Kaymakli yogurdun sirri
Bu haberi ozellikle kaymakli yogurt yemeyi sevenler iyi okumali. Cunku kaymak diye yogurtlarin uzerinde bulunan o insanı cezbeden tabaka aslinda margarin karisimi. Nasil mi gelin, yogurt dunyasinda yasananlara birlikte bakalim.
Prof. Ahmet Aydin, yalniz iddialarini ortaya koymakla kalmiyor. Pastorize
sut ureticilerini cok kizdiracak, tuketicileri de korkutacak bir arastirmaya
yer veriyor:
Turkiye'de pastorize sut saticilari, ayni zamanda yogurt pazarina da
hakim durumdalar. Sokak sutculeri ile birlikte, mahalle yogurculari da hizla ortadan kalkti.
Pastorize sutculerin yogurt sektorunde yaptiklari ise cok daha vahim.
Kaymakli yogurtlarin kaymaginin nasil yapildigi cok tartisilacak bir noktada.
Sutun icindeki yagin tamamini alip tereyagi olarak degerlendiren
firmalar, son yillarda kaymakli yogurda olan talep artinca yeni bir yontem
gelistirdiler.
Unilever'in hazir yemek sektoru icin pazara sundugu Dorina markali
margarin, yagi, yogurt ureticilerinin can simidi oldu. Tereyagi aromasi bulunan
Dorina margarin, bir miktar sutle birlikte eritilip yogurdun uzerine kaymak diye
dokuluyor. Buyurun size kaymakli yogurt.
Unilever'in en buyuk bayilerinden biri Rotahaber'e bu konuda su bilgileri
paylasti:
"Son zamanlarda bizim Dorina margarin satisimizda hizli bir artis
kaydettik.
Musteri kitlesinde bir zenginlesme gorduk. Musterilerimiz arasinda yogurt
ureticilerinin onemli bir yeri oldugunu tesbit ettik. Bunlarin hangileri
oldugunu paylasmamiz elbette mumkun degil. Ama, cok farkli markalar
oldugunu soyleyebilirim."
Kaynak:
http://www.rotahaber...cin-dadandi.php
Dipnot: Bana maille ulaşan bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim.