LAPA OLMAYAN PİRİNÇ PİLAVI
Önceden teflon tenceremi vardı demeyin.Ama pilavın lezzetinde baş rol oynuyo bence.Çelik tencerede ve bakır tencerelerde ayarı tutturmak hakikaten biraz zor.ya dibine tutar.ya da tencerenin azizliğine uğrarsınız pirinç suyunu çekmezz offfffff kabus gibi bişi işte.Bide önemli bi davetin ana yemeğiyse ozaman yandık demektir.Pilavı pişirirken öncelikle haşlanması gerekliliğini unutmamalıyız.yaklaşık 30 dk kaynar suda haşlamaya bırakalım.pirinçler haşlandıktan sonra haşlama suyunu döküp ,pirinçleri beyaz suyu gidene kadar suyun altında bol bol yıkayalım.bu üretici fabrikalar pirinçleri korumak amaçlı ilaçlıyolar o bakımdan yani Neyse pirinçleri yıkadık suyunuda iyice süzdük.bu arada bir büyük çezvede yada çaydanlıkta kaynamış suyumuz hazır beklesin.sıvı yağ kullanmaya özen gösterelim.hem sağlık açısından hemde yemeklerinizin donmaması açısından.
yağımız ısındıktan sonra pirinçlerimiz kavurmaya başlayalımçon kadika kadar yağda kavuralım.pirinçler kaşığa değdiğinde çıt çıt ses geliyosa kavrulmuş demektir:) kavururken tuzumuzuda dökmeyi unutmayın.sonra kaynamış olan suyu yavaş yavaş pirincin içine ilave ediniz.kesinlikle şu kadar bardak koyun demiyorum.çünkü her pirincin pişme şekli farklıdır.kimisi 1 bardak suda hamur olur kimiside pişmez.o yüzden suyun bir parmak pirinçlerin yüzüne çıkması yeterli.tencerenin kapağınıda kapatıp,ağır ateşte pişmeye bırakalım.suyunu çekmeye başladığını gördüğünüzde açıp bir kere karıştırınız.eğer gerekiyosa pirinçler hala çok diriyse bir bardak kadar su ilave edebilirsiniz.pilav iyice suyunu çekip piştikten sonra bir kere karıştırıp pilavın üzerine bir gazete yada kağıt örterek kapağını öyle kapatın..
NOT: pilavınızı katı yağla pişiriyorsanız.artan pilavı ısıtmak için ocak yerine,tencerenizi mutfakta kullandığınız bir leğenin içine kaynamış su doldurup onun içine oturtabiirsiniz.pilavınız hem dibine tutup hamurlaşmaz.hemde pilav buharda ısındığı için ilk piştiği gibi lezzetli olacaktır.