İçerik değiştir



- - - - -

Muzi; Siparişini Şeyttirdim.


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 81 yanıt verildi

#21 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 28.01.2014 - 16:45

anladım. söylediğin şey gayet mantıklı, o tweet'leri silip tekrar ekliycem ben. şu şekil yapmaya karar verdim: önce bir açıklama, sonra link...rüyada araba görmek nasıl yorumlanıyor bilmek ister misiniz; yanına da link; gibi.

seo uyumlu yazı meselesine gelince...şu yazıya bak mesela: http://www.binkelam....inayetleri.html /

bu 290 kelimelik bir yazıdır ve filmin ismi olan 'Ripley'in Cinayetleri' ifadesini içinde 2 kere geçirdim. bu; bu yazının anahtar kelimesidir. anahtar kelimeyi bir yazının başlığı veya özü gibi düşünebilirsin. bunun sayısı yazının uzunluğuna göre değişir. 200-250 kelimelik bir yazı için 2 kere geçmesi yeterlidir, ama mesela 1000 kelimelik yazıda 10 kere geçirilmez. yazı uzadıkça oranı düşürülür. o film hakkında 800 kelimelik bir yazı yazsaydım 4-5 kere kullanırdım mesela.

bir de etiketler var. onlar da yazının içinde geçen, konuyla ilgli yalın ifadelerdir. bu yazının içinde bir kere 'Ripley's Game' geçiyor, filmin ingilizce adı; bu etikettir. Patricia Highsmith ve John Malkovich isimlerini de vurguladım yazıda, bunlar da etikettir. biri başrol oyuncusunun adı, diğeri filmin esinlendiği kitabı yazan yazarın adı. ikisi de konuyla ilgilidir.

anahtar kelimenin de, etiketlerin de google'da o konuda aranan kelimeler olması gerekir. onları google'a yazıp bastın mı bir şeyler çıkacak, aranma hacmi olacak kelimelerin.

bu anlattığım bu işin düzgün hali. insanları başka bir konuya yönlendirmek için yazıda konuyla ilgisiz ifadeler de kullanabilirsin mesela. veya çok aranan bir konunun başlığını atarsın ama içerik asıl dikkat çekmek istediğin konuyla ilgilidir, içeriği ona göre ayarlarsın. insanlar aradıkları şeyin sende olduğunu düşünüp google ana sayfadaki başlığa tıklarlar ama aradıklarını bulamazlar. çoğunlukla küfür edip çıkarlar sanıyorum, ben öyle yapıyorum. yani işin bir sürü hileleri var. ben ilgilenmiyorum, ilgilenmiycem. doğru dürüst yapıyorum, o yüzden de bir sürü müşterim oldu. öyle ki bir kısmını geri çeviriyorum.

şu yazı da başka bir örnek bak: http://www.binkelam....-modelleri.html

290 kelime. 'lacivert takım elbise' anahtar kelimedir, 2 kere kullandım. 'kruvaze ceket, kahverengi kemer, vatkalı ceket, mavi gömlek, takım elbise seçerken' gibi ifadeler bu konuyla bağlantılı etiketlerdir. anahtar kelimeyi ve etiketlerin çoğunu kalın harflerle vurguladığımı göreceksin, bu, yazının arama motorları tarafından algılanması için. daha çok etiket kullanabilirim, aslında yazıda vardır da belki, ama bir noktadan sonrasını google spam olarak algılar. o yüzden hepsini vurgulamam. resimlere tıkladığın zaman büyüdüklerinde tepelerinde de tanımlayıcı ifadeler çıkacak, o da resmin başlığı. bir wordpress siteye görsel ekliyorsan başlığı ve açıklamaları yazacağın yerleri sana gösteriyor. bloğa da görsel ekliyorum ama onun resimlerini harflerle kodlayıp ekleyiveriyorum. blog için öteki türlü bi teşkilat varsa bile ben görmedim.

görsel eklediğin zaman görsele de başlık vermek ve açıklama yazmak iyi olur.lacivert takım elbise modellerine dikkat et, onların altındaki yazılar arama motorlarının botlarının onları algılamasını sağlayacak. hepsine aynı isim verilmez, o da spama girer. 'david beckham'ın lacivert takımlı bir pozu' ifadesini algılamayacaklar muhtemelen çünkü o aramalarda yazılacak bir ifade değil. ama 'puanlı kravat modelleri, 3 parçalı takım elbise, çizgili lacivert takım' gibi yalın, ve google aramalarında çıkan ifadeleri algılayacak.

Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.01.2014 - 16:48



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#22 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 28.01.2014 - 17:16

Ya o siteyi nasıl açıyor ki, mesela sen binkelam.com'u nasıl açtın. onlar açıp sana mı veriyorlar. ben orayı anlayamadım pek tongue.png

ben de öyle bir site yapsam ama istediğim zaman yazsam olmaz mı?



#23 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 28.01.2014 - 22:34

ben o sitenin tasarımını 50 lira karşılığında satın aldım antiqa. tasarımı yapan kişi bana bir şey gönderdi, sitenin kurulum dosyası gibi bir şey işte. bir müşterim kurabileceğini söylemişti, ben de ona gönderdim, kurdu. bunu yapabilmek için biraz programlama bilgisi, kodlama bilgisi falan gerekiyor herhalde. ben o konularda sıfırım, kendi siteme hiç bir şekilde hakim değilim, yönetici paneline eklediğim bir kategoriyi ana sayfaya yansıtmayı veya ana sayfadaki bir resmi değiştirmeyi veya ana sayfadaki bir kategoriyle bir diğerinin yerini değiştirmeyi; bunların hiç birini yapamıyorum ve bu da çok ağırıma gidiyor. ='( ama metin ve görsel eklemek, etiket eklemek, bağlantı vermek falan bir şey değil, onlar çabuk öğreniliyor.

20 tl civarında bir paraya sitenin isim hakkını 1 yıllığına kiraladım; domain hadisesi. hosting masrafım yok şimdilik çünkü siteyi kuran müşterim bir süre onun hostinginde durabileceğimi söyledi. ama o da çok masraflı bir şey değil, hosting firmasının kalitesine göre herhalde yılda 50-100-150 tl gibi bir şey ödüyorsun. çok sayıda web siten olursa bu değişiyordur mutlaka.

bir web sitesi açacaksan bir hosting ve domain olması lazım. sana uygun kullanılmamış bir isim. kendi adın ve soyadınla da olabilir sanırım, tabii başkası kiralamadıysa. web sitesi için ücretsiz tasarımlar da varmış, ben incelemedim, bunu çok ciddiye alıyorum, tasarımı da özgün olsun istedim. ama ücretsiz tasarımlar olduğunu biliyorum.

blog açmak zaten çok kolay. blogspot'a girersin, düşündüğün blog isminin serbest olup olmadığına bakarsın, serbestse 2 dakkada açarsın bloğunu.

daha önce yazdığım seo uyumlu yazılardan yazmak bir zorunluluk değil. kafana göre kuralsız yazılar da yazabilirsin, tamamen senin eserin olan. benim öyle bir sürü yazılarım var. ama onların da çoğunda seo uyumunu gözettim. çünkü bu kurallı yazılar web sitelerinin aramalarda yükselmesini etkileyen unsurlardan biri. insanlar o yüzden yazdığım yazılara para veriyorlar zaten. dekorasyon, moda, sağlı, gezi, bakım, güzellik, sosyal medya, teknoloji ve aklına gelebilecek her konuda eli yüzü düzgün, copy-paste olmayan, seo uyumlu içerikler olacak ki sitenin aramalarda ilk sayfalarda çıkma şansı artsın. 'kabakulak belirtileri' veya 'sosyal medya krizlerini önlemenin yolları ' ya da 'retro tarzı dekorasyon' gibi bir konuda kafadan yazı yazabilir miyim ben; yazamam. ne yapıyorum; yazılmış yazılara bakıyorum, birkaç sekme açıyorum, onlardan bilgi alarak kendi ifade tarzımla, kendi cümlelerimle aynı konuda yeni bir yazı oluşturuyorum.

ama istersen açarsın bloğunu, tamamen kendi içinden gelen konularda, fikirlerini ve bilgilerini yazarsın, seo uyumunu falan da sallamazsın. yine de zamanla birilerinin ilgisini çekebilir. arkadaşların takip eder, onlar birileriyle paylaşır vs. bak dokuz benim yazıları birkaç paylaştı, 2 gündür sitenin ziyaretçi sayısı kendi çapında ciddi bir rekor kırdı. bir yazının çok sayıda kişi tarafından okunması da etkiliyor aramalarda yükselmesini. sitenin eski veya yeni olması etkiliyor, başka bir sürü şey etkiliyor. bunları iyi bilmiyorum, google'ın kendine özgü bir zekası ve mantığı var, şaşırtabiliyor insanları.


ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#24 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 29.01.2014 - 23:03

Önüne gelen site açıyor arkadaş :P

 

 

Wordpress kurulu, onunla ilgili bir soru/sorun olursa buralardayım hüfyaa..

Sitene eklemek istediğin ama yapamadığın bir şey olursa da buralardayım.

Yok,hiç bir şey eklemek istemiyorum ama sen yine de buralarda ol diyorsan yine buralardayım :P

 

Şaka bir yana, wordpress ile ilgili bir konu olursa ;)

 

 

Adsense alırsın da, onu biraz ileride yap bence. Ziyaretçiler çoğalsın bi, alışsınlar siteye. Sonra alır ekleriz siteye ;)

 

Konu altında Facebook Paylaş var, twitter'da paylaşta koymalısın.

 

Facebook hadi neyse de, Twitter bayağı iyi ziyaretçi getiriyor :)



Değişiklikler Kaydedildi...

#25 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.01.2014 - 23:33

Zahmetsiz, az malzemeyle, çabuk olan, pek bulaşık çıkarmayacak, gecenin bi' vakti yesen bile fazla kilo yapmayacak gibi basit kriterleri olan yemek tarifleri de yazar mısın Hüfyaa ?  eyvah.png  İnsanların her gün "bu akşam ne yapsak da yesek" sorunlarına bir nebze de olsa çözüm olsan. Hiç olmazsa günlük menüler çıkarsan her gün takip ederim, valla bak  cool3.gif

 

Eğer böyle bir şeyler yaparsan ben de buralardayım bak :P



#26 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 30.01.2014 - 10:12

heh yahu. smiley'lerim aktifleşmiş sonunda; canlarım benim:   book.gif  /  confused_smile.gif / woot.gif   / karaoke.gif  / spor.gif  / bebis.gif    / img-hi.gif  / Animasyon%2019.gif  / mad1%5B1%5D.gif    / sniffle.gif    / oberah.gif / ihi.png   / girl_mad.gif / girl_haha.gif 

 

sağ ol dokuz. aslında keşke reel olarak 'buralarda' olsan da otursak şu bilgisayarın başına, bana biraz bi şeyler öğretsen. bayılırdım valla. gerekirse danışıcam, teşekkürler.

 

haklısın gayet, önüne gelen site açıyor. herkes şansını denemeye çalışıyor, ki deneyecek tabii. ama bunların arasında kısa zamanda ve fazla emek vermeden çok para kazanmayı hedefleyenler, bu olmazsa olayın üstünde pek durmayacak olanlar, sadece kazanca odaklananlar, işin sahtekarlığına sapanlar, adsense'dan hesap alınacak sonra da paralar akmaya başlayacak zannedenler gibi pek çok model de var ki bir kısmı umduğunu bulamayınca kısa sürede vazgeçecek. profesyonelleri, işin kurtlarını, ciddi e-ticaret işi yapanları falan bir yana koy...hevesli amatörler arasında farkımın şu olacağını sanıyorum: orta yaşıma gelmişim, çalışıp emekli olmuşum, babamın maaşı da bana bağlanmış; temel giderlerimi karşılayacak gelirim var. sıcak havalarda haftada birkaç gün pazarda tezgah açarak ek gelir yapıyorum, web sitesi sahipleri için yazılar yazarak ek gelir yapıyorum. bu işlerden kazanç sağlamanın kolay olmadığının farkındayım, becerememe ihtimalini  aklımın bir köşesine yazmışım; ona da hazırım. kaldı ki bir noktaya getirebilirsen satılabilir belki; bir müşterim bana 'senin yazdığın siteyi alırım ben' dedi mesela. piyasada böyle bir iş olduğu ve benim de aklım fikrim, ellerim, zihnim çalıştığı sürece daha uzun süre yaparım bu yazarlık işini; diğerini becerebilirsem o da bonusum olur. beceremezsem de yıkım değil. kuralına uygun düzgün yazılar yazabiliyorum ki bu da bu iş gereken niteliklerin bir dörtte birini teşkil ediyor sanırım. ben böyle bakıyorum; eğrisini doğrusunu gösterirseniz, fikir verirseniz dikkate alırım; ne deseniz dikkate alıyorum zaten.

 

antiqa ve lamos bana cesaret veren ve yol gösteren mesajlar atmış. sağ olun, bulunabilecek en iyi sanal arkadaşlarsınız hepiniz.

 

lamos; benden yemek tarifi yazısı isteme de ne istersen iste. o konunun insanı geliştiren, eğlencesi olan hiç bi tarafı yok; mevcut yazıları özgünleştiriyorsun o kadar. listedeki malzemelerin sırasını değiştiriyorsun, kelimelerin yerine eş anlamlısını yazıyorsun vs. teklif eden oldu da kabul etmedim ben, çok sıkıcı. yine de senin için birkaç tarif bakıcam bir ara. 'yaşam' kategorisine eklenebilir sanırım. yalnız 'gecenin bi vakti yenip de kilo yapmayacak yiyecekler konusunda sana şunu söylemek isterim: bok bulursun tongue.png bildiğim kadarıyla.

 

beni rahatsız etmeyin tongue.png, kahvaltı edicem sonra da gölge için yay burcu erkeği yazısı yazıcam. book.gif 

 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#27 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 30.01.2014 - 12:50

gölge; siparişini şeyttirdim. 

 

http://www.binkelam....zellikleri.html




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#28 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 30.01.2014 - 19:07

Bintanesin ^^


smiley-sport036.gif  


#29 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 31.01.2014 - 00:13

Öperim ellerinden hüfyaa ::

 

Bir gün yolum düşerse sizin oralara ( -ki bu hızla sen benden daha fazla şey öğrenirsin eminim ) karşılıklı oturup işin incelik-ayrıntısını konuşuruz umarım.

 

Ama son mesajında yazdıkların, sen işi öğrenmişsin be Ablam :)

 

Site büyüdükçe, ziyaretçi sayısı arttıkça, yazdıkların okundukça, yazıların paylaşılıp konuşuldukça o kadar mutlu oluyor ki insan, eminim sende o duygular içindesin ki belirtmişsin zaten. Ablam doğru yoldasın, sitede hangi konudan anlıyorsan, bilgin varsa o konularda yaz, bilmediklerine hiç karışma bence. Çünkü zevk vermiyor o konular, albenisi yok. Yemek tarifi konusunda demişsin mesela, çokta haklısın.

 

Dediğim gibi, buralardayım ;)



Değişiklikler Kaydedildi...

#30 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.01.2014 - 12:47

Ben de girecem bu işe ya.

Ama önce siteye isim bulmam lazım. ve siteyi açmam lazım.

o değil de dokuz açabilir miyiz bir site?



#31 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.01.2014 - 14:47

Sitenin adını harabe mi koysam :) melih telif ücreti ister mi acaba?



#32 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 31.01.2014 - 19:09

seyretsen de wp ile çalışıyo *fiuv


2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#33 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 31.01.2014 - 22:42

Melih, site bende açılmıyordu, ne zaman açtın seyretsen'i wacko.png



Değişiklikler Kaydedildi...

#34 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.02.2014 - 09:50

açılmamış ki dokuz. onu ben melih'e sormuştum. dns kullanmıyom diye fırça yedim. :)



#35 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 01.02.2014 - 09:51

denememek için hiç bir sebep yok ki antiqa. bak birkaç gün önce bir blog sitesi açtım ben sırf adsense hesabı alabilme şansımı bir daha denemek için, 2 dakkada açıp eklemeye başlıyorsun. blog üzerinden alma şansı daha yüksek oluyormuş, aklında olsun. bir sonuç alırsam onu da yazarım.

 

bir wp siteye içerik, görsel, etiket eklemek; varsa all in seo ayarları yapmak bir şey değil, onları çabuk kavrarsın. ama işte; kodlama bilgin falan yoksa başka hiçbir şey yapamıyorsun ve bu da insana çok koyuyor. sniffle.gif 

 

benim bildiğim pek bir şey yok ama, yine de fikrimi söyleyeyim...hangi konuda veya konularda yazabileceğine karar ver. ismini de site adı yapabiliyorsun sanırım, kapılmadıysa...kapıldıysa bile belki bir işaret, bir şey eklenerek yine kullanılabilir belki...bunun dışında...ben 'binkelam' ismini beğendim çünkü birçok kategorisi olsun diye düşünüyordum...bundan sonra açacak olsam, ki adsense hesabı alabilirsem yaparım bunu, tek kategori üzerine açarım gibime geliyor...ne yazabilirsin? moda...? sırf kadın giyimi gibi düşünme bunu; erkek kombinleri, erkeklere öneriler, genel şeyler, şahsi fikirlerin falan da olabilir...dekorasyon...sağlık...sosyal medya, teknoloji, internet.....fotoğrafçılık, dağcılık veya dalgıçlık gibi ilgili olduğun veya hakkında araştırıp yazmaktan zevk alacağın bir uğraş...android oyunlar ve uygulamalar...gezi yazıları, değişik yerleri tanıtan yazılar...cilt bakımı-güzellik....diyet...popüler insanların biyografileriyle dolu bir site...hiç bir yerden bir şey bakmadan; belli bir konuda veya çeşitli konularda sadece kendi fikirlerini, tecrübelerini yazacağın bir site....filmler, diziler, tiyatro oyunları hakkında bir site...müzikle ilgili olabilir...aklına ne gelirse...bunlardan biri veya birkaçı olabilir...bunlar sadece birkaç ana başlık, çeşitlemeleri olabilir...

 

böyle konuları araştır ve biraz ve ismi iyi seç. akılda kalıcı olsun, kolay olsun, site içeriğiyle ilgili olsun vs. bir de kullanılmayan bir isim olacak tabii. ihs diye bir yer var, ben oradan almıştım. 1 yıllık kiralama bedeli 20 küsur lira olaraktan.

 

doğaçlama şeyler değil de araştırma yapmanı gerektiren şeyler yazacak olursan hiç bir yerden hiçbir şeyi copy-paste yapmayacaksın. bakınacaksın, aklına yatan birkaç sekmeyi açacaksın, onlardan fikir alarak aynı konuda, kendi ifadenle, yeni ve farklı bir yazı oluşturacaksın. eğer benim yazabileceğim bir konu olursa birkaç yazını ben yazarım, fikir verir sana, hem hoşuma gider senin için bi'şey yapmak. 

 

siteye özgün içerik dolduracaksın, bi sürü. benim sitemde 160 yazı falan oldu, o kadar kategoriye az. bir 1000 tane falan olduğunu görebilsem. çok uzatmadan sağlarım ben onu aslında ama tek onunla uğraşmadığım için olmuyor. para kazanmak için başkalarına yazıyorum, müşterilerim var, onların işleri...kendi siteme-bloğuma günde ancak 1-2 yazı. sen prensipleri kavra, elini alıştır, ayrıca satılacak yazılar yazmak veya sipariş almak istersen üye olduğum sitedeki üyeliğim devam ettiği sürece orası üzerinden yardımcı olurum. oraya üye olmak kolay değil. bana bir müşterim davetiye gönderdi, öyle üye oldum. öyle bile çok kolay olmadı. 

 

işe girişirsen ilk yazılarını kontrol ve kritik de ederim. onu yapabilecek kadar tecrübem oluştu. senin yazılı ifadesi gayet düzgün bir insan olduğun ortada da, seo uyumlu yazı için yardım istersen o açıdan bakarım ben. copy-paste; 'aman!' diyeyim antiqa. yanlışlıkla bile olmamalı. yapan çok, ama sonra çoğu patlıyor. alıcılar birtakım araçlarla kontrol edebiiliyorlar yazı özgünlüğünü. bunu kontrol eden programlar varmış, onlara test de ettirebilirsin yazdıklarını gerçi. ben hiç yapmadım. yani, kopyala-yapıştır yapmadığımı biliyorum, gerek duymadım.

 

www.birkizbirana.blogspot. com bu benim bloğum, orada, 'makale yazarlığı' kategorisindeki yazılara göz at. kendi gözlemlerim, öğrendiğim şeyler vs. fikir edinmene faydası olur.

 

'xyz' dedikleri şeyler var, başka ifadeleri de vardır belki bilmiyorum ama senin o tarza gireceğini sanmam. benim yazacağım bir şey olmadığı için araştırmadım ama yetişkin hikayeleri,+18 metinler, p.ornografik hikayeler; bu tür şeyler. bunların riski de var ama, google'ın böyle şeylerle bir nevi savaşı da var sanırım...herhangi bir yazında da bu tür şeyler barındırmamaya dikkat edeceksin. şu gibi; ben internet ve çocuk istismarı hakkında bir yazı yazdım mesela. araştırma yazısı, hiçbir p.ornografik yanı yok...siteyi kuran müşterim beni uyardı, o yazının içinden 'çocuk p.ornosu, p.ornografisi' gibi bazı ifadeleri çıkardım hemen. gayet doğal olarak geçiyordu, geçmesi gerekiyordu, konu gereğiydi ama arama motorlarının botları onu öyle algılamıyor. bunu kavramak bile zamanını alıyor insanın; insan değil bunlar, sadece o ifadeye odaklanıyor ve onu görünce o sitede bi yanlışlık, bu konulara dönük bir dejenerelik, bir ahlaksızlık olduğunu varsayıyor. iyiki de, aslında. çünkü o konuyu araştırırken iyice fark ettim ki sübyancılık olayının boyutları hakkaten dehşet. internet üzerinden bu konuda çalışan çok şebeke var, onlar kaçıyor google kovalıyor, hemen her ülkede böyle şeylerle mücadele edecek birimler kurulmuş vs.

 

bir psikiyatrın internette yaptığı bir denemeyi okumuştum. neredeyse işte; 12-13 yaşlarında bir kızın kimliğiyle bir profil açıyor. karşısına yetişkin adamlar çıkıyor, bir sürü. diyelim 15 taneyse, bunların sadece 1 tanesi onun yaşını öğrenince uzaklaşıyor. diğerleri kıza yanaşmaya meyilli. korkunç bir şey yahu! iconcokkizdim.gif 


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.02.2014 - 10:04



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#36 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 01.02.2014 - 09:58

gölge;

 

rica ederim, teşekkür ederim. img-hi.gif 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#37 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 01.02.2014 - 10:10

http://www.birkizbir...steyenlere.html

 

http://www.birkizbir...le-birtakm.html

 

http://www.birkizbir...le-yazarlg.html

 

http://www.birkizbir...le-yazarlg.html

 

http://www.birkizbir...unlugunden.html

 

http://www.birkizbir...olmak-icin.html

 

http://www.birkizbir...avaslar_13.html




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#38 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 02.02.2014 - 00:59

ve de ne oldu, şu oldu; ali geldi akşam. wwww.gif  ali kim; bi aralar kardeşimle aynı yerde çalışmış olan bir delikanlı. oturduk beraberce bilgisayarımın başına; neler öğrendim, manşet resimlerini ve yazılarını değiştirmeyi mesela. wwww.gif  resim seç, görüntüle, farklı kaydet, yönetici panelinden ortam ekle'ye gir, oraya sürükle...ifade.gif  ...düzenle, ondan sonra resim kocaman önüne geliyor, sağ tıkla, url'sini kopyala, görünüm'den tema ayarları'na, ordan da manşet ayarları'na gir, birinci manşet resmine yapıştır...pcoyun.gif ...yazıya gir, başlığa tıkla, aşağıda id'si çıksın, onu da birinci manşet yazısına yapıştır...kaydet, sayfayı yenile ve hoop, birinci  manşet resmi-konusu  yepisyeni.133%5B1%5D.gif  ...sonra öteki ikisine de yap aynı şeyi, resimlerin boyutlarına dikkat et...ay ölücem keyiften...party.gif ...orta yaşlı kalbim bu kadar heyecana dayanamıycak, gittim gidiyom...hobaa, bas bas paraları leylaaa'ya, bi daha mı gelicez dünyaaya...spor.gif 

 

sonracıma; şeyi de öğrendim ama daha kendi başıma uygulamadım, ona da yarın bakıcam. ana sayfadaki alternatifli 2 resmi değiştirmeyi...onun notlarını amma okunaksız almışım, ama yaparım...görsel galerili yazılarından resimleri seç, birincisiyle başla...spor.gif ...görünüm, tema ayarları, kategori ayarları...deal2.gif ...fotoya sağ tıkla, url kopyala...eee?...ne.gif ...sonrasını okuyamıyom. sniffle.gif ...amaan, yarın hallederim..hallederim herhalde, bana halledermişim gibi geliyor...arpa buğday daneler...aman yıkıl(ma)sın meyhaneler...yavrum yıkıl(ma)sın meyhaneler...party.gif 


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 02.02.2014 - 01:01



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#39 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 02.02.2014 - 15:13

antiqa; kabul edilmişim. woot.gif şaşırdım ama, ben 20 tane yazmam gerekiyor diye anlamışttım, 9 mu ne oldu. bakamıycam şimdi. yol gösterdiğin için çok sağ ol. img-hi.gif 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#40 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 03.02.2014 - 22:59

lamos; sana mutlaka pratik yemeklerle ilgili bir şey yazıp ekliycem siteme. tek tek ve sık sık yapamam da, 500-1000 kelimelik bir yazı yazıcam mesela, birkaç tarifli. belki benim de işime yarar. smile.png

 

o değil de...bir sözlükte daha gözüm var şimdi. ama zor..onu da geç; blog hürriyet bumerang'a kabul edildi, onu da boşlayamam artık. o sistemi iyice anlamam lazım. kafamda öyle uzun bir 'öğrenmem lazım, anlamam lazım, kavramam lazım' listesi var ki nevrim dönüyor. wacko.png




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli