İçerik değiştir



- - - - -

İmamlardan ' Evrime Evet ' Mektubu


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 4 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.07.2011 - 20:35


Hırıstiyan ve Musevi din adamlarından sonra Müslüman din adamları da evrim konusunda ayrılık yaşamaya başladı.

Hıristayan ve Musevi din adamlarından sonra bazı Müslüman din adamları ve imamlar da evrim ile kendi dini inançları arasında herhangi bir çatışma olmadığını ilan eden bir açık mektuba imza attı.

Hırıstiyan ve Musevi din adamlarından sonra Müslüman din adamları da evrim konusunda ayrılık yaşamaya başladı. ABD’de yaşayan bazı Müslüman din adamları evrimi kabul eden imamlar-mektubuna imza attı. Michigan'da bir doktor olan ve Ohio-Perrysburg'daki Büyük Şehir Toledo İslam Merkezi üyesi T. O. Shanavas'ın yazdığı mektupta; "biz imamlar olarak, *devlet okulları eğitim müdürlüklerinde ve kurullarında evrim biliminin öğretilmesinde kararlı olunmasını ısrarla tavsiye ediyoruz" deniliyor.

Evrimi kabul eden din adamları mektubunun fikir babası olan Indianapolis Butler Üniversitesi'nden Michael Zimmerman ise; "Bu durum ayrıca, evrim ve bilimin, aralarında oldukça derin dinsel bölünmeler olan kişi ve dini toplulukları, ortak bir zemin üzerinde birleştirici bir faktör sağlamada ve bu çeşitli grupları birleştirmede de başarılı olduğunu gösteriyor" dedi. Michael Zimmermann ayrıca "Hıristiyanların da, evrimi kabul eden Müslüman imamların mektubu dolayısıyla heyecan duyduklarını" belirtti. Zira Zimmermann'*gunöre, Hıristiyanlar, kendi dinlerinde olduğu gibi, Müslümanların da parçalara bölündüklerini ve onların içinde de birçok kişinin kutsal metinlerdeki ayetleri bağlam dışında ve çoğu zaman çarpıtarak yorumladıklarını fark ediyorlar.

2006 yılında başlatılan ve evrimi kabul eden Hıristiyan din adamlarının imzalarını kapsayan açık mektup şu an toplam 12.725 rahibin imzasını içeriyor. Bundan üç yıl önce başlatılan Hahamlar Mektubunda ise toplam 476 hahamın imzası bulunmakta.

Londra'da bir imam, Darwinizm'i açıkça desteklediğini söylediği için ölüm tehditlerine maruz kaldı ve camiden kovuldu. Aynı şekilde, özellikle ABD'de kimi Hıristiyan cemaatlere bağlı fanatik köktendinciler yaratılışçılığın fen derslerinde öğretilmesi için büyük çaba gösteriyor.

http://www.muhalifga...et--mektubu.htm
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 kar tanesi

kar tanesi

    Her zaman aramızda :)

  • Üyeler
  • 200 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Memleket..
  • İlgi Alanları:Soru sormak..

Gönderim zamanı 27.07.2011 - 15:43

Bu bilimsel bir hipoteze göre çok hassas bir konu. Sebebi, yaradılışa muhalif olması ya da öyle lanse edilmesi. Nedeni ile ilgili spekülasyonlar çok. Yahudiler için Kur'an da geçen "maymuna çevrildiler" şeklinde ki ifadelerden köken alması. Yahudilerin kendilerini "eşsiz" ve "üstün" ırk görmelerine mukabil, bu maymundan gelme hikayesini bilimsellikle destekleyerek itibarı temizleme çabaları...

Bu dedikodulardan daha çok, olayın bilimsel ve dinsel gerçekçiliğine gelirsek;

Yaradılış genel itibariyle iki türlü olur:

1. Aniden
2. Aşamalı olarak.

Aniden olana en iyi örnek ilk insanın yaradılışı. Veya bir bir trafik kazasının aniden olması daha güncel bir örnek olarak verilebilir. Evrime karşı gelen en çok bu yaradılış şeklidir. Yaradanın gücü yetmiyormu da, maymundan insan yapsın. Yoktan insanı yaratabilecek güçtedir derler. Oysa bu doğru fakat eksiktir. Çünkü yaradılış sadece aniden ve yoktan değil, aşamalı ve var olandan devam ederek de olur. Örneğin, yoktan ve aniden yaratacak güce haiz olsa bile, Yaradan bir insanın dünyaya gelişini, kompleks bir süreçle 9 ayda tamamlar. Bu Yaradanın bir takdirini ifade eder. Yaratıcı sanatını çoğu kez de bu şekilde yapar. İşte evrimi destekler gibi görünen kısmı bu ikinci çeşit yaradılış şeklidir. Yani var olandan aşamalı olarak gelen yeni yaratılışlar. Sperm ve yumurtadan birleşerek ancak 9 ayda gelebilen insan yavrusu gibi. Bu açıdan bakıldığında "insan taaa bakteriden gelişerek bir önceki formu ona en yakın DNA ya sahip maymundan türemiştir" ifadesi yaratılışın ikinci şekline ters değildir.

Fakat... Yaradılışın nasıl olduğundan sonra, neden olduğunu irdelersek;

İnsanın var olma amacına bakarsak, mahlukatların en akıllısı, en iradelisi, en güçlüsü olarak özel bir konumdadır. Kendine akıl verilerek dizayn edilmiş insan, haliyle bu aklın ürünü olan bir iman ile denenmektedir. Çünkü insanlar inanmak için yaratılmıştır. Yaradan bunu "Ben bir giz idim, bilinmek istedim" diye açıklar. Dünyada elbette sadece insanlar yok. Fakat hayvan ve bitkiler daha düşük konumda planlamıştır.

Sonuca bağlarsak, Yaradan aşamalı olarak yaratıyor olsa dahi, insandan beklediği ve buna elverecek şekilde yarattığı aklın ürünü olan iman için insanı ÖZEL ve SIFIRDAN yaratmıştır. Yani aniden yaratılan insan, aşamalı olarak dünyaya yayılmıştır. Fakat bir önceki türden türetilmiştir demek insanın yaradılış amacına ters düşer. Böylece evrim teorisi bu şekilde çöker.

Bir not daha, insan morfolojisinde, embriyolojisinde, hücresinde ya da DNA sında ki benzerliklerin başka türlerle ortak olması doğaldır. Bu evrim teorisini ispatlamaz. Çünkü her elektronik aletin bir beyni ya da motoru vardır ve benzer şekilde çalışır. Fakat buzdolabının motoru, bir arabayı götürmez...

Bu mesaj kar tanesi tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.07.2011 - 15:52


#3 duygusuz

duygusuz

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • Konum:niko
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 06.08.2011 - 00:27

+1

............................şşşşt sessiz ol!.................................


#4 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 06.08.2011 - 18:52

-1
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#5 duygusuz

duygusuz

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • Konum:niko
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 06.08.2011 - 21:50

maymun da olsa insan insandır *zong

............................şşşşt sessiz ol!.................................






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli