İçerik değiştir



Sayı 36: Firik Pilavı Tarifi :)


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 15.04.2007 - 18:45


FİRİK PİLAVI

Gönderilen Resim



FİRİK:Firik, Gaziantep yöresine ait bir bulgur çeşididir. Buğday başakları tam sararmadan toplanıp ateşte yaprakları yakılarak taneleri ayrılır. Acur dolması ile Firik pilavında kullanılır.


MALZEMELER:
yarım su bardağı pilavlık bulgur
yarım su bardağı Firik (bulguru işlenmemiş bulgur aslında bu)
2 bardak su (varsa et suyu tabi)
1 bardak haslanmış nohut
2 tatlı kaşığı salca (1 biber salcası+1 domates)
1 doğrağranmış soğan
tuz karabiber, pul biber
3 adet kuzu incik (ayak bölgesinde etli bir yer var ya orası işte)

HAZIRLANIŞI:
Önce kuzu incikleri güzelce yıkayıp kurulayıp ve tuzlayıp düdüklü tencereye koyalım.Hiç su koymayın sakın . Yavas yavas pişsin :eyebrow: Düdüklüyü açtığınızda etlerin su bile bıraktığını göreceksiniz zaten. o suyu alın ve pilavınıza kullanın. Bir tencereye soğanları ve yağınızı koyun( yağ ölcüsünü vermiyorum isteğinize göre. ben genelde yarım cay bardağından biraz fazla koyuyorum.) arzuya göre 1-2 diş sarmısakta rendeleyip koyabilrsiniz. soğanları pembeleşinceye kadar kavurun sora salçanızı koyun. Hepsi kavrulduktan sonra 2 bardak suyunuzu koyun. Su kaynamaya başladığında nohut, yıkanmış bulgur ve firik bulgurunu koyun.Tuzunu karabiberini ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavınız pişerken etlerinizi küçük küçük (didik didik edin :blink: ). Pilav suyunu cekince eteleri pilavın ustune koyun ve kagıt havlukoyun tencerenin kapağını kapatın demlensin. Ilık servis yapın .

Yanında güzel bir çoban salatası iyi gider ::


ÇOBAN SALATA

Gönderilen Resim




MALZEMELER:
3 orta boy domates
2 salatalık
3 sivri biber
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
Soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Biberleri çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın. Salatalığı da kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın.Domates, biber ve salatalıkları soğana ekleyip karıştırın. Limon, yağ ve tuzunu da katıp servis yapın.salata sosu ya da sirke ile farklı lezzetlerde katabilirsiniz.

Afiyet olsun....

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli