İçerik değiştir



- - - - -

Romanya'da Büyücüler Ayaklandı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 06.01.2011 - 20:10


Romanya'da sayıları hayli fazla olan falcı ve büyücülere vergi uygulaması getiren yasa kabul edildi. Bundan sonra fatura kesmeleri ve vergi ödemeleri gereken falcı ve büyücüler ise karara tepki gösterdi.

Romen Senatosu, geçtiğimiz haftalarda gelecekten haber veren falcılar ve büyücülerin de katma değer vergisi ödemesi ve fatura kesmesini içeren bir yasayı kabul etti.

Associated Press ajansına göre, falcılar ve büyücüler bundan böyle, serbest meslek sahibi olarak kabul edilecek ve profesyonel dernek kurmaları da mümkün olabilecek. Ancak kilise, okul ya da kamu kurumlarının yakınlarında hizmetlerini yerine getiremeyecekler.

BÜYÜCÜLER YENİ VERGİYE KARŞI BÜYÜ YAPIYOR
Romanya Devlet Başkanı Trayan Başesku'nun kazançlarını vergilendirmesine sinirlenen falcılar ve büyücüler ise hükümete karşı kazan kaldırdı.

Ülkenin dört bir yanından gelen falcılar ve büyücüler, Tuna nehri kenarında toplanarak Başkan Başesku ve ekibine karşı büyü yaptı. Hükümeti büyülemek için Tuna nehrine zehirli mandrake filizleri dikildi.

"CADILAR" KIZGIN
Romen hükümetinin falcı ve büyücülerden vergi alma planı, ekonomisi zaten zor durumda olan Romanya'nın ne kadar çaresiz olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Romanya'nın en ünlü büyücülerinden biri olan Claudia ise vergi uygulamasına karşı çıkıyor.

Claudia, "Bu, daha çok insanlara bir yardım. Kartlarla danışmanlık yapmak 30 ley ya da 7 euro kadar tutuyor. Çiftleri bir araya getirmeye ya da bozuk ilişkileri onarmaya yardım etmenin ücreti 50 ley. Onlara bu paradan ödeyecek hiçbir şeyimiz yok. Nasıl ödeyebiliriz? Bu 30 ya da 50 ley üzerinden vergi mi ödeyeceğiz? Bu çok saçma bir fikir. Para alabilecekleri hiçbir yerleri kalmadı da şimdi bizden mi almaya çalışıyorlar" şeklinde konuşuyor.

HALKIN YÜZDE 80'İ BÜYÜYE İNANIYOR
Drakula'nın ülkesi olan Romanya'da fal ve büyü, günlük yaşamın çok önemli bir parçası. Devlet Başkanı Trayan Başesku ve ekibi büyüden korunmak için çarşamba günleri pembe renkli elbiseler giymeye başladı.

Romanyalı büyücüler adına konuşan büyücü Alisia: "Hükümetin çıkardığı yasa çok aptalca. Neredeyse hiç para kazanamıyoruz ki, nasıl vergi ödeyelim."

Ancak hükümetin falcı ve büyücülere vergi yasasına destek veren büyücüler de mevcut. Bu yasa sayesinde büyücülüğün uluslararası bir ün kazanacağına inanıyorlar.

Romanya'da halkın yüzde 80'i büyü ve fala inanıyor.

Sabah

DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 06.01.2011 - 21:10

Ülkemizdeki büyücüler 8 yıldır ülkenin idaresinde. Üstelik, kendileri vergi almakla kalmayıp çalıyorlar da.


Romen halkının büyücülere inanma oranı %80.


Ülkemizi idare ettiklerini söyleyenlerin büyüsüne inananların oranı %58.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.01.2011 - 21:12

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli