İçerik değiştir



* * * * * 1 Oylar

Formula-1 Japonya Grand Prix


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.10.2010 - 11:06



Vettel Suzuka'da uçtu

Formula 1'de sezonun sondan dördüncü yarışı olan Japonya Grand Prix'ini, yarışa pol pozisyonunda başlayan Red Bull Racing'in Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. Diğer Red Bull pilotu Webber'de yarışı ikinci sırada tamamladı ve Red Bull'dan çok önemli bir duble geldi.

Yarışa ilk cepte başlayan Vettel, iyi bir çıkış yaparak yerini korudu. Startın kazanan ismi ise Kubica oldu. Webber'i geçerek 2. sıraya yükselen Renault pilotu, iki Red Bull'un arasına girdi.

İlk virajda meydana gelen kazada ise Felipe Massa, ciddi bir kazaya karıştı ve yarış dışı kaldı. Bu kazanın ardından güvenlik aracı piste girdi.

Güvenlik aracı pistteyken çok önemli bir gelişme yaşandı. Sol arka lastiği fırlayan Kubica, yarışı bırakmak zorunda kaldı ve Red Bull pilotları yeniden ilk iki sıraya yükseldi.

İlk turda piste giren güvenlik aracı 7. turda pisti terketti ve yarış yeniden başladı.

Güvenlik aracının çıkması ile Red Bull pilotları, üçüncü sıradaki Alonso ile aralarındaki farkı artırmaya başladı. Yarış lideri Vettel, 20. turda, Alonso ile farkı 8 saniyeye kadar çıkardı.

Şampiyonluk adaylarından pit stop yapan ilk pilot, 23. turda pite giren Hamilton oldu. Yarış lideri Vettel ise 25. turda pit stop yaptı.

Şampiyonluk mücadelesi veren pilotların, pit stoplarını tamamlamasının ardından Hamilton, takım arkadaşı Button'u geride bırakarak dördüncü sıraya yükseldi.

Hızını artırarak 3. sıradaki Alonso'yu yakalayan Hamilton, vites kutusu arızası nedeniyle yavaşladı ve takım arkadaşı Button'a yeniden geçildi.

İlk sırada başladığı yarışı, rahat bir tempoda götürerek en önde tamamlayan Red Bull pilotu Vettel 206 puana yükselerek şampiyonluğa yeniden ortak oldu.

Vettel'in takım arkadaşı Mark Webber ise ikinci sırada tamamladığı yarışın ardından 220 puana yükseldi ve Formula 1 Dünya Şampiyonası liderliğini devam ettirdi.

Son yarışlarda büyük bir çıkış yakalayan Alonso, üçüncü sırada tamamladığı yarışın ardından 206 puana yükseldi ve şampiyonluk iddiasını devam ettirdi.



Kaynak





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli