İçerik değiştir



- - - - -

16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası Japonya


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 17 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 28.10.2010 - 11:49


Filede dünyanın en önemli organizasyonu olan ve Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği tarafından organize edilen 16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası, 29 Ekim'de Japonya'da start alacak.Bu büyük heyecan NTV Spor ekranlarında olacak.

24 ülke takımının 4 ayrı grupta mücadele edeceği şampiyonada, dünya genelinde 96 takım arasında yapılan kıta elemelerinden çıkmayı başaran 22 takım ile finallere direk katılım hakkı bulunan son şampiyon Rusya ve ev sahibi Japonya yer alacak. Bu yıl, Kuzey ve Orta Amerika ve Karayipler Voleybol Konfederasyonundan 6, Avrupa'dan 8, Asya'dan 4, Güney Amerika'dan 2 ve Afrika'dan 2 takım şampiyonada mücadele edecek.

9 Ekim-14 Kasım 2010 tarihleri arasında başkent Tokyo'nun yanı sıra Osaka, Nagoya, Hamamatsu ve Matsumoto kentlerinde düzenlenecek şampiyonaya tarihinde 2. kez katılacak olan Türkiye, Çin, Rusya, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti ve Kanada ile D Grubu'nda bulunuyor. Şampiyonada ilk tur maçlarının ardından gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar, 2. tura yükselecek. E ve F olmak üzere iki ayrı grup halinde yapılacak 2. tur maçlarında, gruplarında ilk 6 takım arasına girenler yarı final ve ardından final grubunda mücadele edecek.

HEDEF İLK 4'E GİREBİLMEK

Antrenör Mehmet Bedestenlioğlu yönetimindeki A Milli Takım, ilk turda D Grubunda Çin, Rusya, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti ve Kanada ile mücadele edecek ve grup maçları sonunda ilk 4 takım arasına girebilirse 2. tura yükselecek.

A Milli Takım'ın bulunduğu D Grubu maçları Osaka kentinde yapılacak. Daha sonra 2. Tur maçları için başkent Tokyo'ya geçilecek ve finaller de bu kentte yapılacak.

Türkiye'nin Osaka'da Spor Salonu'nda yapılacak D Grubu maçlarındaki programı TSİ şöyle:


29 Ekim Cuma 12.45 Türkiye-Çin
30 Ekim Cumartesi 07.00 Rusya-Türkiye
31 Ekim Pazar 07.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti
2 Kasım Salı 07.30 Türkiye-Kanada
3 Kasım Çarşamba 09.30 Kore-Türkiye

MİLLİ TAKIM KADROSU

16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek A Milli Takım'ın teknik kadro ve sporcu listesinde şu isimler yer alıyor:

Teknik kadro: Mehmet Nuri Bedestenlioğlu (antrenör), Bülent Güneş (yardımcı antrenör), Sibel Kahyalıoğlu (masör), Onur Çarıkçı (istatistik antrenörü),

Sporcular: Gözde Kırdar Sonsırma, Ayşe Gökçen Denkel Zop, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Gizem Güreşen, Bahar Toksoy, Naz Aydemir, Esra Gümüş, Neriman Özsoy, Eda Erdem, Seda Tokatlıoğlu, Neslihan Darnel, Büsra Cansu, Özge Kırdar Çemberci, Nedime Elif Ağca Öner.




İLK ÜÇ GÜN YAYIN PROGRAMI

29 EKİM CUMA
07:30 RUSYA DOMİNİK CUMHURİYETİ (D GRUBU)
12:45 TÜRKİYE ÇİN (D GRUBU)

30 EKİM CUMARTESİ
07:00 RUSYA TÜRKİYE (D GRUBU)
09:00 SIRBİSTAN POLONYA (A GRUBU)
12:00 İTALYA HOLLANDA (B GRUBU)

31 EKİM PAZAR
06:00 TÜRKİYE DOMİNİK CUMHURİYETİ (D GRUBU)
11:00 BREZİLYA HOLLANDA (B GRUBU)

ntvspor.net

DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.10.2010 - 15:09

Sultanlar'ı, Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ilk maçında Çin'i 3-1 mağlup etti.Sultanlara bu büyük zaferi getiren en önemli oyuncuların başında gelen Neslihan Darnel, 26 sayı kaydederek maçın en skorer oyuncusu oldu. Seda Tokatlıoğlu'nun 16 sayısı ve Eda Erdem'in 12 sayısı da galibiyette büyük rol oynadı.

Çin'de ise 16 sayı ile oynayan Li Juan ve Xue Ming mağlubiyete engel olamadı.

Filenin Sultanları Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ki ikinci maçında yarın TSİ 07.00'de Rusya ile karşılaşacak.

Ntvspor




Daha önce oynanan grubun diğer maçlarında ise Rusya, Dominik Cumhuriyeti ni 3 - 1; Güney Kore de, Kanada yı 3 - 0 yendiler...



DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#3 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.10.2010 - 15:32

edy's nerde nerde şimdi buldum nerede olduğunu. Adam Naz ın peşinden tee japonya lara gitmiştir kesin.Tabii öncesinde de kamp kamp peşinde gezmiştir milli takmmı desteklemeye :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#4 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.10.2010 - 11:52

Filenin Sultanları, son Dünya Şampiyonu Rusya karşısında ilk seti aldı ancak devamını getiremedi. Millilerimiz Neslihan ile ayakta kalmaya çalışırken ilk sette başardığımız geri dönüşü ve performansı diğer setlere yayamadık. Rusya ise Gamova liderliğinde 2'de 2 yapmayı başardı.

SIRADA DOMİNİK CUMHURİYETİ VAR
Filenin Sultanları, Japonya 2010'da yarın Dominik Cumhuriyeti'yle karşılaşacak. Türkiye-Dominik Cumhuriyeti maçı pazar sabahı 06:00'da NTV SPOR, ve NTVSPOR.NET'ten CANLI yayınlanacak.

Ntvspor

#5 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.10.2010 - 11:35


Sultanlar zor da olsa kazandı

Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti'ni özellikle son setlerde çok zorlanmasına rağmen 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapan A Milli Takım, ilk setten 25-20 galip ayrıldı. Dominik Cumhuriyeti'nde, ilk seti kaybetmenin verdiği moral bozukluğu oyuncuların performansına yansıdı. 2. sette bir türlü organize olamayan Dominikli oyuncular, savunma ve hücumda istediklerini yapamadı.Türkiye 2. setten de 25-14 galip ayrıldı.

Üçüncü sette hücumda Rivera ile etkili olmaya başlayan Dominik Cumhuriyeti, ilk kez bu sette öne geçmeyi başardı: 1-2

Setin ilk teknik molası 8-3, ikinci teknik molası da 16-13 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra A Milli Takım iyi hücum yapamadı. Bu fırsatı değerlendiren Dominik Cumhuriyeti 20-20 eşitliği yakaladı. Türkiye, setin kalan dakikalarında üst üste hatalar yapınca 3. set 25-23 Dominik Cumhuriyeti'nin oldu.

Motivasyonu ve konsantresi iyice düşen Ay-yıldızlı ekip, 4. sette rakibinin direncini bir türlü kıramadı. Oyuncularının neredeyse tamamını oyuna sokan Brezilyalı antrenör Kwiek Marcos, sürekli değişiklik yaparak takımını canlı tutmayı başardı. A Milli Takım, ilk teknik moladan 8-6, ikinci teknik moladan ise 16-13 geride ayrıldı. Skorda üstünlüğü çok geç yakalayan Türkiye, Neslihan ve Naz'ın smaç servislerden kazandığı sayılarla kendine gelir gibi olsa da bu seti de 25-23 rakibine kaptırdı. Son sette ilk teknik molayı 8-7 önde bitiren A Milli Takım, 10-8 öndeyken üst üste yaptığı basit hatalarla 12-10 geriye düştü. Türkiye, son derece çekişmeli geçen kalan bölümde Eda'nın başarılı smaçlarıyla seti 17-15, maçı da 3-2 kazanmayı başardı.




Şampiyonada grup maçlarına, 1 günlük aranın ardından 2 Kasım Salı günü devam edilecek. Türkiye, grubundaki 4. maçını Salı günü TSİ 06.30'da Kanada ile yapacak.




Ntvspor




#6 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.11.2010 - 12:02


İKİ AVANS ÜÇTE BİTER

Filenin Sultanları grubun en zayıf takımı Kanada karşısında öldü öldü dirildi. Hiç umulmadık bir şekilde ilk 2 seti rakibine veren Sultanlar, daha sonra gerçek güçlerini gösterdi ve maçtan 3-2 galip ayrılmayı başardı. Filenin Sultanları bu sonuçla gruptan çıkmayı garantiledi.

Sultanlarda Neslihan aldığı 25 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.


Ntvspor

#7 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.11.2010 - 22:31

16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda 2. turdaki eşleşmeler belli oldu.

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ilk tur maçları tamamlandı. 2. tura yükselen A Milli Takım, E Grubu'nda Japonya, Sırbistan, Polonya ve Peru ile karşılaşacak.

2. turda, ilk tur sonunda A ve Türkiye'nin de yer aldığı D gruplarından yükselen 8 takım E Grubu'nu, B ve C gruplarından gelen 8 takım ise F Grubu'nu oluşturacak.

Takımlar bu turda, ilk turda gruplarında karşılaştıkları rakiplerle maç yapmayacak, sadece diğer gruptan gelen takımlarla mücadele edecekler.

Buna göre Türkiye, Tokyo'daki E Grubu'nda, ilk turda A Grubu'ndan gelen Japonya, Sırbistan, Polonya ve Peru ile 4 maça çıkacak. A Milli Takım, bu 4 maç sonunda grupta ilk 6 takım arasına girebilirse Yarı Final Grubu'na yükselecek.

Bu arada takımlar 2. tura, ilk turdan getirdikleri puan ve sayı averajlarıyla başlayacak. Takımların, ilk turda elenen takımlarla yaptığı maçlarda aldığı puan ve sayılar averaja dahil edilmeyecek.

6-10 Kasım tarihleri arasında yapılacak 2. turda E ve F Grubu'nda mücadele edecek takımlar şöyle:


E Grubu (Tokyo): Japonya, Sırbistan, Polonya, Peru, Rusya, Güney Kore, Türkiye, Çin
F Grubu (Nagoya): Brezilya, Hollanda, İtalya, Çek Cumhuriyeti, ABD, Almanya, Küba ve Tayland

Ntvspor

#8 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.11.2010 - 16:47

16. Bayanlar Dünya Şampiyonası ikinci tur ilk maçında Sırbistan’la karşılaşan A Bayan Milli Takımımız karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.Milli Takımda Neslihan 17, Neriman Özsoy 12 ve maçın yıldızı Kaptan Esra Gümüş de 11 sayı ile oynadı. A Bayan Milli Takımımız yarın (7 Kasım) TSİ 11.00’de Japonya ile karşı karşıya gelecek ve müsabaka NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

A Bayan Milli Takımımızın Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Sırbistan galibiyetinin, hedefi yukarı çekmek açısından çok önemli olduğunu belirterek “İlk maçımızda çok önemli bir rakiple oynadık. Sırbistan güçlü bir takım. İyi bir oyun çıkardığımızı düşünüyorum. Şimdi önümüzdeki 3 maça bakacağız. Bugün kortta iyi bir oyun çıkaran oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu. Milli Takımdan Neslihan Darnel ise yaptığı değerlendirmede Sırbistan’ı tebrik ettiğini belirterek “İyi oynadılar fakat biz daha iyi oynadık diye düşünüyorum. Bugün çok iyi şeyler yaptık, az hata ile oynadık, demek ki doğru yoldayız” dedi.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#9 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.11.2010 - 16:48

A Bayan Milli Takımımız Dünya Şampiyonası E Grubu’nda yaptığı ikinci maçta ev sahibi Japonya’ya 3-1 yenildi. Turnuvadaki üçüncü yenilgisini alan takımımız rakibinden 76 sayı aldı, 98 sayı verdi. Karşılaşmayı Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Sermet Atacanlı, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile birlikte izledi.

Hücumda ve savunmada müthiş bir fiziki mücadelenin yaşandığı ilk setin ilk teknik molasına Japonya 8-7 önde girdi. İkinci bölümde aynı dirençli oyun tekrarlandı; rakibimiz 16-15 ile ikinci teknik molayı önde geçti. Setin üçüncü bölümünde manşet hataları yapıp zorlayıcı hücum yapamayınca Japonya skoru 21-17 yaptı. Hücumda ve savunmada üretkenliğimizi yitirince seti 25-19 kaybettik.

İkinci sete iyi başlayan ve gücünü sahaya yansıtan A Bayanlar oldu. Hücumda, Esra’nın yanında Neslihan’ın devreye girmesi ile ilk teknik molayı takımımız 8-5 önde geçti. Rakibin savunmasına aynı şiddetle hücum yapınca, Japon antrenör 14-10’da mola aldı. Seriyi devam ettirip ikinci teknik molayı 16-10’la önde geçtik. 24-19’da set sayısı atmaya başlayan A Milliler seti 25-23 kazanarak setlerde 1-1 eşitliği sağladı.

A Bayan Milli Takım üçüncü sete servis ve manşet hataları ile başlayınca Japonya 6-2 öne geçti. Üstünlüğünü devam ettiren ev sahibinin ilk teknik molada 8-3 üstünlüğü vardı. 11-4’te ikinci molamızı da aldık. Manşet, servis ve blok hataları sürünce ikinci teknik molayı da 16-8’la Japonya önde geçti. Takımımızın arka alan savunmasın da etkinliğini yitirince top çıkmaz oldu. Seti 25-19 kazanan Japonya 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete rakip 5-0’lık seri ile başladı. Hücum yüzdemiz düşük, savunmamız etkisiz olunca Japonya ilk teknik molaya 8-1 üstünlükle girdi. Genel hatalarımızı tekrarlayıp oyun tutturamayınca ikinci teknik molada da 16-7 Japonya üstünlüğünde girildi. Seti 25-13 alan Japonya maçtan da 3-1 galip ayrıldı.

A Milli Takım’da Esra Gümüş 19, Neslihan Darnel 14, Eda Erdem de 11 sayı ile oynadı.

A Bayan Milli Takımımız 9 Kasım’da TSİ 06:30’da Peru ile karşılaşacak.


DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#10 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.11.2010 - 13:07


Filenin Sultanları'nın yarı final inadı

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanları, Peru'yu set vermeden 3-0 mağlup ederek yarı final umutlarını son maça taşıdı.

Sultanlarımızın yarı finale kalması için Japonya'nın 2 maçta da yenilmesi ve kalan son Polonya maçını da kazanarak Japonya'dan daha iyi averaja sahip olması gerekiyor.

Filenin Sultanları'nda yıldız oyuncumuz Neslihan 20 sayı ile galibiyette önemli rol oynarken, Neriman 12 sayı, Bahar ve Eda 9'ar sayı, Esra 7 sayı ve Naz ise 3 sayı ile oynadı.

Sultanlarımız, yarın TSİ 08.45'te Polonya ile son maçına çıkacak.

Ntvspor

#11 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.11.2010 - 13:09

Sultanlarımızın yarı finale kalması için Japonya'nın 2 maçta da yenilmesi ve kalan son Polonya maçını da kazanarak Japonya'dan daha iyi averaja sahip olması gerekiyor.


Ölme eşşeğim ölme. Hiç bir uluslararası olayda kendi göbeğimizi kendimiz kesemiyoruz ne hikmetse. İllaki rakiplerin başarısızlığa muhtaç oluyoruz. :eyvah:

Bu mesaj Lamos tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 09.11.2010 - 13:09


#12 yıpranan_umut

yıpranan_umut

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 36 Mesaj

Gönderim zamanı 09.11.2010 - 14:28

herşeyin hayırlısıııı beee
...SEVDAM YIPRANDI NEYE YARAR...

#13 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.11.2010 - 16:44

Yarı final şansımız Japonya mağlubiyeti ile bitmişti.Ancak bu turnuvanın değişik bir karşılaşma statüsü var ondan dolayı işk 6 ya girenler yine de yarı finale çıkmış oluyorlar. :mad1:

Tabii anlaşılmadı daha açıklayayım :P şimdi efendim yeni oluşan E - F gruplarında il altıya girdin mi heh sıralama maçlarına devam ediyorsun aslında bi üst tura çıkıyorsun ama bu tür tabirler ingilizceden aktarıldığından son onikili için söylenen bir terim yok :P aslında final 12 diyebilirsin tabii de öyle de olmuyor ki takımların hepsi final şansı yok çünkü öle de olunca işler karışıyor sanırım :mad1:

anlaşılmadı gibi duruyor sanırm bi ihtimal :P

tekrar açıklıyorum dikkatli dinle oynama kağıtlarla sakızı da çıkar ağızdan ...

Şİmdi E -F grupları oluştu orda bir sorun yok değil mi? Tamam ordan devam.

İlk iki ye giren takımlar 1-4 sıralaması için karşı grup çapraz eşleme ve eleme yöntemi ile maç yapacaklar. Yine benzer şekilde E - F gruplarında 3,4 sırada bitiren takımlar ise turnuva 5. - 8. i için oynayacaklar.Aynı şekilde E- F grubunda 5,6 olan ülkeler turnuva 9-12. i için eleme maçı yapacaklar....

işte böle bi eleme yerleşme türü imiş hatta seneye ösym bu tekniği üniversite giriş sınavları için kullanacakmış :mad1: burdan birinci çıkanlar bir önceki sene kpss birincilerinin gireceği yeni sınavdan çıkanlarda şampiyonlar ligi ön eleme turu oynamayacaklarmış :mad1:
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#14 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.11.2010 - 12:56

16. Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası 2. tur E Grubu'nda yer alan A Milli Bayan Takımı, gruptaki son maçında Polonya'ya 3 - 1 mağlup oldu. Türkiye böylece grubunu 4. sırada tamamlayarak 5.'lik ve 8.'lik maçları oynamaya hak kazandı.

#15 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.11.2010 - 13:25

Bizim için turnuva aslında dün bitmişti.Dünden sonraki maçları kaybedeceğimiz aşikardı.Yorumlarda bir çok nedene bağlanacaktır özellikle ilk kez bu seviyelerde oynuyoruz tecrübe felan diye ama asıl neden başka.Şu bizim hocaların kafa yapıları değişmedikçe daha iyi dereceler yapmayı beklemek hayaldir.

Tüm takımlar sorun çıktığı anda oyuncu değiştirirken bizim antrenörler sadece izliyorlar.Benzer durum basketbol için vardı. 6 oyunculu hocalar vardı.Bunlardan Aydın Örs en meşhurları.Ver eline 6 oyuncu karşı takım 9-10 ile oynasın o sadece bir yedeği kullanır onunla bir iki oyuncuyu dinlendirir bazı oyuncular maç boyu hiç kenara gelmezdi.Tabii sürekli oynayan 6 oyuncu avantaj herkes nerde ne yapacağını ezberlemiş oluyor ancak arka arkaya oynanan turnuva maçlarında veya üst düzey takımlarla oynarken bu durum ortaya çıkıyordu.O zamanki savunma da bir türlü şu turları geçemiyoruz hep engellere takılıyoruz bi şanslızktır gidiyor oluyordu.Aydın hoca 6 oyuncu ( hadi abartmayalım o zamanlar yediye çıktığı görülmüştü Mirsad ın yeni yeni kendni gösterdiği dönemler 7. oyuncuydu) ile koraç kupasını aldırmıştı.Sonrasında başka da bir nanesini göremedik.Sürekli final four a kalmayı kaçırıyorduk hep şanssızdık hakemler kötüydü...

Aynı durum voleybolda yaşanıyor.Eskiden bu libero kavramı yokken tüm maçı 6 kişi ile bitirdiğimiz dönemleri bilirim.Niye maça 12 kişi çıktıklarını hiç anlamazdım.Kuralı değiştirdiler de biz oyuncu sayısını 7 e çıkardık az biraz başarı elde etmeye başladık.Zamanı gelecek bizde diğer takımlar gibi 8-9 kişi ile oynayınca varın düşünün ne hale geleceğimizi...Japonya ile oynadığımızda elemanlar nerdeyse 10 kişi ile oynadılar belki 11.Ama onlar bilmiyor ya bu işi.Bi biz biliriz bu naneleri zaten.

Görünüyor işte Neslihan artık toplara düzgün vuramıyor bile artık.Bitmiş yorulmuş tükenmiş.Tüm takımın sayı gücünü kaç maçtır sürükle nereye kadar bu iş...

Yazık günah bu adamlar yüzünden sürekli gerçek değerimizin altında kalmaya mahkum kalıyoruz.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#16 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.11.2010 - 11:59

Filenin Sultanları 5.lik Aşkına

Avrupa Şampiyonası'nda madalya şansımızı elimizden alan Almanya'yı Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda devirerek 5'incilik maçı oynamaya hak kazandık.

Voleybol adına her şeyin ortaya konduğu nefes kesen mücadelede Sultanlar, maça harika bir başlangıç yaptı. 27 dakika süren ilk seti 25-23 kazanan Milliler, 24 dakika süren ikinci seti 25-18 kazanarak 2-0 öne geçti. 3'üncü setin başına kadar Almanya karşısında istediği oyunu ortaya koyan ve rakibine büyük bir üstünlük kuran Filenin Sultanları, 2-0'ı yakaladıktan sonra oyun disiplininden koptu. Almanya'nın mücadeleye ağırlığını koyduğu ve 23 dakika süren 3'üncü set, 25-14 Panzerler lehine sonuçlandı. Karşılaşmanın en uzun süren seti olan 4'üncü set de 25-20 ile Almanya lehine sonuçlandı ve maç 2-2'ye taşındı.

İŞİ FİNAL SETİNDE BİTİRDİK
2-2'lik 4 set sonunda final setine geçilirken, Filenin Sultanları kendine gelmeyi başardı. 17 dakikalık final setini 15-11 kazanan Millilerimiz, 3-2 ile Almanya'yı yendi ve Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda 5'incilik maçı yapmaya hak kazandı.

SKOR NESLİHAN'DAN SORULUR
Neslihan Darnel 26 sayıyla maçın en skoreri olurken elde edilen galibiyette çok önemli bir rol oynadı. Neriman Özsoy ve kaptan Esra Gümüş 14'er sayıyla Neslihan'ı takip etti. Erda Erdem 11, Bahar Toksoy 6, Naz Aydemir 4 ve Gözde de 3 sayıyla maçı tamamladı.


Ntvspor

Bu mesaj Lamos tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 13.11.2010 - 12:41


#17 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.11.2010 - 21:36

6. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda milli voleybolcu Neslihan Darnel, şampiyonanın ''En skorer oyuncu'' ödülünü aldı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bugün sona eren şampiyonada 213'ü smaç, 19'u blok ve 19'u servis atışlarından olmak üzere toplam 251 sayı üreten Darnel, ''en skorer oyuncu'' oldu. 2006'da Türkiye'nin 10. sırayı elde ettiği 15. Dünya Şampiyonası'nda da ''En Skorer Oyuncu'' olan Darnel, yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu söyledi. Antrenörü, takım arkadaşları ve ailesine teşekkür eden Darnel, ''Bu ödül benim değil, bizim. Bu ödül hepimizin. Takım arkadaşlarım olmasa bu ödülü alamazdım. Herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

ŞAMPİYONA ÖDÜL TÖRENİYLE SONA ERDİ


16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası, bugün final maçının ardından yapılan ödül töreniyle sona erdi. 24 takımın katılımıyla 29 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında yapılan şampiyonada Rusya, final maçında Brezilya'yı 3-2 yenerek üst üste 2. kez dünya şampiyonu oldu. Rus Milli Takımı'ndan Ekaterina Gamova, şampiyonanın ''En Değerli Oyuncu''su (MVP) seçildi. İlki 2006 yılında olmak üzere tarihinde 2. kez şampiyonaya katılan Türkiye, Japonya'da 6. sırayı elde ederek bir ilke daha imza attı. 2006 yılında 10. olan filenin sultanları, bu yıl 4 basamak birden yükselerek 6. oldu ve tarihe geçti. Şampiyonada bugün yapılan karşılaşmalarda alınan sonuçlar, şampiyonanın ''en''leri ve ilk 12 takım sıralaması şöyle:

BUGÜN ALINAN SONUÇLAR

(Final) Rusya-Brezilya................: 3-2 (21-25, 25-17, 20-25, 25-14, 15-11)

(3'üncülük maçı)Japonya-ABD...........: 3-2 (18-25, 25-23, 21-25, 25-19, 15-8)
(5'incilik maçı)İtalya-Türkiye........: 3-0 (25-23, 25-20, 25-21)

(7'incilik maçı) Almanya-Sırbistan....: 3-1 (20-25, 25-21, 25-22, 25-23)

(9'unculuk maçı) Polonya-Çin..........: 3-0 (25-23, 25-21, 25-23)

(11'incilik maçı) Hollanda-Küba.......: 3-0 (32-30, 25-23, 25-17)


ŞAMPİYONANIN ''EN''LERİ

En değerli oyuncu: Ekaterina Gamova (Rusya)

En skorer oyuncu: Neslihan Darnel

En iyi servis atan oyuncu: Maret Grothues (Hollanda)

En iyi smaçör: Tatiana Kosheleva (Rusya)

En iyi blok yapan oyuncu: Christiane Fürst (Almanya)

En iyi pasör: Wei Qiuyue (Çin)

En iyi libero: Stacy Sykora (ABD)

En iyi servis karşılayan oyuncu: Logan Tom (ABD)

İLK 12 SIRAYI ALAN TAKIMLAR


1.Rusya
2.Brezilya
3.Japonya
4.ABD
5.İtalya
6.Türkiye
7.Almanya
8.Sırbistan
9.Polonya
10.Çin
11.Hollanda
12.Küba
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#18 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.11.2010 - 21:38

Japonya'da düzenenlenen 16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda 6. olan (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, İstanbul'a dönüyor.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da pazar günü sona eren şampiyonada büyük bir başarıya imza atan Türk Milli Takımı, pazartesi akşamı TSİ 20.45'de İstanbul Atatürk Havaalanı'na inecek.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre (A) Milli Takımı'nı karşılamak isteyenler için saat 18.30'da Burhan Felek Voleybol Salonu'nun önünden ücretsiz servis kaldırılacak.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli