İçerik değiştir



12 Eylül 2010 Referandum Sonuçları


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 81 yanıt verildi

#41 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.09.2010 - 17:01

Bi Ben Mi Memnun Değilim Yani Sonuçtan Wale :eyvah:

#42 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.09.2010 - 17:38

Keşke küfür etmeden yorum yapabilseydiniz.Benim için kullandığın ( ve + vererek destekleyenler ) yorumdaki ifadeyi iade dahi etmeyeceğim sadece umarım o ifadeyi size karşı kimse kullanmasın dileğimi ileteyim...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#43 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 14.09.2010 - 18:37

Tayyip koymuş mudur.... Koymuştur.... Hadi hayırlı olsun.....



He, o zaman 28 şubatta, Tayyibin hapise girmesinde, AKP kapatma davasında, AKP'nin hoşlanmadığı her mahkeme, danıştay, yargıtay kararlarında da Tayyibe mi koyduydular? Hayır yani, "Tayyip koymuş mudur.... Koymuştur...." denilince, bir zamanlar da tayyibe koyulduğu anlamı çıkıyor.


Tayyibin koymasını pek bir beğenenler, tayyibin koyduğunu söyleyene, ah mirim ne kadar saygınsınız yönünde tıklama yapan(lar) ki elbette özgürdürler bu beğenilerinde lakin yine tayyip koymuştur diyenin bu ifadesinden pek bir memnun olan ve bu ifadeyi söyleyene saygınlık kazandıran sevgili epru, koyan tayyibine boşbakan, evet boşbakan dememe pek bir içerleyerek, "ne kadar saygıdan yoksun bi üslupla eleştiri ahlakınız var hayret ediyorum ben ya.
buraya bu yazdıklarınızın her biri birer suçtur farkındasınız değil mi ? bulunduğu mevkii ve mertebe şu yana dursun, kişiye/ şahsa hakarettir bu üsluplar yahu
." demiş ve sakin, relaks, spesifik olmam gerektiğini ifade etmişti.


Hem tayyibin koymasını beğenip, bundan hoşnut olup hem de saygınlıktan bahsedemezsiniz. Hem tayyibin koyduğunu söyleyene saygınlık kazandırıp hem de eleştiri ahlağından bahsedemez hatta hayret de edemezsiniz.

Tayyip, kör, kara, geri, satılık zihniyetini beğenmeyen ve buna hayır diyen 15 milyona koymuşsa ve bundan memnunsanız, bu 15 milyon içinden bir kişinin, koyan tayyibinize getirdiği eleştirilere de, bu eleştirilerde kullandığı dile, usluba da takılmayacaksınız
.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.09.2010 - 18:51

 580023663830.jpg


#44 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.09.2010 - 20:14

Bu anayasaya evet dıyenler için yazıyorum.

Buzamana kadar dedınız kı..demokrası demokratık adım,demokratık acılım.
Anlamakta ıdrak edemedıgınız bır kavramı dahı bırılerının acıklamasına uyarak kabullendınız,demokratık ılan ettınız.

Akp'yede destek verdınız.Genel secımlerde Lehıne oy kullandınız..Baska ne ıcındı pekı?
*Kadrolastıgı ıcın mı?
*Tesvık yasaları cıkarıp yabancı sermayenın mılyar dolarlık ozellestırmelerıne-tek fabrıka dahı kullanmadan varolanı aldı dıye vergı afları,vergıden mahrum bırakma bır takım saıbelı ıhaleler sunup Turk yatırımcının bın dolarlık faalıyetlerıne %40 kusur vergı+dolaylı vergı alıp,hıcbır tesvıkte bulunmayıp boylece turk yatırımcınında gelısmesını engelledıgı ıcın mı?
*Globallesen dunya soylemlerını kullanıp,bız onlardan tek bır metrekare tasınmaz alırken kılı kırk yararlarken,sart kosarlarken Bız onlara bınlerce metrekarelerımızı satıp,onlarca koyumuzu onlara kıralarken tek bır sart kosmamalarından mı?
*Zarar edıyor gerekcesıyle kar marjı 2 senede kendısını amortı edecek bır ısletmeyı yabancılara sattıgından mı?
*maasımıza yansıyon 10 lıra enflasyon farkına karsılık verdıgı 5 lıralık zamma mı?
*araba lukstur,sıgara lukstur,ıckı lukstur,muz,kiwi,beyaz esya lukstur dıyıp acımasızca zam yapıp,yasam standardını dusurmemızı sagladıgı ıcın mı?
*Tsk'yı dın dusmanı gordugu ıcın mı?
*Bolunmezlıge hayır dedıgı ıcın mı?eyalet sıstemını konusup durdukları ıcın mı?
*koskoca devletın dınamıklerıyle oynayıp turban'ı laıklıgı delecek ıcıne edecek sekılde deldıgı ıcın mı?
*laıklıge karsı oldugu ıcın mı?
*demokrasıyı amaclarına gıden yolda kullanacaklarını soyledıklerı ıcın mı?

(...)

****
Dedınız kı Turkıye'nın ataturk donemı en kotu donemıydı.. demokratık degıldı cunku tek partılı dıkdatorluk vardı.

Sız anayasa degısıklıgıne bunun ıcın oy verdınız dogru mu? demokratıgım dıye verdınız dogru mu?

sırf Chp karsı dıye akp'ye karsıtı hergorus o halde dogrudur dıye dusundunuz oyle mı?
Esı basortulu,kılık kıyafet yonetmelıgıne uymayan,devletın bası olarak laıklıgı hıce saymakta ozgur davranan bır Cumhurbaskanının sectıgı 3 uye sıze az geldı 4 yedek uye+10 uyelı toplam sayısı 17 asıl uyenın 14'nu cumhurbaskanına sectırıp partı kapama ve anayasa ıptal degısıklerı ıcın 12 uye gerek sartıyla ve 65 yasa kadar gorev suresıne ekledıgınızde Bu adama Chf'yı sucladıgınız sekılde aynı gucu verıp ne manaya geldıgını anlamadan evet dedınız oyle mı?

Bıldıgınız yanıldıgınıza yetmıyor. Bırısıde kalkmıs kadın haklarından bahsetmıs. 2 maddenın gecebılmesı ıcın bırkac maddeyle susledı dıye 12 eylul anayasası bıtmıs mı oldu?
Aslında 2 maddeyle koskoca ulke daha mı demokratık oldu yanı.. Gucler ayrılıgını kaldırdınızda Chp kendı zıhnıyetınızden degıl dıye Ataturk zamanını suclayıp bugun kendı zıhnıyetınızden akp ıcın aynı duruma evet dedınız..

Sız neyın demokrasısınden bahsedıyorsunuz.

Buraya yazma hakkı olmayan akıldan yoksun,ne dındarlıkla ısı olan,herturlu kepazelıgı rezıllıgı yıyıp,basına basortusunu gecıren..sıyasette ıse cırkef bır savunma gudup,saygısız,ahlaksız ,gorgusuz yazılar yazıp,tarıhın t'sınden anlamayan,derslerın dahı 2-3 gıbı notlar alan..Ataturk,ısmet ınonu kımdır bılmeden yargılayan..Chp'nın tarıhınden bıhaber olup Chp karsıtlıgı yapan.. Isı gucu dedıkodu olup,aklı ancak karsı cınse basan..bunla ılgılenen.. bılımden uzak herseyı kabullenen,kım oldugunu yerını bılmeden kalkıp utanmadan arsızca konusup,bırde yuzsuzce-aklınca yanınada smıley koyup,aklınca kaale almıyormus ızlenımı veren Aptal,ahlaksız,ıkı yuzlu,soytarı,cahıl,bılmem ne meraklısı ınsan musvettelerı

konusma adabınız yoksa yazmayacaksınız.. gıdın oyun bahcenıze oyun oynayın,gıdın sohbet bolumunde kım kımle napmıs,kım kıme asık,kım kıme napıyor onu konusun. Aptalca yorumlarınıza bırde saygısızca uslup gelıstırıp buraya yazmayın.
Ya yazacak aynı sekılde karsılık aldıgınızda cıt kırıldımlıgı bırakacak herturlu elestırıye acık olacaksınız..yada saygısızca,arsızca yazmayacaksınız

***

Dogru yada yanlıstır,kendı adıma konusuyorum,elestırı hakkım var degıl mı?

Hakaretın tanımında su kelıme bu kelıme var dıye bırsey yok. Kımıne gore cahıl demek hakarettır,kımıne gore kufretmek hakarettır.
Bende ceza alan uyelerden bırıyım. Cezam konusunda haklı gerekcelerınız vardı ama benımde haklı ıtırazlarım vardı..
Cahıl dedıgım ıcın ceza verdınız.
Kım degıl? hangımız cahıl olmadıgımızı ıddıa ettı..sankı cehalet dedıgımız sey tek bır kavrammıs gıbı..egıtım tek bır kavrammıs gıbı..Zeka bıle tek bır kavram degılken..

sadece bana degıl,Saygı duydugum kısılerede ukalaca cevaplar verılıyor.. haddını bılmeden sankı arkadaslarına yazıyormus gıbı yazarlarken bunlar degıl bunlara cevap verenler ceza alıyor. Kendılerını zorlayarak ama yınede efendılıklerıne laf ettırmemek ıcın,aynı cırkeflıgı sergıleyıp alcalmamak ıcın kendını zorlayanlarıda goruyoruz.

Sımdı sıyasetı hem bu ahlaksızlar,saygısızlar yapacak..hemde kendılerıne haklı gerekceyle karsılık verıldıgınde sıkayet edıp ceza aldıttıracak.
Buaraya bıldıgım kadarıyla..
Sayın mılasta yazıyordu..Mahfuzda yazıyordu.Dusuncelerı hıcbırsekılde bana uymamasına ragmen..gayet sert bırsekılde hatta kırıcı bır uslupla karsılıklı yazarken..yınede saygı beslıyorduk. Sıteye gırıslerı yasaklandıgında yıne bız uzulduk. Bılıyoruz kı hepımızın bır sınırı var. Gorduk kı Bır yonetıcı uslubunu sertlesttırıp,kırabılıyor sınırlenebılıyor.
Demekkı hepımızın ınsanı duyguları bu yonde. Kım kendını frenleyebılıyor? Dıyeceksınız kı ben..
O halde ben dıyene soruyorum..Ben cahıl kelımesıyle zıvanadan cıkıyorsam Sende bılmem ne kelımesınden zıvanadan cıkıyorsun..ıkısını yan yana koydugunda hakaret..bırı agır bırı hafıf. Pekı ama kıme gore? sana gore hafıf olan bana agır gelıyor arkadasım.Hakaret hakarettır. Ya karsılıgını goze alır yazarsın ya da yazar ceza alırsın. ama benım gıbı sende almalısın.Cunku konustuklarında bana hakaret.

Kusurabakmayın arkadaslar
Kim neyi kastettıgımı ıyı bılıyor, oyuzden bazı kısılerde bunu ozur olarak kabul etsınler lutfen

Saygılarımla
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#45 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 14.09.2010 - 21:18

He, o zaman 28 şubatta, Tayyibin hapise girmesinde, AKP kapatma davasında, AKP'nin hoşlanmadığı her mahkeme, danıştay, yargıtay kararlarında da Tayyibe mi koyduydular? Hayır yani, "Tayyip koymuş mudur.... Koymuştur...." denilince, bir zamanlar da tayyibe koyulduğu anlamı çıkıyor.


Tayyibin koymasını pek bir beğenenler, tayyibin koyduğunu söyleyene, ah mirim ne kadar saygınsınız yönünde tıklama yapan(lar) ki elbette özgürdürler bu beğenilerinde lakin yine tayyip koymuştur diyenin bu ifadesinden pek bir memnun olan ve bu ifadeyi söyleyene saygınlık kazandıran sevgili epru, koyan tayyibine boşbakan, evet boşbakan dememe pek bir içerleyerek, "ne kadar saygıdan yoksun bi üslupla eleştiri ahlakınız var hayret ediyorum ben ya.
buraya bu yazdıklarınızın her biri birer suçtur farkındasınız değil mi ? bulunduğu mevkii ve mertebe şu yana dursun, kişiye/ şahsa hakarettir bu üsluplar yahu
." demiş ve sakin, relaks, spesifik olmam gerektiğini ifade etmişti.


Hem tayyibin koymasını beğenip, bundan hoşnut olup hem de saygınlıktan bahsedemezsiniz. Hem tayyibin koyduğunu söyleyene saygınlık kazandırıp hem de eleştiri ahlağından bahsedemez hatta hayret de edemezsiniz.

Tayyip, kör, kara, geri, satılık zihniyetini beğenmeyen ve buna hayır diyen 15 milyona koymuşsa ve bundan memnunsanız, bu 15 milyon içinden bir kişinin, koyan tayyibinize getirdiği eleştirilere de, bu eleştirilerde kullandığı dile, usluba da takılmayacaksınız
.



sizi ellerimi kullanmadan alkışlıyorum. zor oluyo biraz

******

sanırım az da olsa rahatlama yaşamışsınızdır. pose, o postunda sadece ÜZERİNE YUMULDUĞUNUZ o cümleyi mi sarfetmiştir ? HAYIR. konu bitmiştir benim için.

Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.09.2010 - 21:19


#46 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 14.09.2010 - 21:29

He, o zaman 28 şubatta, Tayyibin hapise girmesinde, AKP kapatma davasında, AKP'nin hoşlanmadığı her mahkeme, danıştay, yargıtay kararlarında da Tayyibe mi koyduydular? Hayır yani, "Tayyip koymuş mudur.... Koymuştur...." denilince, bir zamanlar da tayyibe koyulduğu anlamı çıkıyor.


Tayyibin koymasını pek bir beğenenler, tayyibin koyduğunu söyleyene, ah mirim ne kadar saygınsınız yönünde tıklama yapan(lar) ki elbette özgürdürler bu beğenilerinde lakin yine tayyip koymuştur diyenin bu ifadesinden pek bir memnun olan ve bu ifadeyi söyleyene saygınlık kazandıran sevgili epru, koyan tayyibine boşbakan, evet boşbakan dememe pek bir içerleyerek, "ne kadar saygıdan yoksun bi üslupla eleştiri ahlakınız var hayret ediyorum ben ya.
buraya bu yazdıklarınızın her biri birer suçtur farkındasınız değil mi ? bulunduğu mevkii ve mertebe şu yana dursun, kişiye/ şahsa hakarettir bu üsluplar yahu
." demiş ve sakin, relaks, spesifik olmam gerektiğini ifade etmişti.


Hem tayyibin koymasını beğenip, bundan hoşnut olup hem de saygınlıktan bahsedemezsiniz. Hem tayyibin koyduğunu söyleyene saygınlık kazandırıp hem de eleştiri ahlağından bahsedemez hatta hayret de edemezsiniz.

Tayyip, kör, kara, geri, satılık zihniyetini beğenmeyen ve buna hayır diyen 15 milyona koymuşsa ve bundan memnunsanız, bu 15 milyon içinden bir kişinin, koyan tayyibinize getirdiği eleştirilere de, bu eleştirilerde kullandığı dile, usluba da takılmayacaksınız
.




Türk milletinin bilmem kaçı salak diye buralarda atıfta bulunacaksınız, sonra tayyip koydu diyince saygınlıktan bahsedeceksiniz... Mensup olduğun millete salak, aptal derken gıkınız çıkmayacak, tayyip koydu diyince aslan kesileceksiniz... Evet diyenleri mantıksızlıkla, geri kafalılıkla suçlayan bir ton yazı var bu sayfalarda hiç mi dikkatinizi çekmedi bu yazılanlarda bu lafa bu kadar içerlediniz...?


Bana salak diyene aptal diyene mantıksız diyene bende Tayyip koydu derim... Hiç kimse gücenmesin....

İmzanızda manidar, baskı zülme rağmen %58 çıktı diyorsunuzda, Sezen aksu'nun ismini sildiniz sokaklardan, evet diyen milletvekilini ihraç ettiniz ( hoş adam gururluymuş derhal istifa etti)... Sonra evet için baskı yaptılar... Buna sadece gülerim...

Bu mesaj Poseidon tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.09.2010 - 21:33

Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#47 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 14.09.2010 - 22:44

bugün beğenme hakkım dolmuş yazarak sölüyorum poseidon adlı üye yukardaki mesajına olumlu prestij puanı kazanmıştır :P idare et poseidon :)
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#48 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.09.2010 - 23:45



Depoya kaldırılan sandıktan 222 oy çıktı

Ordu’da 12 Eylül günü yapılan halk oylamasında kullanılan sandıklar saklanmak üzere belediyeye ait Park ve Bahçeler Müdürlüğü Üretim Seraları ve Atölyeleri’ne ait depoya götüren işçiler, 1118 nolu sandıktan kullanılmış oyların dökülmesi üzerine şaşırdı. İşçiler, mühürlenmiş 224 oy pusulasını sandıkla birlikte polise teslim etti. Polis tutunakla sandığı Merkez İlçe Kurulu’na götürüp teslim etti.

Mahalle muhtarı Aydın Tok ise sandık başında görev yapanların ilerin yıllarca seçimlerde görev yapmış kişiler olduğunu belirterek, olayın il seçim kurulu tarafından aydınlatılacağını söyledi. 300 seçmenin kayıtlı olduğu 1118 nolu sandıktan 222 oydan 39'unun ‘evet', 183'ünün ‘hayır' olduğu belirtildi.

Mynet




Aaaaa çok şaşırdım len. Aslında hiç olmazdı böyle şeyler :P

#49 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 00:29

222 tanemi hadi bendende 222.000 bin hayır ekle bakalım sonuç nolcak :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#50 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 02:27

Referandum sonrası fıkra diye bir mail gelmiş. Burda ifşa etmek istiyorum özelimi :P

Tayyip , Egemen e sorar :

- Egemen , biliyorsun Turgut ÖZAL ın büyük hizmetleri var Ülkeye , sence o mu daha büyük ben mi ?
- Efendim , tabiki siz büyüksünüz , zira rahmetli Demirel den çok korkardı , siz takmazsınız bile...
- Demirel dedin de Egemen , Demirel in de büyük hizmetleri var , sence ben mi büyüğüm Demirel mi ?
- Efendim , tabiki siz büyüksünüz , Demirel askerden çok korkardı , siz askerin anasını ağlattınız...
- Peki Egemen sence Atatürk mü büyük benmi ?
- Efendim , elbette siz büyüksünüz , Atatürk , İnönü den tırsardı , Sizse her yerde İnönü ye ana avrat sövebiliyorsunuz...
Egemen in coştuğunu gören Tayyip hızını alamamış :

- Peki Egemen , Hz.Ömer mi büyük ben mi ?
- Efendim , tabiki siz büyüksünüz , Hz. Ömer Allah tan korkardı , siz Allah tan da korkmazsınız...


:D

#51 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 10:07

:D

Değişiklikler Kaydedildi...

#52 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 10:10

güzelmiş eline sağlık :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#53 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 10:34

zaten kesin sandık yürütülmüştür yada yanlış sayılmıştır muhalefetin bildiği başka bişe yok *mad


fıkraya gelince zohahahaa güzelmiş len :P
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#54 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 15:05

Yorumlarımı, istediğiniz uzvunuzla değerlendirme özgürlüğünüz vardır.

Sezen Aksu, milletvekili ihracı.. bunlar mı sarıldıklarınız? İyiki yaşandı bunlar, yoksa ne yapardınız, ne bulurdunuz? Aman sıkı tutunun bırakmayın.


Salakklık parayla değil derler ama, ülkemizde parayla oluyor bu erdem(!)

 580023663830.jpg


#55 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 15:23

pehehheytt.

ak parti' ye karşıt olabilirsiniz, önderinden hazzetmiyor olabilirsiniz, yönetim adamı hakkında sürekli ve alışkanlık haline getirecek biçimde ileri geri * ki aşırısı suça teşkildir* konuşabilirsiniz, sistemini anlayışını beğenmeyebilirsiniz ve her an sürekli kusar gibi yerli yersiz eleştirebilirsiniz. buraya kadar tamamız değil mi ? eee bunlar zaten senelerdir görmeye aşina olduğumuz tablolar.

ak partinin zihniyeti size zıt ise, referandum ve seçim dönemlerinde üzerinize vazife olanı yapar, köşenize çekilirsiniz. olmasını dilediğiniz sonuçla, gerçekleşen sonuç arasında ki nüans sizi üzmüşse, kalbinizi kırmışsa, KABULLENİRSİNİZ. bu gelişi güzel bi tavsiye değildir. bu bir tutumdur. olmalıdır. ki kabullenme sırasında, sizinle aynı fikirde olmayanları * salaklık, aptallık, anlamayan, nato kafa nato mermer, cahil" gibi nteliklere bürümek asıl cahilliğin dik alasıdır.

ve sizin bize, erdoğan' a ve yanlılarına, bir seferde bir patlama eseri olarak değil de, günlerdir, sürekli olarak giydirdikleriniz, aşağılamalarınız üslubunuz, suçtur. sakın bana pose' yi emsal göstermeyin. siz bunu alışkanlık haline getirdiğiniz an, mesele bitmişti zaten.

şimdi, sizin bilmediklerinizi, başkaları bilebilir. bildiğinizi de bilmeyebilir. somut bişey değildir bilgi. şu paragraftan sonra cahil ve salak diye etiketlediğiniz insanları şu durumda neye göre ve ne cüretle etiketleyebiliyosanız, o cüreti nereden ediniyosanız, oraya saklanın. cahillik terbiyesizlikden evladır. bencüleyin.

her ne olursa olsun, bir yönetim ve siyaset adamını her fırsatta *kasımpaşalı* vb. diye kalıba sokan eberah zihniyeti, size nereli diyelim ?

Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.09.2010 - 15:24


#56 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 15:42

Benim bir yerlere aidiyet duyma, şuralı buralaı olma gibi bir sorunum yok.


İkide bir, "suça teşkil eden yorum" deyip duruyorsun da, ihbar et rahatla derim, bu kadar ızdırrap çekme.


Tekrarlamakta yarar görüyorum, Türkiye'de salaklık parayladır.

************************************


Günaydın ruh hastası Türkiye!
Mutlu Tönbekici


Umardım ki rahatlayacaksın. Sanırdım ki pazartesiden sonra normale döneceksin.

Heyhat. Rahatlamadığın gibi, giderek de coşmaktasın.

26 madde için bütün bir yazı yedin.

Koca bir yaz sayende piç oldu.

Bir ayşe kadın fasulyenin, bir barbunya pilakinin tadını çıkarttırmadın.

Daha doğru dürüst Türkçe bilmeden, bitişik misin’ler, bitişik de’ler, da’larla , üç kuruşluk sokma akıllarla facebook’lardan, messengerlardan, e-maillerden arsızca evime girip evet hayır propagandası yaptın.

DEĞİŞİKLİĞİN TEK BİR SATIRINI OKUMADAN anayasa profesörlüğü tasla dın.

Marketlerde, berberlerde, manavlarda, terzilerde verdiğim HER selamın karşılığında evet-hayırınla beynimi yedin, aklıma tecavüz ettin.

26 madde için dünyayı dar edip Tunceli’de cayır cayır yanan 26 bin ağaç için kılını kıpırdatmadın. HABERİN BİLE OLMADI!

Alyanoy batmış, Hasankeyf gitmiş, Munzur kül olmuş umurun da olmayıp “memleket elden gidiyor” goygoyu yaptın...

Çevrecilere “deli”, “manyak”, “saftirik” “beyni yıkanmış” ve hatta “satılmış” muamelesi yaptın.

Hayatında hiçbir yeri olmayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seni deli gibi ilgilendirdi de hayatının esas kaynağı 26 ırmağının, 26 dağının, 26 ovanın durumu hiç ilgilendirmedi.

26 madde için nutuklar, mailler, yumurtalar, hakaretler attın da 26 ağaç için 26 tohum atmadın.

26 kitap okumadın.

26 şiir okumadın.

26 film seyretmedin.

26 müze, 26 sergi ziyaret etmedin.

26 çiçek dikmedin.

Sokakta tanımadığın 26 kişiye “iyi bayramlar” demedin.

26 çocuğun eğitimini, bakımını üstlenmedin.

26 kediyi, köpeği koruyup kollamadın.

26 hastayı ziyaret etmedin.

26 kimsesiz yaşlıya üç beş kutu baklava götürmedin...

26 maddeyle memleket elden gidiyormuş...

Hayır. Memleket 26 madde yüzünden değil ama senin 72 milyon asık suratın, selamsızlığınız, yardım sevmezliğiniz, yol vermezliğiniz, kabalığınız, küstahlığınız, değer bilmezliğiniz, kendini beğenmişliğiniz, onu bunu hor görmeniz, birbirinden hiç eksik olmayan zır cahilliğin, sığlığın, renksizliğin, basma kalıp fikirimsileri papağan gibi sayıklayıp bir de bundan çılgın gibi heyecan duyman, copy paste’ten öteye gitmeyen internet aktivistliğin, okumazlığın ama bol bol zırva yazarlığından, demokrasi anlayışının sapır sapır dökülmesinden...

Batıyor... Battı...

Ülke yaşanmaz bir yer haline geldi.

Sök tabelaları. Sök ikonalarını. Sök ağaçlarını.

Nefret et her şeyinden.

Kanının son damlasına kadar sök, parçala, kır, dök, yak neyin varsa.

26 kere değil 26 bin kere sök.

Zamanında da yapmıştın, yine yap.

Geriye bir şey bırakma sakın! Aman!

Memleket tam da böyle kurtulur.

Ne memleketler sevdik zaten hiç yoktu.

Devam et...

***


TC 1210 sefer sayılı CEHENNEM yolcularının güvenlik kapısından geçmeleri önemle rica olunur. Bu sizin için yapılan son çağrıdır...

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.09.2010 - 15:44

 580023663830.jpg


#57 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 15:53

Sezen aksu'nun ismini sildiniz sokaklardan,


İsabet olmuş.

Gönderilen Resim

 580023663830.jpg


#58 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 16:04

bazen tartışırken, karşımda benden yaşca büyük olan birinin olduğunu anlayamıyorum. niyeyse.


ak parti ve yanlıları salak da siz neler yaptınız bu zamana değin? atatürk'ü siyasetlerine alet eden ve dillerine pelesenk eden chp mantığı neler yaptı ? inönü zamanında basılan hangi türk lirasında Mustafa Kemal'in fotoğrafı vardı ? onun kurduğu partiyi temsil edenler olarak, siz Mustafa Kemal'in insanlara yönelik olan hangi ilkesini olduğu gibi uyguladınız ?varsa yoksa bildiğiniz rejim, ata zıtlığı, tarikat, cemaaat. maval okumayın artık. inanmıyo insanlar bu hikayelere. daha başka, daha geniş, daha kitleye açık strateji belirleyin. hem statikonuzu muhafaza etmiş olursunuz hem de iktidar. (heheheh)
daha evsi güne değin, referandum tatavasında, " göreceksiniz gününüzü " der gibiydiniz. iddialıydınız. çocuk gibiydiniz.
velhasılı ebarah,
siz ve sizin gibi muhalefet anlayışı mevcut olanlar yüzünden ak parti ye ve erdoğan' a sempati duymaya başladım. ve benim gibi düşünenlerin de sayısı azımsanmayacak kadar çok. en azından daha donanımlılar diyorsunuz. 90 ların ilkokul siyaseti ile buralara gelmediler diyosunuz. duyuyosunuz sempati.
ama sizde ki mevcut zihniyet şu; yurdun bi yığın değerlerinin riskte olduğunu dikte etmeye çalışarak, analizsiz, insanlardan kopuk, vatandaşdan bi haber, onları aşağılayarak, onlara hayıflanarak, görüş belirtmekten uzak, alternatif çözümler geliştiremeyen, ve onları ikna edemediklerinden mütevellit onları cahil ve salak olarak gören bi anlayış. bu yönde bi anlayış ne şekilde başarılı olabilir haaı ? teknik olarak böyle bişey mümkün değil. ama bi de sizin hayal gücünüze sormak lazım

ben demokrasiyi sırf bu sebebten seviyorum işte. villalar da yaşayanlarla, varoşların oyu birebir. akıllı geçinenlerle aptalların ki de. seçme haklarında iltimas geçilmiyo.siz hakir görseniz de görmeseniz de mustafa kemal in kurduğu türkiye cumhuriyet in de herkesin hakkı eşit. oy da buna dahil. demokrasi mevcut. olmasını istemediğiniz şeyler ve verilen oylar neden sizi bu kadar huzursuz ediyo öyleyse ? nerede saygı ? nerede atatürkçlük anlayışınız ? nerede atatürkün şart koştuğu demokrasi anlayışınız ?sittin sene yurdun başında olanlar bu insanlara ne kazandırdılar ? ne kazandırdılar ki, şimdi utanmadan, sıkılmadan, bu kadar ileri giderek kınama ve yargılama hakkını kendilerinde mevcut görüyolar ?

#59 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 16:06

Şu seçimde sandığa gidipte hayır oyu kullanan kişi bundan sonra bana demokrasiden,kadın haklarından,çocuk haklarından,yetim,dul,engelli ve gazilerin haklarından bahsetmeye kalkmasın..


Hani Rahmetli Kamel Sunal Filimlerinde ki saf Vatandaş tavırları vardır ya bu da öyle birşey olmuş.
Sosyal içerikli bu filimleri defalarca seyrederiz hep güleriz güleriz de bukadar da olmaz deyip yereriz.
Demek ki Gerçeği tıpkısının aynısı olabiliyormuş.
Seyretmeye devam..

Suheda Anayasa dan Bahsediyoruz.
Kanun teklifi veya tasarı değil.
Senin bu dediklerinin Anayasada ne işi var.
Verirsin bir teklif sunarsın meclise olur biter.
Kimsenin de bu teklife hayır dediği yok.
Sessiz sedasız kabul edilir Kanunlaşır yerine de yakışır.
Anayasa değişikliği olmadan bu dediklerin olmuyor mu.
Sen ve diğier saf vatandaşlar işte böyle kandırılıyor.
Yeşil çama düşmüş Saf ve Temiz Kızların Gazozuna ilaç koyarlar ya.
İşte öyle birşey.

#60 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 15.09.2010 - 16:09

Ya şu ezberleri bıraksanızda, bana aklı başında bir şeyler söyleseniz nasıl olur...? Bende sizin gerçekten savunduğunuz şeyler hakkında donanımınız olduğu kanısı uyansada yüksek bir seviyde tartışsak...

Bakın ben size çok basit bir şey sordum..? Bir aydının Türk milletinin yüzde bilmem kaçı aptaldır demesine ses çıkarmayıp benim cümleme neden takılı kaldınız..? Bunu bana açıklayın... Siz bu cümleyi yazan arkadaşın mesajını beğenenlerdensiniz öyle değil mi..?

Bütün yazılarınız da ideolojik bir bakış açısıyla yazdığınızdan sağlıklı bir yorum getiremeyip size cevap verenlerele ikili tartışmalara giriyorsunuz... Bu tartışmalarda da ezbere söylemler kullanıp ya da bir yazarın köşe yazısını kopyalayıp yapışıtırıp, sözlerinizi desteklemeye çalışıyosunuz... Sonra yazdıklarınız çürütülünce saldırganlaşıyosunuz...

Ben size sezen aksu ve milletvekili örneklerini sadece örnek olarak verdim (dahada bir çok örnek veririm) ama gördüm ki onlarada bir açıklamanız yok...

%42 ye takılmışsınız ama %58 lik oy neden çıktığı hakkında bir yorumunuz yok...?

Bu söylediklerimi herhangi bir uzvunuzla anlamaya çalışmayın, aklınızla anlamaya çalışın...
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli