İçerik değiştir



- - - - -

Pontus olayı


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 azapaskerleri

azapaskerleri

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 16 Mesaj

Gönderim zamanı 05.06.2006 - 18:01


Dünkü yazımda ‘’Sırtımızdaki Hançerler’’ Patrikhane mi Akp mi başlığını içeriyordu.Fener Rum Patrikhanesinin Türklere ve devletlerine yıllardır içinde güttüğü ‘’KİN’’i ve Yunanın ‘’HELEN’’rüyasını hem Süleyman Yeşilyurt’un kitabından alıntıyla,hemde kendi bilgilerimle anlatmaya çalışmıştım.

Yunanlıların ‘’Fener Rum Patrikhanesini’’,Fener Rum Patrikhanesininde Türkiyede yaşayan ‘’Rumları’’nasıl kullanarak Türk düşmanlıklarını sergilediklerini dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştım..

Egede ve Akdenizde ‘’YUNAN’’,doğuda ‘’ERMENİSTAN’’,karadenizde de ‘’PONTUS’’için yapılan gayretleri az çok sezebiliyoruz.Yunan ve Ermenistan YAHUDİ lerin tarafıyla birer DEVLET e sahiplendiler..Şimdi sıra ‘’Rumlara’’geldi..Pontus olayına geldi..Bizansın alternatifine sıra geldi..

Yıllardır Pontus,Pontus diye konuşuyor ve yazıyoruz.Nedir bu Pontus,amacı nedir,nasıl bir yol çizer..Hepsinin cevabı aşağıdaki yazıda mevcuttur.Lütfen bu yazıyı okurken ‘’Günümüzde cereyan eden olaylarıda aklınızın bir köşesinden geçirin ve öyle okuyun.’’.

Bu yazının tamamı ve diğer konular için Süleyman Yeşilyurt’un ‘’Ermeni,Yahudi,Rum asıllı milletvekilleri’’ isimli kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.Kitabın fiyatı ‘’Yahudi sigarası’’ Marlborodan daha ucuz…Alın okuyun..İşte Pontus olayı…

Pontus Olayı

‘’Pontus cemiyeti’’ Yunanistanın Anadoluyu işgal edememesi ihtimaline dair kurulmuştu.

Karadenizde kurulacak güya bağımsız ikinci bir ‘’Rum Hükümeti’’ daha sonra Yunanistan ile birleşme suretiyle sözde ‘’Büyük Bizans’’ın gerçekleşmesini sağlayacaktı.

1904 yılında Amasya Merzifondaki amerikan kolejinde ‘’pontus’’un ilk temelleri atılmıştır.Rumlar tarafından,Rum kültür sevenler ve bir süre sonrada Musiki kulüpleri kurulmuştur.

1908 yılında Samsunda Mukaddes Rum Anadolu Cemiyeti kurularak pontusun alanı genişletilmişti.!

Batumdan İneboluya kadar olan bütün sahillerde şubeler kurularak,Trabzon Metropolitliğinin gayretleriyle teşkilatın nüvesi tamamlanmıştı.

Büyük Bizans hayalinin arkasına düşmüş maceracı Türk düşmanı papazlar binlerce yıldan beri Türk Vatanı olan Karadeniz bölgemizde bir Rum Devleti kurmak için seferber olmuşlardı..!

Karadeniz sahilinde bir iki şehrin Yunanlılar tarafından ‘’KOLONİ’’ olarak tesis edilmiş olması bir RUM Devleti kurmak gerekçesi olarak gösterilemezdi.Yalnızca Sinop ve Samsundan ibaret olan Pontus Rumlarından çok daha önce bu bölgenin oğuz Türklerinin idaresinde olduğu tarihi bir hakikattir.

Pontus cemiyetinin bayrağı (PAÇAVRASI) ile Yunan bayrağı büyük bir benzerlik teşkil etmekteydi.Pontus Cemiyetini kuran ‘’Fener Rum Patrikhanesi’’nin ‘’Sen Sinod’’ üyeleri Yunan hükümetinin emrindeki PAPAZ lar idi..!
(Not:Sen Sinod:Patrikhanenin üst düzey metropolit ve papazlardan oluşan yetkili yönetim kurulu üyeleri demektir.)

Ne acıdır ki; Türk Milletinin maddi ve manevi varlığına karşı bütün ihanetleri,her zaman ve her devirde bu Rum Papazlar yönlendirmişlerdir.Sanki bugün öyle değilmi?.Fener Rum Patriği ‘’Bartholomeos’’ din adamlığı kuralları dışına çıkıp Avrupa ülkeleri ve amerikada siyasi konferanslar vererek sözde ‘’Ekümenik Patrik’’ sıfatıyla Türkiyeyi dünyaya şikayet etmektedir.
(Not:Ekümenik Patrik;Hıristiyan Halifesi demektir.)

Rumların ‘’HALAS’’ marşı…

Tepelerde,vadilerde,köylerde,şehirlerde yaşasın halas diyorum.Şimdi semalar (gökyüzü) seviniyor toprak gülüyor,her şey mesrur (mutlu) ve handan.Vatanımız Yunanistanı tahattur ediniz.Ey çocuklar..!.Şu kulüp içinde hepimiz bir sesle mukaddes bir hak olan halas şerefine yaşa,yaşa halas..!.Binlerce yaşa,diye bağıralım…

Rum Pontuslarının yemini…

Fikri Millimizle alakadar olan herhangi bir vazifenin verilmesinde sadakat,itaat,mahremiyet ve ketumiyetten zinhar (hiçbir zaman) ayrılmayacağıma ve hariçte duyduklarımı tamamen amirlerime tebliğ ve haber vereceğime,mukaddes ekanim-i selase ve kavmim ve şeref (!) im üzerine yemin ederim…!
‘’Mütercim Tüfekçi Dimitri’’

‘’Bu yemin belgesi Trabzon Metropoliti Hrisantosun evrakı arasında bulunmuştur.’’

İşte böyle sevgili okurlar.Türk düşmanlığı azınlıklarda her zaman olmuştur.Olmaya da devam etmektedir.Bugün gelinen nokta ‘’Pontus’’ gibi hayali devlet olmasada ‘’Kürdistan’’ gibi acı bir gerçek şekilde sınırlarını belli etmektedir.

Akp ve RTE gibi onların şürekaları bu acı gercek için çırpınıp duruyorlar.

Eğer Türk Milleti birleşirse Pontusuda,Kürdistanıda hepsinin beslendiği yegane kaynak olan SİYONİZM ide yerle bir edecek güçtedir.

Hepiniz ALLAH’a emanet olun…

www.azapaskerleri.net azapaskerleri@hotmail.com

#2 Fugitive

Fugitive

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 429 Mesaj

Gönderim zamanı 05.06.2006 - 20:50

bir kaç sene öncesine kadar bu olayları çok takip ederdim.basit birkaç örnek veriyim.bazı yabancı dil kurslarında artık yabancı hoca çalıştırmıyorlardı.neden basitti?o meşhur istihbarat örgütlerinden çıkıyordu;değerli hocaları.birkaç ay ingilizceyi,almancayı öğretip tüyüyorlardı.sonra da devletimiz araştırma yapıyordu tabi ki.bu şehirde özellikle yerleşmiş amerikalı,alman aileler vardır.amaçları temiz hava tabi ki!şunu da söylemeyi unuttum arkadaşlar.bu yabancı dil kurslarına kimi zamanda misafir yabancı öğrencilerde gelirdi.bizim arkadaşlar da kaynaşalım eğlenelim babında içmeye eğlenmeye davet etmişler.gelmezler mi?tabi gelmezler?misyoner gençler bu şekilde bar ortamında dinlerini nasıl anlatacaklar?!!!daha başka ne vardı.bizim imam efendi kanunlara uyar dini elbiseyle çarşı pazarda gezmezdi.eski papaz efendiye ise ona kanun işlemezdi.heryerde gezerdi,yunanlı turistlerle.tabi maksat çevreyi tanıtmak.birşey daha var.otobüsle bu şehire gelirseniz ve her zaman olmuyor ama otogarda inerseniz sizde bedava incil sahibi olabilirsiniz.sonuç olarak herşey yolunda diyelim.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli