İçerik değiştir



Lozan Antlaşması


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 LaHesis

LaHesis

    Baş Yazar

  • Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 24.07.2006 - 23:17


Türk Ulusu, Dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir saldırı ve yok ediliş planıyla (SEVR) karşı karşıya iken; 24 Temmuz 1923’de imzalanan Lozan Antlaşması’yla kendisine biçilmek istenen kefeni yırtarak Tam Bağımsız ve onurlu bir devlet kurmuştur.


Bu anlamda, 24 Temmuz 1923 de imzalanan Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslararası hukukta onay gören kuruluş belgesidir. Bu nedenledir ki, Lozan’ın 83. yıldönümünü kutlamak kutlarken de anlamak ve anlatmak her Türk yurttaşının vatani görevidir.


Çünkü; SEVR amacı peşinde koşanlar halen vardır ve güçlü konumdadırlar. Dün, askeri gücüyle Anadolu’yu istila etmeye çalışan sömürgeciler, bugün, askeri güç kullanmadan ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel olanaklarıyla hedeflerine ulaşma çabasındadırlar. AB süreci bu konuda en somut kanıttır. Yurttaşlarımızın AB’ye girişe verdikleri desteği azaltmaları oynanmak istenen oyunun fark edildiğinin önemli bir göstergesidir. Açık söylemek gerekirse; Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan bugün ciddi komplolarla karşı karşıyadır.



Bölücü terör ve gerici siyasal akımlar ülkemizi tehdit etmektedir. Sevr ile amacına ulaşamayan sömürgeci devletler, bugün ülkemizdeki bölücü ve gerici akımları desteklemektedir. İnsan hakları, demokrasi ve özgürlükler gibi kutsal ve insani kavramları maske yaparak sinsice çalışan bu akımlar her gün gencecik evlatlarımızı şehit vermemize neden olan terör olaylarını yaratmaktadır. Üzülerek görmekteyiz ki, “sabrımız taştı” diyenler işin gereğini yapmamakta, terör ise can almaya devam etmektedir. Başka devletlerin, tehdit kabul ettikleri unsurları yok etmek üzere, kendi ulusal güvenliklerini öne sürerek binlerce kilometre ötelerden yaptıkları operasyonlar halen sürerken ve hatta bu amaçla kendi komşularının topraklarına girerek yüzlerce sivilin ölümüne neden olan İsrail’in davranışı sessizce izlenirken; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendisini meşru koruma hakkı elinden alınamaz.

Ülkemizde oynanan oyunların hedefi bellidir. Ulusal bütünlüğümüzü bölmek ve üniter devlet yapımızı yok etmek isteyenler, sömürgeci güçlerdir. Sömürgeci güçlerin destekledikleri kesimler de çok iyi bilinmektedir. Bizlere düşen ulusumuzla birlikte tezgahlanan tüm senaryoları bozmak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Büyük Atatürk’ün çizgisinde geleceğe taşımaktır.






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli