İçerik değiştir



- - - - -

Embriyoloji Evrim Teorisini Reddediyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 14 yanıt verildi

#1 derman

derman

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 2 Mesaj

Gönderim zamanı 16.09.2006 - 13:46


Çok üstün bir yaratılışın delili olan doğum olayını evrimciler, insanın evrimi yalanı için bir delil olarak kullanmaya kalkışmışlardır. Yeni bir insanın yaratılış sürecindeki her aşamanın çok hassas bir tasarıma göre gerçekleştiği, bugün embriyoloji biliminde tartışılmaz bir gerçektir. Peki o halde evrimciler bu yaratılış gerçeğini nasıl kendilerine bir delil olarak göstermeye çalışmaktadırlar?

Evrimci biyolog Earnst Haeckel 19. yüzyılın sonlarında "Bireyoluş Soyoluşun Tekrarıdır" (Ontogeny Recapitulates Phylogeny) tezini ortaya attı. Bu teze göre Haeckel canlı embriyolarının gelişim süreçleri sırasında, sözde atalarının geçirmiş oldukları evrimsel süreci tekrarladıklarını iddia ediyordu. Örneğin insan embriyosunun, anne karnındaki gelişimi sırasında önce balık, sonra sürüngen özelliklerini gösterdiğini, en son olarak da insana dönüştüğünü öne sürüyordu.

Bu tezin gerçekleri ifade etmediği çok geçmeden anlaşıldı. İnsan embriyosunun ilk dönemlerinde ortaya çıktığı iddia edilen solungaçların aslında insanın orta kulak kanalının, paratiroidlerinin ve timüs bezlerinin başlangıcı olduğu anlaşıldı. Embriyonun yumurta sarısı kesesine benzetilen kısmının da gerçekte bebek için kan üretiminden sorumlu olan bir kese olduğu ortaya çıktı. Kuyruk olarak tanımlanan kısmın ise insanın omurga kemiği olduğu açıklandı.

Bunlar artık bilim dünyasında herkesin bildiği gerçeklerdir. Zaten Haeckel bu teoriyi ortaya attıktan kısa bir süre sonra evrimcilerin kendileri de bu iddianın geçersiz olduğunu kabul etmişleridir. Neo-Darwinizm'in önde gelen isimlerinden olan George Gaylord Simpson bu teorinin geçersiz olduğunu şöyle ifade etmiştir:

"Haeckel evrimsel gelişimi yanlış bir şekilde ortaya koydu. Bugün canlıların embriyolojik gelişimlerinin geçmişlerini yansıtmadığı artık kesin olarak biliniyor."

Haeckel'in ortaya attığı bu teorinin geçersizliği ayrıca 1920'lerde bilimsel tartışma zeminlerinde de kabul edilmişti. Bunun ardından 1950'li yıllarda da bu konu ders kitaplarından tamamen çıkarıldı.

Sahte Çizimler




Evrimci Haeckel de sahte delil oluşturmaktan çekinmemiştir. Ancak gelişen bilim Haeckel'in senaryosunun uydurma olduğunu ortaya koymuştur.

Haeckel'in sahte çizimlerinde çeşitli canlılara ait embriyo resimleri yanyana konulmuş ve bunlar arasında benzerlikler varmış havası verilmeye çalışılmıştır. Ayrıca Haeckel, balık ve insan embriyolarını birbirine benzetebilmek için, bu embriyoların resimlerine bazı eklemeler yapmış, bazı kısımları ise çıkarmıştır. Diğer bütün evrimci sahtekarlıklarda olduğu gibi bundaki amaç da evrime sahte delil oluşturmaktır. Ancak yandaki canlıların embriyolarının gerçek fotoğrafları incelendiğinde Haeckel'in yaptığı sahtekarlık kolayca ortaya çıkmıştır. Haeckel'in masal ürünü tezinin anlaşılması evrim teorisinin sahtekarlıklar üzerine kurulu bir aldatmaca olduğunu gösteren delillerden yalnızca bir tanesidir.

Haeckel, teorisini ortaya atarken evrimci bilim adamlarının geleneğini bozmadı ve teorisi ile ilgili hayali çizimler de üretti. Hatta embriyoloji biraz ilerleme kaydedip çizimlerinin sahte olduğu ortaya çıktığında, kendisinin de diğer arkadaşlarından daha farklı bir yol izlemediğini itiraf etti:

Bu yaptığım sahtekarlık itirafından sonra kendimi ayıplanmış ve kınanmış olarak görmem gerekir. Fakat benim avuntum şudur ki; suçlu durumda yanyana bulunduğumuz yüzlerce arkadaş, birçok güvenilir gözlemci ve birçok ünlü biyolog vardır ki, onların çıkardıkları en iyi biyoloji kitaplarında, tezlerinde ve dergilerinde benim derecemde yapılmış sahtekarlıklar, kesin olmayan bilgiler, az çok tahrip edilmiş, şematize edilip yeniden düzenlenmiş şekiller bulunuyor.

Bu itiraftan da anlaşılmaktadır ki, Haeckel'in embriyolojiyi evrime delil olarak kullanma çabaları tamamen boş bir safsatadan ibarettir. Kitap boyunca detaylarını ancak genel bir özet olarak verebildiğimiz insanın yaratılış mucizesi, yaratılış gerçeğinin inkar edilemez bir delilidir.

#2 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj
  • Konum:somewhere in the blue planet "EARTH"

Gönderim zamanı 16.09.2006 - 13:49

"Evrim Teorisi" geri döndü. :)
I find your lack of faith disturbing!

#3 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.11.2006 - 15:25

aLIN siZE evrim.

Gönderilen Resim
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#4 Kurtulbeyi

Kurtulbeyi

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 50 Mesaj

Gönderim zamanı 15.11.2006 - 16:22

Evrim diye bi şey yoktu zaten... :huh:

#5 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 15.11.2006 - 16:29

Evrim konusu neden Din bölümünde açılıosa... :huh:

animasyonda farkettiniz mi soldaki kadın oluo da sağdaki goril kıvamında kalıo nie acaba..ahahaa....

o da güsel olmuş bak takdir ettim şimdi... :(

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#6 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 16.11.2006 - 02:56

Evrim teorisi bilimsel olarak bitti ... Dini anlamda alt yapısı yoktu. Zaten kanıtlanamıştı. İdolojik anlamda direniyor biraz ki okullarda hala okutulmakta...Şimdi karşı iddia "akıllı tasarım" hızla ilerlemekte...

Dikkat "akıllı tasarım" dini değil bilimsel bir teori ile hızla ilerlemekte...

#7 mithrandir

mithrandir

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 154 Mesaj
  • Konum:Buzhane...

Gönderim zamanı 16.11.2006 - 10:48

Jakobe... Tam olarak neyi amaçladığını bilmiyorum ama evrim teorisini Din başlığı altında açman alabildiğine saçma bişey. Yani evet, tüm ilim Allah'tan. İlim sadece O'na ait ama senin bunu kastederek bunu buraya koyduğunu hiç sanmıyorum.

Evrimin 18küsür-1930 yılları arasında profesyonel olmayan, gayrı ahlaki yollarla ispatlanmaya çalışılmış olması bi gerçek. Evet doğrudur. Ama jakobe ben şunu anlamıyorum. Big-Bang teorisini kabul ettikten sonra hangi akla hizmet evrim teorisini reddediyorsun, kimin gazına geliyorsun.

Yok bunu tartışalım diyorsan bu konuyu başka bi başlıkta açarsın. Çünkü evrim var ve yaratılşa ters değil. Zamanı ile dünya öküzün başı üzerindeyken de uzay biliniyordu. Şimdi bildiğimiz halini insanların kafası bir süre zorlandı. Anladıktan sonra ise bizlere O'nun yüceliğinin bir kez daha kanıtı oldu.

Tartışıyor muyuz? Bunu burada açma o zaman...

Bu mesaj mithrandir tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 16.11.2006 - 10:54


#8 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 16.11.2006 - 22:47

Öncelikle konuyu açanın kimliğine bir baksaydınız keşke. Konuyu açan ben değilim.
Hangi konuları açacağıma da bırakın da kendim karar vereyim. Eğer yazımda yanlışlık görürseniz bunu bana değil sitenin editörlerine bildiriniz. Neyi nerede nasıl yazacağıma ben karar veririm Editörler inceler. Siz de bir yanlışlık bulursanız şikayet mekanizmalarına şikayetinizi bildirirsiniz.

Konuyu açan ben değilim sadece daha önce açılmış bir konu hakkında fikrimi belirttim. Gaza geldiğim filan da yoktur. Siz de kişisel yazı değil fikriniz varsa onu yazın.


Konu : "EMBRİYOLOJİ EVRİM TEORİSİNİ REDDEDİYOR" Bende zaten evrim teorisinin bilimsel ve dini yönden çöktüğünü ancak ideolojik anlamda direndiğini yazdım. Bunu görmek içinde bazı şeyleri kabul etmeye veya gaza gelmeye gerek yoktur...Bu kadar. Celallenmenize ve gaza gelmenize gerek yoktur.

Ayrıca benim burada "akıllı tasarımı" savunduğum anlaşılmasın. Evrim teorisine karşı iddiadır. İlerlemektedir.

Olay zaten dini boyutta hiç kanıtlanmadığı için bilmsel olarak karşı iddianın varlığını yazdım.

Bu konuda tartışmak yersiz...Yaratılışı kabul edip evrimi kabul etmek de ne oluyor anlamadım...

Benim nereye nasıl bir konu açmam gerektiğini tavsiye edeceğininiz yerde siz açmak isterseniz açın bir konu ve biz de yazmaya değer bulursak yazalım...

Yazılanları daha dikkatli okumanızı ve Esenlikler dilerim...

Bu mesaj jakobe tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 16.11.2006 - 23:54


#9 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 17.11.2006 - 01:47

Evrim teorisi bilimsel olarak bitti ... Dini anlamda alt yapısı yoktu. Zaten kanıtlanamıştı.

Titriniz nedir ki bilimsel olarak iki saniyede bitirebildiniz teoriyi çok merak ettim...
hayır bundan dünyanın da haberi var mı.. *fiuv

Ayrıca "dini anlamda alt yapı" kısmında gerçekten çok güldüm..

Bilimin dine dayanması gerektiğini ya da dinsel bi temele oturtulması gerekliliği saçmalığı da neyin nesi, hangi tuhaf bileşik düşüncenin ürünü ola ki..

Tebrik ediyorum, bilim dünyasında yeni bir çığır açtınız... :yess:

Evrim teorisi kanıtlanamadığı gibi çürütülememiştir de, ufacık bi hatırlatma olsun dedim... Sizin tek lafınızla da bitmez öyle... :)

Sayın mithrandir'in sözü:

Evrimin 18küsür-1930 yılları arasında profesyonel olmayan, gayrı ahlaki yollarla ispatlanmaya çalışılmış olması bi gerçek


Gayri ahlaki yollar?????
o da güselmiş.... :hrr:

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#10 mithrandir

mithrandir

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 154 Mesaj
  • Konum:Buzhane...

Gönderim zamanı 17.11.2006 - 03:08

Jakobe kusura bakma hocam. Yanlış okumuşum konuyu açma olayını.

Ben bu evrim teorisini reddedenleri, hele Harun Yahya'dan esinlenenleri yeterince araştırmamakla suçlayacağım burada. Neyse.

Bilimin dine dayanması gerektiğini ya da dinsel bi temele oturtulması gerekliliği saçmalığı da neyin nesi, hangi tuhaf bileşik düşüncenin ürünü ola ki..


Şimdi emily... Herşeyi yaratan Allah olduğuna göre senin benim ve bilim dünyasının bildiğinden çok ötesine Allah sahiptir. el-Alim sıfatından. Dini bir temel? :) Allah herşeyi bildiğine göre sorun yok. İslam bir ideoloji değil. O cidden herşeyin yaratıcısı Allah'ın insana son öğüdüdür. Kabul edip kulluk edecek olan o öğüdü alır. Yok yapmayacak olan ise o yapmadığından dolayı cezasını alır. Bu bir.

Emily için ikinci ve son olarak şunu söyleyip asıl yazımı yazmaya geçicem. Gayrı ahlaki yollar derken kastettiğim şu ki... İnsanlar kafatası yapılarını zorlayarak, birbirlerine ekleyerek, yok efendim işte homo erektus budur diyerek bir sürü saçmalığa imza atmışlar. Evrimi ispatlamak için binbir sahtekarlığa girişilmiş. E bunlar ahlaki sayılmaz tabii...

Şimdi. Tüm elektronlar sol spinlidir. Tüm "kamçı" ve "sil"ler sağ spinli protein iskeletten oluşur. Tamamı aynı yöne döner. istisnası yoktur. Bunlara bakterilerdeki kamçılar da dahildir, bağırsaklardaki siller de. Gördüğünüz gibi evrim ve big bang'in çakıştığı noktalar var. Daha da açıcam burayı daha ilerde. Konunun derinleşeceğini düşünüyorum. Evrim teorisini çürütmek şöyle dursun her gün ispatlayan bin tane ıvır zıvır çıkıyor ortaya. Mesela...

Amfibileri bilirsiniz. Semender diye bi hayvan vardır.aynı anda hem solungaçları, hem akciğerleri olan, yarı kertenkele, yarı balık bi hayvandır. Bahsedilen ara türlerden biri budur.

Sonra kertenkelelerin dolaşım sistemini lisede görmüşsünüzdür... Hepsi soğukkanlıdır ve kalplerinin karıncık kısmında soğuk ve sıcak kan karışır. Karıncık "bir" adettir (Sıcakkanlılarda 2 adet var). Ama timsah biraz daha farklı bi hayvancık... Onun karıncığı da bi tane ama, yarısından bölünmüş olarak. Kan yine karışıyor ama kalp neredeyse ayrılmış gibi dururken bu halde. Bu da başka ara tür.

Şimdi sayın müslüman arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Dünya "6 günde" yaratılmıştır. 6 adım yani... Dünyada hep bir sebepler dairesi vardır. Said nursi hazretlerinin de dediği gibi... Türler de aynı şekilde ortaya çıkmıştır. Yani bi sebepler dairesi içerisinde. Her olay bi sebebe bağlanmış. Biz ilim diye sebeplerde gezinip duruyoruz. Evrim diye sebeplerde boğulmuyoruz Allah'a şükür. Ama şu da var ki O'nun ilmine yakıştıramadığımız bir olay ise evrim, haberiniz olsun diye söylüyorum. Bişeyleri başka bişeylerden oluşturmak, o şeyleri 0dan oluşturmaktan daha zor. Bak biraz kod yazmaktan anlıyorsan diye yazıyorum.

(Her tarafta bu örneği veriyorum ya...)
Evreni ekrana 1 2 3 yazmak olarak basitleştirelim.
print("1");
print("2");
print("3");
readln();
yazmak var. Bi de,
for(i=1;i<4;i++)
print("%d",i);
readln();
yazmak var. Gördüğün gibi 2. ilim ilk ilimden daha yüce. Eni sonu ikisini de yazan var. Sen dışarıdan baktığında döngüye bakıp ya bu döngü değerleri kendisi buluyor kardeşim diyebilirsin. Ama o döngüyü yazanın hesabı, ilmi sonucu o döngü uğruna oluşturulduğu işi yapıyor. Yoksa ilim döngüye mi ait, programlamacıya mı?

Hah. Bu olay buna benziyor. Allah öyle bir kudret sahibi ki... Öyle bir "OL" diyor, öyle bir emrediyor ki... O, artık ademoğlunun aklının mantığının sınırlarını yıkıp geçercesine bi ilimle yaratılıyor. Şimdi biz neyi savunuyoruz? Bu ilmi mi Allah'a yakıştıramıyoruz? Dikkat. "O birşeye OL derse o hemen oluverir." Hele bunlar basit şeyler(!) Biyoloji ne ki? O sadece bu dünya üzerinde. Peki ya geri kalan bütün evren?? Hadi 3 boyutu anladık. Ya kalan 6 boyut? Yani biz bunca ilim ve kudret sahibi Allah'ı bilelim diye Allah bunca şeyi getirip dayamış. Bi şans vermiş. Emri gördün. O OL bütün ademoğlunaydı. Şimdi Selamın şansını veriyor. Biz o OLu görüp selam için çalışmıyosak aklımızdan sorunumuz var demektir.

Tekrardan başlık açma konusundaki hatadan dolayı özür dilerim jakobe. Yalnız umarım başlığın sahibi bu yazının nereye taşındığından haberdardır.

Bu mesaj mithrandir tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 17.11.2006 - 03:10


#11 mithrandir

mithrandir

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 154 Mesaj
  • Konum:Buzhane...

Gönderim zamanı 17.11.2006 - 03:21

Yukarıdaki işin jakobe'a yazılmış kısmı... şimdiii...

Evrim bir teoridir. Bir teori olarak ele alınması gerekir. Bilimsel çalışma yöntemi ile ortaya konulmuş, ciddi bir çalışmadır. Bu teoriyi ortaya atan bilim adamı "Charles Darwin" bu teoriyi, bütün dünyayı gezerek yaptığı araştırmalar sonucu orataya koymuştur. Darwin'in özellikle anatomi konusunda araştırmaları kayda değerdir. Tüm memelilerde el-yüzgeç-kanat'larda birbirine çok benzer kemik yapıları bulunması, kertenkeleler üzerindeki araştırmaları, kuşları üzerindeki araştırmaları vs... Şimdi birileri O adam kadar hayvan katletse, panter emel gibi birileri çıkar ve Charles Darwinin yıllarca dünyayı dolaşan gemisini batırır. Türlerin kökeni çok kafa karıştırıcı bir şekilde yazılmamış. Aslında biraz okursanız adamın haklı olabileceği noktaları daha rahat anlayabilirsiniz. Vs... Bir dahaki cevaplar mümkünse bilimsel olsun. Din forumundan buraya taşıdığımız şeyi dini bir tartışmaya çevirmeyelim. Bu, dini yalanlayan bişey değil. Aksine... Kudretin büyüklüğünü bizlere bir kez daha gösteren, bir kez daha tüylerimizin diken diken olmasını sağlayan bir ilim.

#12 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 18.11.2006 - 21:45

canım kardeşim mithrandir

Öncelikle ben hoca filan değilim. Sadece hatırlatma…Lafın gelişi söylediyseniz o ayrı…

Bir kere cevap vermediniz evrime itirazlara ..aksine alakasız şeyleri peş peşe sıralayıp - dikkat bilimsel kanıt değil- mantıki sonuçlara ulaşma gayretine düşmüşsünüz..Bilindiği gibi her mantıklı şey doğru demek değildir.Biber acı hayat acı ama biber hayat değildir!
Nerede fosil kayıtları nerede evrimin temeline yatan materyalizm , nerede gözün bilimsel evrim açıklaması , nerede ara geçiş formları...vs ..yok yok yok…yok oğlu yok ..Sadece insanda da el var hayvanda da mantığı ile sıralanmış ve tamamen yüzeysel maddeler silsilesi..evrimciler bile güler bu şekil ispata...

Dinsiz evrim olmadı buyurun size dinli evrim mantığı ..Bunu papa da iddia ediyor ama müslüman dini bazda onların seviyesine inemez...Bunu asla kabul etmiyorum…

Esenlikler dilerim…

Emily

Bilim dünyasına ben yeni bir çığır açmadım…Bu var olan bir gerçek. Sizin bir gerçeği görememeniz o gerçeğin varolmadığı anlamına gelmez. Tıpkı sizin gözlerinizi kapattığınızda dünyada gece olmayacağı gibi…




Size de esenlikler dilerim…

#13 mithrandir

mithrandir

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 154 Mesaj
  • Konum:Buzhane...

Gönderim zamanı 18.11.2006 - 23:54

Aslında yukarıda bahsettiklerim ara türlerdi. Özellikle bir iki bişey daha söyleyeyim bu türler hakkında sonra başka bi iki ara tür daha söyleyeyim. Sonra da harabeyi terk ediyorum.

Timsah:Kalbindeki o yarım duvarın orada bulunmasının hiçbir anlamı yok. Şöyle ki... Kalbinde kirli kan temiz kan karıştığı için zaten hayvan soğuk kanlı. O duvar kanın karışmasını engellemiyor ki, kalan kertenkelelerde zaten o duvar yok.

Semender:Bu amfibi hem solungaçlara sahip hem akciğerlere. E ilginç yaratılmış bi yaratık tabii...

Çamur balığı:Bu balık akciğerleri olan tek balıktır.

Alabalık:İskeleti diğer balıkların aksine "kemik" olan tek balıktır. Karaya en yakın balıklardan biridir aynı zamanda.

Sil ve kamçı olayını pas geçtiğini görüyorum. Yani eğer aynı atadan gelmiyorsa niye dünyadaki tüm canlıların sil ve kamçıları aynı spinli? Niye proteinlerin burgusu hepsinde aynı tarafta? Bu sefer pek boş durmuyor. Gördüğün gibi düşünülmeye değer şeyler bunlar bi yerden sonra.

Kardeşim jakobe. (Hocam lafı ağız alışkanlığı...) Allah'a emanet ol. O emanet edebileceklerimin en hayırlısı...

#14 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 20.11.2006 - 01:54

Yukarıda cevap vermiştim zaten...Her mantıklı doğru değildir... Bilimsel bir kanıt yoktur...Hayat acıdır biber de acıdır. O zaman biber hayattır...Bu matıkla gidiliyor başka bir şey değil...

selamlar

#15 vaudeville

vaudeville

    Siyaset Yazarı

  • Üyeler
  • 302 Mesaj

Gönderim zamanı 04.04.2007 - 01:06

Evrim teorisinin dinin çelişiği olduğu düşüncesi,zannediyorum,Hz.Adem'in ilk insan oldugu seklindeki önkabul sebebiyledir..

Öncelikle her geçen gün yeni bir destekleyici öğenin bulunduğu evrim teorisinin bilim alanında çürütüldüğü söylenmiş,açıklamaya dahi gerek yok,böyle olsaydı tartışılmaya,yeni kanıtlar sunmaya devam edilmezdi..Bilmek gerekir ki,evrimin kanunlaşması imkansızdır,bununla birlikte çürütülmesi de aynı oranda imkansızdır..Yalnız sağlam verilerle,bilimsel donelerle desteklendikçe,%100 bir gerçeklik sağlayamasa da,büyük oranda fikir verecektir,kanunlaşmasa da genel bir kabul görecektir..

Gelelim dinle uyuşmadığı sanılan meseleye..

Hz.Adem,ilk insan mıdır?İlk peygamber mi?Önemli husustur,bu eksende ele alacağız..

Prof.Dr.İsmail Yakıt'ın husus üzerine ciddi fikirler verecek araştırmaları bulunuyor..Kendisinin "Kur'an'ı Anlamak" isimli okunması,okutulması gereken kitabı şiddetle tavsiye olunur..Bu değerli aydınımızı da arkamıza alarak düşüncelerimizi olabilirlikler üzerinden beyan edelim;

Öncelikli olarak Kur'an-ı Kerim'in hiç bir ayetinde Hz.Adem'in ilk insan olduğu söylenmez..

Bir ayet;

"Hani Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife tayin etmekteyim" dediğinde onlar da: "Orada fesat çıkarmakta ve kan dökmekte olanı mı tayin ediyorsun? Halbuki biz Seni hamdinle tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediklerinde Allah da "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi."(Bakara,30)

Evinizdeki Kur'an-ı Kerim tefsirlerine baktığınızda "şimdiki zaman" çekimlenmesi değil de "gelecek zaman" çekimlenmesi ile karşılaşacaksınız..Halbuki Allah'ın halife tayin etmesini birden bire yaratma(ki şüphem yok Allah'ın böyle bir güce sahip olduğundan,başka alana kaysın istemem tartışma)olarak algılayan müfessirler,"fesat çıkarmakta ve kan dökmekte" yerine "fesat çıkaracak ve kan dökecek" olarak yazmaktadırlar..Şimdiki zaman olarak çekimlendiğine göre zaten bir insan ırkı var,fesat çıkarmakta,kan dökmekte ve melekler de onlara halife olarak aynı formun yani bir beşerin tayin edilmesine şaşırdıkları anlamı çıkarılabilir..Tabii dünya üzerinde evrilme süreci ile son formuna kavuşan yani "homo sapiens sapiens" olan insan,yaşayışını sürdürmekte,eşzamanlı olarak Hz.Adem de Cennet'teki yasak elma hadisesini yaşamakta idi,diyebiliriz..

Bir ayet daha;

"İnsanlar tek bir topluluktu. Daha sonra Allah onlara müjdeleyici ve uyarıcı peygamberler gönderdi. " (Bakara,213)

Peygamberler insanlara müjdeleyici olarak gönderildiği ve Hz.Adem de bir peygamber olduğuna göre,yeryüzünde halihazırda bulunan insana müjdeleyici olarak gönderildiği manası çıkarılabilir..

Ezberlerin bozulması,duygusal-refleksif tepkiler verilmesine yol açar,insan psikolojisidir ve normaldir..Yalnız lütfen bilim adına da din adına da konuşmayı kendimizde hak görmeyelim..Evrim teorisinin bilimsel bulgularla çürütüldüğü düşüncesi,ömrünü bilime adamış insanlara büyük saygısızlıktır..

Bununla birlikte,tam tarihini sonra yazayım şuan emin değilim ama,25 Mayıs olması gerekiyor,Ankara Sanat Tiyatrosu'nda evrim teorisi üzerine son gelişmelerin tartışılıp yorumlanacağı bir söyleşi gerçekleştirilecektir,iştirak etmek isteyen arkadaşlara gerekli bilgileri vereceğiz..İştirak edemeyecek arkadaşlar için de,dinlediklerimizi siteye aktaracak,bir tartışma zemini oluşturacağız..

Bu mesaj vaudeville tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 04.04.2007 - 01:25






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli