğimde perişan bi haldeydi :( yemek yapamadığından aç kalmış odada uzanmış battaniyeyle beni görünce bende gelse diye yolunu gözlüyordum isminle seslendim duydun mu dedi hı hı hissettim dedim.
Halam diyorum ama öz halam değil benim halam yok babamlar üç erkek kardeş eski komşumuz karşı apartmanda oturuyordu yaklaşık dört beş senedir tanıyorum çok seviyorum.Birgün benim hiç halam yok benim halam olurmusun dedim ogün bugün hala diyorum.Bu insanın buralarda kimsesi yok sayılır günlük bir kızı var Almanya'da yaşıyor iki senede bir gelebilirse geliyor birde oğlu var Gölcük'te oturuyor çocukları evli ama oğluda kendi tabiriyle hayırsız torunlarıda arayıp sormuyor bi çare yaşıyor.
Ondan bahsetmişken beni etkileyen birçok şey varda biride birgün çıkardım onu gezdiriyorum bir tanıdığı çıktı karşımıza kim bu güzel kız dedi tebessümle benim kızım dedi çok duygulandım birşey demedim.
Bildiğim kadarıyla yemek yaptım karnıbahar vardı birde marul salatası Allah ne verdiyse yedik ilaç içirdim kendisi okuyamıyor varsada içemiyor ve orda kaldım birlikte uyuduk.. Komedi gibiydim ne yalan söylim kalırım diye gitmedim eşormanlarım yoktu giydim onun meşhur basmalarından :P yataktan kalkışım komedi gibi belini tutup dolaştım düşüyordu.
Hatta kendisi istersen ayrı yat mikroplar bulaşmasın dedi birşey olmaz dedim sarıldım ama dün gece hep ateşi vardı ne yapıcağımı bilemedim nolursun bir hastaneye gidelim diyorum istemiyor bütün gece sayıkladı bende uyumadım bir ara dalmışım baktım ayakta kızdım neden kalktın diye su istersen beni kaldır ben getiririm dedim.Boğazları şişmiş birde suyu ılıştırıp verdim sürekli zor nefes alıyordu. Bu sabahta güzel bir kahvaltı hazırladım yumurta haşladım birlikte yedik. Evi toparladım yemek yaptım mercimek çorbası birde soslu makarna bugün biraz daha iyiydi aramızda arabayla beş dk. mesafe var.
Birde kızdığım bir nokta yahu bu insan tenha bir köşede değil apartmanda bukadar mı duyarsız olduk Allah rızası için her gün bir tabak yemek yada ogün ne pişirdiyseler verseler bu kadıncağız bu halde olmaz.Birgün gittiğimde karşı komşusunun ziline bastım kadın çıktı diyemedim bu düşündüğümü merhaba burada halam oturuyor size emanet gidiyorum ara sıra gelicem bi sorun olursa ulaşırsınız aldı olur dedi kapısını kapattı öyle kaldım kapıda :blink:
Neyse günlük uykusuzluk mu yoksa bende mi hasta olucam bilmiyorum biraz halsizlik birde bak biraz ateşim var. Evimde dinlenirim erken yatarım geçer değil mi..

#1129 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 21.12.2010 - 13:23

Sevgili günlük;

İşletme daha önce şüpheli olduğu için 2000 tl karşılık ayırdığı, 8000 tl lik şüpheli alacağın 6000 tl lik kısmını tahsil edebilmiştir.

Bu işletme ilişikin günlük defter kaydı aşağıdakilerden hangisidir ?

a) ----------------- / ------------------
Kasa 8000
Şüpheli ticari alacaklar 6000
Şüpheli ticari
alacaklar karşılığı 2000
---------------- / -------------------


b) --------------- / --------------------
Kasa 6000
Şüpheli ticari
alacaklar krşlığı 2000
Şüpheli ticari
alacaklar 8000
--------------- / ---------------------


c) -------------- / ----------------------
Kasa 6000
Karşılık giderleri 2000
Şüpheli ticari alacaklar 6000
Şüpheli tic. alacaklar k. 2000
-------------- / ----------------------


d) ------------- / -----------------------
Kasa 6000
Şüpheli tic. alacaklar 2000
Şüp. tic. alacaklar k. 6000
Karşılık giderleri 2000
------------- / -----------------------


e) ------------- / -----------------------
Kasa 6000
Şüphli tic. alacaklar k.2000
Şüpheli tic. alacaklar 6000
Karşılık giderleri 2000
-------------- / -----------------------

hadi çöz bunu :icecream:

#1130 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 23.12.2010 - 02:50



günlüksü,tiramisu yapmayı öğrenmek istiyorum,önümüzdeki hafta denerim belki,bi
sigara daha yaktım,onu da bitirince uyuyasım var,uykunun en güzel tarafı insanın
düşüncelerinin dinlenmesi ve neyseki ben de güzel uyuyabilen biriyim,insan böylece
altı,yedi,sekiz saat kadar düşünmemiş oluyor ve o düşünülmemiş düşüncelerin bi
kısmısı sabah gayet zinde bi biçimde uyanıp insanı tekrardan rahatsız edebiliyolar
<_<,hakketten büyük terbiyesizlik :P,insan güzel düşüncelerine öyle bozulmuyo
bak,acabaa niyeki :P;işte böyle günlük,insan düşünebilen bi salaktır;hatta bazen
birkaç :P,bi de,sen düşünemiyosun de mi,aman ne güzel ne güzel..:P



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#1131 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 01.01.2011 - 15:35

Selam günlük

Sana verdiğim soruyu çözebildin mi Cevap B şıkkı çok kolay bir soruydu belki daha sonra zorlarla seni terletirim..

Dün korkudan uykum kaçtı hatta foruma geldim bi ara ya nekadar meraklı bir toplumuz herşeyde silah kullanmaya sesde çok yakınlardan geliyordu bu mahalleden birileri sanırım bu tür gelişi güzel silah atmalardan kaç kişi hayatını kaybetti ama yok hala akıllanamıyoruz..

Günlük biliyormusun henüz doğum günüme bir hafta var ama şimdiden kutlamalar başladı annem aradı kutladı ve bana hediye almış ne aldığını söylemedi okadar ısrararıma rağmen doğum gününde sana ulaşıcak dedi sabırsızlıkla bekliyorum *puff

Dün abim aradı bende o arada çiğ börek yapıyorum unla savaş halindeydim :P O hamuru açma kısmında heryerim un oluyor oyüzden çok sık yapmıyorum. Abiminde şansına oda çok sever geldi birlikte yedik iş çıkışı açtıda sonra bu poşet sana aç bakalım beğenicekmisin dedi şok oldum bana telefon almış hemde çok güzeeel istediklerimden :girlinlove: doğum günümü kutladı ama gitmedende fırçasını attı yani bi iyilik yapıcak illa fırçalıcak eteğimin belini kıvırmıştım onu görmüş :eyvah: yani evde kendi kendisimeyim ne var kıvırırsam kıvırırım *böö hem çok uzun boyu hoşlaşmıyorum dizüstüne getirdim :P hangi ara gördüde anladı bilmiyorum ki *donno neyse günlük bazen sinir ediyor beni ama güzel hediye almış çok sevindim..

#1132 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 12.01.2011 - 12:28

Sevgili günlük;

Honda Gri(Gümüş) rengindeki arabamı arkadaşıma sattım aslında öyle bir düşüncem yoktu ama arkadaşım kredi çekmiş ailesininde yardımıyla araba arıyordu bende şu fiyata veririm dedim tamam dedi anlaştık.Aynı zamanda arabamı bilen bir insan iki üç gün önce birlikte alışverişe çıktık.Neden sattığıma gelince aldığım fiyattan 2000 lira daha alıp karına bir satış olucak zararım yok aynı zamanda para bankada durur benim hayalimde metalik siyah bir jip istiyorum. Arkadaşımında ilk arabası olucak oda kendince heyecanlı işlemleri yarın yapıcaz bugün ona bi güzellik yapıp arabayı iç dış yıkatıcam. içimde yine de bir garip hüzün var ama hayırlısı olsun ikimiz içinde inşallah kazasız belasız iyi günlerde kullanır. :friends:

#1133 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 12.01.2011 - 13:53

Sevgili güllük gülistanlık ;

Satacak bir arabam olmadığından sadece rüyamda araba alıp araba satıyorum.
Hani diyorum bir gün ehliyetim olursa , küçükken bisikletim olmadığı için arkadaşlarımdan bir iki dakikalığına ödünç aldığım bisiklet gibi araba ödünç alır iki üç tur binerim.
Belki piyangodan para çıkar güzel bir araba alırım.
Tabii önce piyango bileti almak lazım değil mi günlük ?

Görüşürüz canım :better:

Değişiklikler Kaydedildi...

#1134 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 13.01.2011 - 23:47

Ben kendimi kötü hissettim yani sanki nispet yapar gibi olmuş ama hiç öyle geçmediki içimden o anlık yaşadığım bir şeyi paylaşmıştım utandım şimdi yazmasamıydım günlük..

#1135 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 14.01.2011 - 00:28

Sevgili Gülistan Abla ;

Sana gelip derdini, mutluluğunu paylaşan bir ablamızın gümüş rengi arabasını sattığını söylemiştin ya geçen. Bende sana küçükken bisikletim olmadığını, arkadaşlarımdan ödünç alarak bisiklet sürdüğümü ve çocukluğumun öyle geçtiğini anlatmıştım. Hatta şu an araba almamın imkansızlığından bahsetmiştim, "anca rüyamda alırım arabayı" demiştim hatırlarsan. Hoş, ehliyetimin olmadığından da bahsetmiştim ki öncelikle ehliyetimin olması lazım sonra araba almayı düşünmeliyim de dediydim. Ki bütün bunların olması içinde para lazım. Ya çok çalışıp alacağım ya da bi piyango bileti alıp para çıkmasını bekleyeceğim. Velhasılı kelam, sanma ki ben sana gelipte arabasını sattığını söyleyen ablaya nispet olsun diye bunları anlattım. Laf lafı açar düsturu ile konu oraya geldi. Yoksa bir kusurumuz olmuşsa affola. Üzdüysek bizde üzülürüz biliyorsun Ablam. Arabasını satacağını söyleyen ablaya birşey mi dedin bilmiyorum ama geçen bakkala giderken onu gördüm, bana bir bakışı vardı ki sanki ben ona bir şey demişim gibi bakıyordu. Üzülmüştü belli. Fakir ama gururlu olan ben :P zengin ama asil olan o ablaya ne diyebilirdim ki ? Bilirsin biz fakirler karışmayız kimsenin parasına puluna. :P "Allah daha fazla versin" der, üstüne bi fatiha üç kulhu okuruz ki duamız kabul olsun.

Diyeceğim o ki Ablacım, seninle dertleşen ablamıza söyle, üzülmesin. Sevgilerimi ilet ablam saygılarımla birlikte.

Öperim ellerinden Gülistan Ablam.
Enişteye selamlar..

::

Değişiklikler Kaydedildi...

#1136 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 14.01.2011 - 11:48

Sevgili günlük :

Yıllardır yeni ve şu ankinden daha büyük bir ev hayali ile tutuşup dururum, bilen bilir *gla
Hatta bir kaç tane de buldum, hem fiyatı hem konumu hem de içi dışı güzel olanından..
Fakat annemi bir türlü razı edemedim evi satmaya, ben burda oturucam deyu tutturdu <_< Hatta bana şey bile dedi biliyo musun 'evlen, nerde oturmak istiyosan orda otur' :blink: Yani günlük benim istediğim yerde oturmam için illa evlenmem mi gerekiyo ki ya :blink: Ama bu haksızlık değil de ne? Çok üzülüyorum biliyo musun günlük... öhöm şey dert yanacağım konu bu değildi bi dakka..
Şimdi annem taşınmaya razı olmayınca haliyle bu evde kalacağımız kesinleşti, bu evde kalacağımız kesinleşince ben de tuttum tadilata giriştim.
Tadilat ama öyle böye değil günlük :blink: Evimiz kaba inşaattan farksız oldu :blink: Bir sürü aksilik üstüste bindi, mesela kalbodurların yer döşemesi için olanı yanlış gelmiş doğal olarak usta çalışamadı ve iki gün ordan uzadı.. Kapılar gecikiyo.. Banyo dolapçısının Allah cezasını vermesin küçücük dolaba 1,500 istedi bende kaybol gözüm görmesin dedim :blink: Bi tek babamdan kalma koltukların :: kaplaması ve cilası olunca çok mutlu olucam :: Onlar da 15 gün sora gelicek. Haa bi de mutfak tezgahını (ona da zamanında çok para verip özel yaptırdıydım) ustalar düşürüp kırmışlar <_< Çok sinirlendim 'parası neyse veririz abla' dediler içim acıdı. Tamam tamam önemli değil dedim ben de. Nolcak yani bu kadar şeyle uğraşıyoz bi tezgah da yaptıtırız nolcak ki..
Neyse anlayacağın bu aralar çok gerginim tadilat yüzünden..
Tabi işte de yoğunum günlük, çok işim var ve ben iş çıkışı tadilat işleri için de koşturuyorum. Bu arada bilgisayar sertifikası almam gerekiyo ve bu yüzden bi kurs araştırdım özel sınıf açtılar ama benim gidecek vaktim yok :blink:
Bu kadar şey bi anda nasıl tamam olacak bilmiyorum ama eninde sonunda olacak.


Neyse artık halimiz harap ve bitap olabilir, hatta canımızdan bezmiş olabiliriz, ama haylay nefes alıyoz bu da bişey dimi *gla
Öpüyorum satırlarından ;P

...


#1137 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 17.01.2011 - 01:46

Sevgili günlük;

Bugünlerde kabadayı ile ilgili çok canım sıkkın, oldukça üzgünüm hele ilk gün ağlayarak uyudum. Kabadayı kanaryamın ismi davranışlarından dolayı ona bu ismi vermiştim onu aldığımda yavruydu.
Bir arkadaşımla konuşuyorduk onun da muhabbet kuşu var bana dedi ki netten araştır kanarya eğitimi,bakımı beslenmesi hakkında daha fazla bilgin olur ben araştırdım güzel bilgiler vardı ona uyarak araştırdım..
Bakımında tırnak kesimi ile ilgili bilgiler vardı bende hiç kesmedim baktım kanaryamında tırnağı uzun halledebileciğimi düşünmüştüm ama biraz fazla kesildi sanırım kan gördüğüm an gözüm karardı :( ağlaya ağlaya Erdal ile görüştüm sağolsun hemen gelip baktı onun elindeyken bile eli kan içinde kaldı pamuğa kolanya sürüp getirirmisin dedi hemen getirdim nasıl canı acıyordu ki gagasını açıyordu o sürdü ben üfledim tm yeter lütfen canı acıyor bırakabilir misin yerine dedim inanırmısın günlük sanki benim canımdan parça gitti önemli birşeyi yok ağlama dedi ama ne mümkün hala canım acıyor,kalbim acıyor veterinere götürseydim de kendim yapmasaydım zaten bundan sonra asla.. Kanaryalar çok hassas ve narin kuşlar olduğundan arabamda yok artık parasında değilim üşürse hasta olup ölebilir diye düşünüp o an yapabilirim gibi geldi.
O gece onu erkenden üstünü örtüp uyuttum gece bir problemi varmı diye üç dört kez üstünü açıp baktım o benim bitanem ona birşey olsaydı kendimi asla affetmezdim.
Dün hiç neşesi yoktu her sabah özel mama veriyorum, Türkiyede'de var ama onlar biraz daha toz şeklinde ve daha az kokusu var kabadayı ondan pek hoşlanmadı birkez verdim yeniden Hollanda'dan özel aldığım mamaya döndüm bunda daha yoğun muz,limon ve ananas kokusu var herşey onun için yeterki severek yesin.
Kabadayı ben uyuyorsam bile uyandığında acıktığında mama tabletine ayağının birini atıp ıslık çalardı bunu yapmadı uyanmış ama öyle bir masumdu tableti doldurdum ama bugün bile doluydu keyfi yok az yiyor o böyle oldukça vicdan azabı çekiyorum :(
Önünden geçerken de bazen ıslık çalardı, benim çıkardığım sesleri taklit ederdi ona vik vik demeyi öğrettim karşılıklı vikleşirdik oyun oynamak istediğinde cevap vermiyor artık..
Birde hergün sevdiği iki şarkı vardır onları illa müzik listesine atarım ve şarkılara tepki vermedi neşeliyken onun şarkıları çaldığı anda bi sağa bi sola koşturup uzun uzun öterdi bi masum sanki gözleri acıyla bakıyor birde genelde tek ayağıyla duruyor diğerini çekiyor yürürken aksamıyorda bazen sanırım çok canı yanınca o şekilde yapıyor.
İnşallah bir an önce o sağlığına neşesine kavuşur yoksa bende mutlu olamıcam. :(

#1138 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 21.01.2011 - 14:31

Merhaba günlük

Babama arabamı sattığımı söyledim biraz sitemkar oldu neden sattın onu çok severek almıştın diye sonradan yumuşadı tabi hemen diyemedim ben metalik siyah jip istiyorum diye alıştıra alıştıra söyliyeceğim :P gerçekten bu son arabam olucak en azından öyle umuyorum. Bu arada satmadan önce arabamla resim çekilip facebooka attım bu resim olayı da bir arkadaşım arabanın resmi var mı atarmısın demesiyle farkettim hiç çekinmediğimi artık yenisini aldığımda çok çok çekinirim *ihi Şöyle bi düşünüyorum da iki senede bir araba değiştirmişim :blink: Hevesimi aldım bu arabayı aldığımda değiştirmicem çünkü aynı zamanda ilersi için bir aile arabası eş çocuk için ideal konforlu ve şık. Dayım Galerici olduğundan onunla görüşmem lazım elinde olursa ondan daha ideal bir fiyata alırım :P

Kanaryama gelince o iyileşti günlük bende çok mutluyum eskisi gibi sevdiği iki şarkı çalınca tepki veriyor ve karnı acıktığında mama tabletine ayağının birini atıp ıslık çalıyor ve bol bol oynaşıyoruz :kihkih: Korayın isteğiyle facebooka çekip videosunu atmıştım artık fazla çekmicem nazar değiyor bize sonra *böö Ayrıca geçenlerde ablam buralardaydı ben çekmiyorum diye cep tlfnuna çekmek istedi flaşsız ama flaştan korkuyor desem de çekti..Kabadayının hayran kitlesi çok ama o benim aşkım :wub:

Ev aldım günlük tam da dilediğim gibi bir ev herşey ileriye yönelik çünkü birşeylere sahip olmam gerekiyor yani aile kavramı bir bütündür fakat kendi üstüme olması daha bir başka şimdi varlar ama Allah muhafaza olmadıklarında da sağlam durabilmek lazım.. Evin yalnız ben vadiye bakmasını istemiştim ama onlar satılmış ve satan da yoktu biraz yüzüm asılmıştı sonra Erdal dedi gel biraz konuşalım yok konuşucak birşey ya güzel dedim sadece sonra aldı karşısına konuştuk bana dört dötlük bi hayat yaşıyorsun yalan mı dedi doğru dedim biz hep şunu derdik ne olursa olsun şükürkar olucak kendimiz için istediklerimizi başkaları içinde isticez sen bu yaşta ev sahibi oluyorsun ama ev vadiye bakmıyor diye yüzünü astın sence sen şuan şükürkarmısın gibi gibi birçok konuda konuştuk ve dedi arıyorum babamı ozaman vazgeçtiğini söyleyelim satsın dedi yok sen haklısın bu aramızda kalsın dedim bazen gerçekten nankörlük ediyorum galiba.. Ev yeni 0 bir ev ilk ben geçicem. Yarın kombiyi getirip takıcaklar ev herşeyiyle kaliteli, mis gibi bir ev Allah'a şükürler olsun.
Kısmet olursa geçicem toplanmaya başladım. Babamdan 1500 lira para aldım elektriğini suyunu açtırıcam dün babam suyu açtırmak için gitti ev sahibi olmadan işlem yapamıyoruz demişler yapabilmemiz için benimle kira sözleşmesi yapmaları gerekiyormuş nüfus cüzdanlarımızın fotokopisi gerekiyormuş oyüzden bana kaldı *puff Facebookta kızlardan biri yazmış sen bir geç de sana ev kutlamasına geliriz diye.. Bunlar da kutlama yapmaya yer arıyor zaten :kihkih: Bende özlemiştim iyi olut toplanırız..

Günlük bunca işimin arasında bir aileye yirmibeş çuval kömürle yirmibeş çuval odun aldım bizimkilerin haberi var ama gönderemedim çünkü yoğunum işim gücüm çok bugünlerde sadece aldığım yerin bilgisi var o aileyede söyledim bir araba tutup gidip almaları gerekiyor.. Aslında aklımda birçok şey varda Allah'ın izniyle bir telaşım bitsin gerçekleştiricem..

Birde Annem gelmek istiyor çok sevindim bayağıdır görüşemedik bende özlemiştim annem Balıkesir~Bandırma da oturuyor bende eve geçince gelirsin dedim malum şimdi ben bile kendimi kaybetmediğime şaşırıyorum.
Geçende telefonda bana aldığı hediyeleri sayıyordu taşınmada bahane olucak bana Fransadan bi kışlık ceket tarzında klasik birşey vardıya onu ben giymiyordum, beğenmiyordum senelerdir dolabımda boş boş duruyordu arkadaşıma verdim bari farkederse gelince taşınma esnasında noldu bilmiyorum derim yoksa hiç susmaz :P

Neyse günlük daha anlatıcak şey çok ama isyankar olma diye burada kesiyorum :icecream:

#1139 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 22.01.2011 - 14:58

lan günlük sana ne zaman gelip bişi yazasım gelse hep sol köşeme dertler biniyo ama ben istiyorumkine mutluluğumu sevincimi paylaşayım senle ama olmuyo ,negüzel bikaç haftadır rahattık süper babannem yakında geliyomuş.
hep amerikanın işi bunlar arkasında kim var israil .tamam geliyo saygımızda var ama çok karışıyo bize be :eyvah:
iki dakka pcye otur ona bile karışır, günlüğüm var orda karışma bana diyorum derdimi anlatcam diyorum dinlemiyo.şuan şurda belkide son saniyelerimi yaşıyor olabilirim bilemiyorum acaba emanetini de alırmı yanına günlük.

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#1140 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 24.01.2011 - 01:29

Selam Günlük;

Evimin elektiriğini suyunu açtırdım temizliği de bitti kombiciler salı günü gelip takıcaklar saat alınacak ve doğalgazı açtırıcam işler birtürlü bitemedi.Hayırlısıyla bir geçebilsem istiyorum ki bir an önce bitsin..

Nerden nereye değil mi günlük ilk eve geçme fikrimde bizimkilerin tepkisi oldukça sertti ozamanlar çalışınca da kendime güvenim cesaretimle herşeyi tek başıma göğüs gerecektim bir ev tutmuştum.Yaşlı bir dede ve ninenin eviydi onlar ilk başta bana evi vermek istememişlerdi ikna etmiştim kira sözleşmesi yapmayız bakarsınız size göre doğru bir insansam sözleşme yaparız ben beklerim dedim ve düzenli gününde ödeyeceğim söz veriyorum deyince bu şekilde verdiler zaman içinde baktılar kendileri sözleşme yapmak istediler :) hele babam geldi evi gördü baktı birşey yok yaz mevsimi olduğundan bir buzdolabı almıştım oda taksitle onu ödüyordum tabi kendi kazandığım parayla başka birşey almaya imkanımda yoktu hiç unutmuyorum babam şöyle demişti çamaşır makinen yok bir leğen alırsın oturur elinde yıkarsın bende taksitim bitsin alırım gerekirse yıkarım elinde ilk çamaşır yıkayan insan ben olmayacağım demiştim.Ve hiç bir yardım yapmadı vazgeçmemi bekledi vazgeçmedim.

Hatırlıyormusun günlük geriye dönersen sana halamdan bahsetmiştim öz halam değil eski komşum demiştim işte o kadın o zamanlar bana geldi varlık içinde yokluk yaşadığım anlarda hiç tanımam etmem dedi ki kızım hoşgeldin bende buyur ettim girdi beni tanımak istedi sanıyorum çay istedi bende dedim utana sıkıla tüpüm yok çaydanlığımda yok şeker ve bardağım var o kadın gitti tekrar geldi bana küçük ocaklı tüp getirdi birde yeni bir çaydanlık almış Allah razı olsun ozamanlar nasıl mutlu etti beni içtik çayımızı ben evdeyken ya o bana gelirdi çağırırdı ya ben ona giderdim birgünde bana güneşiliğim vardı ama tülüm yoktu evime tüller almıştı onun bana yaptıklarını unutamam.

Zaman geçti yine birgün babam geldi bana gel biraz çarşıyı gezelim dedi şaşırdım ne gezmesi diye yine de gittim ve gezerken her girdiğimiz yerden seç istediğini dedi ve evi düzmüştük benim eve geçmem bu şekilde başlamış oldu *ihi

Ben neysem oyumdur değişmem be günlük insanın önce kendisine saygısı varsa sen istemedikten sonra kim ne diyebilir ne yapabilir senin kimseyle ilgin alakan yoksa işinde gücünde biriysen, kimseyi rahatsız etmiyorsan, Ahlak sahibi biriysen, sana da ona göre bakarlar severler..





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli