Jump to content



- - - - -

Karbondioksit Seviyesinde Keskin Artış


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 MaryJane

MaryJane

    Forum Şövalyesi

  • Üyeler
  • 2,094 posts
  • Konum:''Fox River''
  • İlgi Alanları:F1, WRC , Eski Mısır , Gothic-Symphonic-Power Metal , Frp, Galatasaray..

Posted 14.03.2006 - 21:30


Bilim adamları, atmosferdeki karbondioksit konsantrasyonunda önemli bir artış tespit etti. CO2 konsantrasyonu, şu ana kadarki rekor seviyesine ulaştı.

ABD`deki Ulusal Oşinografi ve Atmosfer Araştırmaları Dairesi (NOAA), atmosferdeki karbondioksit seviyesinin 381 ppm`ye yükseldiğini açıkladı. Bu değer endüstriyel ortalamanın sadece 100 ppm altında.

Araştırmaya göre 2005 şimdiye kadar CO2 seviyelerinde görülen en büyük artışı yaşadı. 2005`te karbondioksit konsantrasyonu 2.6 ppm arttı.

Son 30 yılda ikiye katlandı
NOAA, Amerika kıtasındaki Rocky Dağları dahil dünyanın her yerinden aldığı örnekleri değerlendiriyor. Sayılar, seviyedeki artışın küresel olduğunu gösteriyor.

NOAA`dan karbondioksit analisti Dr. Peter Tans`a göre son ortaya çıkan veriler, geçmiş 30 yıldaki endişe verici artışın daha önceki yıllarda yaşanan ortalama artışı ikiye katladığını gösteriyor.

Beraberinde değişim getirecek
Dr. Tans, "karbondioksit seviyelerinde herhangi bir düşüş işareti görmüyoruz. Aslına bakarsanız, tam tersi geçerli. Yükseliş hızı her geçen gün ivme kazanıyor" diyor.

Atmosferdeki tam karbondioksit seviyesi küresel anlamda büyük bir sorun, çünkü iklimbilimciler bu tazr başlangıçların daha keskin ve ani değişimlere kapı açabileceğini söylüyor.

"İnsan iklimi değiştiriyor"İngiltere hükümetinin bilim danışmanı profesör Sir David King de, "yeni veriler, karbon emisyonlarının sınırlandırılması konusunda hemen önlem alınması gerektiğini bir kere daha görmüş olduk" diyor.

"Bugün 380 ppm`nin üzerine çıktık. Bu son bir milyon yılda, hatta belki de son 30 milyon yılda yaşanan en yüksek seviye. İnsanoğlu iklimi değiştiriyor."


Kaynak:CnnTürk
''Orada olmayan bir şeyi görmezden gelemezsiniz çünkü 'görmezden gelme'nin anlamı bu değildir ''

Posted Image

#2 S u N e e

S u N e e

    Biricik kardeş :)

  • Üyeler
  • 985 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 14.03.2006 - 22:33

... İnsanoğlu iklimi değiştiriyor."

İnsanoğlu sadece iklimi değiştirmiyor. Matrix de geçen bi söz var. (copy&paste yaptım kusura bakmayın)

Ajan Smith: Sizinle, bir süredir kafamı meşgul eden bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Bu düşünce aklıma sizin türünüzü sınıflandırmaya çalışırken geldi ve anladım ki sizler aslında memeliler sınıfına dahil değilsiniz. Bu gezegendeki tüm memeliler, yaşadıkları çevre ile içgüdüsel olarak bir denge kuruyorlar. Ama siz insanlar öyle değilsiniz. Bir bölgeye yerleşiyorsunuz ve çoğalıyorsunuz, tüm doğal kaynakları tüketene kadar çoğalıyorsunuz. Canlı kalabilmenizin tek yolu başka bir bölgeye yayılmak. Bu gezegende bu şekilde yaşamını sürdüren bir organizma daha var. Ne olduğunu biliyor musunuz? VİRÜS'ler. İnsanlar hastalıktır. Bu gezegenin kanserleri. Sizler vebasınız. Ve bizler de bunların ilacıyız





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users