İçerik değiştir



- - - - -

Pilav pilav pilav


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 29 yanıt verildi

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 29.11.2006 - 14:30


LAPA OLMAYAN PİRİNÇ PİLAVI :P


Önceden teflon tenceremi vardı demeyin.Ama pilavın lezzetinde baş rol oynuyo bence.Çelik tencerede ve bakır tencerelerde ayarı tutturmak hakikaten biraz zor.ya dibine tutar.ya da tencerenin azizliğine uğrarsınız pirinç suyunu çekmezz offfffff kabus gibi bişi işte.Bide önemli bi davetin ana yemeğiyse ozaman yandık demektir.Pilavı pişirirken öncelikle haşlanması gerekliliğini unutmamalıyız.yaklaşık 30 dk kaynar suda haşlamaya bırakalım.pirinçler haşlandıktan sonra haşlama suyunu döküp ,pirinçleri beyaz suyu gidene kadar suyun altında bol bol yıkayalım.bu üretici fabrikalar pirinçleri korumak amaçlı ilaçlıyolar o bakımdan yani ;) Neyse pirinçleri yıkadık suyunuda iyice süzdük.bu arada bir büyük çezvede yada çaydanlıkta kaynamış suyumuz hazır beklesin.sıvı yağ kullanmaya özen gösterelim.hem sağlık açısından hemde yemeklerinizin donmaması açısından.
yağımız ısındıktan sonra pirinçlerimiz kavurmaya başlayalımçon kadika kadar yağda kavuralım.pirinçler kaşığa değdiğinde çıt çıt ses geliyosa kavrulmuş demektir:) kavururken tuzumuzuda dökmeyi unutmayın.sonra kaynamış olan suyu yavaş yavaş pirincin içine ilave ediniz.kesinlikle şu kadar bardak koyun demiyorum.çünkü her pirincin pişme şekli farklıdır.kimisi 1 bardak suda hamur olur kimiside pişmez.o yüzden suyun bir parmak pirinçlerin yüzüne çıkması yeterli.tencerenin kapağınıda kapatıp,ağır ateşte pişmeye bırakalım.suyunu çekmeye başladığını gördüğünüzde açıp bir kere karıştırınız.eğer gerekiyosa pirinçler hala çok diriyse bir bardak kadar su ilave edebilirsiniz.pilav iyice suyunu çekip piştikten sonra bir kere karıştırıp pilavın üzerine bir gazete yada kağıt örterek kapağını öyle kapatın..



NOT: pilavınızı katı yağla pişiriyorsanız.artan pilavı ısıtmak için ocak yerine,tencerenizi mutfakta kullandığınız bir leğenin içine kaynamış su doldurup onun içine oturtabiirsiniz.pilavınız hem dibine tutup hamurlaşmaz.hemde pilav buharda ısındığı için ilk piştiği gibi lezzetli olacaktır.


:)

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#2 y®sun

y®sun

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.505 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:KUZEY YILDIZI
  • İlgi Alanları:öküzün altında buzağı aramak :D

Gönderim zamanı 29.11.2006 - 14:49

İtirazım var; En iyi pilav bakır tencerede olur birrrrrrrrrr
Ben pilava plav demem tereyağlı olmayınca ikiiiiiiii :)
Gönderilen Resim

#3 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 29.11.2006 - 15:12

o senin görüşün
buda üççççççççççç

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#4 S_erel55

S_erel55

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.025 Mesaj
  • Konum:samsun

Gönderim zamanı 29.11.2006 - 15:14

yok abi tereyaglı olunca boğazları yanıyo insanın ayran içerken en iyisi sebzeli::D

#5 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 29.11.2006 - 18:02

bak adamım haklı
insanın boğazı yanıyo.hem bide ağır oluyo.sağlık açsından da çok iyi değil usercik *zong

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#6 greenyblue

greenyblue

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 200 Mesaj

Gönderim zamanı 30.11.2006 - 11:46

pilav et veye tavuk suyunu yapılmışsa ve tereyağlı ise pilavdır benim için.

pilav pişirme konusunda farklı bir yöntem olan haşlama yöntemini de kullanabilirsiniz ki bu yöntemle pilavı hazmetmek daha rahattır.

pirinci 3-4 kez yıkayın. eğer aceleniz yoksa yıkamadan önce elinizin dayanacağı sıcaklıktaki sudu tuz da katarak 30 dakika bekletin. tuzlu suyu döktükten sonra pirinci soğuk su ile yıkayın. yağı tencerede eritin (pilavı şehriye veya haşlanmış nohutlu pişirirseniz tane tane olmasını daha kolay sağlamış olursunuz.) yağ eridikten sonra tencereye 1'e 1,5 oranında su koyun su kaynayınca tuzunu ilave edip karıştırın. pirinci ekleyin. önce pirinçle su kaynayana kadar harlı ateşte sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakın. pirinçlerin üstü göz göz olduğundu pilav pişmiiş demektir... (tereyağ sevenler kızdırılmış tere yağı pilavın üzerine döküp karıştıra bilir) tencerenin altını kapatın pilavı karıştırıp demlenmeye bırakın. afiyet olsun...
Οζδε

#7 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 30.11.2006 - 14:15

ya canım arkadaşlarım ben en güsel pilav hangi yağla güsel olur demedim ki ben lapa olmayan tane tane olan bi pilav nasıl olur onun tarifini verdim..bir kez daha okuyalım lütfenn :P

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#8 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 30.11.2006 - 15:19

Sevoş hafta sonu denemelerimi yapıcam, sonuçları paylaşırım, çok teşekkürler .)))
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#9 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 30.11.2006 - 15:24

Rica ettim..öptüm kocaman kocaman *lol

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#10 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 30.11.2006 - 22:17

öhhöö itiraf:
Efenim şimdi günlerden birgün annem olan hatun il sınırları dışındayken evdekilere yemek yapma gayreti içindeydim, söylemesi ayıp bişiler yaptım işte yanına da pilav yapim dedim. Neyse bu kısmı uzatmaya gerek yok, pilavım lapa ötesi bişi oldu yine :heart:
Sonuç beklediğim gibiydi ama bu sefer pilavı çöpe göndermeme konusunda ısrarlıydım , efenim gittim bakkaldan bir kilo süt aldım, o pilavı sütlaç yaptım *saksak İnanılması zor olabilir ama harika olmuştı, ben sadece pirinç pilavından devşirme sütlacım nasıl olmuş acaba diyerek bir kaşık aldım ama babam 3 kase yedi *saksak Üstelik bir sürü de pohpohladı , bu yazıyı okuyup gülen, yetmedi orda burda eşe dosta anlatan dop olsun :)
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#11 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 30.11.2006 - 22:23

NE YAPTIN KIZZZ.
OLSUN AMA GÜSEL Bİ DEÐERLENDİRME.ÇÖPE dökmemişsin buda bişi yani.Bazen ummadığın şeylerden acayip güsel lezzetler çıkıyo.güldüm ama anlatmıcam sösss ferdim :heart:

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#12 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 30.11.2006 - 22:29

anlatmam gülemedim ama link verebilirim heralde ? :P

smiley-sport036.gif  


#13 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 30.11.2006 - 22:35

Babama vermiyosan sorun yok :P
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#14 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 30.11.2006 - 22:39

Baba mail adresini alim ( :

smiley-sport036.gif  


#15 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 01.12.2006 - 23:50

miyafff yerim şimdi seniiii ::

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#16 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 02.12.2006 - 00:00

o pirinci kavururken veya pirinç kaynarken(bkz.anlatım bozukluğunu nasıl da önledim) bir diş sarımsak atıp deneyin...sarımsak ince ince kıyılmış olsun hatta...
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#17 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 02.12.2006 - 12:34

aaa hiç denemedim o şekilde.dur bi yapalım :)

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#18 AKIN

AKIN

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 999 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 02.12.2006 - 13:19

Biri bana ögretebilir mi pilav yapmasını ben bilmiyom daa..............

#19 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 02.12.2006 - 13:25

Şu yemek bölümündeki bi konu hakkında da azıcık bi bilgim, fikrim olsa vallahi kafamı kesicem... :)

Sevoşum canım, stajyer olarak gelsem ben yanına olma mı yaf...?
(biraz çektiririm baştan söliim de.. )

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#20 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 02.12.2006 - 17:12

canımsın ya senin gibi stajyeri yirim ben..gel gellllll :)

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli