İçerik değiştir



- - - - -

Pes Artık....!!!!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 107 yanıt verildi

#41 katina

katina

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 22 Mesaj

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 17:04

Konu eğer bireylere ve siyasete giderse konsept bozulur ve tadı kaçar diye düşünüyorum emily'nin yazdıklarının üzerine bençe şöyle bir soru sorulabilir
Peki af yetkisinin verildiği siyasi kollar ne tür bir idoloji yapısında bu konuda bi fikrinizi alabilirsem hani güzel olcek:=)

#42 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 17:05

en ufak şeyde konsept diyenler

şimdi nerdeler hey allahım konu neymiş neler yapıyorsunuz..

#43 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj
  • Konum:somewhere in the blue planet "EARTH"

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 18:38

Sevgili Emily;

Benim tartışmak istediğim ya da bulmaya çalıştığım çözüm, bu tarz sapkınlıkların neden kaynaklandığı ve neler yapılırsa bu olayların aza indirgenebileceği..


Evet işte benimde yazdığım bu sapıklıkların nedenlerinden biriside içki...........
Bu kadar...
Varmı itirazı olan ?

Evet var!!
I find your lack of faith disturbing!

#44 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 20:07

Haberi dün okuyunca paylaşayım istedim ama sonra düşündüm ki yorumlar idam, ahlaksızlar, vicdansızlar, hayvanlar vs. gibi bu durumlarda akla ilk gelen bilindik argümanlardan ileriye gitmeyecek. Tabii unu düşünürken hala ısrarla suüsütünde durmaya devam eden ve sevgili gibi çok kibar bir hitap şekili ile etraındakilere su sıçratan arkadaşın forumda var olduğunu akıl edemedim. Pişmanlığımın bini bin para şimdi. *böö

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#45 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 20:22

Bunlara küfür etmek imkansız...

Çünkü bunlara hangi küfür edilebilirki yok anasını satayım yok hepsi hafif kalır bunlara....

Recm edicen bunları vallahi billahi recm edicen....
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#46 greenyblue

greenyblue

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 200 Mesaj

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 20:37

bugün gazetede okudum da aslında başka bir konu hakkında yazılmıştı ama bizim ülkemizde de suçlara karşılık böyle ceza verebilen yürekli kişiler olsa dedim

- İngiliz yargıç, gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama 7 yıl 7 gün hapis verince, şaşıran gazeteciler sormuşlardı.. "Adam kıza elini bile süremedi. Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler, adamı yakaladılar. Bu 7 yıl, 7 gün çok değil mi" diye.. Yargıcın yanıtı hukuk tarihidir..
"Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır." -

#47 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 20:49

Şu olay Osmanlı devletinde olucak.... Tahmin edin bakalım ne yaparlar....
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#48 saffy

saffy

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 20:57

aptal insanların buldugu... aptal insanlara uyguladıgı... hukuk sisteminden mantık beklenmez zaten.....
Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır ve zulme rıza zulumdür...

#49 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 00:22

....

Benim tartışmak istediğim ya da bulmaya çalıştığım çözüm, bu tarz sapkınlıkların neden kaynaklandığı ve neler yapılırsa bu olayların aza indirgenebileceği...

....

Şimdi ben şeriat diyeceğim ama yapılacak yorumları da şimdiden duyabiliyorum. . Haberi ben sabah haberlerde seyretmiştim. Tecavüz olayını şimdi Emily’nin yazısından öğrendim. İnsanlığımdan utandım gerçekten. Böyle bir insanlık olamaz..

Alkol ve uyuşturucu: Bunlar beyni kullanmayı engelleyen etmenlerdir. Eğitimi sıfıra indirmektedir..Sarhoş bir cahil ile sarhoş bir prof…,avukat,…. Arasında pek fark olduğunu sanmıyorum. Aradaki tek fark kullanılan malzemedeki kalite farkıdır. Zengin kokoin içerken fakir bali çeker. Nefis ego ve şehvet sahibi insan sarhoş olunca da her şey beklenir.

Çükü insanın tanımını öyle yapmışlar. İnsan filozoflara göre: “Düşünen ve konuşan bir hayvan”, Biyologlara göre ise “omurgalı ve memeli bir hayvandır.” Görüldüğü gibi insan bir hayvandır deniliyor ve insanın bu hayvani özelliklerini bu anne ve arkadaşlarında yoğun bir şekilde görebilmekteyiz. Bu tanımlardan şöyle bir tanım daha yapılabilir. İnsan : Şeytandan ve hayvandan daha aşağı seviyelere inebilme, melekten daha yukarı seviyelere çıkabilme yeteneğine sahip akıllı canlıdır.

İşte bu tanımla insanların şeytani-hayvani yönünü kapatıp meleki yönünü açmakla olur diye düşünüyorum.Tüm insanlar eğitilse ama içki içse durum yine değişmez. İçk uuşturucui bütün kötülüklerin anasıdır.

Tabi ki her içki içen sapıktır denilemez ama. İçki insanın şeytani ve hayvani yönünü ortaya çıkarıyor ve sonra ortaya haberdeki durumlar çıkabiliyor.

İçki yasaklanmalı.

#50 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 00:35

Bunu Yapanların İnsanlıkla Alakası Yok. Bir İnsanın BU Kadar Gözü Dönebilir Mi??? Ve Zanlıların İçinde Kendi Anneside Var.Bunları İdam Etmek Onlara İyilik Yapmak Olur.Bence En İyisi Ağırlaştırılmış Afsız Hücrede Müebbet Cezası Olsun.Ama Bunu Beklemek Hayalcilik Olur.
Bence Verilecek Ceza En Fazla 6 Ay Olur.Ya da Serbest Bırakılırlar.Böyle İnsanlıkdan Çıkmış Yaratıklarla Aynı Ülke Sınırları İçinde Yaşamak Üzücü...


#51 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj
  • Konum:somewhere in the blue planet "EARTH"

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 00:55

....

Benim tartışmak istediğim ya da bulmaya çalıştığım çözüm, bu tarz sapkınlıkların neden kaynaklandığı ve neler yapılırsa bu olayların aza indirgenebileceği...

....

Şimdi ben şeriat diyeceğim ama yapılacak yorumları da şimdiden duyabiliyorum.

Neye istinaden şeriat diyeceksiniz?Emily'den yaptığınız alıntıdaki sapkınlıkların neden kaynaklandığı sorusunun cevabı mıdır şeriat?Yoksa neler yapılırsa bu sapkınlıkların en aza inebileceği sorusuna mı cevaptır şeriat?Sizce hangisidir,şeriat yüzünden mi insanlar bu hale geldiler yoksa şeriat gelirse bu olaylar tamamen azalmasa da yok denecek seviyeye gelir?
I find your lack of faith disturbing!

#52 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj
  • Konum:somewhere in the blue planet "EARTH"

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 01:04

Bir diğer ilginçlik de konuyu "su üstünde saçmalayan" arkadaşın enteresan bir şekilde ana fikrinden saptırıp "alkolizm" yörüngesine oturtması oldu.Ondan sonra tartışma 17 aylık bebeğe tecavüzden çıkıp,alkol alan birinin bu işleri yapabilecek kapasitede canavarlaşabileceği saptaması etrafında döndü.Haberi okudum,orada sadece annenin alkollü olduğundan bahsedilmiş,haltı yiyenler de alkollüydü denmemiş.Ama "su üstünde saçmalayan"herhalde adli tıptan gelen raporları gördü ki o işi yapanların da alkollü olduklarına hükmetmiş.Bir kez daha hatırlatayım konumuz alkolün topluma ve bireye zararları değil,17 aylık bebeğe tecavüz.Bir cinsel sapkınlık yani.Hatırlatayım dedim.
I find your lack of faith disturbing!

#53 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 01:08

Sanırım şeriatı cezalar yüzünden söylüyorsunuz, caydırıcı olur diye mi düşünüyorsunuz..?Ya da daha ahlaklı bireyler mi yetişecek şeriat olunca?
peki bu sapkınlıkların çok ciddi psikoljik sorunlardan kaynaklandığını bildiğime göre, şeriat bunu nasıl engelleyecek?

Şeriat ile ya da benzer herhangi bir dikta, baskı vs rejimi ile ancak yer altına iner her türlü olay..

Susuyorum yav, olayı bir şekilde yine din meselesi haline getirmeye çalışıyorsunuz belli ki..İçki de içki diyorsunuz da bu ülkede içki hep vardı yeni peydah olmadı..O çok övünüp durduğumuz Orta Asya'dan gelen atalarımızdan beri içilir bu ülkede.. Sadece içkiye din elden gidiyor olayına bağlayıp saptırıyorsunuz ya, cidden pes diyorum..Pes yani..

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#54 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 01:28

peki bu sapkınlıkların çok ciddi psikoljik sorunlardan kaynaklandığını bildiğime göre, şeriat bunu nasıl engelleyecek?



Bu sizin görüşünüzdür. Eğer çok ciddi psikolojik sorunları var ise zaten bunu demokrasi de engelleyemez. Cezai ehliyei olmadıkları için tımarhaneye atılıt oradan da serbest bırakılırlar.


Şeriat diyince neden aklınıza hemen cezalar geliyor ki bunu anlamadım…Önyargılarınızdan kurtulmalısınız bence. İşte sizin ibu söyleminizi daha önceki yazılarınızdan tahmin ettiğim için bu gelecek tepkileri duyabiliyorum diyerek söze başladım…
“Önyargıları kırmak atomu kırmaktan daha zordur” bunu da Einstein söylemiş.

Tüm insanlar eğitilse bile içki serbest ise , kumar –faiz serbest ise , fuhuş , kadın sömürüsü ...serbest ise ; sarhoş , aç ,sapık insanların maddi eğitimden geçmeleri kötülüğe asla engel olmaz.

Özgürlük başkasının hakkının başladığı yerde biter .Demekki özgürlüğün de bir sınırı vardır.yoksa başkasını rahatsız edecek kadar sesli müzik dinlemeye kimsenin hakkı yoktur....

Sınırlı engelleme ve iyiliğin teşviki ile ideal toplum oluşturulabilir . Aksini savunmak idealizmden de öte ütopik olan ama asla realist olmayan bir teori ile “ sınırsız özgürlük “ ile sadece şeytanlaşan insanlar elde edilir ve satanist , sapık , alkolik ,uyuşturucu mübtelası , huzursuz ve tatminsiz intihara ve aşırı eylemlere temayülü olan bir toplum oluşur.


İslamda yani şeriat dedğimiz sistemde hürriyet kendine ve başkasına zarar vermeden istediğini yapma özgürlüğüdür. Bu durumda alkol özgürlük kapsamına girmez.

#55 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 01:34

Ne yazıkki 17 aylık bebeğe tecavüz eden zihniyetlerle aynı topraklarda yaşıyoruz, belkide otobüslerde yan yana gidip geliyoruz, kardeşlerimiz çocuklarımız bu yarataıklarla aynı ortamda nefes alıp veriyor... Gerçekten tiksindirici, mide bulandırıcı, dünyaya çocuk getirmekten vezgeçmeme neden olacak bir olay.

Malesef bunu yapan insan olamaz diyemiyorum , çünkü bunu yapanlar insan ve bu şekilde ne kadar iğrenç olay varsa onların da tek nedeni insan!
Doğaya, hayvanlara ve kendi türüne zarar veren de yine insan ne yazık ki!

Bilimsel deneylerde herşeyden habersiz yaşayan maymunları, fareleri kullanan bilim adamlarına bu tipleri stok olarak göndermek istiyorum, hatta nükleer denemeleri bunların müsait yerlerinde yapsınlar...

Ne yazıkki kelimeler yetersiz kalıyor,bu soysuz şerefsizlerin tedavi edilmesi filan beni ilgilendirmiyor açıkçası, tedavi olduktan sonra bile benim gözümde bir canavardan farkları olmayacaktır, onları her zaman her şekilde aşağılayacağım.

Umarım en yakın zamanda hadım edilip hapse atılırlar, mümkünse orda ölsünler!

O bebeğin benim olabileceğini düşündükçe çıldırıyorum, siz de bir kere samimi olarak düşünün, o hislerden sonra ne yapsanız az kalır!

"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#56 Zetro

Zetro

    <3 Death Wish

  • Üyeler
  • 1.108 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İ.E.T.T kullanıcısı
  • İlgi Alanları:FRP, Rock Müzik, Bilim Kurgu, PC Games....

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 01:38

İslamda yani şeriat dedğimiz sistemde hürriyet kendine ve başkasına zarar vermeden istediğini yapma özgürlüğüdür. Bu durumda alkol özgürlük kapsamına girmez.


Kendime niye zarar veremiyorum? Benim yerime sen mi yanacaksın, içki içerek sadece kendime zarar verirsem bu seni ilgilendirmez, konuyu bu şekilde saçma salak yönlere çekmeye devam ederseniz kapatılacak ve tarihe geçiceksiniz...


Don't worry about tomorrow
Take it today
Forget about the tip
We'll get hell to pay

#57 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj
  • Konum:somewhere in the blue planet &quot;EARTH&quot;

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 01:42

İslamda yani şeriat dedğimiz sistemde hürriyet kendine ve başkasına zarar vermeden istediğini yapma özgürlüğüdür. Bu durumda alkol özgürlük kapsamına girmez.

Gecenin finali....Konuyla oldukça alakalı fikirler beyan ediyorsunuz,devam ediniz...
I find your lack of faith disturbing!

#58 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 01:51

İslamda yani şeriat dedğimiz sistemde hürriyet kendine ve başkasına zarar vermeden istediğini yapma özgürlüğüdür. Bu durumda alkol özgürlük kapsamına girmez.


Kendime niye zarar veremiyorum? Benim yerime sen mi yanacaksın, içki içerek sadece kendime zarar verirsem bu seni ilgilendirmez, konuyu bu şekilde saçma salak yönlere çekmeye devam ederseniz kapatılacak ve tarihe geçiceksiniz...

Tabii ki beni ilgilendirmez. Zaten şeriatta yaşamıyoruz merak etmeyiniz. Ben şeriattan ve İslam dininden bahsettim.Konu yu alkol durumuna ben getirmedim konu zaten gelmişti. Şeriatın kuralları bellidir. İçki yasaksa bu sağlğa zararlı olduğu içn yasaktır.Beyni kullanmayı engellediği için yasaktır. Sapıklığı tetiklediği için yasaktır.

Söz konusu haberdeki olayların yaşanmaması için yasaktır.

Ben bir konuda fikrimi yazdım sadece. Eğer bir forum sitesine fikrimizi yazamayacak isek siz de tarafsızlıktan bahsedemezsiniz.

#59 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 01:53




İslamda yani şeriat dedğimiz sistemde hürriyet kendine ve başkasına zarar vermeden istediğini yapma özgürlüğüdür. Bu durumda alkol özgürlük kapsamına girmez.

Gecenin finali....Konuyla oldukça alakalı fikirler beyan ediyorsunuz,devam ediniz...

Neden yazdığımı da okumalısınız. Soru sorulmuş cevap yazmışım....

Bu mesaj jakobe tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 02.11.2006 - 01:54


#60 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.503 Mesaj
  • Konum:izzmirr

Gönderim zamanı 02.11.2006 - 02:52

maalesef adamlar en fazla 20 yıl yatabilecekler tabi oda hayal 7 yılı umut ediyolar ama ben daha az olabileceğini sanıyorum o kadın ise 1 yıldan fazla yemezmiş buarada kimse o kadın için anne diye hitap etmeyelim annelerimizin adını kötülüyomuşuz gibi hissediyorum

bence en güzel ceza bu insanlık dışı mahlukatları halkın önüne atmak olurdu hukukta iş yok bizler gerekeni bi güzel yapardık dimi ama
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum





Benzer Konular Daralt

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli


    Bing (1)